Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Čím se řídit, pokud plánujete dítě a co předtím promyslet?

Dítě sice někdy přijde zcela nečekaně, jindy je však součástí plánu, který si dva stanoví. V takovém případě je to mnohdy lepší. Příchod dítěte je vítaným, milým překvapením, nikoliv něčím, co zaskočí a co člověka vede k pohrávání si s myšlenkou, jestli potrat není řešením. Abyste se takovému scénáři vyhnuli, udělejte několik věcí ještě předtím, než začnete dítě plánovat a následně se o něj pokoušet.
plánujete dítě
Jste připraveni a konečně spolu plánujete dítě? Je dobré si pár věcí předem promyslet.

19. 10. 2022

Komunikace je klíčem ke spokojenému vztahu

Určitě jste už někdy slyšeli o tom, že problém bývá v komunikaci. A to nejen v případě, kdy plánujete dítě nebo že se k tomuto kroku ve vašem případě začíná schylovat. Když máte vážný vztah, je obecně vhodné začít řešit téma rodiny spíš brzy než později. Proč? Protože si hned zkraje vyjasníte, jestli jsou vaše touhy ohledně zakládání rodiny na jedné vlně.

I když se názory samozřejmě mohou změnit, pokud se odlišují vaše postoje radikálně už na začátku, je pouze otázkou spekulací, zdali takový vztah má budoucnost.

láska
Jste oba na stejné vlně?

V každém případě komunikace jako taková je klíčem ke spokojenému vztahu a následně také k bezproblémové rodině. Než tedy začnete plánovat dítě a řešit rodinu, musíte si být jistí tím, že v tomto ohledu vztah nestojí na jednom místě, že se naopak nebojíte svému partnerovi cokoliv říct a že se o svých pocitech nebojíte mluvit.

Stopněte alkohol

Zejména poté, co začnete plánovat dítě, ještě než se o něj vůbec začnete pokoušet, měli byste dát stopku alkoholu. Možná máte pocit, že musíte do zásoby nahnat večírky a party, protože až se z vás stane novopečená matka, můžete na podobné akce nějaký čas jen vzpomínat.

Legální to samozřejmě je, dokud nejste těhotná, ale přesto tím výrazně snižujete šanci na otěhotnění. Výzkumy prokazují, že zejména velká spousta alkoholu narušuje plodnost a může tak být důvodem, proč se vám obecně nedaří počít. Nemluvě o tom, že čím lepší kondici bude vaše tělo před početím mít, tím lépe pro vaše budoucí dítě.

alkohol
Když plánujete dítě, alkohol byste měli oba ze svého života vyloučit.

Alkohol jako takový je vysoce rizikový. Není to jen o tom, že snižuje pravděpodobnost početí, ale také mluvíme o zvyšující se pravděpodobnosti vrozených vad, potratů nebo předčasných porodů.

K TÉMATU  PLAVÁNÍ - 3 výhody plavání s několikaměsíčním miminkem

Dokážete to ustát po všech stránkách?

Když už plánujete dítě, uvědomte si, že tohle je na celém procesu zatím ta nejsnazší věc, která vás v rámci těhotenství (a stádia potom) čeká. Jak se ale říká, že nemůžete slíznout smetanu ihned. Využijte toho, že vás otázka rodičovství nezaskočila nepřipravené. Jste na takový celoživotní závazek připravení? Samozřejmě nic vás předem nepřipraví na vše, co doopravdy přijde. I tak se děti nedají vrátit, nedají se reklamovat a člověk musí počítat se vším. Takže, zvládnete to po všech stránkách?

A tím se nemyslí pouze stránka psychická nebo fyzická, ale také ta finanční a profesní. Máte skutečně dostatek financí na to, abyste dítěti dokázali dát to, co si zaslouží? Je to velká investice, která se však formou peněz na účtu nevrátí. Počítejte s tím, že výdaje za dítě budou velmi vysoké, a žádné výhodné úroky zpět nedostanete.

Stejně tak si buďte jistí tím, že pokud plánujete dítě, máte pro něj dostatečné a pevné zázemí. Ano, je možné vychovávat dítě třeba v nájmu. Musíte mít však jistotu, že s dítětem za měsíc nebo dva neskončíte „na dlažbě”. Samotné zázemí je skutečně klíčové nejen pro spokojenost dítěte, ale také pro spokojenost jeho rodičů. 

Co nejvíc odbourejte stres

Není to však jen o poskytnutém zázemí nebo o finanční jistotě, kterou v ideálním případě mějte za zády. Je to také o odhodlání vyhnat stres ze svého života. Stres je totiž ničitelem všeho – vašeho zdraví, vašeho vztahu, vašeho těhotenství. Zatímco na počátku vám může překazit schopnost otěhotnět, během těhotenství se může podepsat na vašem zdraví a později také na tom, jak se k dítěti budete chovat.

K TÉMATU  Animované filmy v kinech. Na co vyrazit s dětmi nebo rodinou o víkendu do kina

Než se tedy rozhodnete snažit se o dítě, zodpovězte si, zdali se stresu ve vašem životě nenachází příliš mnoho a pokud ano, jestli s ním dokážete pracovat a reálně ho vyhnat ze svých dnů. Do takového světa plného napětí dítě nepřinášejte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Levandule proti stresu i na uklidnění. Už ji máte na zahradě?

Na jaké nepříjemné změny v těhotenství se musíte připravit?

Zdroje článku:
https://www.jenprotehotne.cz/10-veci-ktere-by-mel-udelat-kazdy-par-jeste-pred-tim-nez-prijde-dite/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.
Ekologické rodičovství není jen módní trend, ale způsob, jak předat dětem důležité hodnoty týkající se ochrany naší planety. Udržitelný životní styl může pomoci snížit vaši ekologickou stopu a zároveň zajistit zdravější prostředí pro vaši rodinu. Zde jsou praktické tipy, jak začít:
Pandemie koronaviru přesunula učebnu – a kancelář – v dohledné budoucnosti do online režimu, což znamená, že vaše děti potřebují mnohem více pozornosti a vašeho času. Karanténa je docela náročná na zábavu dětí, ale sedět pořád u tabletu není způsob, jak trávit tento čas doma.
Kvalitní pohorky oceníte nejen během výpravy na nejvyšší vrchol Tater, ale i při výstupu na Sněžku nebo na výletě k nejbližšímu hradu či zámku.
Předpokládá se, že do roku 2025 budou ženy ovládat dvě třetiny majetku v USA. Zde je několik skvělých investičních tipů šitých na míru ženám.
Setkáváme se s ní velmi intimně, ovlivní naši pohodu, vezme nám sílu i náladu, nutí nás se o ni starat a ani na minutu na ni nezapomenout. Obtěžuje muže, ženy i děti a každý ji nazývá jinak – viróza, nachlazení, chřipka. Je mezi nimi rozdíl? A jaký?
Při zařizování interiéru je důležité stanovit si styl, do kterého budete nábytek i doplňky ladit. Jinak by se vám mohlo snadno stát, že váš domov bude působit chaoticky a přeplácaně. Stále tápete, který styl se k vám nejvíce hodí?
Není žádným tajemstvím, že snídaně je naprostý základ. Poctivá snídaně je zároveň nejdůležitějším jídlem dne, což je o důvod víc, proč bychom si na ní měli dát opravdu záležet. Chutné jídlo vám po ránu zajistí potěšení (a není nic lepšího, než začínat den s radostí). Pokud navíc snídani převlečete do zdravého kabátu, prospějete tím své postavě i celkovému zdraví. Jaké dobroty si tedy po ránu nachystat?
Kočky se řídí jednoduchým heslem. Pokud se do toho vejdu, můžu si tam zdřímnout. Spící kočky někdy zaujímají polohy, které přímo vybízí natáhnout se s nimi a odpočívat podle jejich vzoru. Milují krabice, ale klidně se napasují i do umyvadla. Některé kočky si pak hoví na zádech tak, že vypadají jako mrtvé. To když jsou naprosto spokojené!
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?
Máte pocit, že vaše aviváž není tak zázračná jako v televizní reklamě? I když nerozjasní barvy vašeho prádla tak, jak by podle televize měla, nelamte nad ní hůl. Své využití najde i v mnoha dalších oblastech, na které její výrobce tak úplně nemyslel. Kde všude vám aviváž přijde vhod? To se dozvíte v našem dnešním článku.
Pro někoho může jít o kraj nehostinný, neboť si ho často spojujeme zejména s těžbou uhlí. Ve skutečnosti jde ale o nádherný kus krajiny s bohatou historií a přírodními scenériemi, které rozhodně stojí za to navštívit. Vybrali jsme pro vás deset nejzajímavějších míst, které byste si při návštěvě severních Čech neměli nechat ujít.

Výběr článků

Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.
Ve světě módy, kde rychle se měnící trendy určují rytmus sezónních kolekcí, určité prvky šatníku si zachovávají svůj neměnný charakter elegance a univerzálnosti. Dámská košile, díky své všestrannosti a nadčasovému designu, představuje klíčový prvek dámského šatníku, který lze úspěšně použít při vytváření jedinečných stylizací pro nejdůležitější příležitosti. Značka TATUUM, s dlouholetou tradicí ve vytváření vysoce kvalitního oblečení pro ženy, nabízí dámské košile, které okouzlují jemnou elegancí a dokonalostí zpracování a stávají se nezbytným společníkem výjimečných chvil.

Nepřehlédněte

Krásný a rovný úsměv dokáže otevírat srdce i dveře, proto je v současné době téměř nezbytností. Cesta k němu vede přes rovnátka, která vám budou dělat společnost po dobu několika měsíců nebo dokonce let. Je potřeba se během té doby o zuby a ústní hygienu obecně správně starat. Pojďte se podívat, co všechno budete potřebovat.
Muži po ní šíleli, ona ale vždycky působila, jako by ji to vůbec nezajímalo. Její okolí ji považovalo za přerostlé dítě, které touží jen po samé zábavě a žádných povinnostech. Ve skutečnosti byla Marilyn Monroe anděl s ďáblem v těle. V tom nejlepším smyslu slova.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek