Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

Krása na míru: Modelace prsou vám zvedne sebevědomí. Přináší i negativa

Modelace prsou představuje chirurgický zákrok, jehož účelem je změnit tvar prsou. Nejčastěji jde o zvednutí prsou, jejich zpevnění, a případně lze operaci kombinovat s vložením implantátů pro zvětšení prsou. Jde o zákrok, který může ženám pomoci nabýt zpět ztracené sebevědomí.
modelace prsou
Modelace prsou dokáže pozvednout dekolt i sebevědomí.

26. 07. 2023

Modelace prsou pro krásnější dekolt

Prsa se s věkem přirozeně mění, často ztrácejí pevnost. Stávají se méně pružnými, kůže není tak elastická a nedrží proto prsa na místě, kde bychom chtěly. To má hned několik příčin.

  • Jednou z nich je těhotenství. Během toho se prsa zvětšují, jsou plnější a těžší. Vazy, které je drží, proto mohou povolit. Výsledkem jsou povislá prsa – žena přitom nemusí ani kojit. S kojením pak pokles prsou může být ještě výraznější.
  • Další častou příčinou změny tvaru prsou je změna hmotnosti. Přibírání vede k natažení kůže na prsou, čímž ztrácí svou elasticitu.
  • A další z příčin, které se nikdo nevyhne, je gravitace. Ta přirozeně působí na prsa – čím těžší jsou, tím více budou povislá. Jde o přirozený proces, který některé ženy ovlivní více než jiné.

Hlavní důvody, proč se rozhodnout pro modelaci prsou, jsou povislá prsa či bradavky směřující dolů. To může operace napravit, včetně velikosti prsních dvorců. Obecně lze říci, že zákrok můžete zvažovat, pokud:

  • jsou vaše prsa povislá – ztratila tvar a objem, jsou plošší, delší
  • bradavky a prsní dvorce směřují dolů
  • prsní dvorce se roztáhly mimo proporce vašich prsou
  • jeden z prsů je níže než druhý

Modelace prsou není pro každého. Pokud vás však trápí povislá prsa, chirurgický zákrok může pomoci, ovšem jestli plánujete těhotenství, je dobré lifting prsou odložit. Kontraindikací může být i kojení – ačkoli je po zákroku možné, může se objevit nedostatek mléka.

I když lze lifting provést u prsou jakékoli velikosti, u menších prsou lze očekávat trvalejší výsledky. Větší prsa jsou těžší, což zvyšuje pravděpodobnost jejich opětovného poklesu.

Co byste o modelaci prsou měla vědět předem

Modelace prsou má určitá rizika a nevýhody.

  • Jako první lze zmínit jizvy. Ty jsou trvalé, nicméně do 2 let by měly vyblednout. Jde o drobnost, jizvy jsou totiž schované pod spodním prádlem. Výjimečně se však může stát, že kvůli špatnému hojení budou jizvy široké a výrazné.
  • Dalším rizikem jsou změny citlivosti bradavek a prsou. Cit se většinou vrací během několika týdnů. Nicméně někdy může být tento problém trvalý.
  • V procesu hojení někdy může dojít ke změnám, které způsobí nerovnoměrný tvar a velikost prsou. Tento problém není častý. Je však třeba počítat s tím, že operace obvykle nezmění prsa, která byla před operací různě velká.
  • Vzhledem k tomu, že jde o větší chirurgický zákrok, mohou se objevit komplikace jako u každé jiné operace – krvácení, infekce či nežádoucí reakce na anestezie a různé alergické reakce na použité materiály.
K TÉMATU  Motorka a žena. Jaký stroj by si měla pořídit dáma? Vyzkoušely jsme to

Před zákrokem

Pokud zvažujete modelaci prsou, prvním krokem je konzultace s plastickým chirurgem. Ten vám může pomoci se rozhodnout, zda jde o správný krok. Kromě toho samozřejmě zajistí i potřebná vyšetření, která odhalí, zda je pro vás modelace prsou vhodná.

Je třeba projít anamnézu – odpovědět na otázky ohledně vašich současných či minulých zdravotních potíží. Důležité je zahrnout i případné nemoci v rodině, zejména rakovinu prsu. Případně lékař doporučí vyšetření mamografem či biopsii. Následuje běžné vyšetření, které zahrnuje měření prsou, zhodnocení polohy bradavek, prsních dvorců a podobně, aby byl navrženo vhodné řešení.

Je důležité prodiskutovat očekávání. Promluvit si s doktorem, proč si přejete lifting prsou. Ujasněte si, jak chcete, aby vaše prsa po zákroku vypadala. Je důležité porozumět možným rizikům, výhodám a nevýhodám.

Před operací se nabízí několik bodů, kterých je třeba se držet. Jde především o to, že před zákrokem je důležité přestat kouřit, vyhnout se některým lékům, zajistit si pomoc na dobu rekonvalescence a podobně. To vše vám přiblíží a vysvětlí lékař při konzultaci.

modelace
S lékařem před operací vše zkonzultujete.

Průběh zákroku

Konkrétní průběh zákroku se odvíjí dle toho, na jaké klinice ho podstoupíte. Jsou různé techniky modelace prsou, které se liší umístěním řezů a výslednými jizvami.

Existuje několik základních technik:

  • řez kolem prsních dvorců – jizva v tmavší oblasti kolem bradavek není tak patrná
  • řez směrem dolů od prsních dvorců směrem k prsním záhybům
  • řez vodorovně podél prsních záhybů

Po zákroku

Po operaci je třeba očekávat zhruba dva týdny plné nepohodlí. Prsa jsou oteklá a bolestivá. Objeví se u vás nejspíš znecitlivění bradavek, dvorců a kůže prsou, které může trvat zhruba šest týdnů. Lékař doporučí užívání léků proti bolesti a samozřejmě nošení kompresní podprsenky. Je také třeba vyvarovat se namáhání, ohýbání a zvedání těžkých věcí. Po zákroku je nutné spát na zádech nebo na boku, aby na prsa nepůsobil tlak.

K TÉMATU  Dávkování CBD oleje a kdy ho brát

Očekávané výsledky

Nový vzhled svých prsou zaznamenáte okamžitě. Nicméně jejich tvar se ještě může lehce změnit v průběhu několika následujících týdnů až měsíců. Zpočátku mohou jizvy vypadat děsivě, ale postupem času vyblednou.

Běžné je také zmenšení prsou, tedy i nošení menší podprsenky. Jde o běžný stav – důsledek toho, že prsa jsou pevnější a kulatější.

Vždy je třeba počítat s tím, že výsledky modelace prsou nemusí být trvalé. S přibývajícím věkem kůže přirozeně ztrácí pružnost a prsa tak mohou opět ochabnout. Zejména pokud jsou větší a těžší. Udržování zdravé hmotnosti vám může pomoci zachovat prsa krásná.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Moderní studie ukazují, že botulotoxin není tak nevinný. Kromě vrásek vás může zbavit i emocí

Obličejová jóga pod taktovkou influencerek: Proksichtěte se k pleti bez vrásek

Zdroje článku:
www.plasticsurgery.org
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.
Saláty k obědu, svačiny po cvičení nebo šťávy z ovoce jsou obecně považovány za zdravé, ale pokud s nimi nezacházíte správně, vašemu hubnutí spíše uškodí. Dresing na salátu je často stejně kalorický, jako kdybyste snědly hamburger, a ovocné šťávy mají energetickou hodnotu jako tabulka čokolády. Jak si správně poradit s přípravou jídla při hubnutí?
Role psychiky v pohledu na náš zdravotní stav se dříve hodně přehlížela. Dnes již s jistotou můžeme tvrdit, že i klasická medicína zohledňuje psychický stav pacienta v celkovém náhledu na jeho diagnózu a na průběh léčení.
Kuchyň, či přesněji její jídelní část, je ideálním prostorem pro každodenní setkávání celé rodiny. Proto je důležité, aby tento prostor působil příjemně. Zároveň byste se však měli zaměřit také na jeho praktičnost, aby každý z členů měl dostatek prostoru, případně byl stůl vhodný pro konání různých oslav a posezení s přáteli. U stolu by také neměly chybět kvalitní židle, díky kterým budete mít pohodlí.
Jste věčná začátečnice? Vždycky se pustíte do běhání a po pár týdnech to vzdáte? Nebo jste ještě nikdy neběhala, ale ráda byste začala? Možná právě vám se bude hodit následujících deset tipů, díky kterým si běh skutečně zamilujete.
Svou domácnost je možné zútulnit příjemnými pokojovými rostlinami, které nemají jen estetickou funkci, ale také řadu jiných schopností, jež nám mohou přijít vhod. Předně se pyšní schopností čistit vzduch v domácnosti. Jiné zase přináší do domu peníze a hojnost. Pozastavme se právě nad druhými zmíněnými a prozraďme si, kterými vyplnit prázdné rohy v interiéru.
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Připoutejte se a připravte se na divokou jízdu, protože přichází čtvrtý díl našeho napínavého příběhu, který vás zavede hlouběji do labyrintu tajemství, vášní a rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky. Ve světě, kde se osobní a profesionální životy nebezpečně proplétají, se naše hrdinka ocitá na prahu osudového setkání, které může změnit vše. Co se stane, když se vaše nejtajnější touhy střetnou s nečekanou realitou? V tomto čtvrtém dílu se ponoříme ještě hlouběji do příběhu plného napětí, nečekaných zvratů a odhalení, která mají moc otřást vaším vnímáním pravdy. Otevřete dveře do světa, kde každý výběr může navždy změnit vaši budoucnost. Nechte se pohltit příběhem, který je stejně provokativní, jako je neodolatelný.
V zimě je asi víc než kdy jindy pozornost okolí soutředěna na náš obličej. Koneckonců, nic jiného ani téměř vidět nejde. Jaké máme tipy pro to, aby vám v něm ubylo vrásek a ne naopak?
Tato 25letá hvězda v podstatě předělala celý svůj styl hudby, módy, děl, ale stále je to stejná Miley Cyrus, kterou jsme znali a milovali od jejích dnů Hannah Montany. Přestože je Miley sama o sobě slavná již více než deset let, existuje spousta faktů, které někteří z vás možná neví.
No, opravdu není řeč o situaci, kdy by dítě z nějakého důvodu mělo indigově modrou barvu. Tuto barvu však může mít jeho aura, proto takové označení. Tyto děti jsou tak trochu zvláštním úkazem v našem světě a je dobré naučit se jim porozumět. Ale také to může být trochu jinak a můžete si myslet, že indigové děti jsou prostě jen děti odlišně vychovávané a snažíme se tu obhájit jejich nepřizpůsobivé chování.
Poslední dny před Štědrým dnem! Sobota bude nejspíš ve znamení úklidu, i tak byste si ale měly najít čas na odpočinek. Zlatá neděle je pak den pro nákup těch úplně posledních chybějících dárků. Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co vás může o víkendu potkat.

Výběr článků

Sluníčko začíná mít pomalu sílu, dny už jsou pořádně dlouhé a ve vás se začíná probouzet letní nálada? Nebojte se ji podpořit barvami, které pustíte do svého botníku. A jednoznačnou trefou jsou pro tuto sezónu bílé balerínky!
Krásné a dobře upravené vlasy bez ohledu na povětrnostní podmínky a roční období – to je sen každé ženy. Zvláště v dnešní době není vždy možné využívat služby kadeřnických salonů. Proto stojí za to vybavit se doma speciálními přístroji, kterými svým vlasům dodáte zcela nový vzhled. K takovým patří právě žehlička na vlasy. Víte ale, jak vybrat tu správnou?
Přizpůsobte koupelnu vašim představám. Koupelnové baterie pro umyvadla mohou mít dnes téměř jakýkoli design. Trendy je matné černé zpracování nebo LED žárovky, které osvětlují proud vody.

Nepřehlédněte

Říká se, že muži všeobecně upřednostňují spíše ženy blondýnky a s dlouhými vlasy. Ale je tomu skutečně tak? Vážně černovlásky s krátkými vlasy nemají u mužů šanci?
Aby byla úroda bohatá a vaše zahradnická radost veliká, nenechávejte prořezávací pily ležet ladem. O keře a ovocné je potřeba se starat. Taková péče o strom, to je několik základních pravidel. Častá zálivka, občasné hnojení a samozřejmě – správný prořez ve správnou dobu. Víte, s jakými nástroji vám půjde řez větví rychle a snadno?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek