Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

4 aplikace, které vás udrží ve zdravé kondici

Udržet svou mysl i tělo zdravé je v dnešní době trochu těžké, nemyslíte? Ze všech stran se na nás valí negativní zprávy a vybudovat si napříč jim celkovou psychickou a fyzickou pohodu může být ošemetné.
kondici
Harmonizujte své tělo i mysl. Aplikace k tomu určené vám to ulehčí.

09. 06. 2022

Naštěstí existuje několik moderních aplikací, které vám pomohou se dostat do pohody a udržet své tělo i mysl v kondici. Co konkrétního si tedy stáhnout do svého mobilního telefonu?

Calm pro naprostý relax

Máte pocit, že se toho na vás valí víc, než dokážete unést? Přemýšlíte o tom, jak se co nejdříve a nejsnáze dostat do pohody? Docílit celkového zklidnění může být poněkud složité, naštěstí podává svou pomocnou ruku aplikace Calm, která se soustřeďuje pouze na jedno – na relaxaci.

spánek
Máte problémy se spánkem, jste ve stresu? Aplikace Calm vám pomůže.

Mezi uživateli se o aplikaci Calm mluví jako o královně relaxačních pomocníků. Nabízí totiž všechno, co by zneklidněný člověk plný stresu a nahromaděného napětí mohl potřebovat. Sekce meditace věnovaná lepšímu spánku, předčítání pohádek nebo příběhů na spaní (mimochodem namluvených světovými osobnostmi). A samozřejmě i nejrůznější masterclass pro ty, kteří se chtějí naučit skutečnému umění meditace.

I když se jedná o placenou aplikaci, je k dispozici zkušební sedmidenní trial, díky kterému si o ní uděláte vlastní obrázek, zda vám za investici stojí, nebo naopak.

Fitify pro zdravé tělo

Nehledáte nic, co by vás dalo do psychické pohody, ale upřednostňujete spíše aplikace zaměřující se na nejrůznější cvičení, jež by vás dostaly znovu do kondice? Nabízí se aplikace Fitify, která je o cvičení s vlastní váhou. Nabízí samostatné workouty, z nichž si vyberete podle uživatelské úrovně. Stejně tak si vyberete na základě toho, jakou část těla vlastně chcete posílit.

Nevíte, čím konkrétně začít? K dispozici je dokonce i tréninkový plán, který vám bude automaticky vygenerován dle vašich požadavků, proporcí a preferencí. Zahrnuje nejen posilovací cvičení, jak ho znáte, ale i jógové hodiny, které jsou spíše na celkové protažení těla.

Opět se nejedná o bezplatnou aplikaci, ale i Fitify má sedmidenní trial, v rámci kterého si aplikaci můžete projít nebo vyzkoušet.

K TÉMATU  Překvapivé zdroje omega-3 mastných kyselin. Jen rybami to nekončí!

Poznejte sami sebe díky aplikaci VOS

Ne, nemyslíme vodu VOSS, ale aplikaci VOS, která je skvělým nástrojem k tomu, abyste se sami poznali. Úkolem aplikace je především přenést vás do osobní pohody, a to díky nejrůznějším dechovým cvičením. Součástí appky je samozřejmě i takzvaný mood tracker, který bude evidovat vaše aktuální nálady a zjistí, kdy se vám a za jakých situací vlastně přitěžuje.

Než se pustíte do používání VOS, aplikace zjistí, jak na tom aktuálně jste. Musíte vyplnit dotazník, ve kterém řeknete, co vás konkrétně trápí, jestli trpíte úzkostmi nebo špatným spaním a podobně. 

Stejně jako předchozí dvě aplikace, i tato je placená, ale máte k dispozici týdenní bezplatnou zkušební verzi.

Headspace pro čistou hlavu

Máte pocit, že je vaše hlava pořád plná nejrůznějších věcí? Že pořád něco řešíte, že pořád a pořád jste ve stresu vlivem nepořádku, který vám v hlavě sídlí? Aplikace Headspace je naprosto skvělá, a to právě díky tomuto emočnímu nepořádku, který pomáhá utříbit.

Aplikace funguje jednoduše – chce ukočírovat vaše myšlenky natolik, abyste se snadno soustředili pouze na jeden jediný cíl. Jinými slovy nebudete mít v hlavě zmatek nebo nepořádek, ale budete přesně vědět, kudy jdete a za čím konkrétním míříte.

mysl
Čistá hlava je základem klidu a pohody. Pomůže vám aplikace Headspace.

Tato aplikace je světově oblíbená a podle uživatelů jim pomáhá lépe zvládat stres, lépe se soustřeďují, také dobře usínají, dokonce si pomocí ní nastavili jakousi psychickou stabilitu.

Appka je k dispozici jak na zařízeních s operačním systémem Android, tak na těch s operačním systémem iOS. Při měsíčních platbách získáte sedmidenní zkušební období, pokud zvažujete spíše roční, dostanete čtrnáctidenní trial.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Aplikace, které vyladí Instagram k dokonalosti za nulovou investici

K TÉMATU  Ložnice podle feng-šuej. Vytvořte si oázu pro klidný spánek

Mobilní aplikace pro ženy, které usnadní jejich každodenní život

Zdroje článku:
https://www.zeny.cz/lifestyle/pohadku-vam-precte-harry-styles-6-aplikaci-pro-zdrave-telo-i-mysl-9279.html
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ať už v Jihočeském kraji strávíte jediný den nebo týdenní dovolenou, vždycky budete mít co poznávat a na co se dívat. Objevujte krásu našich měst, historie a přírody.
Nevědomost, nešťastná náhoda, strach i slabost pro druhého – to všechno hraje roli, když se necháme kýmkoli jakkoli zneužít. Často na to přijdeme, až když už je pozdě. Většinou si s sebou následně životem neseme psychické břemeno, kterého se jen těžko zbavujeme.
Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.
Úklid není vždycky zábavný, ale je prostě nezbytný. Tady je 28 rychlých rad, jak si doma usnadnit práci! Budete překvapené, co všechno vám může pomoci! Podívejte se na video.
Vzhledem k tomu, že čas už sledujeme spíše na chytrých telefonech, hodinky se stávají hlavně módním doplňkem. Díky tomu, že je nabízeno mnoho různých designů, můžete si je zcela přizpůsobit svému stylu. Ovšem ženský šatník mnohdy bývá rozmanitý, takže může být složité vybrat k oděvu ty pravé hodinky. Tyto tipy vám však pomohou s výběrem a jejich nošením.
Konec školního roku a rozdávání vysvědčení je náročnou dobou pro pracovníky linek bezpečí, kteří vyřizují telefonáty od dětí, které se bojí přijít domů. Do jejich hledání se také musí často zapojit i policie. Čas od času přijde i smutek, když se dítě domnívá, že špatným vysvědčením končí jeho životní čas. Nenechte se zaskočit jedním školním výsledkem. Jde přece o dítě, které milujete.
Ve věku 77 let zemřela česká herečka a sexsymbol šedesátých let Hana Brejchová, sestra známé herečky Jany Brejchové. Její nezapomenutelný výkon ve filmu "Lásky jedné plavovlásky" ji trvale zapsal do paměti diváků.
Sociální sítě jsou dnes mocné marketingové nástroje, které nutně nemusí být určeny jen k propagaci byznysu nebo nějakého produktu. Mohou to být zrcadla nás samotných a lze si z nich vytvořit i pasivní příjem. Stačí, aby byl instagramový profil dostatečně atraktivní, získal určitý počet sledujících a byl hojně navštěvovaný. K tomu všemu mohou přispět instagramové šablony a dalších několik tipů.
Už se vám někdy do uší dostala voda? Měli jste škytavku nebo vás nesnesitelně bolela hlava? Určitě ano. Naše babičky si s těmito věcmi vždy dokázaly hravě poradit. Naučme se to jako ony!
Kam uschovat všechno zahradní nářadí, sekačku nebo prázdné květináče? Zahradní domek vše vkusně ukryje. Můžete do něj schovávat i jízdní kola, pokud nemáte garáž nebo sklep. Zahradní domek se dá ale postavit i za účelem relaxace na zahrádce, takže to může být takový letní altán. Vyrobit se dá ze dřeva, ale i z plastu nebo plechu. Samozřejmě se nabízejí zahradní domky hotové, nebo si ho můžete nechat postavit na míru pro vás. Inspirujte se!
Co předvádí vousatý chlapík v talentové soutěži je překvapením pro všechny diváky. Jeho tanec budí nadšené ovace. Na první pohled by do něj nikdo neřekl, že se umí takhle rozpohybovat!
Dům, do kterého je vidět téměř ze všech stran. Skleněný dům se poprvé objevil v roce 1949. Slavnou stavbu navrhl americký architekt Philip Johnson, získala jméno Glass House a stojí na Ponus Ridge Road v Connecticutu. Její vzhled inspiruje dodnes stavby po celém světě. Myšlenka otevřeného domu s prostým tvarem nabízí skutečně raritní bydlení, a jeho hlavním rysem je jednoduchost a minimalismus. A samozřejmě také dokonalý výhled do zahrady kolem, ale i mnohem dál. Prosklený dům si můžete nechat postavit i vy.

Výběr článků

Úklidové práce jsou něčím, co nastupuje na scénu prakticky každý týden. Z posledních statistik vyplývá, že úklidem domácnosti stráví každý průměrný člověk až desetinu svého života. Abyste jednotlivými pracemi netrávili více času, než je skutečně nutné, začněte aplikovat několik zásad, jak důkladně uklidit byt. Prozradíme vám, na co hlavně nezapomenout (a na co se obvykle zapomíná).
Máte ráda ty večery, kdy si sednete s lahvinkou vína, přidáte nějakou dobrotu a pustíte si pořádný doják, u něhož si můžete pobrečet dojetím, aniž by vás někdo viděl? A co je ještě lepší, tak film, který je založen na skutečné události! Vybrali jsme pro vás ty nejdojemnější kousky, které nenechají jedno oko suché!
Také patříte mezi ženy, které mají mastnou pleť a lesknou se tak v létě i v zimě? Pak vám ze všeho nejdříve pogratulujeme. O ženách s mastnou pletí se říká, že stárnou velmi pomalu a po celý svůj život budou vypadat minimálně o pět let mladší. Na mastné pleti se totiž netvoří tolik vrásek. Tou špatnou správou je, že v létě trpíme.

Nepřehlédněte

Kadeřník Samuel Ryde má netradiční zálibu. Fotí momentky každý den ve stejný čas a to už deset let. Co ho motivovalo k jeho neobvyklému koníčku a jaký v něm vidí význam? Přečtěte si víc!
Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek