Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Říká vám něco Hamsa jóga nebo védská? Ne vždy je to jen a pouze o cvičení

Když se řekne slovo jóga, většina z nás si představí cvičení. Cvičení, které má mnoho podob a napomáhá k lepšímu držení těla, k uvolnění nebo posílení svalstva. Jóga je však nejen o fyzickém cvičení, ale i o tom psychickém. Pomáhá posilovat tělo i mysl, a jde v ní především o rovnováhu, spojení a také o duchovno.
Hamsa jóga
Jóga není jen o cvičení. Nese v sobě vyšší princip.

04. 07. 2022

Jóga má mnoho podob a liší se tedy i její jednotlivá cvičení. Možná vám spojení Hamsa jóga nebo védská jóga budou připadat zcela neznámá. O co vlastně jde, jak se cvičí a kdy?

Co je Hamsa jóga?

Hamsa jógu si nelze představit jako druh cvičení, má totiž spojitost s astrologií. Podporuje ji planeta Jupiter, která je považovaná za největší planetu naší sluneční soustavy. Právě podle astrologie má Jupiter moc bojovat s nepříjemnostmi různého charakteru. Hamsa má tedy astrologický charakter a tvoří se podle přesně daného plánu. Jak?

Kdy vzniká Hamsa jóga?

Hamsa jóga bude silná jedině tehdy, bude-li silný i Jupiter, a samozřejmě to i v závislosti na vlivu ostatních planet nad Jupiterem. Hamsa jóga vzniká v momentě, kdy se planeta Jupiter nachází v určitých znameních zvěrokruhu, konkrétně ve znamení Střelce, Ryb a Raka, a zároveň v jednom z domů Kendry.

Jóga může mít v jistých případech obrovský vliv na život nativních osob, ale jen za jistých předpokladů. V tomto případě závisí Hamsa jóga na pohybu planet, Jupiter pak musí najednou dosáhnout i síly v oddílovém horoskopu, a právě v tom okamžiku lze z jógy čerpat největší sílu a všechno dobré.

slunce
Hamsa v sobě snoubí celý vesmír.

Zjednodušeně řečeno, Hamsa jóga nemůže nastat vždy. Nejlepší výsledky přináší ascedentům ve znamení Berana, Blíženců, Raka, Střelce, Ryb a Panny. Právě pro tyto ascedenty je Jupiter planetou blahodárně působící. Hamsa jóga je vhodná pro umělce, obchodníky, astrology, pro osoby zabývající se financemi a také pro ty, kteří se zajímají o význam planety Jupiter. A rovněž pro všechny ty, kteří jsou s Jupiterem nějak spojení.

Jaké má Hamsa jóga účinky?

Pokud máte Hamsa jógu ve svém horoskopu, můžete být spokojení. Mělo by se vám totiž dostávat pocty od nadřízených a jiných významných lidí. Hamsa jóga vás obdaří i moudrostí, bohatými vědomostmi a stejně tak i bohatstvím jako takovým. Budete se mít dobře, těšit se budete z oblíbenosti mezi lidmi a z popularity. Hamsa jóga dodává krásu, pohodlí a přepychový život. Vše se ale odráží od síly jógy v horoskopu. Různé druhy jógy mohou člověku přinést pozitivní věci, odpovědi je třeba hledat ve svém horoskopu.

K TÉMATU  Ranní rituály, které vám zlepší den

Védská jóga

Dalším netradičním druhem jógy je jóga védská. Ta má vést k uvolnění a ke snížení napětí, zvolňuje tenze a stará se o klid duše i uvolnění těla. Díky ní můžete bojovat proti depresím, úzkostem a pomůže vám vrátit zase zpět vnitřní klid. Díky védské józe byste měli posílit svou vnitřní sílu, organismus se totiž dokáže uzdravovat jedině tehdy, je-li v pořádku i myšlení a vnitřní koncentrace.

Ve védské józe jde o jednoduché jógové pozice, ale velmi důležitá je tu práce s dechem. Cílem je zejména naučit se správně vnímat své vlastní tělo.

jóga
Védská jóga klade důraz na práci s dechem.

Co jsou védy?

Slovo véda znamená vědění a poznávání pravdy. Védy jsou nesmírně staré a komplikované. Vznikly už kolem roku 1500 – 500 př. n. l. ve starověké Indii. Jsou posvátné a stály u vzniku jógové filozofie. Dokonce jsou považovány za svatá písma a mají velký a hluboký význam. Ve védách se ale mimo jiné dá nalézt i mnoho důležitých poznatků. A i když nejsou brané jako věda, některé tyto poznatky již byly i vědecky ověřeny a potvrzeny.

Jóga nemusí být složitá, ale určitě je obsáhlá a složitá na pochopení. Pokud jí ale propadnete, stojí to za to – a může vám doslova změnit život.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Proč začít s bikram nebo hot jógou? Seznam benefitů je dlouhý

Cvičení pilates formuje postavu. Pozor však na několik chyb

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak si potvrdit, že krmivo, které svému psovi kupujete, je té nejvyšší kvality a skutečně obsahuje vše, co pejsek ke spokojenosti potřebuje? Ověřte si, zda obsahuje následující suroviny a zaměřte se na chování a vzhled svého psího kamaráda.
Legíny – poměrně kontroverzní kousek oblečení, na který má každá žena svůj názor. Zatímco některé jsou na jedné straně barikády a striktně je odmítají, druhé je naprosto milují - doma, do práce i do města. Pojďme se jim trochu podívat na zoubek, a především zjistit, jak legíny nosit, protože právě v tom bývá velmi často zakopaný pes oné nespokojenosti.
Ráno dělá den - staré známé rčení, na kterém je kus pravdy. Pokud se vám v posledních dnech stalo, že právě začátek dne se nesl v nevrlém duchu, v němž se ostatně poté nesl zbytek hodin, pak se možná dopouštíte několika věcí, jež jsou zejména po ránu tabu. Naše zlozvyky či návyky se výraznou měrou podepisují na tom, co nás bude čekat či jaký bude den. Co udělat proto, abychom se cítili o něco šťastnější? 
Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.
O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Období Vánoc je časem klidu a pohody, to však neplatí pro oslavy na Silvestra. Vedle zábavy, velkého množství alkoholu a hudby vás nejspíš neminou ani petardy, ohňostroje a rachejtle. Ale tato zábavní pyrotechnika s sebou nese mnohá nebezpečí úrazu, kterým je dobré se vyvarovat. Připravte se na komplikace a buďte nachystaní zasáhnout ve chvíli, kdy dojde k úrazu.
Zdá se vám, že se váš život nevyvíjí tím správným směrem? Zarazili jste se v určitém bodě, odkud se vám nedaří pohnout ani o píď? Řešení je celá řada. Je na vás, které si nakonec zvolíte. Já zkusila koučink a dodnes nelituji!
Aktuální neutěšená situace brnká mnohým na nervy. Home office, učení s dětmi online, péče o ně, starosti o zdraví prarodičů a negativní zprávy valící se ze všech stran. Odolat tomu tlaku není vůbec snadné. Vidina zlepšení je navíc v nedohlednu. Nezbývá tak nic jiného než zatnout zuby a vydržet. Zvládnout složitou dobu vám pomohou i naše tipy.
Ne nadarmo se říká, že Šumava patří k těm nejkrásnějším místům v České republice. Skutečně tomu tak je. Tamní příroda přímo vybízí k dlouhým procházkám po hřebenech kopců, po lesích i údolích. Co zajímavého můžete na Šumavě navštívit?
Myslíte, že malé děti jsou nevinná stvoření a neumějí lhát? Odborníci prokázali, že dítě dokáže lhát již ve třech letech. V té době už dětský mozek dokáže rozlišit mezi pravdou a lží. A děti zkouší, co se stane, když budou lhát. Jak reagovat, aby se to nezvrtlo?
Tavná pistole s horkým lepidlem není jen na adventní věnce a podobné dekorace. Neuvěříte, co všechno s její pomocí dokážete vytvořit. Vyrobte si boty k vodě, podložku pod hrnek nebo pokojovou lampičku!
Přestože si to každoročně mnoho z nás nechce připustit, letní dny se blíží ke konci a podoba zahrad se začne měnit. Jedním si můžeme být jistí, práce na ní bude hodně. Podzim je čas sklizně, nové výsadby a dalšího opečovávání. V tomto období lze zasadit jak květiny, stromy, tak i zeleninu. Nejen jaro je časem pro nový život.

Výběr článků

Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.
Léto, období jako stvořené k seznamování a flirtování. Není divu, že se lidem zapalují lýtka a potěšení hledají v náruči nové lásky. Jenomže po prvotní zamilovanosti přichází na scénu něco vážnějšího. Muži a ženy se navzájem oťukávají a zjišťují, že ne vždy se k sobě hodí.
Madonna, nejslavnější popová ikona od začátku 80. let až do současnosti plní sociální sítě fotografiemi, nad nimiž v poslední době zdravý rozum skutečně žasne. Zpěvačka se zřejmě nehodlá smířit s přirozeným procesem stárnutí a chce si i nadále zachovat svou dokonalou image. Má tohle ale být ještě náš vzor hodný následování?

Nepřehlédněte

Mít známého na výpomoc s hlídáním přijde vhod. Svěřit vaše malé dítě do jiných rukou můžete za předpokladu, že máte jistotu, že o ně bude dobře postaráno. Příkladem budiž tenhle chlapík, který místo sezení doma vezme holčičku na výlet na kole po skotské vrchovině. Trochu nečekaný adrenalinový výlet.
Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek