Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Móda ovlivňuje naši náladu. Jaké oblečení vám okamžitě zlepší den?

Máte za sebou poměrně náročné týdny a přemýšlíte, jak si spravit náladu? I když zaručeně pomáhá zmrzlina společně s dobrým dezertem, nemusíte se nutně uchylovat k cukru. Stačí se jen správně obléknout!
ovlivňuje
Jak se oblékáme, co cítíme, to vše je propojené.

01. 06. 2022

Říká se, že šaty dělají člověka. A i když by mohl být někdo proti, je to opravdu tak. Móda ovlivňuje naši náladu asi víc, než si myslíme. Barvy nám dokážou vykouzlit úsměv na rtech, černá v nás vyvolává sebedůvěru, protože v ní vypadáme hubenější. Stejně tak lichotící střihy zamezí tomu, abychom sami nad sebou zlomili hůl. Jinými slovy je řada možností, jak oblečení prospěje nám i naší psychice.  

Módní stylisté se shodují: „Barvy umí zázraky.”

I když je černá pro velkou část z nás naší šťastnou barvou, pořád platí, že barvy dělají zázraky. Pokud je vaše nálada na bodě mrazu, nehalte se do temných odstínů, dejte přednost barevnosti, po které oko i srdce zaplesá.

nálada
Nikdo po vás nechce, ať se nutíte do nechtěného. Barvy ale opravdu dokáží rozjasnit den.

Samozřejmě nošení barev vyžaduje trochu odvahy. Nikde se ale nepíše, že se musíte do barev obléknout od hlavy až k patě. Někdy stačí jeden módní doplněk, který udělá opravdu hodně. Co třeba červená čelenka do vlasů nebo zelená kabelka, která bude příjemným zpestřením?

Letos se pozornost upíná hlavně na fialovou, konkrétně na odstín Veri Peri, který byl označený za barvu roku 2022. Ruku v ruce s ním jdou také různé odstíny růžové, například fuchsiová zaháčkuje nejednoho nákupního maniaka. Jestliže jste raději na tradičnější odstíny, pastelová modrá nebo zelená si vás získá. A nejen vás, ale i vaše okolí.

Hravost zvedá koutky úst 

Jak už bylo zmíněno, móda je mocná zbraň, která ovlivňuje mnohé, a tak bychom ji rozhodně neměli podceňovat. Dokáže nám náladu zlepšit i vybudovat potřebné sebevědomí. Pakliže vás už delší dny neopouští smutná, pochmurná nálada, co při dalším sestavování outfitu vsadit na hravé módní doplňky? Právě hravost do outfitu přinese nejen potřebný šmrnc, ale nakonec si najde cestu i přímo k vám.

K TÉMATU  Toužíte po čtyřicítce opticky omládnout? Krátké účesy jsou skvělým způsobem. Podívejte se, jak vám mohou slušet

Co přesně myslíme hravostí? Například místo tradiční černé kabelky sáhněte po neonové nebo jinak barevné alternativě, která bude ladit třeba s vaší rtěnkou. Místo jednoduchých prstýnků volte výraznější, s barevnými kameny. Pokud jsou boty na nohou nudné, co si obout raději pestré tenisky na platformě, jež je dnes tolik populární a moderní?

doplňky
Co takhle se odvázat a jednou za čas si koupit výrazný módní doplněk?

Doplňkům se meze nekladou. Mohou být výrazné, masivní, ale i drobné, jen hezky barevné. Nebojte se tímto stylem oživit váš outfit a s tím i vaši náladu.

Náladu ovlivňuje i líčení

Domnívat se, že outfit je jenom o oblečení, botách, případně módních doplňcích, je mylné. Celkový vzhled totiž tvoří i líčení jako takové čili make-up. Malujeme se skoro všechny, takže víte, o čem je řeč. Je však důležité najít takový zlatý střed, který nebude ani moc, ale ani málo.

vzhled
Líčení se doplňuje s oblečením, a naopak.

Zatímco oči se v mnoha případech nechávají nevýrazné (výjimkou jsou ženy s menšíma očima, které je naopak chtějí zvýraznit), důraz se klade výhradně na rty. S rtěnkou se však ne každá z nás dokázala sžít. Máme ji mnohdy zafixovanou jako nepraktickou, věčně se obtiskávající, musíme se neustále kontrolovat, dát partnerovi pusu… Jenže taková rtěnka dokáže s konečným vzhledem divy.

TIP: Nemusíte sázet jen na výrazné barevné odstíny jako červená, postačující bude i jemně růžová, která je velmi decentní.

Aplikace v praxi

I když jsme vám zde dali pár doporučení, volte vždy především to, v čem se cítíte nejlépe. Dávejte si pozor na až příliš kýčovité a nepřirozené kombinace.

Dále mějte na paměti, že úkolem oblečení společně s make-upem je nás rozzářit, ne znemožnit. Pokud budete poslouchat svoji náladu, nemůžete šlápnout vedle.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Módní okénko: Jak nosit 4 nejžhavější letošní trendy?

K TÉMATU  4 nadčasové kousky do vašeho šatníku, které nikdy nevyjdou z módy

Jak vybrat barvu rtěnky podle odstínu pleti?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tvůrci nazvali tuhle povedenou reklamu bitva pohlaví. Scéna je jako vystřižená z filmu Gladiátor. Obě strany proti sobě neváhají použít všechny své zbraně! Tohle vás zaručeně rozesměje!
Zima se blíží nezastavitelnou rychlostí a s ní pro mnohé i nějaké to tradiční zimní kilo navíc. Kombinace efektivnějšího ukládání tuků, svátků a večírků (pokud lockdown dá) a té únavné tmy, jsou dovede být pro postavu naprostá katastrofa. Co s tím?
Jedna z nejznámějších rolí, kterou proslula anglická herečka Kate Beckinsale, je upírka Selene. Skoro to ale vypadá, že recept na věčné mládí objevila i ve skutečném životě.
Letošní podzimní móda je opravdu pestrá a barevná. Vedou úplety, pláštěnky, kožené kabáty, umělé kožešiny, svetry, šaty a sukně, včetně asymetrických.
Mláďátka jsou vždycky roztomilá, a platí to nejen o těch zvířecích. Tihle rozpustilí mazlíčci vám zaručeně zvednou náladu, a někteří z nich úplně volají o to si je pochovat.
Nakupování oblečení vás může bavit, ale přesto se nemusí stát zábavou. Hlavní náplní vašeho volného času. Také nemusíte mít plnou skříň, abyste byla vždycky dobře oblečená. Stačí jen přemýšlet a kombinovat.
V obchodním světě, kde konkurence prudce roste, je neustálý rozvoj obchodních dovedností klíčový pro dosažení úspěchu. V našem článku "Rozvoj obchodních dovedností! Proč je důležité na sobě pracovat?" prozkoumáme, jaké konkrétní dovednosti jsou v dnešním podnikatelském prostředí nejžádanější. Přineseme vám náhled na to, proč je neustálý osobní a profesní růst klíčový a jak může vývoj vašich dovedností ovlivnit váš kariérní postup. Připravte se na inspiraci a tipy, jak efektivně investovat do svého vlastního profesního rozvoje a stát se konkurenceschopným hráčem na trhu.
Ratanový květináč ještě nikdy nevypadal lépe. Stačí k tomu venkovní lucerna, větve borovice, vánoční světýlka a pár ozdobiček. Všechno sestavte a naaranžujte podle svého vkusu, a pak už stačí jen rozsvítit. Do lucerny je ideální elektrická svíčka. Výsledek je fenomenální, obzvlášť večer! Přestože je tato dekorace primárně určená na ven, nikdo vám nebrání postavit ji do rohu obývacího pokoje. Pohled na ni vás bude hřát i tam.
Moderní doba si žádá neustálý vývoj v péči o pleť a každá moderní žena pravidelně sleduje nejnovější trendy v oblasti kosmetiky. Je ultrazvuková špachtle vážně takový zázrak, který představuje revoluci v péči o pleť, nebo se z ní stane jen lapač prachu na dně nočního stolku?
Hledáte ten nejlepší šampon právě pro váš typ vlasů? A ráda byste našla kondicionér, který nebude pokožku hlavy zbytečně mastit? Pak bude nejlepší, když si veškeré ingredience do šamponu a kondicionéru vyberete sama podle vlastní potřeby.

Výběr článků

K létu neodmyslitelně patří i veřejná koupaliště, hotely nebo wellness. Během relaxace u vody se ale mějte na pozoru. Odnést si totiž můžete hned několik nepříjemných problémů! Mykotické infekce, tedy dermatomykózy, nejsou zrovna přívětiví společníci.

Nepřehlédněte

Alkohol je obecně velmi kalorický, proto ho výživoví poradci v rámci hubnutí moc nedoporučují. Jak moc může občasná sklenka vína ovlivnit vaše snažení? Co na to říkají odbornice na hubnutí a zdravý životní styl?
Některé ženy bohužel mají tu smůlu, že se jim nedaří otěhotnět. Naštěstí existuje možnost umělého oplodnění, díky kterému žena porodí své vytoužené dítě. Pokud přemýšlíte nad dárcovstvím vajíček, ale váháte kvůli tomu, že nevíte, co vás čeká, přečtěte si následující článek, který vám odpoví na spoustu otázek.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek