Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Prodlužování vlasů aneb vše, co potřebujete vědět

Někdo se pyšní hustou a dlouhou hřívou, někdo se zase trápí se svými řídkými vlasy, které sotva dorostou po ramena. Naštěstí existuje možnost prodloužení vlasů, díky níž si řada z nás splní svůj sen – mít krásné a dlouhé vlasy. Jaké jsou metody prodloužení a na co si dát pozor?
prodlužování
Keratin, clipy, šití? Metod je spoustu. (foto: 123RF)

14. 03. 2022

Existuje hned několik metod prodlužování vlasů. Každá je vhodná pro jiný typ vlasů a vyznačuje se specifickými vlastnostmi. Na výběr máte z těchto možností. A samozřejmě každá má své výhody a nevýhody.

Metody prodlužování vlasů

  • Keratin Mezi nejoblíbenější metody, co se týká prodlužování vlasů, patří metoda za pomoci keratinu. Jednotlivé prameny zakončené keratinem se přitaví k vašemu pramenu vlasů. Velkým bonusem je, že spoj není vůbec vidět a téměř ani cítit na dotek.
  • Trubičky Na stejném principu prodloužení funguje prodlužování pomocí plastových trubiček. Na pramen vlasů se navleče plastová trubička, která se za vysoké teploty roztaví. Nevýhodou ale je velikost spojů, které už v tomto případě vidět jdou a také jdou znatelně cítit.
  • Tape-inZhruba třícentimetrové pásky vlasů se na vlasy připevní lepidlem. Jakmile odrostou, lepidlo se pomocí speciální vodičky rozpustí a pramen vlasů se posune zase blíže ke kořínkům.
  • Clip-in Nejméně namáhané vlasy jsou po prodloužení vlasovým pramenem tzv. clip-in, kdy se sponkami připevní k vlasům. Tato metoda zažívá v poslední době velký boom, protože tak ze dne na den můžete měnit svou vizáž.
  • Přišívání Tato metoda funguje na principu, kdy se na přirozené vlasy napletou či přišijí prodlužované vlasy v řadách od ucha k uchu.
prodlužování
Vždy se poraďte o možnostech s odborníkem. (foto: 123RF)

Výběr správné metody prodlužování vlasů závisí na rozpočtu, preferencích a typu vlasů jejich budoucí nositelky. Zatímco keratin a tape-in ​​prodloužení lze použít na téměř jakoukoliv strukturu vlasů, přišívání vlasových pásků je vhodné spíše pro kudrnaté vlasy, kterými se pyšní zejména černošky. Právě jejich vlasy mají dostatečnou sílu a texturu, aby udržely přišitý cop. Prodloužení metodou s keratinem je časově asi nejnáročnější, ovšem vydrží nejdéle (zhruba 3 až 4 měsíce). Metoda tape-in je mnohem rychlejší, ale vyžaduje častější údržbu (každých 6 až 8 týdnů).

K TÉMATU  Ekologická menstruace: Jak být během svých dnů ohleduplná k přírodě?

Lidské versus syntetické vlasy


Když přijde na nákup vlasů, dostanete to, za co zaplatíte. Cena se výrazně liší v závislosti na kvalitě vlasů a také na požadovaném množství, tloušťce a délce.

  1. Panenské lidské vlasy jsou té nejvyšší kvality, což se logicky projeví na ceně. Jejich vlasová kutikula je zachovaná, místo aby byla odstřižená, a všechny vlasy jsou řazené ve směru růstu, čímž si zachovávají přirozenou měkkou a hedvábnou texturu.
  2. Syntetické vlasy jsou mnohem levnější, ale nedá se s nimi pracovat tak, jako s lidskými. Ne vždy totiž vydrží tepelný styling a snadno se zacuchají.

Podle čeho vybírat?

Základním kritériem při výběru vlasů je důležité sladit barvu a strukturu prodlužovaných vlasů s barvou a texturou vašich přirozených vlasů. Pokud jsou vlasy suché, snadněji se zamotají. Také se vyhněte vlasům s nadměrným leskem. Lesklé vlasy jsou potažené silikonem, který se rychle opotřebuje a povede k zacuchání a zmatnění. Kromě toho je také dobré vyhledat zkušeného kadeřníka, který vám se vším profesionálně poradí. Při nesprávné aplikaci nebo odstranění může totiž dojít k výraznému poškození vašich vlasů a to určitě nechcete. Však kvůli čemu jste také do prodloužení vlasů šla?

Péče o prodloužené vlasy

O prodloužené vlasy je třeba pečovat stejně jako o vaše přirozené vlasy, a to velmi jemně. Pozor si dejte zejména s mokrými vlasy, které se doporučují nejdříve vysušit pomocí prstů, a až následně dokončit styling kartáčem. Při česání se vyhněte tahání nebo škubání za spoje, v tomto případě je rozčesávejte od konečků. Dejte si pozor také na různé vlasové olejíčky, které by neměly přijít do kontaktu s kořínky. Mohlo by se stát, že by se nějaký spoj uvolnil. Na noc si dejte vlasy do culíku, aby se během spánku nezacuchaly.

K TÉMATU  Zvětšení prsou vlastním tukem: Vše, co potřebujete o lipofillingu vědět

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Hit posledních let: Handmade kosmetika. Má však své výhody i nevýhody

5 zábalů pro krásné vlasy. Pyšněte se krásnou hřívou

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Je vám více než padesát a dostala jste výpověď. Začnete registrací na pracovním úřadě a budete pokračovat hledáním nové práce. Čím máte vyšší kvalifikaci, tím je to složitější. Přemýšlíte, zda setrvat ve svém oboru nebo vykročit úplně novým směrem? Třeba si splnit sny. Možná vám to připadá riskantní. Ale proč to nezkusit?
Suchý únor se těší čím dál větší popularitě. Zatímco v zahraničí jede spíš ”dry january”, už proto že navazuje skvěle na novoroční předsevzetí, my Češi jsme spíš pro ten kratší měsíc bez alkoholu. I tak ty čtyři střízlivé týdny nemusí být žádná pruda, když si je zpříjemníte mocktaily.
Mohou být regálové, výklopné nebo jako lavice, na kterou se posadíte u nazouvání. Botníky ale vypadají dobře i z palet nebo přepravek. Můžete mít tak doma svůj vlastní originální kousek nábytku. Který si vyberete?
Každý den se na nás valí plno informací, mnohdy zažíváme stres v práci, aktuálně třeba také těžkosti při distanční výuce dětí nebo různá omezení, která člověku komplikují život. Pak se snadno stane, že večer máte už prostě jen touhu zalézt ke knížce a přepnout své myšlenky na něco úplně jiného.
V domácnosti se mohou vyskytovat různí nepřátelé. Máme tím na mysli malé tvorečky, kteří jsou v přírodě velmi pilní a silní, i přesto, že jsou tak malí. Mezi ně patří i mravenci, co se mohou objevit jak v bytě, tak i domě nebo chalupě. Jak se jich zbavit?
Módní trendy se mění jako na běžícím pásu, což statně potvrzují i všichni módní stylisté. Ti v současné době radí jedno – nebojte se kožených modelů, ty s námi ještě nějaký ten pátek zůstanou. A ostatně mají pravdu - kůže opravdu dominuje letošnímu podzimu a bylo by mylné se domnívat, že zanedlouho odejde z módy. Zatím to vypadá, že s námi zůstane až do podzimu nadcházejícího. 
Děti jsou fascinovány celou zvířecí říší. I proto jejich kroky velmi často míří do zoologických zahrad, kde mohou být svědky existence i takových tvorů, které běžně v přírodě nepotkají. Po ukončení výletu do zoo se v nich však probouzí touha mít vlastního tvora, o kterého by mohli pečovat, také doma. A stává se, že po dlouhém naléhání a přemlouvání rodiče jednoho dne svolí. Jenže jaký domácí mazlíček je ten nejvhodnější?
Zimní dny přímo vybízejí naši fantazii, aby si tak trochu popustila uzdu a koukla se po nádherných a charismatických mužích, kteří se okolo nás vyskytují. Teď se podíváme na ty, kteří jsou nejen slavní, ale také naprosto nedostupní. Dali totiž přednost jiným mužům! Gayové, a přitom takoví krasavci! Fňuk!
Ratanový květináč ještě nikdy nevypadal lépe. Stačí k tomu venkovní lucerna, větve borovice, vánoční světýlka a pár ozdobiček. Všechno sestavte a naaranžujte podle svého vkusu, a pak už stačí jen rozsvítit. Do lucerny je ideální elektrická svíčka. Výsledek je fenomenální, obzvlášť večer! Přestože je tato dekorace primárně určená na ven, nikdo vám nebrání postavit ji do rohu obývacího pokoje. Pohled na ni vás bude hřát i tam.
Saláty k obědu, svačiny po cvičení nebo šťávy z ovoce jsou obecně považovány za zdravé, ale pokud s nimi nezacházíte správně, vašemu hubnutí spíše uškodí. Dresing na salátu je často stejně kalorický, jako kdybyste snědly hamburger, a ovocné šťávy mají energetickou hodnotu jako tabulka čokolády. Jak si správně poradit s přípravou jídla při hubnutí?
Většina z nás tráví vsedě mnohdy více než 12 hodin denně. Není divu, že až třetina lidí se sedavým zaměstnáním má bolesti zad. Dlouhodobým a nesprávným sezením se tělo jednostranně přetěžuje a výsledek je jasný. Ale pozor, samotný sed neškodí, bolesti zad jsou také výsledkem nesprávného sezení.
Manželství je pro drtivou Čechů nedotknutelné. Téměř tři čtvrtiny Čechů nesouhlasí s uzákoněním manželství stejnopohlavních párů. Manželská práva ano, ale ne manželství, míní většina veřejnosti. Vyplývá to z aktuálního průzkumu.

Výběr článků

Jak šetřit s vodou? Běžná otázka, na kterou chce znát tolik lidí odpověď. Úspěch ale tkví ve dvou věcech, a sice ve změně svých návyků a v investování do spotřebičů, které s vodou zachází opatrně. A jedním z těchto spotřebičů je myčka na nádobí. Pokud ještě ve vaší kuchyni nedominuje, prozraďme si, jak takovou myčku na nádobí vybrat?
Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Teď nad tím možná ještě tolik nepřemýšlíme, protože v zimě nosíme dlouhé rukávy, které mnohé schovají. Ale s blížícím se jarem, které bude následovat léto, je potřeba tento problém začít řešit. Také vás trápí tmavé lokty?

Nepřehlédněte

Každý den zabrousíte jednou nebo i víckrát na Facebook či Instagram a sledujete své oblíbené účty. Je jedno, co vám přinášejí a dávají. Koukáte na ně, protože vás baví. A čím víc lidí na příspěvek kouká, sdílí ho, komentuje nebo lajkuje, tím větší má potenciál k obchodování. Zkuste to také.
Nové album Petera Nagye PIANKO, které právě přichází na trh, by se také dalo nazvat Hity a balady v akustickém podání. Obsahuje totiž třináct písní oblíbeného slovenského skladatele, textaře a zpěváka v akustických verzích. Co na něm najdete a co ještě Peter chystá? To se dozvíte z našeho rozhovoru.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek