Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

„Znásilnění jsem přiznala až po deseti letech.“ Příběh Sofie (35), které nepříjemný zážitek ovlivnil budoucí život

Sofie se řadí do dlouhého zástupu žen, které si prošly znásilněním. Proč se bála vše přiznat, a proč je násilník dnes stále nepotrestán? Podívejte se na příběh ženy, která se s minulostí dokázala vypořádat díky světové kampani.
Znásilnění
Oběti znásilnění by měly své trápení ihned oznámit. Alespoň svým blízkým, kteří jim pomohou! (zdroj foto: pixabay.com)

19. 03. 2020

Znásilnění se prostě musí hlásit co nejdříve!

Nevinný začátek

Sofie potkala milého a příjemného Mirka, když jí bylo 24 let. Každý jí říkal, že už má nejvyšší čas si najít přítele, její vrstevnice měly děti a pobývaly doma. Sofie se necítila jako prvoplánová kráska, a proto byla ráda, když si jí na webu určenému k seznámení Mirek všimnul.

Domluvili si schůzku, na které se Mirek choval poměrně přívětivě. Sofii ale připadalo zvláštní, že se po celou dobu, kdy si spolu povídali, Mirek neustále koukal okolo sebe. Jako by zjišťoval, kdo všechno na ně dva kouká.

Druhé rande nic nenaznačilo

Druhé rande, které proběhlo za týden, bylo příjemné. Procházka parkem, posezení v kavárně. Mirek se jevil jako příjemný muž, který působí jen trochu nervózně. Sofie se jej na to ptala a on řekl, že je introvert, že moc nemusí pobyt v místech, kde je hodně lidí.

Připadal jí milý a v podstatě jí ho bylo trochu líto, protože se v kavárně opravdu necítil ve své kůži. Neustále pohupoval nohama ze strany na stranu, díval se okolo sebe a vypadal vystrašený. Nic nenasvědčovalo tomu, že by v sobě měl skrytou sexuální agresi a celou tu dobu myslel na znásilnění.

Znásilnění
Sofie se řadí do dlouhého zástupu žen, které si prošly znásilněním. (zdroj foto: pixabay.com)

Osudová chyba

Třetí schůzku si domluvili za městem. Mirek Sofii pozval na místo, které má podle svých slov nejraději – sešli se na odlehlé autobusové zastávce, odkud vedla příjemná cesta podél lesa a louky. Společná procházka se jí zdála jako dobrý nápad.

Sama má sedavé zaměstnání a těšila se do přírody. Mirek se však již od začátku choval velmi zvláštně. Nedokázal se soustředit na komunikaci, a dokonce místy koktal. Sofie to přisuzovala jeho stydlivé povaze. Ve skutečnosti v něm doslova bobtnala sexuální vášeň, kterou nedokázal ovládnout.

K TÉMATU  Ivana (35): Syndrom vyhoření byl i můj problém. Co mne naučil?

Pocit naprosté bezmoci

Když se ocitli zhruba kilometr od zastávky na lesní cestě uprostřed bukového lesíka, Mirek přestal komunikovat. Když se jej Sofie zeptala, co se děje, bylo už pozdě utíkat. „Ten hrozný pohled do smrti nezapomenu. Úplně se proměnil! Ze stydlivého sympaťáka se změnil v silného a odhodlaného predátora.“ Mirek Sofii pevně chytil, začal z ní strhávat oblečení a Sofii hned došlo, že dojde na znásilnění. Odhalil její ňadra a kochal se pohledem na ně. Sofie křičela o pomoc, ale v lese nikdo nebyl. Cítila se naprosto bezmocná.

Sama uprostřed lesa

Mirek jí jednou rukou zakrýval ústa a řval na ni, že jestli okamžitě neztichne, zabije ji. Sofie se snažila bránit, co jí síly stačily, ale oproti mužskému sevření neměla možnost, jak se ze situace dostat. Mirek jí roztrhal sukni, kterou se mu nedařilo vyhrnout, odhrnul kalhotky a povalil ji na zem. Znásilnil ji.

Bolest, strach o život, ponížení, naprostá bezmoc. Sofii se ze silného Mirkova sevření nedařilo vyprostit. Až když se udělal, povolil na chvíli sevření a Sofii se podařilo jej kopnout do intimních partií, načež se útočník na chvíli svíjel bolestí. Sofii se podařilo vyklouznout a dala se na útěk.

Zdroj foto: pixabay.com

Strach a obava o vlastní život

Sofie běžela lesní cestou a bylo jí jasné, že pokud Mirek bude chtít, vydá se za ní. Netušila, čeho všeho je schopen. V této chvíli měla obrovské štěstí. Predátor se vydal na druhou stranu. Pocítil strach a zamířil k domovu. Sofie se vrhla do cesty prvnímu autu, které na silnici potkala, a požádala o pomoc.

Řidička ji dovezla do nejbližší nemocnice, kde ji ošetřili. V té chvíli už ale byla Sofie v takovém stavu, že nedokázala odpovědět na otázky personálu ohledně podrobností, kde ke zraněním přišla. Začala se bát, že ji Mirek najde. Do lékařské zprávy uvedla, že se pouze pohádala s přítelem.

K TÉMATU  Irena (47): Pochovala jsem své vlastní dítě. Nikdy mi nebylo hůř

Přiznání po letech

Až o deset let později, kdy světem běžela kampaň Me Too, kdy oběti znásilnění otevřeně promluvily o hrůzách, které prožily, se Sofiin svět změnil. Do té doby plachá a ustrašená dívka sebrala první střípky odvahy a svěřila se nejbližším o svém zážitku, který ovlivnil její budoucí sexuální a partnerský život.

 „Do Anglie jsem se přestěhovala ze strachu, že mě Mirek najde. Tady se cítím v bezpečí. Každá schůzka, kterou jsem od té doby měla, skončila špatně. Bojím se mužů. Dnes už ale vím, že chyba není na mojí straně. Neudělala jsem nic špatně. Potkala jsem sexuálního predátora. Díky ženám, které si prošly něčím podobným, se už necítím sama a mohu o tom nahlas mluvit.“

Mirek nebyl nikdy potrestán. Sofie si s odstupem let uvědomila, že dnes by konala rozdílně. Zašla by na policii a útok by oznámila. Pomohla by tak nejen sobě, ale i dalším ženám, kterým takovýto člověk může ublížit. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vaše příběhy: Moje dcera utekla z domu a začala brát drogy! Může za to její první přítel? Nebo selhání ve výchově?

Petra (29): O svém těhotenství jsem se dozvěděla až v pátém měsíci! A celou tu dobu jsem brala drogy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Je tu jaro a s ním i spoustu změn! Lidé se chystají na sezónu v plavkách a chtějí být na jaře víc plní energie. Po zimě, kdy jsme spíš pasivní a více jíme, tak s jarem přichází odhodlání do různých detoxů a očist! Bohužel to nemusí skončit vždy dobře, protože není detox jako detox. V tomto článku vám prozradím, jak na správnou jarní očistu! Která pročistí vaše tělo i vašeho ducha a zároveň neuškodí vašemu zdraví!
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Také umýváte okna léta páně stejně? Máte své vyzkoušené metody, na které nedáte dopustit? Podívali jsme se za vás a vyzkoušeli, co nového lze na trhu najít. Umí toho technologie více než poctivá lidská ruka? Jak probíhal úklid oken?
Snad každý rodič od svého milovaného dítěte očekává pouze to dobré, doufá, že se vydá správnou životní cestou a bude šťastné. Takhle to ale samozřejmě v životě bohužel nechodí a někdy se holt i to nejhodnější dítě může dostat na scestí. To se stalo mé dceři Markétě, já se s tím však do teď nemohu vyrovnat. Odvedl nám ji drogový dealer.
Luna odjakživa přitahovala myšlení, fantazii i city lidí. Nejeden básník, skladatel nebo malíř jí věnoval své dílo. Působení luny na jevy na zeměkouli jsou jasně vědecky prokázané. Je zde ale jedno odvětví, které stále čeká na to, až jej někdo vědecky dokáže. Co vše vám prozradí lunární kalendář?
Každý rodič se řadí mezi nějaké rodičovské typy. Ke kterým patříte vy?
Věděli jste, že podle posledních statistik má průměrný člověk ve svém mobilním telefonu stažených zhruba třicet mobilních aplikací? Sice je nemusí nutně využívat, ale staženy jsou. Zatímco pánové nezapomínají kromě sociálních sítí na sportovní aplikace nebo aplikace sportovního sázení, co ve svém mobilu ukrývají ženy?
Znamení zvěrokruhu o nás prozradí mnohé. Napoví, které plemeno psa je pro nás tím pravým společníkem, prozradí i to, jaké jsou naše silné a slabé stránky. Dokonce upozorní na to, jakým jsme milencem. A kromě jiného i naznačí, jestli patříme mezi chytrá či méně inteligentní stvoření.
Vždy mi záleželo na rodině a chtěla jsem žít poctivě a být šťastná. Jednou jsem ale ulítla a nikdy jsem na svůj omyl nemohla zapomenout. I když jsem se snažila, nakonec jsem to neunesla a dnes nemám rodinu žádnou.
Konopí seté, latinsky cannabis sativa, je bylinou, chcete-li rostlinou, která má na naše tělo blahodárné účinky a používá se v alternativní medicíně k tlumení bolesti, léčbě neurologických onemocnění nebo zeleného zákalu. A vhodné je i na kašel. Proto se na něj teď podíváme z té lepší stránky.
Každý z nás chceme, aby nám potraviny doma co nejdéle vydržely – a pokud možno v tom nejčerstvějším stavu. Obzvláště při nárůstu cen, který v poslední době zažíváme, nikdo nechce zbytečně plýtvat a vyhazovat rychle se kazící jídlo.

Výběr článků

V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.
Dvě dimenze jednoho problému - najít si manžela a správně se o něj postarat - patřily k těm nejzásadnějším tématům, které před 70 lety řešily magazíny a žurnály určené ženám. Inspiraci z nich můžete načerpat i dnes, ale jen na vlastní nebezpečí.

Nepřehlédněte

Chcete-li být sebevědomé bytosti, které mají vlastní názor a umí asertivně jednat, bude dobré, když se zaměříte na vlastní intuici. Ta lze trénovat na více úrovních. Pokud jste tímto tématem nepolíbení, nezoufejte. Na následujících řádcích si totiž povíme vše podstatné o tom, co má na rozvoj intuice vliv. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi. Co je to intuice a proč se vyplatí jí naslouchat?
Většina dívek nebo dam, které chtějí mít krásné gelové nety obvykle automaticky zamíří k odborníkovi. Jenže salony krásy jsou mnohde zavřeny, a tak si každá z nás hledá cestu, jak se starat o svůj zevnějšek co nejlépe. Gelové nehty však mohou být problém. Ne každý si je totiž ohledně gelových nehtů jistý v kramflecích. Jak si je doma udělat? Jak nanášet gelový lak doma vám poradíme krok za krokem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek