Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

7 tipů, jak zvládnout v klidu a bez nervů první let

Je naprosto přirozené, že jste před první zkušeností s letadlem vystrašení. Nicméně všechno je ve vaší hlavě, proto je čistě na vás, jak svůj první let zvládnete. Existují způsoby, jak si pomoci, abyste nebyli před prvním letem až tak vyplašení, jak se momentálně cítíte a mohli se těšit na svou zahraniční dovolenou.
první let
Letíte poprvé? To je zajisté stresující. Když ale dorazíte na letiště včas, nemáte se čeho obávat.

20. 06. 2022

Mějte časovou rezervu

Určitě byste měli mít (nejen na první let) spoustu časové rezervy, abyste neměli zbytečné nervy, které by vám rozhodně v této situaci neprospěly. Pokud dorazíte na letiště dostatečně dopředu, budete mít spoustu času na odbavení zavazadel a bezpečnostní kontrolu. Nikdy nevíte, co se může stát – a vy nechcete spěchat.

Je doporučené přijet na letiště alespoň 2 hodiny předem. Pokud budete muset předkládat test či různá víza, počítejte s dalším prodlením. Navíc si s sebou můžete vzít něco dobrého, a jak se odbavíte, v klidu si sednout na letišti, pozorovat lidi a postupně se uklidnit.

Připravte se na nevolnost

I když nevolností při cestování netrpíte, raději buďte předem připravení. Nikdy nevíte, jak na svůj první let zareagujete – jak na vás bude působit tlak při odletu či následné turbulence, které jsou ale také zcela normální.

Existují skvělé náramky proti nevolnosti, které pořídíte v lékárně. Jsou bezpečné a dají se použít i opakovaně, třeba na cestě zpátky.  Fungují tak, že vyvíjejí tlak na akupresurní bod na každém zápěstí. Možná vám také dodají klid jen když budete vědět, že je máte u sebe.

Zapomeňte na alkohol

Ano, mnoho z nás řeší nervozitu klasicky „frťanem“. To je ale to nejhorší, co můžete před odletem udělat. Zapomeňte také na sladké nápoje a kávu. Zkrátka a dobře, před letem pijte pouze čistou vodu, abyste zůstali hydratovaní. Vzduch v letadle je totiž dost suchý, což přispívá k dehydrataci organismu. Takže vodu mějte po ruce i celou cestu letadlem. I v případě, že v letadle nabízí alkoholické nápoje zdarma, nenechte se zlákat. V letadle i po vystoupení se budete cítit mnohem lépe.

Žvýkačky

Často se stane, že vám v letadle vlivem tlaku vzduchu začne praskat v uších, což vás může rozhodit, když na to nejste zvyklí. Skvělou volbou je v tomto případě žvýkačka. Tím, že budete pohybovat čelistí, se tlak z uší uvolní. Pokud žvýkačku nemáte, můžete zkusit zívat nebo polykat.

K TÉMATU  Olea All Suite Hotel na řeckém ostrově Zakythos. Tohle jsou prázdniny snů

Správné dýchání

První let může být doslova nervydrásající, takže se musíte kolikrát akutně zklidnit. Zavřete oči, zhluboka dýchejte a představujte si sami sebe v cílové destinaci. Klidně si v hlavě počítejte, nebo si vzpomeňte na svůj oblíbený seriál a vyjmenovávejte si jeho hlavní představitele. Prostě cokoli, čím zaměstnáte svůj mozek. Nezapomeňte u toho stále zhluboka dýchat, tím se nejlépe uklidníte.

Buďte jako doma

Může to znít úsměvně, když si představíte, jak vysoko nad zemí budete, nicméně i v tomto případě se můžete alespoň trochu „vrátit domů“. Než opustíte svůj domov, sestavte si balicí seznam se všemi věcmi, díky kterým se budete ve vzduchu cítit pohodlněji. Mezi běžné věci, které si můžete vzít s sebou, patří sluchátka, oblíbená svačina, polštářek na krk, mikina a dobrá kniha. Prostě vše, s čím se doma cítíte nejlépe a co vám ukrátí dlouhou chvíli v letadle.

letadlo
Nezapomeňte si sluchátka, stáhnout film do mobilu nebo knížku.

Sedněte si blízko východu

I taková maličkost, jako je místo, kde sedíte, dokáže zklidnit vaši hlavu. Záleží na tom, s jakou leteckou společností letíte, některé umožňují vybrat si místo před nástupem do letadla.

Přihlaste se na webové stránky letecké společnosti pomocí čísla své rezervace a zobrazte si mapu sedadel, abyste si mohli vybrat své místo. I to, že budete sedět o několik řad dál od východu, vám může pomoci uklidnit se. Pokud vám letecká společnost umožní vybrat si místo až při nástupu do letadla, zkuste si sednout do krátké vzdálenosti od nouzového východu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Cestujeme s dětmi. Kam vyrazit ještě za teplého počasí?

Dovolená pro seniory nebo dovolená 55+ je teď hitem reklamních kampaní. Stojí opravdu nabízené výhody za to?

Zdroje článku:
https://expertworldtravel.com, https://mrshuttle.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Její jméno je Kathy Jacobs, je jí 56 let a žije ve Spojených státech amerických, konkrétně ve městě Calabass ve státě Kalifornie.
Tento pracovní týden si dejte pozor zejména na nemoci, které poletují vzduchem, a také na všechny ty, kteří nehrají fér a mažou vám med kolem pusy. Tentokrát je snadno odhalíte! Horoskop krásy a duševního zdraví přináší astroložka Naďa Šmídová.
I když už se za okny kolikrát "rýsuje" jaro, ještě si nějaký ten pátek počkáme, než se dá zima definitivně na ústup. Počasí je nevyzpytatelné a po ránu umí i nepříjemně překvapit. Studený vítr a teploty okolo nuly rtům příliš nesvědčí.
Zima se nese ve znamení deprese a pochmurného počasí. Právě počasí může za pokulhávající náladou a právě špatná nálada vám dělá ty dny zbytečně dlouhé a nepříjemné. Naštěstí máme recept, jak vyzrát jak na zimní depresi, tak na pochmurné počasí. Zkrátka si jen zalezte do peřin a pusťte si jeden z filmů, který doporučujeme. Rozhodně vás zahřejí na duši!
Rozhodli jste se, že do vašeho života zařadíte pohyb a budete tak dbát na celkové zdraví? Nebo se zkrátka jen chcete vrátit do formy či vyrýsovat svaly? Vedle zdravého jídelníčku je třeba začít i cvičit, ale už dávno neplatí, že musíte docházet jen do posilovny. Vytvořte si vlastní soukromé fitko u sebe doma.
Nebaví vás vaše práce? Nebojte se, je to normální. Mnoho lidí začíná nebo končí svou kariéru na pozici a v oboru, který nemusí být právě smyslem jejich života. Prostě jim dává peníze. Co s tím, když chcete něco víc?
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.
Snídaně dělá den – to je staré známé pořekadlo, které platí od dob dávno minulých až po moderní současnost. Právě snídaně by nám měla dát potřebné živiny a energii potřebnou pro následující den. Její součástí by tak měly být hlavně suroviny, které obsahují důležité bílkoviny, vlákninu a další nepostradatelné látky. I proto jsou její součástí ovesné vločky - tedy měly by být její součástí.
Mnoho z nás se dlouho vyhýbalo nošení bílých tenisek. A důvod je jasný – prostě se velice rychle zašpiní. Nicméně ať chceme, nebo ne, bílé tenisky jsou prostě IN, a tak se rychlostí světla dostaly do botníku prakticky každé z nás.
Každý, kdo se chystá koupit nové auto, má v podstatě čtyři možnosti. Kromě možnosti okamžitého vyplacení celé částky, se nabízí varianta jako klasický leasing, půjčka od banky nebo nebankovního subjektu, či stále oblíbenější operativní leasing. Každá z variant má svá pro a proti. 
Tchyně - žena, kterou si v životě rozhodně nevybíráme. A bohužel ne vždy ta, se kterou bychom na rodinné oslavě chtěli sedět poblíž. Nedej bože trávit společně dovolenou nebo dokonce bydlet ve stejném domě.
Všechny to známe. Místo toho, abychom si užívaly adventní čas, sháníme dárky, uklízíme, pečeme cukroví, v práci doháníme resty a nemáme ani čas si zapálit adventní svíčky. O Vánocích jsme pak ve stresu z toho, že jsme na něco zapomněly, jestli se budou dárky líbit, cukroví chutnat a zdali máme skutečně pořádně naklizeno. Co takhle to letos udělat jinak?

Výběr článků

Začala jste na jaře trénink v přírodě a chcete pokračovat? Běháte nebo chodíte? Dá se to zvládnout i na podzim. Podzim sice přináší nižší teploty, mlhu a občasný déšť. Na takové počasí se však můžete připravit a má dokonce i své výhody. Jak sportovat na podzim a využít potenciálu počasi?
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!
Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!

Nepřehlédněte

Také máte každoroční problém, co koupit, manželovi, synovi nebo dědečkovi? Ženám se nakupuje samo, ale pro mužům? My pro vás máme tipy na originální vánoční dárky, které rozhodně nezůstanou dlouho zabalené…
Zahradní fontány, vodotrysky nebo kašny. Obzvlášť v paprscích slunce vypadá voda krásně, ale stejně tak navodí její podsvícení v noci příjemnou atmosféru. Fontány se liší tvarem i velikostí, dají se pořídit jako celek nebo nechat sestavit přímo na vaší zahradě. Jedno mají ale společné - jejich pohybující se třpytivá voda pro vás bude během relaxování venku stejně uhrančivá, jako táborák během letního večera.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek