Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa

Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
vánoční trhy
Vánoční trhy v Praze jsou takový základ svátků.

01. 12. 2022

Ať už chcete v adventním čase vyrazit do zahraničí nebo zůstat v České republice, návštěva krásných náměstí plných vánočních stánků je ta nejlepší volba pro volný čas se svými bližními. Nejen že nasajete tu pravou kouzelnou atmosféru Vánoc, také zabavíte vaše natěšené děti – a čekání na Ježíška nebude tak zdlouhavé. Podívejte se na ty nejkouzelnější vánoční trhy, které můžete navštívit.

Praha jako jasná volba

Kdo nebyl alespoň jednou na vánočních trzích v Praze, jako by ani žádné Vánoce neslavil. Udělejte si výlet do našeho hlavního města a užijte si velké množství stánků na Staroměstském náměstí, náměstí Republiky nebo na náměstí Míru. Trhy můžete navštívit již od 24. listopadu a potrvají až do samotného Štědrého dne. Čeká vás nádherná výzdoba, spousta dobrot i drobné stánky s vánočními dekoracemi. Určitě nezapomeňte ochutnat ty nejznámější pochoutky:

  • trdelník ve skořicovém cukru
  • čertík v lokši
  • pečené kaštany
  • vánoční punč
  • mandle pražené v cukru a další

Adventní trhy v Plzni

Pokud máte blízko Plzeň, určitě navštivte i tyto adventní trhy. Jsou přímo na náměstí Republiky, jehož dominantou je nádherná katedrála svatého Bartoloměje. Pod ní se na náměstí rozprostírají malebné stánky, malý kolotoč, dřevěný betlém i zvonice, na kterou můžete zazvonit pro štěstí. Každý den je navíc při trzích i doprovodný program, a tak nepřijdete ani o zpívání koled. Adventní trhy jsou otevřené od 23. listopadu do 23. prosince.

Olomoucké vánoční trhy

V Olomouci se vánoční trhy konají přímo v historickém centru, a po celou dobu konání trhů se můžete těšit na zajímavý program, dobové atrakce i divadlo pro děti a dospělé. Dospělí si užijí také velký výběr vánočních punčů nejrůznějších příchutí na Horním náměstí přímo v punčovém městečku. Vyhraďte si dostatek času, vánoční trhy v Olomouci totiž mají až 80 stánků.

K TÉMATU  Jak vychovat přiměřeně sebevědomé dítě? Zkuste dodržovat základní rady

Vánoční trhy v Brně

Vánoční čas si můžete užít také v Brně. Na náměstí Svobody na vás čeká 24 stánků s jídlem a různými pochoutkami, prodejních stánků na trzích najdete 36. Ani v Brně nechybí zajímavý doprovodný program plný tance, živé hudby a divadla.

vánoce
Nasajte tu pravou atmosféru Vánoc na adventních trzích.

Kam za vánoční atmosférou do zahraničí? Nemusíte daleko!

Pokud se chcete vydat za vánočními trhy do zahraničí, určitě by vám neměly uniknout adventní trhy v Norimberku. Ty jsou totiž v německém žebříčku vánočních trhů snad úplně nejvýš. Ochutnejte skvělé bavorské klobásy, vyhlášený perník nebo vánoční punč či pražené mandle. Budete mít z čeho vybírat i u stánků s vánočními dekoracemi a ozdobami. Stánků je totiž na náměstí Hauptmarkt až 180.

V Polsku za vánočními trhy?

Jestliže máte v blízkosti polské hranice, určitě neváhejte a vydejte se do města Krakov. Na hlavním náměstí Rynek Główny je připravený adventní trh, který vás nadchne svou výzdobou i programem. Ochutnat můžete klasický punč nebo svařák, typicky polský grilovaný sýr s brusinkami nebo pečené kaštany. V programu jsou tradiční lidové tance i betlém, ve stáncích pak najdete nádherné ozdoby z broušeného skla, originální šperky nebo pletené košíky.

polsko
Vánoční trhy v Polsku mají také kouzelnou atmosféru.

Další nádherné vánoční trhy najdete také například v Paříži, Berlíně nebo ve Vídni a pokud vám je i to málo, tady naleznete inspiraci na nejkrásnější vánoční trhy v zahraničí.

Ať už se rozhodnete pro české nebo zahraniční adventní trhy, jistě si splníte to nejdůležitější. Užijete si krásnou vánoční výzdobu, ochutnáte výborné pochoutky a nasajete konečně tu pohodovou a slavnostní atmosféru Vánoc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kolik stojí Vánoce? A jak letos ušetřit?

6 rad jak si užít Vánoce bez stresu a nezbláznit se z toho

Zdroje článku:
www.porovnej24.cz, www.isic.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tabulkově by děti zhruba do jednoho roku měly denně naspat přibližně 12 až 17 hodin. Je samozřejmé, že každé dítě je jedinečné, ale to, že obvykle malá miminka tráví valnou část dne i noci spánkem s přestávkami na krmení, je fakt.
Většina dívek nebo dam, které chtějí mít krásné gelové nety obvykle automaticky zamíří k odborníkovi. Jenže salony krásy jsou mnohde zavřeny, a tak si každá z nás hledá cestu, jak se starat o svůj zevnějšek co nejlépe. Gelové nehty však mohou být problém. Ne každý si je totiž ohledně gelových nehtů jistý v kramflecích. Jak si je doma udělat? Jak nanášet gelový lak doma vám poradíme krok za krokem.
Mnoho z nás si jistě vzpomene na první ročník soutěže Česko hledá SuperStar. Tehdy ještě jako velmi mladá zpěvačka, Šárka svým nádherným hlasem dokázala okouzlit český i slovenský národ. V obrovské konkurenci se dokázala probojovat do finále společně s Anetou Langerovou. Jak se změnil její život po soutěži a co dělá Šárka dnes? V exkluzivním rozhovoru jen pro Dámskaliga.cz!
Chtěli byste naší planetě pomoci od nadbytečného odpadu, ale nevíte, jak na to? Nemusíte ze dne na den začít kompostovat a stloukat si doma vlastní máslo. Stačí se jen řídit několika jednoduchými radami, které zvládne opravdu každý.
Když začnou bolet dásně, je to velice nepříjemné. Často problém tkví ve vznikajícím zánětu, se kterým je třeba co nejdříve bojovat. Zánět dásní je sice běžné onemocnění, které postihuje dospělé i děti v jakémkoli věku, ale nikdy by se nemělo podceňovat. Pokud vás dásně občas bolí, pojďte se tomu podívat na zoubek, třeba konečně přijdete na to, jak s tímto nepříjemným pocitem zatočit jednou provždy!
Sedl na vás splín? Nebo máte nervy z práce? Rodiny? Přátel? Zkrátka nejste ve své kůži a potřebovali byste nějak nakopnout? Pak nasaďte sluchátka nebo otočte volume doprava na své televizi či hifi věži a zazpívejte si pecky, které vás během pár vteřin přivedou na jiné myšlenky.
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Medovina byla kdysi nápojem novomanželů, protože med je prý skvělé afrodiziakum. Samozřejmě, díky vysoké koncentraci cukrů totiž ničí v buňkách bakterie a navíc obsahuje minerály, pyly, proteiny, vitamíny a aminokyseliny, které jsou tělu velmi prospěšné. A takových potravin je mnohem víc. Opravdu vás nabudí na sex?
Říká se o nich, že jsou bezpečným místem. Místem pro setkávání a vzájemnou podporu žen. Ne všechny ženské kruhy vám ale přinesou to, co od nich očekáváte. Dokonce se o nich říká, že mohou být nebezpečné pro muže. Proč? Čtěte dál.
Kdo by neznal milou Rachel ze seriálu Přátelé? Jennifer Aniston tato role jednoznačně proslavila. Od té doby ale natočila spoustu filmů, kde jsme mohli obdivovat její herecký talent a nestárnoucí krásu. Na hollywoodském výsluní tak zůstává nadále, a nevypadá to, že by se chystala odejít. Ale i ona má občas dny jako „pouhý smrtelník“. Co jste o ní určitě nevěděli?
Neustálé pochybnosti o sobě. Kritika své postavy, kritika svého chování. Nedůvěra v dosažení stanovených cílů... Poznává se v tomto některá z vás? Přály byste si, ženy, mít se více rády? V dnešním článku si povíme, jak na to! Jak se mít ráda, jak zlepšit své sebevědomí a jak zkrátka zazářit!
Už druhý rok jsou hitem podzimu a zimy úpletové šaty. Tento velký trend přinášejí všechny značky a tak není nouze vybrat si z mnoha modelů, střihů, barev i materiálů.

Výběr článků

Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Nic netrvá věčně, ani šťastný vztah bez hádek a nedorozumění. Jestliže už máte nějaké ty společné roky za sebou a přijde vám, že váš vztah uvadá, neházejte flintu do žita, ale chopte se kormidla a manželství zachraňte. Nevíte jak? Poradíme vám.
A je tady zase víkend a s ním třetí adventní neděle. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vám napoví, co očekávat.

Nepřehlédněte

Hledáte-li kvalitní nepromokavé boty, které využijete zejména v nepříznivých dešťových podmínkách, zkuste se poohlédnout po stylových dámských holínkách. Na trhu jsou vysoké i nízké typy holínek, které nejsou pouze funkčním doplňkem, ale také vysoce módním prvkem našeho outfitu. Na následujících řádcích se tak dočtete, co všechno by bylo dobré vzít v potaz, než si nové dámské holínky zakoupíte.
Černé tečky jsou noční můrou nás všech. Objeví se již pár dní poté, co opustíme kosmetický salón, a vracejí se s železnou pravidelností. Možná jste ale ještě nepřišli na správný způsob, jak na ně. Máme pro vás TOP tipy, jak s nimi zatočit!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek