Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Brýle podle obličeje. Které sluší “čtverci” a jaké barvy obrouček sednou blondýnkám?

Vybrat si brýle je tuze složitá věc, kterou není radno podcenit. Aby na vás brýle (ať už dioptrické či sluneční) vypadaly dobře a cítili jste se v nich přímo bezvadně, je potřeba, aby tzv. "seděly“ na váš tvar obličeje.
brýle
Brýle vám musí padnout. Jinak je nebudete chtít nosit. (foto: 123RF)

22. 03. 2022

To může jednomu zkazit den. Vyzkoušíte desítky obrouček, ale žádné se vám nelíbí. A motivace k nákupu klesá. Když se ale budete řídit vztahem, jaký mají brýle a váš tvar obličeje, situaci si o poznání ulehčíte. Dokážete se lépe sžít s tím, co vám bude slušet a zúžíte tím i výběr možných brýlových kandidátů.

Tvar obličeje: Čtverec

Čtvercový obličej je rozpoznatelný poměrně snadno. Jeho hlavním rysem je širší čelist, která dělá dojem čtvercové brady. Obličej je tzv. hranatý, jelikož má zhruba stejnou šířku nahoře i dole. Lidé se čtvercovým obličejem by si měli vybrat brýle, které mají zakulacené obroučky. Pokud se jim takové nelíbí, měly by to být alespoň brýle s oblými hranami. Takovou oblostí tvarů dosáhnou zjemnění linií svého obličeje.

Tvar obličeje: Trojúhelník

Lidé s trojúhelníkovým obličejem jsou typičtí tím, že mají úzkou a špičatou bradu. Tyto typy obličejů si snadno zapamatujete, jsou odlišné a něčím zajímavé. Čelo a lícní kosti jsou u nich výrazně širší než spodní obličejová část. Pro obličej ve tvaru trojúhelníku by měli lidé zvolit oválné nebo zaoblené brýle. Stejně jako tomu bylo u čtvercového obličeje, i pro ně budou vizuálně jemnější v poměru k jejich výrazně ostrým rysům tváře.

brýle
V optice se lépe zorientujete pokud víte, co vám sedne. (foto: 123RF)

Tvar obličeje: Ovál

Oválný obličej je jemný a jeho křivky nenápadné. Oválná tvář se decentně zužuje směrem dolů k bradě. Lícní kosti jsou viditelné jen zlehka, tváře jsou roztomile vypouklé, přičemž čelo mají tito lidé obvykle úzké. Pro ty, kteří se v popisu našli, a tedy mají oválný tvar obličeje, jsou vhodné brýle snad jakéhokoliv tvaru. Zkrátka mají štěstí a mohou si různorodě vybírat. Nebudou samozřejmě sedět každé, ale tvary obrouček mohou měnit s větší lehkostí než jiní lidé.

K TÉMATU  Zaklínadlo urban fashion. Konkrétní kombinace, ve kterých budete hvězda!

Tvar obličeje: Kruh

Hlavní charakteristika kulatého obličeje – to jsou zaoblené tváře a hladké linie brady. Šířka a výška obličeje se od sebe nijak vzájemně neliší. Kulatý obličej někdy vytváří baculatý dojem a hlavním úkolem brýlí je tudíž tento efekt potlačit. Pro tyto účely jsou ideální širší brýle obdélníkového tvaru, ale vždy se zaoblenými hladkými rohy. Zároveň je lepší dát přednost tmavým hlubokým barvám obrouček.

Tón pleti, barva očí a vlasů

Tvar obličeje není jediným faktorem, který určuje jaké obroučky brýlí vám nejlépe sednou. Důležitou roli hraje také váš tón pleti, barva očí a barva vlasů. Bělostná neboli olivová pleť má modrý či růžový odstín, což považujeme za chladnou barvu. Zatímco snědá pleť, ta je považovaná za barvu teplou a má broskvový nebo bronzový odstín.

brýle
Mají vaše vlasy teplý nebo studený tón? (foto: 123RF)

Co se týče očí, tak například modré a zelené oči, které mají spoustu barevných tónů, spadají spíše k studenému tónu. Zato hnědé oči s odlesky jantaru, nebo oči černé, ty se řadí k barvám teplým. Barva vlasů může být také teplá nebo studená. Mezi teplé odstíny vlasů patří blond nebo zlatohnědá. Naopak černá či hnědá spadá do studených odstínů.

Barva obrouček brýlí

Jakmile určíte, zda je váš tón „teplý“ nebo „studený“, můžete přejít k výběru barev brýlí, které vám nejlépe vyhovují. Pro teplý tón nejlépe fungují barvy: písková, khaki, zlatá, měděná, broskvová, oranžová, korálová, šedobílá, červená a modrá. Pro chladný tón jsou nejvhodnější odstíny brýlových obrub: černá, stříbrná, růžová a fialová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ideální módní doplněk? Stylové sluneční brýle, které vám budou slušet

Letní péče o vlasy. Jak se ostříhat, chránit před sluncem, chlórem i solí z moře

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Svou domácnost je možné zútulnit příjemnými pokojovými rostlinami, které nemají jen estetickou funkci, ale také řadu jiných schopností, jež nám mohou přijít vhod. Předně se pyšní schopností čistit vzduch v domácnosti. Jiné zase přináší do domu peníze a hojnost. Pozastavme se právě nad druhými zmíněnými a prozraďme si, kterými vyplnit prázdné rohy v interiéru.
Plánujete si nechat v létě udělat piercing? V tom případě je dobré si předtím něco zjistit. Ne každý čerstvý piercing se v létě dokáže rychle zahojit. A navíc vás čeká i mnoho dalších nepříjemností.
Alternativní způsoby bydlení si lze představit různě, možností je skutečně celá řada. Nemusíte se přitom cítit nepohodlně nebo se vzdát svého komfortu. Alternativní bydlení ale dnes již nepředstavuje jen způsob, jak ušetřit finance. Jde také o udržitelný způsob bydlení, který šetří naši planetu.
V posledním roce je u nás velmi populární, proto jste o něm nejspíš už slyšela. Ale co skutečně CBD umí, to možná ještě nevíte. Až ale konopný olej poznáte, věřte, že ho budete chtít také vyzkoušet.
Kdy začít a na co si dát pozor, aby z vašeho dítěte vyrostl člověk, který nemá zbytečnou vadu řeči?
Rozvod, rozchod, nevěra, výpověď z práce, smrt blízké osoby, nemoc, to vše bychom mohli označit jako životní krize. A nejen to, důvodů životních krizí je mnoho. Životní krize potkají během života každého člověka a některým z nich se nelze vyhnout.
Dnešním symbolem je jednoznačně srdce. Je sv. Valentýna, a tak jsme pro vás připravili zajímavou galerii. Jak to může vypadat u vás doma? Už máte nějaký ten dárek pro svého milého ve tvaru srdce? Co třeba svíčku, dezertní talířek nebo speciálně prostřený stůl. Užívejte si srdíček, co hrdlo ráčí! Dneska se může!
Už dávno je pryč doba, kdy si lidé doma zapalovali parafínové čajové nebo jiné svíčky. Osvěta na téma svíček se šíří světem rychlostí blesku. Pokud ale stále netušíte, proč zainvestovat do sójových svíček, pár důvodů pro vás máme. Ten hlavní je, že parafínové svíčky vážně poškozují naše zdraví.
Toužíte po pevné a pružné pleti bez jakékoliv chybičky? Chcete mít účes jako ze salonu? Svěřte se do rukou speciální kosmetiky s obsahem kyseliny hyaluronové, jejíž účinky vás ohromí. Pleťové krémy, séra a další produkty se díky jejímu obsahu postarají o zlepšení stavu vaší pokožky.
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Dubaj je druhý největší ze sedmi arabských emirátů. Rozhodně je však nejnavštěvovanější a pro turisty nejatraktivnější. Chcete vědět proč? Níže najdete důvody, proč byste měli Dubaj navštívit.
TikTok, sociální síť, která zažívá velký boom. Možná jste tady noví, nebo chcete najít nějaké další, zajímavé účty.

Výběr článků

V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!
Kruhy pod očima jsou věčný problém žen. A jelikož umí snížit sebevědomí, protože vzhled kvůli němu není dokonalý, nabízí se otázka, jak problém řešit. Zprvu je nutné si uvědomit, co za potíží vlastně stojí.

Nepřehlédněte

Jste milovníkem sluníčka a už se těšíte, až budete ležet na pláži a necháte sluneční paprsky prohřívat vaši pokožku? A opravdu víte jak se správně opalovat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek