Pátek , 10. 05. 2024

Blažena

Dovolená na jachtě: Pronajměte si loď s kapitánem a vyražte na Jaderské moře

Máte rádi, když je každá vaše dovolená tak trochu jiná? Co kdyby vaše příští dny volna byly ve znamení luxusu a dobrodružství? Vydejte se na plavbu jachtou s kapitánem po překrásném Jaderském moři. Objevíte krásy chorvatského pobřeží a ostrovů ze zcela jiného úhlu. Takováto dovolená nemusí být ani extrémně předražená, jak si mnozí myslí. Domluvte se s přáteli a náklady za pronájem jachty si rozdělte.
Dovolená na jachtě: Pronajměte si loď s kapitánem a vyražte na Jaderské moře.

Výběru jachty věnujte dostatek času

Pokud vás dovolená na jachtě už dávno lákala, pořádně si ji dopředu naplánujte. Domluvte se s vašimi známými, zda by o takové dobrodružství měli zájem. Vyberte společné datum, místo, odkud chcete vyrazit, a můžete začít vybírat jachtu.

Díky různých charterovým společnostem, které pronajímají lodě online, máte jedinečnou možnost vybrat si svou vysněnou jachtu v Chorvatsku přes počítač. Stačí do vyhledávacího filtru zadat požadované parametry, například typ lodi, datum, marínu, počet osob, cenové rozpětí a systém vám hned vyhledá všechna volná plavidla. Menší a méně vybavené jachty nebudou tak drahé, jiné můžou být zcela luxusní a finančně náročnější. Třeba myslet také na to, že většina pronájmů je minimálně na týden.

Využijte služeb kapitána

Při rezervaci jachty zvolte, zda chcete loď kormidlovat sami, nebo využijete služeb místního kapitána. Pokud nemáte kapitánské zkoušky a nechcete si je nebo nestíháte udělat, služby zkušeného kapitána vám přijdou vhod. Celkový pronájem tak bude dražší, ale zase budete mít během plavby opravdový klid ve znamení luxusu. Kromě toho kapitán bude dobře poznat, co se v dané oblasti oplatí vidět, takže vám poradí také s plánováním cesty. Celý itinerář si spolu s ním domluvte dopředu. Mějte ale na paměti, že se může měnit v závislosti na aktuální předpovědí počasí.

Čekají na vás krásy Jaderského moře

Dovolenou v Chorvatsku Češi milují, ale řada z nich se nepohne z pláže nebo turistického střediska. Málokdo tak ví, že Chorvatsko skrývá spoustu přírodních krás, které jsou dostupné pouze na lodi. Během plavby na jachtě tak objevíte nejrůznější zátoky členitých chorvatských ostrovů, jeskyně, skály, rozmanitou floru, ale především azurově modré moře, které láká ke koupání či potápění. Díky lodi se budete moct vypravit také za skrytými historickými památkami.

K TÉMATU  Šperky proti úzkosti poskytují úlevu, ale příčinu neléčí, říká psycholožka
památka
Během plavby na jachtě tak objevíte nejrůznější zátoky členitých chorvatských ostrovů, jeskyně, skály, rozmanitou floru, ale především azurově modré moře, které láká ke koupání či potápění.

Okusíte místní gastronomii

Díky kapitánovi, který určitě bude znát okolní moře, ostrovy i podniky jak své boty, možná objevíte také skryté gastronomické poklady. Navštívíte domácí restaurace, které nejsou tak ovlivněné turistickým ruchem, případně okusíte místní speciality či navštívíte nějaké ostrovní vinařství. Chorvatské ostrovy se pyšní čerstvými rybami a mořskými plody a díky své větší izolovanosti je tu místní gastronomie opravdu tradiční.

Odpočinete si na palubě

Prostorná paluba jachty vám nabízí spoustu možností na její využití. Můžete tu všichni odpočívat a chytat bronz, nebo si na ni sednout a užívat si západů slunce se sklenkou v ruce. Jachta je ale také skvělým místem na párty. Samozřejmě, ty je dobré uspořádat trochu dále od mariny a osídlení, abyste hudbou a hlasitými zvuky nerušili své okolí.

Vyzkoušíte nové aktivity

Díky plavbě na lodi se dostanete všude možně a máte tak jedinečnou možnost vyzkoušet nejrůznější sportovní aktivity, které nemusí být na pevninském pobřeží tak dostupné, protože jsou přeplněné turisty. Jaderské moře například nabízí jedinečné spoty na potápění či šnorchlování. Potapěčské školy na vás čekají třeba na ostrovech Vis či Korčula. Můžete vyzkoušet také Windsurfing či populární kitesurfing, a to na ostrově Brač či poloostrově Pelješac.

potápění
Jaderské moře například nabízí jedinečné spoty na potápění či šnorchlování. Potapěčské školy na vás čekají třeba na ostrovech Vis či Korčula. Můžete vyzkoušet také Windsurfing či populární kitesurfing, a to na ostrově Brač či poloostrově Pelješac.

Dovolená na jachtě v Jaderském moři vám zkrátka nabízí spoustu jedinečných zážitků a klidnou dovolenou bez zástupu turistů.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Módní trendy se dotýkají také obuvi. S příchodem podzimu se mění sortiment v obchodech a prodejci mají pro zákazníky připravenou aktuální nabídku. Co by rozhodně nemělo chybět ve vašem botníku?
Ačkoliv si nikdy nemůžeme být jistí, co nový rok konkrétně přinese, jedno je nad slunce jasné - vždy se můžeme těšit na nové (nebo někdy znovuobjevené) trendy nejen v oblékání, líčení, bydlení, ale třeba také v gastronomii. A jaké food trendy nás čekají v letošním roce? Pojďme je prozkoumat.
Ztráta blízkého člověka je jednou z nejbolestivějších životních zkušeností. Bezprostředně po úmrtí vámi může zmítat zmatek, chaos a šok. Nebudete tomu věřit. Přichází velký žal a truchlení. Je možné se s tím vůbec vyrovnat? A jak? Co přesně dělat a kdy?
Ne každému se poštěstí mít velký dům se zahradou. Pokud si chcete dopřát tu samou idylku v prostředí vašeho domova, máme pro vás úžasnou inspiraci. Poradíme vám, jak proměnit balkón nebo terasu v dokonalé místo pro váš odpočinek.
Krásně a hladce oholené nohy bez jediného pořezání - to se zdá být nesplnitelným snem pro řadu žen. Je to ale opravdu tak náročné, jak se to jeví? Nebo je to jenom o několika tricích či dodržování zásad, které vedou k dokonalému oholení? Pojďme si prozradit, jak si dokonale oholit nohy. Vždyť hladká pokožka vede k vyšším sebevědomí.
Developerský projekt Vilapark Klamovka je zasazen do zeleného prostředí hlavního města, přitom v dosahu plné občanské vybavenosti. Pokud plánujete zůstat v metropoli, ovšem prahnete po klidné lokalitě, nadchnou vás nové byty v Praze 5. V následujících řádcích vám o lokalitě, nabízených bytech i celém projektu prozradíme více informací.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Děti - je s nimi radost i starost. Úsměv na rtech vám ulpívá vždy v okamžiku, kdy řeknou nějaké moudro, které se zapíše do vaší paměti. Vrásky naopak na čele přibývají ve chvíli, kdy se objeví další zlozvyk, který budete muset pracně odbourávat. Pojďme si prozradit nejčastější dětské zlozvyky, které někdy až trhají žíly nejednomu rodiči.  
Nevíte, jak na Valentýna potěšit partnerku? Připravte romantický večer jak z amerického filmu a uvidíte, že si to společně 100% užijete. Pokud tápete, jak na to, přečtěte si náš článek, ve kterém se dozvíte úplně vše.
Ovdověla jsem velice brzy, bylo mi dvaačtyřicet, když můj manžel zemřel na infarkt a od té doby jsem zůstala sama. Abych svůj život nějak vyplnila, hodně jsem se upnula na dceru, která byla ráda. Vždyť jí alespoň měl kdo pomáhat s jejími třemi dětmi, na které neměla čas, protože chtěla budovat kariéru.
Sladkou chuť snad všichni milujeme už od dětství a většině z nás taková slabost zůstala až do dospělosti. Každý z nás pak po sladkém saháme z různých důvodů. Někdy je za tím jen zrádný okamžik, kdy nás honí mlsná, jindy si tím potřebujeme spravit náladu. Ať už si to chceme přiznat nebo ne, cukr našemu zdraví škodí. Dá se na sladké vůbec zapomenout, a jak ho můžeme vyřadit ze života úplně? Na to se právě teď podíváme.
Letní pařáky každého z nás lákají do náruče chladivé a příjemně osvěžující vody. Pokud nechcete být zavření v aquaparcích a hledáte spíš přírodní koupaliště s průzračně čistou vodou a malebným okolím, pak určitě zbystřete. Máme pro vás přehled míst, která stojí za to navštívit, a to nejen u nás, ale i našich nejbližších sousedů.

Výběr článků

Když přicházíte domů, když kolem vašeho domu procházejí lidé, nebo když k vám přijede návštěva, první, co uvidí, je nejen váš dům, ale také zahrada, plot, garážová vrata. První dojem tedy vytváří spousta faktorů. Když dobře sladíte základní prvky na domě i kolem domu, bude vám to dělat radost každý den. V tomto článku se zaměříme na prvky, které se hodí na domě sladit tak, aby byl výsledný vzhled co nejlepší.
Nejoblíbenější nápoj na světě skrývá hodně zajímavostí. Dnes se podíváme hned na 5 zajímavostí, které o tomto nápoji rozhodně neznáte. Některé z nich jsou šokující. Kromě následujících zajímavostí vám nabídneme ještě stručný výčet dalších informací, které jistě neznáte o nápoji, který pijete každé ráno u snídaně.
Matkou se můžete stát i po čtyřicítce. A to s přehledem. Které celebrity jdou příkladem? Podívejte se.

Nepřehlédněte

Paměť je velmi důležitá. Ale zvláště s přibývajícím věkem můžeme pozorovat jisté změny. Už si toho nepamatujeme tolik, jako dřív. Zapomínáme na důležité věci, v obchodě nevíme, co jsme potřebovali nakoupit a dojdeme domů jen s polovinou toho, pro co jsme šli. Musíme si prostě všechno psát.
Jestli pracujete denně s počítačem, zřejmě je vám jasné, o čem je řeč. Při dlouhodobé neměnné pozici ruky se pak často objevuje její bolest. Ruka vás může pálit, mravenčit nebo v ní ztrácíte citlivost. To vše lze shrnout pod označení syndrom karpálního tunelu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek