Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Vychytávky, co vám při balení na dovolenou ušetří místo

Jeden z nejvzrušivějších momentů každého roku nastal, vyrážíte na dovolenou. S tím je ale spojená řada povinností a výzev, mezi něž patří balení. Pro někoho je tato aktivita zcela zábavná, a navíc ještě umocněná o těšení se. Pro druhé balení představuje zase stres, který chtějí mít co nejdříve za sebou.
ušetří místo
Které vychytávky vám ušetří místo při balení na dovolenou?

29. 07. 2022

Hned poté, co při balení na dovolenou vymyslíme, co všechno si vezmeme s sebou, přijde další problém – jak ušetřit místo! Protože obvykle zjistíte, že tahle hromada se vám nemůže do kufru vejít. O samotnou přípravu všech věcí tak mnohdy ani nejde, spíše jde o to vyselektovat to nejnutnější, abychom s sebou netahali zbytečnosti, které stejně nevyužijeme – a zároveň abychom nebrali nedůležité věci na úkor těch, které bychom poté mohli postrádat.

dovolená
Už máte zabaleno?

Nicméně předně nám jde o nejlepší využití každého centimetru v zavazadle tím správným směrem. Existují fígle, které vám ušetří místo a vy tak nebudete mít své zavazadlo tolik napěchované či se vám do něj díky nim vejde víc věcí. A to je přece úžasné!

1. Oblečení srolujte

Srolování veškerého vašeho oblečení nejen ušetří místo, ale současně zajistíte, že vše zůstane v nepomačkaném a pěkně narovnaném stavu, a to platí i pro šaty a košile. Po příjezdu na místo věci pověste na ramínko, budete je mít krásně připravené pro použití.

2. Organizéry

Pořízením organizérů si můžete věci nejen setřídit do patřičných kategorií, ale zároveň jimi dokážete vyšetřit tolik potřebný prostor.

3. Oblečení do pytlů a vyfouknout vzduch

Vakuové pytle, které je možné kompresovat, jsou perfektně využitelné pro objemnější typy oblečení. Mezi ně patří různé bundy, ložní prádlo nebo například lyžařské oblečení na zimní dovolenou. Při cestě zpět můžete tyto pytle využít na špinavé prádlo. Hlavně pamatujte na to, že ty věci zase musíte nějak dovézt i zpátky.

kufr
Ruličkování vám ušetří hodně místa i zmačkané oblečení.

4. Ponožky či spodní prádlo do bot

Srolované ponožky, spodní prádlo či kapesníky se dají vhodně umístit do obuvi, a vám se tak nemusí volně v zavazadle povalovat a zároveň vám to ušetří místo. Nemusíte se bát, že by se tak jejich tvar po vyjmutí z boty jakkoliv poškodil.

K TÉMATU  10 tipů, jak zvládnout svůj první sólo trip. Respektujte kulturu a zjistěte si podfuky na turisty

5. Nejobjemnější věci na sebe

Vrstvěte. Mikinu, bundu, kalhoty, ty nejtěžší boty – vše na cestu na sebe. Teplejší oblečení vám jistě přijde vhod obzvláště při cestování letadlem nebo klimatizovaným autobusem.

6. Místo knih a časopisů čtečka či tablet

Cestujete-li dopravním prostředkem delší dobu, rozptýlení bude jistě na místě. Jednou z nejlepších aktivit, které se dají podnikat, je čtení. Avšak knihy a časopisy jsou nejen prostorově objemné, ale zároveň i na nošení těžké a nepraktické.

Máte-li čtečku a tablet, rozhodně jim v tomto případě dejte přednost. Jsou malé, skladné, kdykoliv po ruce. Navíc čtečka vám vydrží na jedno nabití i celou dovolenou, takže nemusíte tahat ani nabíječku. Samozřejmě rozumíme, že pocit ze čtení opravdové knihy je nenahraditelný, ale když přijde na balení na dovolenou, zde je lepší volit praktičnost.

Nemáte-li, možná je dobré zauvažovat o koupi, pokud tak vášnivě čtete, jistě je v budoucnosti též využijete nebo vám někdo v okolí takový předmět na cesty zapůjčí.

7. Cestovní lahvičky a mini balení

Kosmetické a hygienické přípravky dokážou v zavazadlech zabrat pořádný kus prostoru a také nabrat pár kilo navíc. Skvělou možností je nákup cestovních lahviček, které bývají dostupné v drogeriích, parfumeriích nebo též v lékárnách a opravdu ušetří místo, spoustu místa!

kosmetika
Kosmetika v cestovních lahvičkách ušetří místo v kufru.

Do těchto lahviček si odlijete potřebné množství šampónu, kondicionéru nebo sprchového gelu. Chcete-li se lahvičkám vyhnout, rovnou si pořiďte v drogeriích či parfumeriích cestovní balení požadovaných produktů. Nicméně lahvičky se dají využít i při příštím cestování, proto se tato investice vyplatí.

7. Pláštěnka místo deštníku

Razíte-li do oblasti, kde se dají očekávat přeháňky či vyloženě deštivé počasí, na deštníky v tomto případě zcela zapomeňte. Namísto nich si pořiďte pláštěnky. Jsou nejen vysoce skladné, ale zároveň velmi lehké. Ani nebudete vědět, že nějakou s sebou vezete.

K TÉMATU  Ranní rutina, která vás postaví na nohy. Vyzkoušejte studenou sprchu

Až budete v cílové destinaci a půjdete například na výlet, pláštěnku můžete dát do batůžku či kabelky. Ani tam vám nezabere prakticky žádné místo navíc.

8. Taštičky

Menší věci je lepší mít poschovávané v taštičkách. Nejenže budete hned vědět, kam po nich sáhnout, ale taktéž zamezíte případné ztrátě a v zavazadle vám tím vznikne lepší organizace. Šperky by měly být v separátní krabičce pospolu.

Video, jak si úhledně a nalehko zabalit, můžete zkouknout třeba tady!

9. Léky jen v potřebném množství

Neberete-li žádné léky, vždy je přesto lepší mít některé v zásobě v případě nečekaných obtíží. Zásoby však volte rozumně. Jestliže doma pravidelně berete nejrůznější vitamíny, určitě víte, že na dovolené tahle vaše pravidelnost pokulhává. Takže jen to nejnutnější.

Teď už bude balení jedna radost!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zahraniční dovolená aneb jak se zabalit do letadla?

Plánujete prázdniny pod stanem? Jak si správně zabalit?

Zdroje článku:
www.urbo.com, www.nytimes.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak zvýraznit rty, když zrovna nemáte po ruce rtěnku? Čím obohatit lak na nehty? K čemu je dobrý citron? Vyzkoušejte nápadité vychytávky pro vaší krásu.
Léto nepochybně patří k vůbec nejoblíbenějšímu období, které většina z nás vždy netrpělivě vyhlíží. Ostatně není nic lepšího, než si užívat sluneční paprsky, hodit opalovačku a vyblbnout se v prohřáté vodě. Jenže co když pohodovou idylku naruší příchod menstruace?
Protiklady se zpočátku mohou přitahovat. Pak přijde společný život a všechno je často jinak. Mají tedy šanci na společný život partneři, kteří jsou naprosto jiní?
Proč se trápit, že letos dovolená v cizině nevyjde, když i v Česku je krásně! Hory, lesy, řeky a rybníky doslova lákají k objevování. Ovšem abyste si dovolenou užili bez potíží, dbejte na prevenci, zvláště jste-li náchylní k tzv. letním zánětům. Dobře vybavená lékárnička vám pomůže rychle se potíží zbavit a najít v ní můžete i posilu pro vaši vitalitu, proto soutěžte s námi o balíček přípravků Naturevia.
Nastoupili jste na mateřskou dovolenou a přemýšlíte, jak si aspoň něco málo přivydělat k dobru? Nebo v hlavě nosíte už nějakou dobu podnikatelský plán, na který je najednou více času než kdy dřív? Podnikání na mateřské není tabu a není to ani nic nereálného. Dnes se jedná o zcela běžnou věc.  
Ovdověla jsem velice brzy, bylo mi dvaačtyřicet, když můj manžel zemřel na infarkt a od té doby jsem zůstala sama. Abych svůj život nějak vyplnila, hodně jsem se upnula na dceru, která byla ráda. Vždyť jí alespoň měl kdo pomáhat s jejími třemi dětmi, na které neměla čas, protože chtěla budovat kariéru.
Otužování pro větší imunitu proti nemocem nejsou jen babské řeči. Terapie chladem má benefity, které zvyšují naši tělesnou odolnost. Co s vámi udělá pravidelné šokování těla prudkým snížením okolní teploty?
Pleťová séra jsou nepostradatelnou součástí naší každodenní péče o obličej. Výběr toho správného však může být docela náročný krok. V první řadě musíte zjistit, co vaše pleť potřebuje, a pak teprve hledat to správné pleťové sérum.
Toužíte po pevné a pružné pleti bez jakékoliv chybičky? Chcete mít účes jako ze salonu? Svěřte se do rukou speciální kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové, jejíž účinky vás ohromí. Pleťové krémy, séra a další produkty se díky jejímu obsahu postarají o zlepšení stavu vaší pokožky.
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.

Výběr článků

Plesy a společenské akce jsou tady, a vy určitě chcete zazářit! Dnes se zaměříme módní novinky a připravíme vás na večery plné tajemství, módního lesku a nezapomenutelných okamžiků. Právě teď se stáváme vaším průvodcem pro plesovou a divadelní sezonu letošní zimy. Milé dámy buďte s námi šik a přečtěte si co vám radí odbornice na módu, fashion poradkyně paní Jana.
Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?

Nepřehlédněte

Připoutejte se a připravte se na divokou jízdu, protože přichází čtvrtý díl našeho napínavého příběhu, který vás zavede hlouběji do labyrintu tajemství, vášní a rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky. Ve světě, kde se osobní a profesionální životy nebezpečně proplétají, se naše hrdinka ocitá na prahu osudového setkání, které může změnit vše. Co se stane, když se vaše nejtajnější touhy střetnou s nečekanou realitou? V tomto čtvrtém dílu se ponoříme ještě hlouběji do příběhu plného napětí, nečekaných zvratů a odhalení, která mají moc otřást vaším vnímáním pravdy. Otevřete dveře do světa, kde každý výběr může navždy změnit vaši budoucnost. Nechte se pohltit příběhem, který je stejně provokativní, jako je neodolatelný.
Přemýšleli jste někdy nad tím, co děláte, když večer ulehnete do postele? Drtivá většina z nás zapne televizi nebo sáhne po svém telefonu, aby nám náhodou před spaním nic neuniklo. Nebo v horším případě obě tyto možnosti zkombinujeme. Bohužel obrazovky těchto zařízení vyzařují takzvané modré světlo, které narušuje naše přirozené spánkové cykly. Ale abyste své tělo připravili na kvalitní spánek, je třeba modré světlo naprosto minimalizovat.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek