Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Eva (56): Syn se ke mně otočil zády. Snacha mě pomluvila a on jí věří

Historek o tom, jak tchyně je ta, která rozvrací celou rodinu a nejvíce na nervy leze partnerce či partnerovi vlastního dítěte, je k přečtení a poslechu všude spousta. Když se však v takovéto situaci otočí role, nikdo tomu nechce uvěřit.
syn snacha
Ach, máme v rodině trable! (foto:123Rf)

05. 05. 2021

 Vždycky jsem se na svou snachu snažila být milá a respektovat ji, ona mě však už od začátku nesnášela. Došlo to tak daleko, že proti mně snacha poštvala mého vlastního syna. Já jsem v této situaci bezradná.

Spokojená rodina

Se svým manželem jsme náš život zasvětili péči o naše dvě děti, dceru Kláru a syna Marka. Byli jsme spokojená rodina, a tak to pokračovalo i později, když už naše děti byly dospělé. Byli jsme si všichni opravdu blízcí, a i když už jsme nebydleli pod jednou střechou, často jsme se navštěvovali a udržovali dobré vztahy.

Klárka si poměrně brzy našla muže, který se pro ni stal její životní láskou, a rozhodli se tak pro vlastní rodinu. Kvůli tomu mě s manželem nenavštěvovala tak často, my jsme to však respektovali, protože se chtěla věnovat hlavně své domácnosti a partnerovi.

Na druhou stranu jsme však pořád byli v častém osobním kontaktu s Markem. Jelikož byl single a nevypadalo to, že to chce měnit, měl spoustu volného času. Díky tomu chodil každý víkend k nám na návštěvu. Většinou jsem uvařila slavnostnější oběd a všichni jsme si užili společné odpoledne. Byla jsem opravdu šťastná, že se pořád navrací do svého rodného hnízda.

Čekalo mě překvapení

Jednoho dne, kdy měl Marek dorazit na společný oběd jako obvykle, byly věci trochu jinak. Když totiž přišel k nám, nebyl sám. Za ruku s pyšným úsměvem přivedl slečnu, kterou nám později představil jako Báru. S manželem jsme měli radost, že i Marek si konečně našel svou drahou polovičku. Pustili jsme se tedy do oběda a odpoledne probíhalo v přátelském duchu. Těšili jsme se, že Báru poznáme.

Nečekaná novina

Když jsme dojedli a vše poklidili, dali jsme si odpolední kávu. Všechno probíhalo v pořádku, Bára vypadala opravdu mile, ovšem až teď nastal ten správný klid na pořádnou konverzaci, u jídla to přeci jen nebylo zrovna vhodné. Marek zřejmě vycítil příležitost a bez jakýchkoliv okolků nám šťastně sdělil, že čekají miminko.

K TÉMATU  Tučňáci umí dovádět a ani netuší, jak jsou u toho roztomilí

Takovouto zprávu jsem opravdu nečekala, podle jejich slov totiž spolu chodí pouze pár měsíců. To dle mého názoru bylo opravdu brzy na zakládání rodiny. Ačkoliv mě to zaskočilo, měla jsem samozřejmě radost, že budeme mít vnouče. Avšak opravdu jsem doufala, že si Marek vybral tu pravou.

Společné obědy pokračovaly

Ačkoliv Marek s Bárou měli svých starostí dost s přípravami na miminko, stále si alespoň jednou za dva týdny udělali čas na společný oběd u nás. Já jsem měla radost, že naše vztahy neochladly. To jsem však měla vědět, co mě čeká později. Jednou jsem si po jídle nalila malou skleničku piva pro lepší trávení a nabídla jsem i Báře, jelikož trocha piva přeci nemůže nikomu ublížit, spíše naopak.

Snacha však ihned ztropila scénu, co jsem to za ženskou, když jí nutím alkohol v těhotenství. Tak prudká reakce mě od ní překvapila, ale nevěnovala jsem tomu moc pozornosti.

Bylo to čím dál tím horší

Čím více se blížil čas porodu, tím méně nás Marek s Bárou navštěvovali. To bylo samozřejmě pochopitelné, potřebovali čas hlavně pro sebe. Po tom, co se jim narodil syn, jsem Báře volala, že moc gratuluji, ale bohužel nemůžu přijet, protože mi není dobře a nechci ohrozit miminko.

Jenže během chvíle mi zpátky volal Marek, že Bára pláče, že se ani nechci přijet podívat na jejich syna. To mě samozřejmě mrzelo, snažila jsem se mu vysvětlit, jak to doopravdy je, jenže on mě vůbec neposlouchal. Věřil jen své ženě. Od té doby jsem získala pověst klasické zlé tchyně.

Byla jsem zklamaná, že mi můj vlastní syn nevěří, bohužel jsem však nemohla nic dělat. Když malý rostl, chtěla jsem jako správná babička vozit kočár a pomáhat s hlídáním. To však nebylo možné, protože snacha Bára vždycky všechno překroutila proti mně. Já jsem se tak stala jen zlou ženskou, co jim ničí rodinu.

K TÉMATU  Okouzlující Šumava. Navštivte 8 NEJ míst na Šumavě

Moc mě mrzí, že se s vnoučkem nevídám, avšak za těchto podmínek to opravdu nejde. Doufám, že se oba (snacha i syn) časem umoudří.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jitka (43): Dceru mi odvedl drogový dealer. Jak se s tím srovnat?

Helena (28): Přítelova dcera mě nesnáší. Co mám dělat?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nepříjemná nemoc, která hýbe současným světovým děním, se nevyhýbá ani známým osobnostem. Kdo ze slavných bojuje s nemocí COVID-19 a jaké má příznaky?
Není nevěra jako nevěra? Už to tak vypadá. Zatímco někdo se kvůli takovému pochybení bičuje celé měsíce, jiný si v pocitu, že své polovičce nasadil parohy výkladní skříně, doslova libuje. Holt každý to má jinak!
Sehnat v obchodě kvalitní antibakteriální čistič, to je v posledních týdnech až nadlidský úkol. A pokud už seženete, tak je daný produkt astronomicky drahý. Co s tím? Poradíme vám.
První rande, to máte sevřené hrdlo a trému. Někdo se začne o druhé pohlaví zajímat později, ale tenhle malý Casanova ještě nosí dudlík a pleny!
Tento horoskop vynalezli indiáni ze Severní Ameriky, kteří uctívali různé totemy a věřili, že člověk narozený v určitý den v roce je příbuzný s konkrétními zvířaty. Své znamení znáte, teď poznejte svůj totem. Třeba vám odkryje spoustu nového o vaší povaze, věci, o kterých jste dosud nevěděli.
Neo mint neboli pastelově zelená. Už teď známe trendy v bydlení pro příští rok, a přinášíme ochutnávku interiérů s tímto odstínem barvy.
Vánoční dekorace jsou prvkem, který doma vytvoří přesně tu pravou kouzelnou atmosféru. Vlastnoruční výroba má hned několik výhod: ušetříte, budete originální a uděláte si radost. Zkuste se inspirovat jednoduchými nápady a uvidíte, že nejde o nic složitého. O jejich výrobu se můžete podělit i s dětmi.
Toužili jste někdy po tom mít recept na štěstí? Nebo objevit nějaký nástroj, díky kterému doopravdy zažijete štěstí? Pokud ano, tak mám pro vás dobrou zprávu. Dnes vám totiž prozradím nástroj, který vám štěstí opravdu může přinést. Podmínkou ale je, že tento nástroj uchopíte do praxe a budete se jím řídit. Jste připravení? Jdeme tedy na to.
O v pořadí pátém koučinku Nely s Marcelou se dočtete níže.
Citron je již od pradávna používán jako pomocník při mnoha zdravotních potížích. Kyselina citronová v citronu je totiž známá svými imunitními, antibakteriálními a antivirovými vlastnostmi. Co vás napadne jak první, když máte například chřipku? Samozřejmě pořádný bylinkový čaj s medem, zázvore, a hlavně citronem! Jaké jsou účinky citronu na lidské tělo?
Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví na další pracovní týden. Čemu se v sychravém počasí vyhnout a co naopak očekávat?
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.

Výběr článků

Diamanty jsou věčné, ale někdy zkrátka přijde čas pro něco barevného, svěžího, šťavnatého. A přesně to splňuje olivín neboli peridot. Často hrál v minulosti druhé housle. Však měl také v kategorii zelených drahokamů velkou konkurenci, a to především v podobě smaragdu. S tím byl také běžně zaměňován. Dokonce se proslýchá, že zelené kameny v Kleopatřině slavné sbírce nebyly smaragdy, ale právě olivíny. Nyní se zdá, že se vše obrací, olivín vystoupil ze stínu a začíná být ceněný pro své jedinečné kvality.
Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.
Zpěvák Mirai Navrátil (31) nedávno potvrdil konec vztahu s Michaelou Buschovou a nyní překvapil fanoušky sdílením fotografie s tajemným společníkem na Kanárských ostrovech. Přestože není jasné, jaký je vztah mezi nimi, mnozí to interpretují jako oznámení nového partnerského začátku. I bývalá první dáma Dagmar Havlová (70) a zpěvačka Monika Bagarová (29) projevily podporu zpěvákovi s posláním srdíček. Nový obrat v osobním životě úspěšného zpěváka tak vyvolal vášnivou diskusi nejen mezi fanoušky, ale i v showbyznysu.

Nepřehlédněte

Podzim je ideálním časem vyrazit na výlet. Příroda se zbarvuje do oranžových, žlutých a červených tónů, památkám pomalu končí sezóna a proto téměř nikde se nemusíte mačkat s ostatními turisty. Naplánujte si výlet po severní Moravě.
Stres je způsobován čímkoli, co vede k nervozitě, k vzteku, k frustraci nebo vás činí nešťastnými. Ví se, že příliš mnoho stresu má nepříznivý vliv na lidské zdraví. Ovšem obtížné je rozpoznat, kdy už je stres škodlivý a kdy ještě prospívá. Když ho poznáte, je poměrně jednoduché s ním něco udělat. Tenhle návod vám umožní se mu postavit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek