Sobota , 18. 05. 2024

Nataša

Zbytečné chyby, kterými si ničíte své vlasy

Vlasy představují pomyslnou korunku krásy. Péče o ně je velmi důležitá. Zjistěte, jaké chyby ničí vaše vlasy.
vlasy
Používání tepelných spotřebičů val vlasy

03. 11. 2023

03. 11. 2023

Příliš časté mytí

Vlasy potřebují umýt, ale ne zase tak příliš často. Příliš časté mytí, které doprovází prudké pohyby – silné tření pokožky hlavy, pokožku dráždí. Pokožka pak nadměrně produkuje maz pro svoji ochranu. Vlasy jsou tak rychleji mastné. Používejte jemný šampon a kondicionér a to jednou za 2-3 dny. To je postačující doba.

Nedostatek pravidelnosti v rutině péče o vlasy

Chcete-li zlepšit svoji kvalitu vlasů, dbejte na pravidelnou péči. Důležitá je kombinace různých kúr – čistící, balzámy proti lámání, vlasové oleje pro hydrataci. Jen tak vynikne lesk vlasů.

Péči si zaslouží i pokožka hlavy

I když je péče o vlasy důležití, zapomínat nesmíte ani na pokožku hlavy. Pokud je zdravá, budou prospívat i vlasy. Ideální volbou jsou séra na bázi kúry. Dopřejte vaší pokožce přípravky určené pro hloubkové čištění.

Pozor na kartáčování či česání mokrých vlasů

Česání mokrých vlasů napáchá hodně škody. Mokré vlasy jsou křehčí. Jemně je osušte ručníkem a počkejte, až uschnou, teprve pak je češte. Používejte přípravky určené pro snazší rozčesávání vlasů.

Česání mokrých vlasů napáchá hodně škody
Česání mokrých vlasů napáchá hodně škody

Používání tepelných spotřebičů val vlasy

Jedná se o žehličky, kulmy nebo fény. Pokud je budete používat každý den, vlasy si poškodíte. Při jejich používání na vlasy nanášejte přípravky určené k ochraně vlasů. Jedná se o kosmetické produkty obohacené o vzácné oleje určené pro bezoplachovou péči. Vlasy vyživí a ochrání.

Časté barvení

Pravidelné a časté barvení vlasy oslabuje. Pro péči o vlasy volte přípravky, které jsou určené pro barvené vlasy. Prodlouží barvení a vlasy budou jemné a lesklé.

Příliš upnuté účesy

Příliš upnuté účesy jsou příčinou lámavosti vlasů. Pokud se rozhodnete pro upnutější účes, dopřejte občas svým vlasům volnější styl.

Mytí vlasů v příliš horké vodě

Příliš horká voda vlasy vysušuje a způsobuje jejich blednutí. Pro mytí používejte vodu spíše vlažnější.

K TÉMATU  Chcete vidět ukázkový trénink celého těla? Předvede vám ho žena, které je 72 let, ale fyzicky je na tom lépe než mnozí třicátníci!

Mohlo by vás zajímat:

Na roztřepené konečky platí hlavně prevence. Jak jim předcházet a mít krásné vlasy

Vyrobte si domácí šampon a kondicionér. Připravili jsme podrobný návod

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ať už se chystáte na výlet, za nákupy, na první dovolenou nebo zkrátka jen někde chcete přenocovat, podívejte se, jestli se ve vámi vybrané lokalitě nenachází zařízení, které disponuje certifikátem „baby friendly“. Věřte nebo ne, ale ubytování nebo pouhý oběd s dítětem po boku se vám totiž může v mnohém zpříjemnit a usnadnit.
Už nevíte, co pít, abyste si pitný režim co nejvíce zpříjemnily? Pak vám doporučujeme vložit do odšťavňovače několik jablek a připravit si nápoj, co vám prospěje ve všech směrech. Proč s jeho výrobou neotálet?
Dekorace k Vánocům prostě patří. Adventní věnec se svíčkami na stůl, ale krásné vánoční věnce můžete zavěsit kdekoli, třeba na dveře nebo na okno. Právě ty si můžete prohlédnout v galerii.
Nejspíš většina z vás bude mít zprvu představu jakési houby, za kterou bývá kombucha často mylně považována. Ve skutečnosti se jedná o komplex kvasinek a bakterií, který se nechává působit v čaji, aby vznikl požadovaný nápoj. Jeho léčivé účinky vás jistě oslní. A výhodou je, že si ho můžete klidně sami připravit doma. Tak jdete do toho?
Klimakterium neboli menopauza je přirozené období v životě ženy, které může nastat kdykoli mezi 45. až 55. rokem života. Organismus pozvolna přejde z reprodukční fáze do fáze klidové. Tahle fyziologická životní etapa se prostě nedá zastavit ani obejít. A tělo vám může připravit horké chvilky právě ve věku, kdy se cítíte tak skvěle. Dá se ale to zvládnout.
Šedá v interiéru vládne! Nejsou to pastelové barvy ani zářivé kombinace, které bychom chtěli vidět doma. Trendy a zájem zákazníků jasně ukazují, která barva se těší oblibě. Obývací pokoje, kuchyně, ložnice i koupelna, tam všude lahodí oku šedá. Žádná jiná barva se nemůže pochlubit takovým množstvím odstínů. Šedá maximálně těží z toho, že se ze všech barev nejvíc hodí k bílé, což je tradiční barva stěn v interiéru. Právě v kombinaci s černou nebo dalšími odstíny šedé spolu potom mohou vytvořit zázraky i u vás doma.
Jistě to znáte – někdy máte prostě chuť pustit si nějakou bláznivou komedii a veškeré starosti vyhodit na chvíli z hlavy. Pokud chcete strávit pohodový večer a zasmát se, přinášíme vám tipy na filmy, které by u vás mohly uspět. Některé z nich vás budou jen bavit, jiné vám mohou připadat trochu hořké, některé ve vás přece jen zasejí semínko vážnějších myšlenek, které vás budou provázet ještě pár následujících dní.
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
Čas nejde zastavit, a tak i miláček všech žen, Antonio Banderas, zakotvil v přístavu šedesátníků. V poslední době prošel velkými změnami ve svém životě. Mimo jiné prodělal infarkt a před několika týdny oznámil, že má koronavirus. Svůj zaběhlý hollywoodský život ale právě po infarktu zcela přehodnotil a dnes plní sociální sítě zcela novými příspěvky. Čemu propadl?
Vánoce jsou především o odpočinku a zpomalení. Kdo ale říká, že je musíte celé proležet u televize s horou jídla? To vám samozřejmě nikdo nebere, ale i vy sami se budete cítit lépe, pokud se občas zvednete a uděláte něco pro své zdraví. Podle cvičení ve vánočním duchu vám to půjde samo!
Zemřel herec a zpěvák Josef Laufer (†84). Představitel Kohna z komedií Kameňák, artisty Paola ze seriálu Cirkus Humberto a interpret hitu Sbohem lásko, já jedu dál podlehl následkům operace kolene z března 2020, kdy mu selhalo srdce. Po komplikacích byl uveden do umělého spánku, ve kterém zůstal až do své smrti.
Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.

Výběr článků

O čem bude rok 2019 z hlediska „Karmy“?  O osvobození z destruktivních vzorů, které jsou pozůstatkem z dob minulých, u mnoha lidí zasahujících až do dávných časů  „patriarchátu“. Jaký je tedy váš karmický horoskop pro tento rok?
Když jsem začala pracovat v marketingové firmě, těšila jsem se na novou výzvu. Vytváření obsahu a reklamních kampaní mě bavilo odjakživa - a ve své původní firmě jsem měla na starosti všechno možné. Byla to pro mě skvělá příležitost, jak se posunout o kousek dál. Tuhle společnost už jsem totiž měla vyhlédnutou dlouho, a konečně se mi tam podařilo dostat. Už to všechno ale vidím jinýma očima…a může za to šéfová.
Každá z nás tu a tam zatoužíme po změně. Když už ale přijde na věc, zpravidla první, čím začneme, jsou naše vlasy. Důvod je prostý. Je to změna, které si většinou všimne opravdu každý (no dobře, možná manžel na to přijde později) a zároveň je to způsob, jak ze sebe vykouzlit zcela nové já, které rázem získá zbrusu novou image. Kde jinde hledat nové nápady a nasávat inspiraci, než právě v osvěžujících trendech, které nám rok co rok přinášejí světoví vlasoví stylisté. Co si pro nás připravili tentokrát?

Nepřehlédněte

V roce 1998 spatřila světlo světa argentinská telenovela „Divoký anděl“, která přinesla světovou popularitu zejména představitelce hlavní role, Natalii Oreiro.
Všechny to známe. Místo toho, abychom si užívaly adventní čas, sháníme dárky, uklízíme, pečeme cukroví, v práci doháníme resty a nemáme ani čas si zapálit adventní svíčky. O Vánocích jsme pak ve stresu z toho, že jsme na něco zapomněly, jestli se budou dárky líbit, cukroví chutnat a zdali máme skutečně pořádně naklizeno. Co takhle to letos udělat jinak?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek