Pátek , 25. 10. 2024

Beáta

Podzimní beauty rutiny: Jak pečovat o pleť a vlasy v chladnějším počasí, aby byly krásné a zdravé

Podzimní počasí přináší chladnější dny a sušší vzduch, což může mít negativní dopad na vaši pleť i vlasy. Jak zajistit, aby zůstaly hydratované, zářivé a chráněné i v těchto podmínkách? Přinášíme vám osvědčené tipy pro podzimní beauty rutinu, které vaši krásu podpoří i během sychravých dnů.
beauty
Podzimní beauty rutiny

25. 10. 2024

25. 10. 2024

Podzimní beauty: Proč je důležitá úprava rutiny

Když teploty klesají a vlhkost vzduchu se snižuje, pleť i vlasy reagují zvýšenou suchostí a citlivostí. To, co fungovalo v létě, nemusí stačit na podzim. Sluneční paprsky, které vám v létě dodávaly krásný vzhled, se změnily na chlad a vítr, což zanechává pleť i vlasy namáhané. Je proto zásadní přizpůsobit svou péči novým podmínkám a dodat jim přesně to, co v tomto ročním období potřebují.

beauty
Podzimní změna: Proč je důležitá úprava rutiny

Hydratace jako základ

S příchodem chladnějšího počasí přichází i suchý vzduch, který má tendenci vytahovat vlhkost z pokožky i vlasů. Základem podzimní beauty rutiny je proto důkladná hydratace. Volte krémy bohaté na hydratační složky, jako jsou kyselina hyaluronová, glycerin nebo ceramidy. Nezapomínejte ani na hydratační séra, která dodají pleti potřebnou vlhkost do hloubky a připraví ji na chladnější dny.

Péče o pleť: Přidávejte výživné oleje

Podzimní péče o pleť by měla obsahovat nejen hydrataci, ale také výživu. Oleje jako arganový nebo šípkový jsou bohaté na vitamíny a antioxidanty, které pomáhají obnovit a zpevnit pleť. Nanášejte je na vlhkou pokožku po séru nebo jako poslední krok v noční péči, aby udržely vlhkost a posílily ochrannou bariéru vaší pleti. Beauty rutina na podzim by měla zahrnovat pravidelné používání těchto olejů, které nejenže pleť vyživí, ale také ji ochrání před negativními vlivy chladného počasí a suchého vzduchu.

Ochrana před vnějšími vlivy

I na podzim je důležité chránit pleť před slunečním zářením. UV záření je přítomno i v chladnějším období a může přispívat k předčasnému stárnutí pleti. Zvolte lehký denní krém s SPF, který zároveň hydratuje a chrání před škodlivými paprsky. Pokud je navíc vaše pleť náchylná k podráždění, přidejte do své beauty rutiny krémy s obsahem zklidňujících složek, jako je aloe vera nebo panthenol, aby pleť zůstala klidná a vyrovnaná i během podzimních měsíců.

Zázraky exfoliace: Osvěžte svou pleť

Na podzim je ideální čas pro jemnou exfoliaci pleti. Po létě je pleť často zhrubělá a plná odumřelých buněk. Zvolte produkty s AHA nebo BHA kyselinami, které pomohou odstranit odumřelé buňky a podpoří regeneraci. Pravidelná exfoliace udrží pleť svěží, jemnou a připravenou na lepší vstřebávání hydratačních složek. Do své beauty rutiny zařaďte exfoliaci jednou až dvakrát týdně, aby byla pleť vždy připravená na další kroky péče, ale zároveň zůstala zdravá a nepřetížená.

Vlasy: Jak je chránit před suchým vzduchem a statickou elektřinou

beauty
Vlasy potřebují výživu

Podzim je obdobím, kdy vlasy začínají trpět suchostí a statickou elektřinou, zejména díky nošení čepic a suchému vzduchu v interiérech. Chcete-li se vyhnout poletujícím pramenům, zvolte hydratační šampony a kondicionéry, které dodají vlasům potřebnou vláhu. Do své podzimní beauty rutiny zařaďte také oleje a séra, které zpevní konečky a zabrání jejich třepení. Pro minimalizaci statické elektřiny můžete použít přípravky s anti-frizz efektem, které zkrotí neposlušné vlasy a dodají jim hladký vzhled

K TÉMATU  Aplikace, které vás naučí cizí jazyk levou zadní

Vlasy potřebují výživu: Masky a olejové kúry

Během podzimu vlasy často postrádají lesk a vitalitu. Pravidelné použití vlasových masek bohatých na vitamíny a minerály je skvělým způsobem, jak vlasům dodat energii a hydrataci. Do své beauty rutiny zařaďte olejové zábaly, například z kokosového nebo ricinového oleje, které posílí a vyživí vlasy do hloubky. Aplikujte je jednou týdně na suché vlasy, nechte působit a poté důkladně opláchněte. Vaše vlasy budou díky tomu pevnější, lesklejší a odolnější vůči podzimním vlivům.

Ochrana rukou a nehtů: Boj proti suchu

beauty
S chladnějším počasím přichází také větší zátěž pro pokožku rukou

S chladnějším počasím přichází také větší zátěž pro pokožku rukou. Zvláště pokud často myjete ruce, mohou být náchylné k vysušování a popraskání. Pravidelné používání hutných krémů na ruce, které obsahují glycerin nebo bambucké máslo, je nezbytné. Navíc nezapomínejte na ochranu nehtů – výživné oleje pomohou udržet kutikuly hydratované a nehty pevné.

Zázrak exfoliace těla: Jak udržet pokožku hladkou

Stejně jako pleť na obličeji, i pokožka těla potřebuje na podzim jemnou exfoliaci. Suchý vzduch a časté nošení vrstev oblečení může vést k tvorbě šupinek a suchých míst. Do své podzimní beauty rutiny zařaďte jemný tělový peeling jednou týdně a poté pokožku důkladně hydratujte tělovým mlékem nebo olejem. Zaměřte se na místa jako lokty, kolena a kotníky, která mají tendenci být sušší a potřebují intenzivnější péči.

Sezónní vypadávání vlasů: Jak se s ním vyrovnat

Podzimní měsíce jsou typické pro zvýšené vypadávání vlasů. Tento jev je přirozený, ale může být frustrující. Kromě pravidelné péče můžete podpořit růst vlasů pomocí doplňků stravy obsahujících biotin, zinek nebo vitamín B. Tyto látky napomáhají regeneraci vlasových folikulů a podporují jejich růst. Pokud vás vypadávání vlasů obtěžuje více, zvažte konzultaci s odborníkem.

Relaxační beauty rituály: Zdravá krása začíná uvnitř

beauty
Podzim je ideální čas na zpomalení a zavedení relaxačních rituálů.

Podzim je ideální čas na zpomalení a zavedení relaxačních rituálů, které prospívají nejen vaší mysli, ale i pleti a vlasům. Aromaterapie s esenciálními oleji jako levandule nebo eukalyptus dokáže uklidnit nervy a podpořit regeneraci pokožky. Zkuste si také jednou týdně dopřát relaxační koupel s přídavkem esenciálních olejů a hydratačními přísadami, které podpoří celkovou regeneraci těla.

K TÉMATU  Hrajeme si s filtry. Jednoduché tipy jak docílit krásných a originálních fotek

Strava pro zdravou pleť a vlasy

Co jíme, se odráží na našem vzhledu. Podzimní strava by měla být bohatá na vitamíny a minerály, které podporují zdraví pokožky a vlasů. Zařaďte do jídelníčku potraviny plné antioxidantů, jako jsou dýně, špenát, mrkev a ořechy. Omega-3 mastné kyseliny, které najdete v rybách nebo lněném semínku, pomáhají udržovat pleť hydratovanou a pružnou. Důležitý je i dostatečný příjem vody, abyste pleť hydratovali i zevnitř.

Podzimní krásná pokožka a vlasy: Pravidelnost je klíčová

Jak se o své vlasy starat nejen na podzim

Péče o pleť a vlasy na podzim vyžaduje pravidelnost a přizpůsobení se novým podmínkám. Stačí však pár jednoduchých změn v denní rutině, abyste si udrželi zdravý a zářivý vzhled po celý podzim. Nezapomínejte také experimentovat s novými produkty a občas dopřát své pleti i vlasům něco navíc – ať už je to hydratační maska, olejový zábal nebo klidná chvíle pro sebe.

MOHLO BY SE VÁM HODIT

10 nejlepších podzimních polévek, které vás zahřejí a zasytí

Jak se starat na podzim o vaši pleť – 10 tipů

5 nejlepších beauty blogerek, které stojí za to sledovat

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rádi ji pijeme, i když víme, že to zrovna zdravé není. Že s její pomocí snadno sundáte žvýkačku z vlasů, to už asi všichni víme. Ale to zdaleka není všechno. Coca-cola vyčistí zašlé kachličky v koupelně, varnou konvici od usazenin nebo pánev s připáleným jídlem! To všechno bez zbytečného trápení a drhnutí. Také si s její pomocí můžete připravit colový dort. Podívejte na video!
Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!
Podzim je ideálním obdobím pro posílení imunity, a můžete toho dosáhnout tím, že zařadíte do své stravy superpotraviny, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty.
Máte v plánu pořízení nové kuchyňské linky? Pak jistě stojíte před důležitým rozhodnutím. Je lepší koupit si kuchyňskou linku matnou, nebo lesklou? Jasná odpověď v podstatě neexistuje, můžete však obojí zkombinovat nebo si projít všechny výhody a nevýhody. Jak se nakonec rozhodnete?
Tento týden se můžeme těšit na významné planetární události. Slunce nadále pobývá ve znamení Raka, což klade důraz na rodinné vztahy a emocionální pohodu. Důležitou změnou je retrográdní pohyb Saturnu, který nás povede k přehodnocení našich cílů a závazků. Přečtěte si, jaké vlivy očekávat pro vaše znamení a co vám hvězdy připravily na tento týden.
V dřívějších dobách bylo soužití generace s generací naprostou samozřejmostí. Dnes se do toho už mnoha lidem nechce. Příčiny jsou jasné – vznikají třecí plochy, o které nikdo nestojí. Když je však dokážete zvládnout, můžete si naplno vychutnávat pozitiva: například mít možnost hlídání a péče o dům, děti, zvířata a květiny, i když jste pryč.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Pokud se chcete letos blýsknout, bude to chtít do vašeho šatníku zakomponovat alespoň jeden pár stylových tenisek. Že nevíte, jaké kousky budou letos in? Nezoufejte a pojďte se na vybrané modely módních sneakersů podívat s námi. Inspirace na vás čeká!
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
Vypadat dobře chce většina z nás. Jak to ale udělat, abyste se svým tělem byla vážně spokojená a cítila se vyrovnaně? Máme pro vás několik rad, které se vám vyplatí zkusit.
Správné řízení energie může být klíčem k dosažení osobního i profesního úspěchu. Tento článek vás provede zásadami energy managementu, které vám pomohou efektivně využívat vaši energii, zvyšovat produktivitu a udržet si duševní i tělesné zdraví. Naučíte se, jak rozpoznat momenty, kdy je vaše energie na vrcholu, a jak je využít pro vaše nejdůležitější činnosti, zatímco se zároveň naučíte, jak doplňovat své zásoby energie pro udržitelný výkon bez vyhoření.
Horoskop na dnešní den bude ve znamení péče o pleť. Pokud jste nezadané a tísní vás samota, vyrazte ven, měsíc přeje seznamování!

Výběr článků

Slyšeli jste někdy o meditaci? Zkoušeli jste ji někdy praktikovat nebo ji dokonce již praktikujete? Dnešní článek bude totiž právě o ní! Pro ty z vás, kteří o meditaci slyšíte poprvé, tak pokračujte ve čtení, protože se dozvíte, jak moc vám může změnit váš život. A to pozitivně. Redukovat stres, léčit vaše tělo, cítit se klidně, cítit se radostně a spoustu dalších benefitů!
Monstera – pokojová rostlina s monstrózními listy, která je součástí českých rodin už od nepaměti. V mnoha domácnostech se dědí po generace – pěstovaly ji babičky, matky, dcery i vnučky. Je ideální rostlinou do moderních i starších domovů, hravě si s ní poradí i začínající pěstitelé. Ke svému životu totiž nevyžaduje prakticky nic.
Blíží se začátek nového školního roku a pro tisíce prvňáčků i první cesta do školy. Trasa, která pohledem dospělého působí bezpečně, může ale pro dítě skrývat řadu nástrah.

Nepřehlédněte

Kateřina Hrachovcová, známá hlavně z role Simony Králové ze seriálu Život na zámku, slaví 50. narozeniny. Herectví zůstává součástí jejího života, ale v posledních letech se zaměřila také na tetování a numerologii. V průběhu své kariéry prošla výraznou změnou, a dnes ji fanoušci znají spíše pod jménem Kaira.
Pro někoho to má to správné kouzlo, pro jiného je to kýč. Luxusní obývací pokoje ohromí hlavně prostorem, ale také přepychovým nábytkem. Líbí se vám?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek