Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Permanentní tetování obočí: Dobrá, nebo špatná volba?

Dokonalé obočí naštěstí může mít každá žena i ta, které do vínku nebyly dány pravidelné rysy, ta správná hustota obočí ani tvar, který by si sama přála. Teď můžete mít všechno a být ještě krásnější. Co obnáší permanentní tetování obočí a co byste měla vědět předtím, než tuto kosmetickou proceduru podstoupíte?
tetování obočí
Ukázka microbladingu v praxi.

10. 11. 2022

Je to tetování, nebo ne?

Většina z nás si musí malovat obočí každý den. Nejprve si ho nabarví vhodnou řasenkou na obočí, pak použije fixační gel a nakonec kartáček na řasy. To nějaký čas zabere, výsledek je ale ne vždy takový, jaký bychom ho chtěly mít. Permanentní tetování obočí vám ušetří nejen čas, ale také díky němu budete vypadat dokonale za všech okolností i bez malování.

Přestože mluvíme o permanentním tetování, ve skutečnosti nejde o tetování jako takové, které by vám vydrželo celý život. Spíše jde o dočasné líčení, které vám může vydržet jeden až dva roky. Záleží na metodě, kterou si sami zvolíte.

obočí
Rozhodně na tomto kosmetickém zákroku nešetřete a svěřte se do rukou skutečného odborníka.

Metody permanentního líčení obočí

V praxi se setkáváme se třemi technikami líčení obočí. První nazýváme microblading neboli vláskování, druhé se říká pudrové obočí a třetí způsob se nazývá kombinované 3D tetování.

Microblading

Jde o velmi propracovanou metodu, která se hojně používala a stále používá v Japonsku. Microblading se provádí maličkými jehličkami, které jsou určené k ručnímu kreslení jemných tahů jednotlivých chloupků či vlásků obočí. Pod kůži se jimi vkládá pigment, který vám vydrží něco málo přes jeden rok. Takto vytetované obočí je velmi realistické a působí tak naprosto přirozeně.

Microbladingem dodáte obočí požadovanou hustotu i tvar. Na druhou stranu microblading bolí, někoho méně, někoho více, ale bolí.

Pudrové obočí

Pudrové obočí tvoří mikrotečky, jež se tetují do prázdných míst, tedy tam, kde nerostou chloupky. Tento typ permanentního obočí tak nevytváří jasné kontury jako v předchozím způsobu, ale spíše obočí zabarvuje a utváří ho opticky hustší. Po tetování vaše obočí vypadá tak, jako byste si ho dobarvila tužkou nebo řasenkou na obočí. Kůže se hojí rychleji než v případě prvního způsobu tetování, a také vám vydrží až o rok déle.

Ale i pudrové obočí má své nevýhody. Jde o invazivní metodu, neboť se barva pod kůži dostává mnohem hlouběji. Pokud máte suchou nebo citlivou pleť, tento způsob tetování obočí rozhodně nedoporučujeme.

3D kombinované tetování

Jak sám název napovídá, tato metoda propojuje metodu microbladingu a pudrového obočí. Při této metodě dochází ke stínování světlých odstínů, do nichž se přidávají tmavší chloupky pomocí microbladingu. Takto lze docílit skutečně dokonalého obočí, jak z hlediska hustoty, tak i tvaru. Kombinované 3D tetování si ovšem nechte provést od skutečného odborníka. Půjdete-li na něj k někomu, kdo s ním nemá praxi, může to dopadnout naprostou katastrofou. Ovšem i tento způsob tetování obočí je relativně bolestivý.

K TÉMATU  Kolik má Dua Lipa dohromady tetování a jak si vydělávala první peníze?

Jestliže jste zvyklá na výrazné líčení, pak určitě zvolte metodu pudrového obočí. Vláskování naopak ocení ženy, které nejsou zvyklé se denně výrazně líčit a spíš vsází na přirozený look.

Nejdřív si našetřete

Dále počítejte s tím, že na tetování obočí budete muset nejspíš přijít hned dvakrát. Napoprvé vám dokonalý výsledek bohužel nikdo nezaručí. Při druhém sezení už ano. Navíc to není vůbec levná záležitost. První tetování vás vyjde od 4000 korun do přibližně 6000 korun, druhé sezení obvykle okolo 2000 korun. Proto si dobře spočítejte, zdali se vám tato investice do krásy vyplatí a jestli není lepší docházet například na architekturu a barvení obočí jednou za dva měsíce.

Bolí to?

Ženy také velmi často zajímá, jak je to s jejich obočím těsně po tetování. Bude bolet? Svědit nebo snad krvácet?

Krvácet nejspíš nebudete, ale určitě před tetováním ani po něm nepijte v žádném případě alkohol, ten krvácivost umocňuje. Dále také může obočí svědit a pálit, jelikož se v něm po tetování tvoří drobné stroupky. Také myslete na to, že jakmile si necháte obočí vytetovat, nemělo by alespoň 24 hodin přijít do kontaktu s vodou a ani s potem. Jestliže jste zvyklá chodit běhat, jezdit na rotopedu nebo se jinak aktivně hýbat, po zákroku na pohyb jeden den zapomeňte. Pot působí vůči tetování agresivně.

Zhruba po jednom měsíci od tetování budete znát jeho výslednou podobu. Pravděpodobně vám obočí zhruba o 30 až 50 % zesvětlá.

obočí
Mějte na paměti, že jde stále o tetování, tudíž zákrok obnáší i hojení kůže a péči o ni.

Je však nutné se o obočí také správně starat. Zejména v prvních dnech a týdnech po tetování je zapotřebí, natírat si obočí speciální mastí, kterou obdržíte po zákroku v salonu. Na obočí si sahejte co nejméně a nikdy tvořící se stroupky neodloupávejte. Odpadnou samy.

K TÉMATU  Přírodní domácí kosmetika: vyrobte si ji v pohodlí domova

Tetování obočí není vhodné pro ženy, které:

  • jsou těhotné nebo kojí
  • mají citlivou nebo velmi suchou pokožku
  • užívají hormonální antikoncepci
  • trpí nějakou formou kožního onemocnění

Pár zajímavostí na závěr

Víte, proč se netetuje obočí černou barvou, nebo proč nemůžete microblading absolvovat stále dokola? Že ne? Pak rozhodně čtěte dál.

Ano, microblading skutečně nemůžete podstupovat každé dva roky až do konce života. Proč? Protože pořád je to tetování a při jeho obnově se v ideálním případě obtahují vždy ty samé vlásky či snad chloupky. A protože se tetování provádí miniaturní čepelkou (rozumějte nožíkem), jednoho dne vám může kůži trvale poškodit. Vytvoří se vám malé jizvičky, kterých už se bohužel nikdy nezbavíte. Pokud chcete v microbladingu pokračovat dál, pak kosmetičky doporučují obtahovat chloupky raději strojkem, který je k vaší kůži mnohem šetrnější.

A teď k té stále diskutované černé barvě. Ta se k tetování nepoužívá z toho důvodu, že po vyhojení rány už to není černá barva, ale získá zeleno-modrý nádech, stejně jako tetování kdekoliv na těle. A ten dozajista na svém obličeji nosit nechcete. Pak už černou jen těžko předěláte na hnědou. Tetování se nejprve musí odstranit alespoň do té míry, aby dostatečně zesvětlalo. Pak se teprve může překrýt hnědou barvou.

obočí
Na tetování obočí není možné chodit donekonečna.

Rada nad zlato

Než se na permanentní tetování obočí vydáte, měla byste si nechat provést takzvaný test tolerance, jestli náhodou nejste alergická na nějakou složku pigmentu. Test se provádí tak, že barvu, kterou vás bude kosmetička tetovat, vám vpíchne například za ucho a tam se nechá několik týdnů působit. Pokud se nic nestane, alergická nejspíš nejste. Jakmile by ale došlo například ke svědění, pálení nebo jiným obtížím, pak rozhodně na permanentní tetování obočí zapomeňte. Měla byste z něj víc problémů než užitku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Laminace obočí vám změní život

Jak mít dokonalé obočí, aniž byste musela do salónu?

Zdroje článku:
www.synouvelle.cz, www.vemabeauty.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hněv, strach, zklamání. Nepříjemné emoce, které prožívá každý. A každý na ně reaguje trochu jinak. Jak to udělat, abyste se v náročných situacích nenechaly vykolejit a co nejrychleji našly ztracenou rovnováhu?
Dne 4. ledna roku 2019 byl na sociální platformě Instragram vytvořen účet. Na tomto účtu byla toho samého dne vystavena fotografie obyčejného slepičího vejce společně s popiskem: „Pojďme z tohoto obrázku udělat nový světový rekord a dát jí největší počet lajků, jaký tu kdy byl. Překonejme aktuální rekord, který drží Kylie Jenner s 18 miliony lajky“. A tím to všechno začalo.
Vibrátory, nevibrační penisy, afrodiziaka, lubrikační gely, masážní oleje. Mnoho žen si stále myslí, že nic takového nepotřebuje, pokud žije v dobrém partnerském vztahu. Ale položme si otázku, zda po každodenním spěchu a stresu máme často chuť na sex. Možná jsou to právě tyto erotické pomůcky, které mohou zlepšit kvalitu společně prožitých intimních okamžiků.
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
Máme tu nový rok, nejspíš jste si stanovili různá předsevzetí a jedno z nich může být právě cvičení. Možná jste se ale pokoušeli cvičit už dřív, ale moc dlouho vám to nevydrželo. Anebo jste se k tomu nakonec ani neodhodlali. Čím to vlastně je? A jak to jednou provždy vyřešit a doopravdy se cvičením začít? Pojďme si o tom něco povědět!
Jsou lidé, kteří ho prostě nemohou vystát a nemohou se dočkat, až rychle pomine, a ti, kteří ho naopak zbožňují, navzdory chladu, mlze a všemu, co k němu patří. Zima je pro nás obdobím, které má kouzelný nádech, možná kvůli Vánocům, možná proto, že mráz v určitých obdobích jako by všechno zmrazil a zastavil čas. A když sněží? Rozhodně to neusnadňuje pohyb, ale bílý plášť jako by všechno zkrášloval a tlumil, zkrátka kouzelný svět! Zima je však také synonymem pro méně času stráveného venku, a to z pochopitelných důvodů souvisejících s nižšími teplotami, a pro děti se nuda může stát krutou realitou. Když se nad tím ale zamyslíte, s trochou fantazie a organizace se dá s dětmi podnikat spousta aktivit, a to jak uvnitř, tak venku.
První česká superstar se odehrála roku 2004 … Ano, počítáte správně, je tomu už neuvěřitelných 17 let! A my máme stále v živé paměti některé z finalistů této obrazovky neopouštějící soutěže. Pamatujete si je všechny? A jak se dnes asi mají? Změnila je Superstar na celý život, nebo se spíše vrátili do zajetých kolejí? Posuďte sami.
Na Vánoce zařizujete kromě dárků ještě dekorace. Inspirujte se jednoduchými nápady. V hlavní roli jsou svíčky, světýlka a nějaký přírodní materiál.
Máte špatný den v práci? Nedaří se vám nebo si vás někdo pěkně podal? Nejste jediní, protože tuhle zkušenost má každý. Když se daří, tak se daří. Podívejte se, jak to může vypadat, když něco skutečně nevyjde.
Někdy se to stává a máte pocit, že vás pošle partner brzy k šípku. Položila jste si však otázku, co všechno ho k tomu vede? I my ženy jsme mnohdy nevyzpytatelné. Milé dámy, představte si, že ani muž s vámi nechce někdy mluvit, protože má svou náladičku a mnohokrát je naštvaný či přepracovaný. Když na něj tlačíte, tak celou situaci leda zhoršíte. Bude-li se to opakovat pokaždé, vás nakonec opustí.
V chladných dnech jsme zahalení od hlavy až k patě. A právě o tu patu jde. O obě. Aby nebyly stejně jako uzavřené boty v kanceláři nebo třeba v kině cítit. Je to trapas.
Podzim je ideálním časem vyrazit na výlet. Příroda se zbarvuje do oranžových, žlutých a červených tónů, památkám pomalu končí sezóna a proto téměř nikde se nemusíte mačkat s ostatními turisty. Naplánujte si výlet po severní Moravě.

Výběr článků

Je tu! První článek, první krůček k cestě za posunem, učením se, přeměnou zaběhlých vzorců. Z upřímné zpovědi jedné odvážné ženy se dozvíte, proč za mnou přišla, kam se chce pomocí koučinku Emočních rovnic posunout i proč si vybrala právě mě. Bude to naše společná jízda - na rok, rok a půl. A vy budete u toho a nahlédnete tak do způsobu mé práce z první řady. Vaše Marcela Hlaváčková.
Do období menopauzy se ženy dostávají mezi 45. – 60. rokem, jde o období plné změn a také o období, kdy žena může začít přibírat na váze. I když se budete stravovat stále stejně a dělat všechno stejně, je možné, že najednou nedopnete kalhoty a celkově se vám změní postava. Což nemusí být úplně příjemné.

Nepřehlédněte

Jsou přítulní a mazliví, ale také je s nimi velká zábava. Nejlepší čtyřnohý přítel člověka občas předvádí skutečné psí kousky. Podívejte se na ty nejlepší.
Bušící srdce, zvýšení krevního tlaku i zpocené dlaně. Tohle všechno se děje při pohledu na milovanou osobu. Své o tom vědí především muži, které společnost považuje za pragmatické a necitlivé jedince! Jak jsou na tom jednotlivá pohlaví? Kdo se zamiluje rychleji? Možná budete překvapené.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek