Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak vybrat správnou velikost brýlí?

Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!
brýle
Jaké brýle budou ty pravé právě pro Vás?

25. 08. 2022

25. 08. 2022

Na brýlích nešetřete

Brýle se stávají jednou z nejdůležitějších doplňků stále více a více lidí. Jejich pořízení je v případě kvalitní značky a materiálu otázkou poměrně nákladnou. Proto, pokud chcete, aby tato investice byla jednorázová, uvažujte několik klíčových parametrů relativních s vašimi osobnostními předpoklady.

Jednou z nejdůležitějších kritérií je váš tvar obličeje, který může být pestřejší, než jste si vůbec mysleli. Rozlišujeme kulatý, hranatý, oválný, ba dokonce kosočtvercový. Chcete zjistit, jaký máte vy a upřesnit tak výběr brýlí padnoucí na míru? Vemte do ruky krejčovský metr a věnujte sobě pár chvil před zrcadlem.

Váš obličej vám s volbou brýlí výrazně pomůže

Kulatým obličejem disponují většinou lidé se stejnými délkami lícních kostí a délky obličeje. Jejich šířka čela a délka brady je taktéž velikostně shodná. Hranaté rozpoložení obličeje je pak vztaženo k lidem s rysem hranaté čelisti a méně výrazné brady. Oválný obličej se poté liší oproti kulatému tím, že je celkově obličej delší než širší, stejně tak je i samotné čelo širší oproti čelisti.

Nejméně vyskytovaným tvarem je pak kosočtvercový obličej. Ten zjistíte tak, že od prostředka vlasové linie provedete imaginární čáry k lícním kostem a odtud pak k bradě. Jsou-li rozměry těchto čar stejné, právem vám náleží tento typ obličeje.

Mám parametry od lékaře – co dál?

Prošli jste si prohlídkou od vašeho očního lékaře a dostali jste papírek s neznámými názvy a čísly? Tak to většinou bývá. Co však tyto parametry znamenají? Zpravidla nejdůležitějším kritériem je kombinace tří čísel x-y-z, kde:

  • x představuje šířku čočky, tedy horizontální průměr skla v nejširším bodě.
  • y je šířka nosníku, tedy místa nad nosem a jeho vzdáleností mezi brýlovými čočkami.
  • z je poté délka stanice, tedy nožičky vedoucí za vaše uši, které drží brýle na obličeji.
K TÉMATU  Face baňky navrátí vaší pleti svěžest. Stačí vám 3 minuty denně

Pro vlastní přeměření se taktéž používá kreditní karta, kde obecně platí, že šířka karty odpovídá průměrné šířce očnice.

Po zjištění vhodných parametrů oka, dioptrií, a rozpoložení obličeje pak už jen stačí zvolit samotného prodejce brýlí. Kamenné pobočky bývají obecně dražší, než internetové eshopy. Doporučujeme tedy věnovat čas na průzkum obchodů s brýlemi, ty si poté osobně vyzkoušet a nechat si poradit od prodejců, a poté navštívit jeden z internetových obchodů. V zásadě po porovnání cen vychází levněji eshop, například Lentiamo je předním internetovým prodejcem dioptrických a slunečních brýlí se širokou paletou jednotlivých značek.

Tak vzhůru do toho, vyberte si brýle, které vám budou nejen sloužit, ale také slušet!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ve věku 77 let zemřela česká herečka a sexsymbol šedesátých let Hana Brejchová, sestra známé herečky Jany Brejchové. Její nezapomenutelný výkon ve filmu "Lásky jedné plavovlásky" ji trvale zapsal do paměti diváků.
O tom, že smartphony a sociální média posunuly fotografii na novou úroveň, není pochyb. Dnes už můžete mít krásné fotky, aniž byste znali všechny fígle profesionálního fotografa. Přesto, že se vám podaří zachynit pěknou fotku, originalitu ji jednoduše dodáte s pomocí filtru. Jak se s nimi pracuje?
Tchynin jazyk je oblíbenou pokojovou rostlinou hlavně z důvodu nenáročnosti a jednoduchého pěstování. Podívejte se blíže na tuto rostlinu, která vašemu interiéru dodá styl i mnoho dalších pozitivních superlativ.
Každý den čelíme řadě záhad. K těm patří kupříkladu to, kam zmizely brýle nebo klíče od auta. Obvykle je však odpověď banálnější, než jsme čekali. Člověka však v tu chvíli nenapadne, že existují mnohem zapeklitější záhady, nad kterými si lámou hlavu skupiny historiků.
Vánoce a tradice jdou ruku v ruce. Nejedna z nás jich mnoho z nich dodržuje nebo si děláme vlastní. Jednou z takových poměrně zaběhnutých, je hladovění, neboli půst. Podle této tradice by se měl držet během Štědrého dne půst až do večeře, aby se nám zjevilo zlaté prasátko. Co na to říká naše tělo?
Jakmile se vám a vašemu partnerovi narodí děti, získáváte zcela novou roli. Najednou jste rodiči a velmi často vás tato role na dlouhá léta úplně pohltí. Není pak divu, že může být velmi obtížný návrat k životu, ve kterém děti nezaujímají první místo.
Celé léto jste strávila v teniskách, protože vám sráží sebevědomí neposlušný vbočený palec? Nechodíte kvůli němu ani na pedikúru? V tom případě vám prozradíme, jak na něj vyzrát, abyste další léto byla do sandálů připravená.
Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.
Polycystický ovariální syndrom, neboli PCOS, je strašákem pro ženy v reprodukčním věku. Otěhotnět s tímto onemocněním přirozenou cestou je často nad síly ženy samotné i lékařů. Problém je, že příčina, proč onemocnění vzniká, není dosud úplně jasná. A tak naprosté vyléčení není možné.
Slunné počasí nám za chvíli dovolí koupání. Do vody padáme často, ať už u bazénu nebo u moře. Při skákání nebo při blbnutí, děti nebo dospělí, občas to prostě nevyjde a ostatní se se tomu smějí! Protože pokud se zrovna nikomu nic nestane, je to vždycky legrace.
Někdy se začnou velmi brzy objevovat jisté známky, které nám napoví, že je něco v nepořádku.
Sotva začalo jaro, už tady máme kolekci oblékání pro podzim a zimu. Tahle módní přehlídka vás hodně pobaví, a přitom je k nerozeznání od těch oficiálních! Stejně jako modely předních návrhářů, ani tohle oblečení byste si na sebe prostě nikdy nevzaly.

Výběr článků

V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Nemusíte mít přímo roubenku nebo srub. Dřevěný interiér sluší každé chatě, ale můžete se jím obklopit i doma. Tento klasický materiál bude v módě pořád. Dřevo existuje v mnoha variantách i barvách a s jeho pomocí vytvoříte neopakovatelné bydlení. Působí příjemně a je také zdravotně naprosto nezávadné. Prohlédněte si krásné interiéry, kde je hlavním motivem právě dřevo.
Legíny – poměrně kontroverzní kousek oblečení, na který má každá žena svůj názor. Zatímco některé jsou na jedné straně barikády a striktně je odmítají, druhé je naprosto milují - doma, do práce i do města. Pojďme se jim trochu podívat na zoubek, a především zjistit, jak legíny nosit, protože právě v tom bývá velmi často zakopaný pes oné nespokojenosti.

Nepřehlédněte

Ženské sexuální touhy v průběhu života kolísají. Může za to začátek nebo konec vztahu. Příčinou mohou být i velké životní změny – těhotenství, menopauza nebo zdravotní komplikace. Nízkou sexuální touhu způsobují i některé druhy léků.
Modelek je po celém světe velké množství. Jejich konkurence je opravdu vysoká. Do světa reflektorů se ale dostanou jen ty nejlepší. Ovšem co to znamená nejlepší? Nejvyšší? Nejhubenější? Nejkrásnější? Nejmladší? To vše má svůj úhel pohledu. Jsou totiž modelky, jejichž kariéra skončí tak rychle, jak začala, a oproti tomu jsou i takové, které jsou stále žádané i ve věku (nebo právě proto), kdybychom si spíše řekli, že už takové povolání není zcela vhodné.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek