Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nela v koučinku: Šípková Růža a šáteček s pokračováním. Jsme na konci, přátelé

Do roka a do dne, Lomikare, Lomikare... Ne ne, nejde o žádné zlo, natožpak historického charakteru. Jen ten časový úsek sedí pro přátelské a oboustranné ukončení spolupráce.
Nela
Naše sezení s Marcelou jsou u konce. Ale bude pokračování.

21. 04. 2023

S Marcelou jsem si prošla spoluprací, která trvala něco přes rok. Potkaly jsme se třináctkrát na sezení a já, Nela, měla tu možnost na vlastní kůži zažít, co je to koučink. Třináctku já mám moc ráda, vždycky mi bylo líto těch, kteří byli neprávem v nemilosti, třeba jako právě číslo třináct. 

Dala jsem si slib

Vyzkoušela jsem si, že je prima mít po svém boku někoho, kdo člověka popostrčí k tomu, co si sám přeje, ale bojí se udělat první krok. A ještě si zkuste přijít s tím, že jste něco, co jste sami sobě slíbili, neudělali. Takže nejen, že se Marcele můžete otevřít, žádné předsudky, ale vymyslíte spolu, jak se vašemu cíli přiblížit, co je možné. Hlavně ještě máte dvojí motivaci – slib, co jste dali sobě a ještě se vás na to Marcela na příštím sezení zeptá a pak je jednomu trapně, že sám sobě hází klacky pod nohy, když přijdete s nulovým výstupem.

Věřím tomu, že naše přesvědčení a vzorce chování se stejně jako třeba genetická zátěž a předpoklady pro nemoc dědí z generace na generaci. A protože tady jsme jako lidstvo už setsakra dlouho, máme toho v sobě nahromaděnýho hafo. A to nám nesvědčí. Vnímám, že poslední roky se hodně začíná dbát na to, aby nám bylo dobře. Well-being, baby. A to je dobře. Jsem přesvědčená o tom, že bychom se měli postarat nejen o tělo, ale i o naši duši.


Unikl vám začátek Nelina příběhu? Nevadí, můžete s ní prožít celou cestu pěkně od začátku.


Měnit takové zajeté vzorce a zajímat se o sebe, sami sebe lépe poznat, protože kdy jsme si na tohle udělali čas? Nejdřív jsme se učili chodit, mluvit, pak jsme chodili do školy… Nasávali jsme tuny informací, pak jsme se zaměřili na kariéru, rodinu, děti, cestování, dosaďte si, co je libo. Ale sednout si sami se sebou a zeptat se: „Co ty vlastně chceš? Co potřebuješ? Kdo jsi?” Kdy se vám to povedlo? Mně až s Marcelou.

K TÉMATU  Z poradny kouče: Ze stresu je mi špatně, píše čtenářka. Naučte se ho zvládat pomocí několika technik

Shrnutí koučinku

Ráda bych pro sebe i pro vás shrnula, co mi spolupráce s koučkou přinesla.

  • Chtěla jsem se naučit říkat to kouzelné slovo NE. V tom jsem udělala jeden velký sloní krok.
  • Chtěla jsem žít spokojenější život. K tomu jsem se odnaučila jít přes sebe a dělá mi to ohromně dobře.
  • Chtěla jsem být spokojenější máma. Díky práci s energiemi a dechem se mi daří krotit vnitřní mateřskou saň, která na mě holt občas hupsne.
  • Chtěla jsem mít zorganizovanější život. Často si vzpomenu na pravidlo 80/20 a držím se ho. Tedy soustředím se na plnění 20 % nejdůležitějších úkolů a zbytek hrnu před sebou.
  • Je toho ještě mnohem víc, ale jak se člověk učí každý den, tak si ani nevšimne, že vlastně je na konci velká změna.

Proč

Mé morální já má zapotřebí vám tu ještě vyoslit, proč vlastně spolupráci ukončujeme. Žádný prostor pro spekulace. Poslední rok mi hodně dal, ale taky byl a stále je ve vleku mých táhnoucích se moribundusů, na které chodím tu zleva, tu zprava. Poslední dva měsíce jsem jako ta Šípková Růža. Zvládnu tak odvézt dítko do školky, sebe do práce, dítko vyzvednout a pak už nic. Ale jako vůbec nic. Nakrmit psa je problém, udržet oči otevřený je problém.

„Mami, vždyť ty jen spíš!” Ta věta mě docela probudila. Není to ode mě hezký, nebýt tu pro tu nejdůležitější osobu v mém životě. Proto jsem nekompromisně ořezala veškeré aktivity mimo těch nejdůležitějších. Můj velký sen o rekonstrukci statku je teď taky mimo dosah. Tak si tam jezdím aspoň na procházku a maličko se povozit na traktóre. Fičák! A protože jsem měla špatné svědomí i z toho, že s Marcelou nemáme koučink pravidelně, tudíž to pro obě strany nemá takový výsledek, jaký bychom společně dosáhly při větší pravidelnosti, ráda předám štafetu koučovaného pisálka další dámě. Na její pohled na koučink s Marcelou se můžete těšit už brzičko.

K TÉMATU  Umění rvát se s osudem. Slavní lidé, kteří se poprali se svým handicapem a udělali z něj výhodu

Vaše Nela (už ne v koučinku)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nela v koučinku: Hormony budiž pochváleny

Z poradny kouče: Nejdřív jsem opravila sebe. A tak vlastně začal celý můj příběh

Zdroje článku:
https://www.marcelahlavackova.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Krásné a dobře upravené vlasy bez ohledu na povětrnostní podmínky a roční období – to je sen každé ženy. Zvláště v dnešní době není vždy možné využívat služby kadeřnických salonů. Proto stojí za to vybavit se doma speciálními přístroji, kterými svým vlasům dodáte zcela nový vzhled. K takovým patří právě žehlička na vlasy. Víte ale, jak vybrat tu správnou?
Zvoní budík - je zase ráno. Probouzíte se polámaní, s viditelnými kruhy pod očima a s padajícími očními víčky. Znovu jste se pořádně nevyspali. Už se to táhne několik dní a stále nevíte, jak svůj spánek opět zkvalitnit a prodloužit. Ty probděné noci se začínají projevovat na vaší pracovní výkonnosti i na náladě, kterou nemáte zrovna nejlepší. Možná za špatným spaním vězí tři věci. Jaké?
Správná velikost podprsenky dokáže s vaším tělem divy. Pozvedne vaše prsa, zeštíhlí pas a bude se vám lépe dýchat. Jak si změříte velikost prsou a poznáte, že vám prádlo dobře sedí?
Mama Shelter přináší do Prahy oblíbenou koncepci food sharingu, nebo-li dělení se o různá jídla,  podle svého hesla, že sdílení je péče a podělit se znamená milovat!
Všimli jste si, jak se doba s každým rokem mění? Takové proměny najdete všude – v jídle, módě i v kosmetice. A zatímco ještě nedávno platilo, že čím víc kosmetiky jste si nanesli na pleť, tím jste byli více cool, dnes už se vše zase vrací zpátky k jednoduchosti.
Přemýšlíte nad skladbou svého jídelníčku? Víte, kolik sníte denně bílkovin nebo vlákniny? Hlídáte si, co jíte? Možná, že ne. Hodně lidí nepřemýšlí nad tím, co jí a zda se stravuje správně. Většinou jako výmluva poslouží nedostatek času. Bílkoviny jsou ale pro tělo skutečně nezbytné a drtivá většina populace jich konzumuje málo. Zkuste to změnit.
Sedací souprava je obvykle jedním z nejvýznamnějších kusů nábytku v celém bytě. Tvoří dominantu každého obývacího pokoje, takže vybrat si tu pravou pro vás je nesmírně důležité. Nejen že by měla být pohodlná a pěkně vypadat, ale také je potřeba ji zasadit do okolního interiéru tak, aby ladila s ostatním nábytkem a použitými barvami ve vašem obývacím pokoji.
Husté, bohaté a dlouhé vlasy chceme snad každá, proto se centrem našeho zájmu stávají nejrůznější pomocníci, kteří podpoří rychlejší růst. Když ale pomineme všelijaké vlasové produkty, existují i další účinné cesty, které společně prozkoumáme.
Influencerka Shopaholicadel zažila nečekaný Štědrý den, když došlo k rozchodu s jejím partnerem Janem Kulasem (30). Veřejnost se dozvěděla o těhotenství a potratu, na což okamžitě reagoval expřítel obviněním z nemocničního pobytu způsobeného alkoholem. Nyní Adéla odmítá spekulace o nových vztazích a vyjadřuje lásku k své nezávislosti. Jaké jsou její plány do budoucna a jak se vyrovnává s tlakem veřejnosti? To vše a více v našem podrobném článku.
Následujete každoroční trendy předních designérů z Česka i celého světa? Pak se letos budete divit. Stříbrné barvě totiž odzvonilo. Co ji nahradí?
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!
Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?

Výběr článků

O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Vyrážíte ven, ale nestíháte si upravit vlasy? Tyhle snadné a chytré vychytávky vám pomohou vytvořit na hlavě účes podle vašich představ. Účesy jsou hotové za chvilku a potřebujete k nim jen to, co máte v koupelně. Zkuste se inspirovat těmito postupy.
Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!

Nepřehlédněte

Ve světě dobrot je spousta potravin, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň jsou cenným zdrojem mnoha látek. A zatímco při jejich výběru se zpravidla zaměřujeme na nutriční hodnoty a samozřejmě chuť, někdy není od věci řešit i barvu, která u některých typů potravin hraje velkou roli. Věděli jste třeba, že některé černé potraviny jsou díky své přirozené barvě zdravější než jejich světlé verze? A právě několik takových společně prozkoumáme a mimo jiné vám prozradíme, v čem spočívá jejich výhoda.
Žijete ve spokojeném vztahu, ovšem i když se v něm cítíte opravdu dobře, přesto byste našli něco, co by se dalo zlepšit? Možná tím “něčím” je jeho milostná stránka. Sex ke zdravému vztahu patří, a když to v něm skřípe, začíná to skřípat také mezi dvěma lidmi. Abyste předcházeli nemilým scénářům a aby vás opět zaplavilo štěstí během společné noci s partnerem, vyzkoušejte některý z tipů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek