Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jindřiška (45): Moje šéfová je příšerná. Jsme pro ni jen čísla!

Když jsem začala pracovat v marketingové firmě, těšila jsem se na novou výzvu. Vytváření obsahu a reklamních kampaní mě bavilo odjakživa - a ve své původní firmě jsem měla na starosti všechno možné. Byla to pro mě skvělá příležitost, jak se posunout o kousek dál. Tuhle společnost už jsem totiž měla vyhlédnutou dlouho, a konečně se mi tam podařilo dostat. Už to všechno ale vidím jinýma očima…a může za to šéfová.
šéfová
Jaká je vaše šéfová? (foto: 123rf)

09. 03. 2021

Těšila jsem se na super místo

Tahle práce byla můj sen! Tolik jsem si přála pracovat v jedné z nejlepších marketingových agentur u nás. Každý den nová výzva, velké i malé projekty, a hlavně tvůrčí prostředí, ze kterého pokaždé vznikne nějaká nová pecka, co pak jede celou Českou republikou.

Prostě místo, co jsem si opravdu nějakou tu dobu přála mít. V mé původní firmě jsme dělali jen drobky, co tahle velká firma už nestíhala vzít a odmítala je. Skvělá škola, ale bylo by bezva dělat na skutečně velkých věcech.

Nábor jsem vyhrála na plné čáře a těšila jsem se na nové kolegy

Pohovor byl pro mne skutečná hračka. Sice je jasné, že mě již pomalu začíná limitovat věk a personalistům se nejvíce líbí lidé pod třicet, ale protože se stále udržuji v kolektivu tvůrčích lidí a nových technologických poznatků, do starého železa rozhodně nepatřím.

Místo bylo od začátku moje, všichni byli skutečně nadšení a já také. Už jsem se nemohla dočkat do nového pracovního prostředí. Na nové kolegy jsem se moc těšila.

Potom přišla ta hrůza – nová šéfová

S kolegy jsme si sedli bezvadně a od začátku nebyl nejmenší problém. Byli jsme zvyklí o každé nové kampani debatovat, žádný názor nezůstával bez odezvy. Každý z nás měl v rukávu vždy další a další nápady, a tak se nové projekty jen sypaly. Byli jsme bezva tým a zkušebka mi utekla jako voda!

Protože se ale vedoucí týmu rozhodl, že si přeje v životě ubrat a měl v plánu se přestěhovat, nabídl své místo někomu dalšímu. Vedení se nakonec rozhodlo přijmout jednu paní z ekonomického úseku. Nikdo to nechápal, ale pak se k nám tichou poštou dostalo, že to je blízká známá šéfa. A začalo peklo, které tato nová šéfová odstartovala.

K TÉMATU  Petr (54): Manželka se nedokáže vyrovnat s tím, že se děti osamostatnily

Šéfová nám začala předhazovat tabulky

Naše tvůrčí práce byla někdy těžce změřitelná. Její skutečný výsledek šel vidět až když byla celá kampaň spuštěna a dané firmě přinášela nemalý zisk. Proto jsme měli fixní plat, nikoliv úkolovku. Každý v týmu věděl, co dělá. Nikdo se neflákal.

Když tam ale přišla „metelice,“ jak jsme jí přezdívali, jako první věc zanesla tabulky, do kterých si každý musel vyplňovat svou práci. To bylo dost ujeté, protože nás to zdržovalo, ale prosím. To ale nebylo všechno. Potom se snažila nám na základě těch tabulek nově vyměřovat plat.

Ztratila jsem motivaci

Do té doby bylo běžné, že jsme si brali home office a řešili tak dobu, kdy byly děti nebo my sami nemocní. Dále jsme pracovali a komunikovali na dálku a vše šlapalo, jak má. Potom se ale metelice rozhodla, že nám dá každému konkrétní úkol a tím celou tvůrčí partu zabila.

Když jsem musela s dětmi kvůli nemoci zůstat doma, šéfová mi odmítala dát práci na doma a místo toho můj úkol přehodila na někoho jiného. Cítila jsem se příšerně. Metelice se ozývala jen tehdy, když jsme udělali sebemenší chybu. Pochvala byla u ní sprosté slovo. Prostě celý tým zničila a demotivovala.

Šéf měl z ní ze začátku radost, protože ušetřil tím, jak nám stále pomalu snižovala platy. Po roce jsme vždy ve firmě dostávali zvýšení platu, to se samozřejmě taky nekonalo. Finanční motivace byla nulová, pracovní kolektiv se začal rozdělovat na „vlezdoprdelky“ a držáky.

Nebylo o co stát. Když šéfovi došlo, že celé kampaně postrádají dřívější drive a nadšení, bylo už pozdě. Pro metelici jsme byli jen čísla.

K TÉMATU  Z poradny kouče: Ze stresu je mi špatně, píše čtenářka. Naučte se ho zvládat pomocí několika technik

Mnoho mých kolegů už odešlo, já už si také hledám jiné, klidnější místo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ivana (35): Syndrom vyhoření byl i můj problém. Co mne naučil?

Jitka (43): Dceru mi odvedl drogový dealer. Jak se s tím srovnat?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Podzim je obdobím, kdy se mění nejenom barvy listů, ale i módní kousky v našich skříních – sandály v botnících pak střídají kozačky nebo kožené polobotky. Pokud ještě váháte, zda byste měli investovat do nového páru kožených bot, prozradíme vám, proč této koupě nebudete litovat.
Z lékařských výzkumů vyplývá, že pro lidský organismus je kromě intenzity světla důležitá i barva tohoto světla. Nejsilnější účinek má modré světlo, naopak světlo oranžové a červené nás ovlivňuje mnohem méně.
Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
Trh s nemovitostmi zažívá nevídané období. I když se původně mluvilo o tom, že Češi nemají našetřeno a že jim chybí takzvaný hotovostní polštář, ukázalo se, že peněz je – a mnoho. Skupují se totiž i takové nemovitosti, které svou cenou volají do nebes. A zájem zatím neutichá.
Pokud byste si mohli koupit takzvaný hmatatelný luxus, po jaké značce byste sáhli? Byla by to kabelka za několik desítek tisíc z dílny návrháře Louise Vuittona nebo by to byla spíše nadčasovost v podobě produktů značky Gucci?
Začít si vztah se šéfem není vůbec jednoduché. Intimní vztahy na pracovištích jsou vždy složité, a pokud jde o nadřízeného, je to ještě komplikovanější. Přitahuje vás? Dává vám najevo svůj obdiv? Bude to jen flirt, nebo snad láska? Jak si poradit, a přitom si udržet práci.
Co si pro nás dnes hvězdy připravily? Zásadní je, že co dnes vyslovíte, stane se skutečností! Nevěříte? I přání mají energii. A každá energie se počítá. Dávejte si proto pozor, co říkáte a co při tom cítíte. Kromě toho šetřete své nohy. Co ještě dalšího?
Rodinné podnikání je na denním pořádku. Když pracujete s lidmi, s nimiž nežijete v jedné společné domácnosti, ještě to jde. Ale pracovat s partnerem? Být s ním 24 hodin denně? Jde to a vůbec nemusí vzniknout pověstná ponorková nemoc. Jen je třeba dodržovat určité zásady.
Zázrak moderní kosmetiky nebo prastará síla přírodních kamenů? Odhalte spolu s námi účinky malého kosmetického pomocníka jménem roller, kterého si zamilujete už po prvním použití.
S příchodem vánočního období se nevyhnutelně mění nejen atmosféra domova, ale i pracovní prostředí. Jak zvládnout Vánoce v práci bez ztráty pohody a efektivity? Dnešní článek se věnuje právě této otázce a přináší pět praktických rad, jak skloubit vánoční radost s pracovními povinnostmi. Ať už jste zaměstnanec nebo vedoucí týmu, naše tipy vám pomohou vytvořit vánoční atmosféru v práci, která zlepší náladu a přispěje k dobrému týmovému duchu.
Vždycky jsem byla tak trošku rebel, do vztahů jsem se úplně nehrnula, závazků jsem se obávala vždycky. Dospěla jsem ale postupně do stavu, kdy mi došlo, že to tahle nemůžu a nechci dělat celý svůj život. Mám partnera už tři roky, on by se rád posunul dál a bydlel se mnou. Ale i přesto, že ho miluji, začínám někde uvnitř sebe couvat. Nevím, zda jeho nátlak ustojím.
Teplákové soupravy rozdělují lidi do dvou skupin. Na ty, kteří na ně nedají dopustit a nosí je během celého roku. A na ty, kteří se jim vyhýbají. Soupravy jsou pohodlné a vypadají velmi dobře. Pokud patříte do druhé skupiny, měli byste jim dát aspoň jednu šanci. Uvidíte, že nebudete litovat.

Výběr článků

Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.
Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.
Hledáte-li pohodlné a zároveň vysoce módní boty na léto, budou polobotky tím správným řešením i pro vás. Na trhu existuje celá řada trendy polobotek. Pokud nejste zrovna módní guru, nezoufejte! Na následujících řádcích vám prozradíme, jaké modely polobotek vybírat a jak je vhodně kombinovat s oblečením, aby byl váš outfit dokonalý. Čtěte a inspirujte se s námi!

Nepřehlédněte

Problémy se zády jsou v dnešní době civilizačním onemocněním, se kterým se setkává snad každý druhý z nás. A zatímco některé jsou vrozené a získané třeba vlivem skoliózy či hyperkyfózy a dalších latinských názvosloví, jiné jsou způsobené nezdravými návyky, které každý den (mnohdy nevědomky) opakujeme. A právě takové zlozvyky ke zhoršení a ještě větším potížím jenom přispívají. Co nám nejvíce kazí záda?
V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek