Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Umělé nehty nebo přírodní. Jaké mají výhody a nevýhody a které jsou pro vás ty pravé

Na umělé nehty se používá gel nebo akryl. Některé ženy si je nemohou vynachválit. Jiné, a to i ty, které je třeba dočasně používaly, říkají "už nikdy více". Co rozděluje tyto dva tábory? Třeba jen to, že o umělé se nemusíte delší dobu starat a jsou stále upravené. Na přirozených nehtech musíte pracovat denně, jinak nebudou nikdy vypadat dobře.
Umělé nehty. Proč je některé ženy milují a jiné nesnášejí
zdroj: 123RF.com

06. 09. 2019

Čisté a upravené nehty jsou základ hygieny. Nezáleží na jejich povrchu.

Umělé nehty jsou dnes klasickou kosmetickou výbavou. Ze zdravotního hlediska jsou samozřejmě ideální nehty přirozené. Nehet totiž i pod běžnými laky dýchá, a tak by se pod ním neměla tvořit plíseň. Přitom i přirozené nehty se dají ozdobit a mohou působit velmi elegantně. Ovšem domácí péče o ně je časově náročnější. To asi víme téměř všechny.

Na povrchu až tak nezáleží

Je mnoho žen, které si jednak neumí udělat čas na tuto péči a také mají svoje nehty nepěkné nebo nezdravé. Osobně jsem vždy měla krásné pevné nehty, ovšem to okolí! Velké záděry, často do krve, a nedaly se vyléčit. Pak mi manikérka nabídla gelové nehty a hle! Záděry zmizely.

Oblíbila jsem si pohodlí bez velké péče a upravené ruce bez zdravotních problémů. Po pár letech se situace obrátila. Díky dlouhodobé nemoci, kdy jsem se nedostala na doplnění, tipy odpadaly a já začala “léčit” své broušením ztenčené nehty. Dnes mám opět svoje pěkné pevné nehty. Neříkám “už nikdy”, ale zvykla jsem si, že jim denně musím věnovat pár minut času.

Rozdíl mezi gelem a akrylem. Výhody jednotlivých metod

Bývávalo, že gel byl oproti tzv. akrylu (dříve pryskyřice) k nehtům šetrnější. Dnes už jsou materiály “vytuněné” a rozdíly v nich nejsou – tedy co se týče škodlivosti na nehet. Už není ani pravdou, že aplikace akrylu zapáchá. Tedy pokud půjdete do seriozního salónu krásy. Jasnou nevýhodou gelu je, že nehty jsou křehčí a více se lámou. Při doplnění či úplném odstranění se musí nehet hodně brousit, čímž se i vás nehet hodně ztenčí. Navíc, pokud si chcete gel nanášet sama doma, musíte si pořídit UV lampu a opravdu se vyplatí nechat proškolit. Při špatné manipulaci s materiály můžete nadělat více škody než užitku.

K TÉMATU  Móda ovlivňuje naši náladu. Jaké oblečení vám okamžitě zlepší den?

Akrylové nehty jsou velmi pevné a nelámou se. Pokud na ně nevyvinete velký tlak. K modeláži není potřeba UV lampa. Jejich doplnění či odstranění je na první pohled snazší, ale chce zase větší výtvarný talent. Přeci jen gel se nanáší jako lak, což zvládne při troše zvyku většina žen. K odstranění se mnohdy používá acetonové rozpouštědlo, které se nanese na nehty, kde se nechá chvíli působit. Při špatném nanesení nemusí nehty správně dýchat a může se pod nimi tvořit plíseň. To se ovšem může stát i u gelu. Pokud pod materiálem vznikne vzduchová bublina a dostane se tam vlhkost.

Při aplikaci obou materiálů je dobré dostatečně větrat. Zvolte ty, které vám budou sedět i vyhovovat, každá jsme přeci jen jiná a reagujeme na různé látky. Materiálů je ještě více např. akrygel…apod. Vše jsou většinou obměny základních materiálů s různými vlastnostmi. Je tedy třeba zkoušet. A to i nehtovou designérku. Koukejte jiným ženám na ruce, a když se vám některé budou líbit, zjistěte, kam dáma chodí a jaké má zkušenosti.

Vydrží déle!

Jednoznačnou výhodou je, že umělé nehty déle vydrží. Doplňují se jednou za tři až čtyři týdny, podle toho, jak rychle odrůstají. Tak máte po celou dobu krásně upravené ruce bez další složité péče.

Přirozené nehty jsou zdravější, péče o ně náročnější

Jestliže jste se rozhodla skončit s umělými nehty, počítejte tak s půl rokem, než získají vaše nehty opět svou pevnost a kondici. Do té doby budete jen upilovávat odlomené kousky a srovnávat do co nejkratší podoby. V té době je určitě dobré pořídit si péči, která nehty zpevní a sjednotí.

A pak jim budete muset věnovat podstatně více času a péče. Nehty potřebují hydrataci tak, jako ostatní části těla. Vždyť jsou prakticky denně ve styku s detergenty či chemikáliemi, které je vysušují.

K TÉMATU  Jak si udržet mladistvou pleť. Zkuste jednoduché fígle Francouzek

Profesionální manikérky doporučují pro přirozené nehty každodenní mazání olejem. Nejlépe kokosovým nebo olivovým. Běžný lak na nehty je porézní, takže tím prodloužíte životnost manikúry a předejdete olupování. Nechceme dělat reklamu, ale jednoznačným zázrakem na regeneraci je od CND produkt RESCUERXx. Máme otestováno. Jako regenerační kúru můžete zkusit i metodu P-shine, kdy se do nehtu zalešťují přírodní vosky.

A jaké máte zkušenosti vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Slouží k oddělení záhonu, trávníku, chodníčků, ale i jiných ploch. Zahradní obruby a obrubníky mají rozličné tvary i materiály. Betonové se používají nejčastěji, ať už jako klasický obrubník nebo oblíbená palisáda. Obruby ale mohou být i dřevěné, případně plastové imitace jak dřeva, tak kamene. Který vyhovuje vaší zahradě?
Jednou z příčin snížené kvality spánku jsou civilizační vlivy, mezi které patří přítomnost nadměrného množství světla v noci. Usínání s rozsvícenou lampičkou není totéž, jako když vám do okna svítí reklamní poutače nebo vánočně osvětlená ulice. Naprostá většina lidí spí lépe v úplné tmě. Co proto udělat?
I když se letošní léto bude nést v trochu méně omezeném duchu (hygienická opatření se začínají uvolňovat stále víc a víc), přesto se většina lidí rozhodla strávit volné dny s rodinou v tuzemsku. I Česká republika zkrátka nabízí mnoho krásného a atraktivního, tak proč to nevidět? Nemusíte nutně využívat automobil k přejíždění z místa na místo, stejně tak nemusíte ujít desítky kilometrů, abyste se dostali tam, kam se dostat chcete. Stačí usednout na kolo. Česko je totiž cyklostezkami doslova protkané.
Pokud se snažíte držet štíhlou linii, nebo jste zrovna ve fázi, kdy jste se pustili do hubnutí, určitě se přes den snažíte poctivě dodržovat všechna pravidla, aby se vaše plány jen tak nezhatily, a vy jste hezky šli svému cíli naproti. Napadlo vás ale někdy, že se ráno, klidně i nevědomky, můžete dopouštět určitých chyb, které vám cestu k vysněné postavě akorát překazí? Víme, co vám hned po probuzení zaručeně pokazí hubnutí.
Návštěva kadeřnice není zrovna levnou záležitostí a málokdo si může dovolit ji navštěvovat pravidelně, jakmile se objeví odrosty nebo šediny. Naštěstí existují barvy na domácí užití, díky nimž se snadno obarvíte sama. Jak ale na to a čemu se vyhnout? Poradíme vám.
Zůstala byste i v zimě ráda věrná svým oblíbeným roztrhaným džínům, (plisovaným) sukním a společenským sakům? Jde to, pokud ovládáte jedno kouzlo.
Která žena by nechtěla vypadat stále mladá a krásná? Jenže, která žena má na to, aby měsíčně utrácela tisíce korun za omlazující procedury nebo snad chirurgické zákroky? Nemusíte ale hned myslet na krajní řešení, nejprve vyzkoušejte zázračné potraviny, které skutečně proti stárnutí fungují. Jen s nimi musíte zacházet správně.
Ne každému se poštěstí mít velký dům se zahradou. Pokud si chcete dopřát tu samou idylku v prostředí vašeho domova, máme pro vás úžasnou inspiraci. Poradíme vám, jak proměnit balkón nebo terasu v dokonalé místo pro váš odpočinek.
Sprchování nebo koupání jsou každodenní činnosti. Většinou se k nim schyluje po ránu, ale jindy také večer po náročném dni v zápřahu. Mnoho lidí však k této fázi hygieny přistupuje ekonomicky a spíše se nekoupou, než koupou. Čím víc se budu sprchovat či koupat, tím větší poplatky se na dům budou vztahovat, říkají si. Jelikož ale mluvíme o nezbytnosti, prozraďme si, co je z tohoto pohledu lepší čili ekonomičtější.  
Je zřejmé, že vnímání krásy a dokonalosti je hodně subjektivní záležitost. To, co je pro někoho úchvatné, je pro druhého nezajímavé a naopak. I přes odlišnosti vnímání jsme ale vlivem doby uvízli v bublině, která rozděluje společnost na krásné a ošklivé, asi tak jako v pohádkách, na které jsme se dívali odmalička.
Peru je velmi zajímavá země oplývající především mnoha kulturními památkami starověkých civilizací a koloniální architekturou. Jedná se o neuvěřitelně rozmanitou zemi a ráj pro každého cestovatele. V našich představách může znít Peru jako zapadlá zemička, kde nic nenajdeme, ale opak je pravdou! Tajemné džungle, ztracená města, jezero Titicaca, delta Amazonky – právě za těmito zázraky turisté do Peru míří. Tato země Jižní Ameriky jim poskytne příležitost ocitnout se ve zcela jiné dimenzi.

Výběr článků

Máte něco málo našetřeno a své úspory schováváte pod polštářem doufajíc, že vám je inflace “nesežere”? Bohužel inflace dosáhne i na vaše úspory, které sídlí na běžném účtu. Aby došlo naopak k jejich zhodnocení, vyplatí se je investovat. Do čeho? To je už na vás. Ať už se rozhodnete pro akcie, nemovitosti, dluhopisy nebo pro spořící účet, pomůžou vám knihy o investování, které vás navedou na tu správnou cestu.
Jak si potvrdit, že krmivo, které svému psovi kupujete, je té nejvyšší kvality a skutečně obsahuje vše, co pejsek ke spokojenosti potřebuje? Ověřte si, zda obsahuje následující suroviny a zaměřte se na chování a vzhled svého psího kamaráda.
Každý z nás občas vytřídí nějaké oblečení ze skříně. Jenže nastává otázka, kam s ním? Obvykle chceme, aby se stále pěkné a zachované kousky dále využily, můžeme je tedy prodat, darovat nebo je hodit do kontejnerů na textil. Tato možnost je nejjednodušší, navíc lidé věří, že tohle oblečení dále využije charita a rozdá co nejvíce věcí potřebným. Je tomu ale skutečně tak? Kam doopravdy oblečení z kontejnerů na textil putuje?

Nepřehlédněte

O Češích se říká, že jsou národem pejskařů. Vždyť za své čtyřnohé psí parťáky jsou schopní utratit i přes milion korun ročně. To ukazují statistiky. Utrácí se předně za kvalitní žrádlo, také za veterináře a samozřejmě za produkty určené k dentální hygieně. Chovatelé si moc dobře uvědomují, že v psí dutině ústní probíhají stejné procesy jako u lidí. I v psí dutině se mohou vyskytnout zubní kameny nebo zubní plak vedoucí ke zmiňovanému problému. Proto se nedoporučuje podceňovat péči o psí chrup.
Její jméno je Kathy Jacobs, je jí 56 let a žije ve Spojených státech amerických, konkrétně ve městě Calabass ve státě Kalifornie.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek