Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Alain Delon: Svůdník, který jen bral, ale zapomněl dávat

8. listopadu oslavil herec Alain Delon své 87. narozeniny. Pro všechny je hercem překypujícím charismatem a přitažlivostí, o čemž by mohlo vyprávět mnoho a mnoho žen. Jaký byl a jaký je Alain Delon dnes?
Alain Delon
Alain Delon v Cannes roku 2019.

23. 11. 2022

Nechtěné dítě

Alain Delon se narodil do rodiny matky lékárnice a otce, jenž pracoval v kině. Když Alainovi byly pouhé čtyři roky, jeho rodiče se rozešli, ani otec, ani matka o něj neměli zájem. Proto byl umístěn do pěstounské rodiny vězeňského dozorce. Oba pěstouni byli pracovně vytížení, na Alaina neměli tolik času, kolik malý kluk potřebuje, což se projevilo i v jeho povaze a chování.

Filmové plátno Delona milovalo.

Alain Delon nebyl zrovna vzorným dítkem, neustále porušoval pravidla, přecházel z jedné školy do druhé – a jeho výbušná povaha mu na pověsti moc nepřidala. Školu nakonec dokončil, vyučil se řezníkem, a posléze nastoupil do francouzské námořní pěchoty. I když si prošel přísným výcvikem, rebela v sobě nezapřel. Po čtyřech letech, během kterých se naučil přežít v džungli, zabíjet, musel za neposlušnost z pěchoty odejít.

Ale francouzský hezoun se práce nebál, bez problému si stoupl za kasu v obchodě, oblékl si číšnickou zástěru nebo dokonce prodával své tělo bohatým paničkám. Díky tomu se také seznámil s francouzskou herečkou Brigitte Auber, která si ho vzala pod svá křídla. Během krátké doby si podmanil jak producenty a režiséry z Hollywoodu, tak také všechny ženy, které se kolem něj motaly.

Auber
Herečka Brigitte Auber na plakátu k filmu Chyťte zloděje.

Snímek „Když se do toho zaplete žena“ mu změnil život

Film, který mu změnil život se jmenoval Když se do toho zaplete žena (1957), kde si zahrál nájemného vraha. Jakmile byl snímek vpuštěn do kin, Delonova kariéra rychle nabrala na obrátkách. Stal se nejvyhledávanějším hercem francouzských filmů, které neodmyslitelně patří do francouzské kinematografie (Rocco a jeho bratři, Dobrodruzi, Černý tulipán, Borsalino, a mnoho dalších).

Ukázka z filmu „Když se do toho zaplete žena”

Láska jako z filmu Romy a Alain

Alain Delon si své charisma moc dobře uvědomoval, netajil se svým přístupem k ženám. Rozhodně nebyl vzorným milencem, dokázal během jedné noci vystřídat hned několik krasotinek. Jednou z nich byla i herečka Romy Schneider, která se dá považovat za Delonovu osudovou ženu. Zprvu se nesnášeli, později se vášnivě milovali. Ovšem jejich vztah byl plný hádek, ponižování, Delonových nevěr a hrubého násilí. Ačkoliv byli zasnoubení, po pěti letech vztah skončil.

K TÉMATU  Hit posledních let: Handmade kosmetika. Má však své výhody i nevýhody
Schneider
Romy Schneider, první osudová žena Alaina Delona.

Delon se krátce na to oženil s herečkou Nathalií Barthélemy, která mu porodila syna. Ani s Nathalií mu manželství nevydrželo, a stejně jako s Romy, i v tomto případě trvalo pět let, než bylo rozvedeno. Za ženu svého života dodnes Alain Delon považuje herečku Mireille Darc, se kterou žil 15 let.

Nathalia + Alain

Herec má celkem čtyři děti, tři chlapce a jednu dívku. Nejmladší z nich na svého otce prozradil, že život s ním vůbec nebyl procházkou růžovým sadem, stále se u něj projevovaly záchvaty vzteku a přísnost, což si s sebou Delon nosil už od svého dětství. V nedávném rozhovoru uvedl, že se cítí senzačně, ale osaměle. Prohlásil, že samota, kterou trpí, je vlastně dluhem, jenž splácí za všechny ty roky ubližování jiným ženám a sebestřednosti. Dokonce se nebojí mluvit ani o smrti, kdy pro dnešní svět nemá pochopení a bez lítosti ho dokáže opustit.

Tato žena nakonec po boku francouzského sexsymbolu zůstala nejdéle.

Několik zajímavostí o Alainu Delonovi

  • Alain Delon byl a stále je považován za nejvíce sexy francouzského herce, dokonce si vysloužil i přirovnání k Brigitte Bardot.
  • Zásadně odmítal role s angličtinou, byl věrný své francouzštině.
  • Pro Američany byl jeho francouzský šovinismus spíše na obtíž, proto se mu nepovedlo zařadit mezi oblíbené hollywoodské hvězdy.
  • Delon nesnáší moderní kinematografii, veřejně hlásá o netalentu mnoha hollywoodských herců a hereček.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Claudia Cardinale: Žena, která dobyla svět

Elizabeth Taylor: Báječná žena obklopená špatnými muži

Zdroje článku:
www.britannica.com, www.catwalkyourself.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Každý, kdo umí perfektně druhý jazyk, vám řekne, že nejlepší metodou, jak se ho naučit, je cestovat a žít v zahraničí. Ne každý k tomu má však vytvořené podmínky. Někomu chybí odvaha, jinému peníze a někdo zkrátka hledá jiné cesty.
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
Poradíme vám, jak zvládnout mírný průběh covid-19 v domácích podmínkách, co na něj nezabírá nebo kdy už je nutné vyhledat lékařskou péči. Navíc přidáme odpovědi na několik dalších klíčových otázek.
Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 
Čím můžete v jakémkoli věku svoje dítě zaručeně otrávit Když budete opakovat tyhle nejhorší rodičovské hlášky. Některé z nich jste určitě slyšely od svých rodičů a nesnášely jste je v dětství a mládí také. Zkuste se jich vyvarovat. I když vás to bude občas stát úsilí a ústa na zámek.
Ať už se chystáte na výlet, za nákupy, na první dovolenou nebo zkrátka jen někde chcete přenocovat, podívejte se, jestli se ve vámi vybrané lokalitě nenachází zařízení, které disponuje certifikátem „baby friendly“. Věřte nebo ne, ale ubytování nebo pouhý oběd s dítětem po boku se vám totiž může v mnohém zpříjemnit a usnadnit.
Krásný úsměv by chtěl mít každý z nás. Nepřítel naší dutiny ústní je však povlak na zubech a zubní kámen. Jak ho odstranit, abychom nemuseli utrácet ze drahé produkty, jako jsou nákladné zubní bělící pasty a ústní vody? Mnozí netuší, jaké zázračné pomocníky má právě ve svém domově.
Taky už se nemůžete dočkat, až bude léto? Pojďte se s námi podívat pod pokličku a nahlédněte do kuchyně módních trendů pro léto 2020.
Ačkoli menstruace občas bývá nepříjemná, je přirozenou součástí našeho života, která je důležitá pro naše zdraví i schopnost početí. Věděly jste ale, že barva vaší menstruace může hodně vypovědět o vašem zdraví?
Toužíte pod dokonale hladkém prostředí ve vašich intimních partiích? Pravidelně se holíte a používáte nejlepší metody holení, krémy a pěny, ale stále vás obtěžují občasné pupínky vzniklé v důsledku zarostlého chloupku? Chcete se jich zbavit jednou provždy, aby vaše intimní partie byly neodolatelně hebké a hladké?
Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!

Výběr článků

O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Máme tu prosinec! Víkend bude trochu teplejší, a co nás čeká, napoví horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové.

Nepřehlédněte

„Masturbace způsobuje slepotu," strašili lékaři nebohý lid po celá staletí. Ukázalo se, že pravdou je opak. Masturbace je organismu prospěšná! A to jak po fyzické stránce, tak po té psychické.
Poslední dva roky pro mne byly velkou životní zkouškou. Přišla jsem o spoustu přátel a iluzí. Ale našla jsem samu sebe. Největší rána pro mě byla, když se se mnou rozešel můj přítel krátce po tom, co jsem se začala léčit s rakovinou. Nyní se mi začal opět ozývat a chce, abychom se k sobě opět vrátili.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek