Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Co dělat a čeho se vyvarovat na prvním rande. Buďte hlavně přirozená

První rande je důležitým momentem, z něhož se může – či nemusí – vyvinout vztah, nebo dokonce láska. Jak zapůsobit a co raději nedělat?
První rande je za vámi. Pokud čekáte, až zavolá, raději zavolejte sama
zdroj: 123RF.com

01. 10. 2019

Kdo volí místo schůzky

Podle odborníků na etiketu má na první rande zvát muž. Ovšem, pokud vám připadá váš protějšek nesmělý, navrhněte schůzku klidně sama. Uvidíte, jak zareaguje.

Jestliže se dosud osobně neznáte, seznámili jste se na internetu nebo se znáte letmo ze zaměstnání, vyberte místo, kde si budete moci povídat. Účelem první schůzky je zjistit, zda máte podobné zájmy a chcete se dále vídat.

Kavárna ano, kino ne

Proto je nejvhodnější kavárna, restaurace, park, kde se můžete projít, a pak zajít na drink. Nevhodné je kino, divadlo, koncert. Tam totiž jde spíš o individuální prožitky a vy se o něm moc nedozvíte. Stejné je to i s netradičními místy. Jestliže víte jen zběžně, jaké zájmy má, nezvěte ho do bazénu, na horolezeckou stěnu nebo bowling. Natož na výstup na Sněžku. A přijďte vždycky včas. Chodit pozdě je prostě neslušné. Nikdo nečeká rád.

Ani moc formální, ani v teplákách

Co na sebe? Měla byste si vzít oblečení, v kterém se budete cítit příjemně. Nebudete se ošívat, nebude vám vylézat sukně, nebudete muset kontrolovat, zda se vám neposunul výstřih.

Tepláky s mikinou je druhý extrém. Ideální je méně formální oblečení, ale takové, aby splňovalo společenské normy. Když půjdete večer do restaurace, volte kalhoty či sukni, svetr a blůzu. Nemusíte se potácet na vysokých podpatcích, pokud na ně nejste zvyklá. Tuhle masku raději hned odhoďte. Stejně by na to brzy přišel.

Jestliže denně chodíte v legínách a vytahaném svetru, poraďte se s kamarádkou, jak své oblečení složit dohromady, abyste se cítila dobře a dobře i působila. Dbejte také na vlasy a přiměřený make-up.

Neutrální témata jsou nejlepší

Především – nikdy si na první schůzce nevyprávějte o bývalém partnerovi a minulém vztahu. To každého muže rozhodí a bude si myslet, že nemáte svou minulost vyřešenou. Jestli o tom začnete, rande můžete považovat za ztracené.

K TÉMATU  Dopřáváte si ranní sex? Měli byste! Na zdraví má blahodárný vliv

Spíš byste si měli povídat o svých zájmech. Účelem je přece zjistit, zda se k sobě hodíte. Ovšem, pozor, aby to nevypadalo, jako když si odškrtáváte kolonky v dotazníku “jak má vypadat můj ideální muž”! Vyhněte se rizikovým tématům, penězům, politice.

Hlavně mluvte pravdu. Přetvářka vždycky vyjde najevo a vy přece chcete, aby muž poznal, jaká opravdu jste. Smějte se, když vám vypráví něco, co vás pobavilo, reagujte přirozeně.

Kdo bude platit?

Odborníci na etiketu se shodují, že první rande by mělo být finančně v režii muže. Nejlepší je, když to muž zcela jasně vyjádří hned na začátku schůzky, například když si objednáváte. Pokud se nevyjádří a přijde doba placení účtu, projevte snahu zaplatit svůj díl. Uvidíte, jak se zachová. Pokud účet uhradí, prý to ukazuje serióznost, s jakou muž k potenciálnímu vztahu přistupuje. Pokud vás nechá zaplatit svůj díl, ještě se nic neděje. Ovšem pokud by vás nechal zaplatit pod jakoukoli záminkou celý účet, měla byste tohle rande považovat zároveň za poslední.

První rande končí. Jak se rozloučit?

Opět jediná rada: dělejte jen to, co je vám příjemné. Prý by první rande nikdy nemělo končit sexem… Jinak – chce vám dát pusu a vám se ten nápad líbí? Polibte se. Necítíte se na to? Dejte to najevo a podejte si ruku.
Máte pocit, že nepřeskočila jiskra? Nenechte ho v nejistotě typu “zavoláme si a domluvíme se”, abyste to pak nechala vyznít do ztracena. Řekněte mu to na rovinu. Dáte mu tak šanci hledat si někoho jiného. A to je fér.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Křečové žíly trápí obrovskou část populace a každý chceme mít o nich co nejdříve pokoj. Jak s nimi ale zatočit, když se někdy může zdá, že nám prostě nechtějí dát pokoj? Léčit je musíte nejen zavedenými lidovými prostředky, ale je třeba k tomu dodržovat i další pravidla. Tělo je složitý organismus a vše je provázáno. Proto zároveň s léčbou dodržujte správný pohyb, jídlo i odpočinek. Jak na to vám poradíme v článku.
Negativní zprávy nás zahlcují. Napětí stoupá a klid nejspíše ještě dlouho nikdo z nás nepozná. Není se čemu divit. Sotva jsme zvládli jednu krizi, přišla další, daleko horší a jen kousek od našich hranic. Obavy o budoucnost nyní trápí hodně lidí. Pokud nemůžete z aktuálního dění spát a pracují vám nervy, soutěžte s námi o balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, které vám pomohou náročné období zvládnout.
Znáte je všechny? Že neznáte ani jedno? Vyvedeme vás z omylu, určitě už jste je někdy někde slyšeli, ale možná pro vás bylo tak těžké je zpracovat, že jste je raději hned vypustili z mysli. Je jich určitě několik desítek. Myslíme slov, která se nějakým způsobem prosadila v běžném užívání, ale obvykle nám trhají uši. Která slova to jsou?
Agresivita zahrnuje komplex jednání, které patří do lidské společnosti. Nelze ji ze života vyloučit, protože má nejen své negativní, ale také pozitivní stránky. Pomáhá nám přežít i překonat různé překážky. Pokud se však projevuje ve formě destrukce a násilí, do společnosti nepatří.
Jestliže jste sama ve třiceti, není na tom dnes nic divného. Pokud zůstáváte stále sama a je vám čtyřicet či padesát, začínáte vypadat podezřele. Dlouholeté představy jsou, že je single typicky mladý muž nebo mladá žena, kteří si užívají života, cestují nebo dělají kariéru. Je ale tohle tvrzení pravdivé?
Máte pocit, že jste doma neustále sami? Pravděpodobně zvažujete koupi nového zvířecího kamaráda. Co takhle okřídleného společníka? Papoušci jsou totiž oproti kočkám nebo psům méně náročnými stvořeními, která dokážou žít vlastním životem bez vaší přítomnosti. Při výběru ideálního druhu však buďte opatrní – ne všechny se hodí do bytu.
Řada lidí se klidně i léta odhodlává k tomu, aby přestali kouřit. Mnohdy následuje několik neúspěšných pokusů, u některých nakonec dojde opravdu k tomu, že se zvládnou této závislosti zbavit. Pokud patříte mezi ty, kteří se chtějí s kouřením rozloučit, můžete si vzít za pomocníka třeba také bylinky. Jaké konkrétně se vám budou hodit?
Každý měsíc je to stejné. Ohlásí se menstruace, která je připravená nám přibližně týden dělat společnost. Ačkoli je menstruace z hlediska přírody naší důležitou součástí, není nám zrovna dvakrát příjemná a to zejména ve chvíli, kdy nám připraví krušné zážitky plné bolesti a nekomfortu. Jak si alespoň trochu takovou část měsíce zpříjemnit a ulevit si od všech nepříjemností.
Občas si stěžujeme na přebytečná kila, ale spousta z nás není ochotná s tím něco udělat. Pokud jste spokojená, je to v pořádku. Pokud si ale myslíte, že je to nemožné, inspirujte se těmito proměnami!
Mnozí lidé si neustále stěžují na nízké mzdy, avšak nejsou ochotni investovat do dalšího vzdělávání, což je pak limituje na trhu práce. Nemohou se uplatnit, případně dělají zaměstnání, které jim nepřináší zajímavé finanční ohodnocení. Nemluvě o tom, že jsou v práci často nešťastní, protože je zkrátka nebaví a stresuje. Přitom stačí relativně málo – najít si vhodný kurz. Za pár měsíců se pak lze ucházet o nové zaměstnání, které jim bude více vyhovovat.
Jsem už roky rozvedená a svou dceru vychovávám sama. Moje rodina je s tím smířená, ale moje bývalá tchyně to nikdy nerozdýchala. Ona je prostě stará škola, je věřící, a tak s ní náš rozchod docela zamával. Zpočátku mě nechtěla už nikdy vidět, pak ale ovdověla a chtěla se více sblížit s vnučkou.
V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.

Výběr článků

Tvůrci nazvali tuhle povedenou reklamu bitva pohlaví. Scéna je jako vystřižená z filmu Gladiátor. Obě strany proti sobě neváhají použít všechny své zbraně! Tohle vás zaručeně rozesměje!
Čím můžete v jakémkoli věku svoje dítě zaručeně otrávit Když budete opakovat tyhle nejhorší rodičovské hlášky. Některé z nich jste určitě slyšely od svých rodičů a nesnášely jste je v dětství a mládí také. Zkuste se jich vyvarovat. I když vás to bude občas stát úsilí a ústa na zámek.
Trápí vás únava? Chce se vám pořád spát? Pijete často kávu, ale energie stále nikde? Někde tedy musí být chyba! Představte si, že byste byli plní elánu a energie. Ano, opravdu to jde! Proto si v dnešním článku povíme, jak se konečně zbavit únavy a mít energii, po které tak dlouho toužíte!

Nepřehlédněte

Akné v těhotenství není nic neobvyklého. Je běžné, že se akné na začátku těhotenství trochu zhoršuje a s postupem času se opět zlepšuje. Pravděpodobným viníkem je nadměrná produkce kožního mazu, ke které dochází, když tělo produkuje větší množství estrogenu. Kožní problém odezní, když se vaše hormonální hladiny vrátí k normálu. Ale teď si řekneme, jak na akné ještě během těhotenství vyzrát.
Jaké jsou trendy v bydlení pro letošní zimu? Toužíte si trendově zařídit váš domov? Pak se můžete inspirovat těmito 4 aktuálními trendy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek