Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Nela v koučinku: Čtyřka je číslo, které odráží stabilitu a sílu. Co si odnáším ze čtvrtého sezení?

Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?
čtvrté sezení
Chyba je kámoška, která mi ukazuje směr.

27. 05. 2022

Na čtvrté sezení přibíhám po probdělé noci (rodičové malých nočních záškodníků pochopí) a ještě jsem si zapomněla poznámky z minula – ach jo, to se mi teď stává, nabrala jsem si moc práce a zapomínám. Ale protože chyba je kámoška, která mi ukazuje změnit směr, pořídila jsem si malý zápisník, který ještě v rámci mé denodenní zátěže muly (znáte to – notebook, oběd, svačina, kabelka… nezbytnosti vážící nějaké to kilečko) unesu a doma ho už z kabelky nevyndám.

I tak se stydím. Probereme moje pocity v oblasti vztahů, práce, peněz a zdraví, a já se snažím urputně nemyslet na “známkování” ještě před samotným koučinkem. Marcela se mě ptá a já střílím hodnocení od nuly (nejhorší) po deset (nejlepší) ve všech oblastech života.

No tak se vezu

Protože jsem si zvykla, že otázky pokládá Marcela a já se “jen vezu”, hezky mě hned na začátku nachytala na švestkách. „Mám se ptát nebo budeš mluvit sama?” Chytím se za nos. Jajaj, lajdákům štěstěna určitě nepřeje, jasně že budu mluvit sama. Trošku zaváhám, čím začít. A pak už se to valí.

Zhodnotíme, na čem jsme se minule dohodly – současně mě dost sžírá moje pracovní tempo (věřím, že v tom se najde i spousta z vás, kdo třebas koučink zvažujete), a taky jsem si dala za úkol vylepšit poměr počet hodin/výdělek. S Marcelou se jede na ostrá čísla. Takže mám napsané počty hodin a očekávaný příjem.

Doteď jsem si říkala – to by chtělo vylepšit. Ale konkrétní plán na týdny jsem se nikdy nedonutila sama udělat. A navíc, když si to řeknu “jen” sobě (ačkoli o nikoho jinýho tady nejde, že?), pak se najde kupa výmluv a nahodilých věcí, díky kterým “se nestihne” posunout a vyřešit skoro nic. Ale když máte někoho, kdo vám pomůže stanovit si reálný cíl, a pak vám svědomí nedá, sám sobě nepomoct, protože za týden máte koučink, je to velká pomoc.

K TÉMATU  Jak říct šéfovi NE a zachovat si duševní zdraví?

Každou dovednost se musíš nejdřív naučit

„Si jako prostě přeješ třeba chlapa ve flanelce s velkejma svalama, a to stačí jó?” Zcela legitimní dotaz k vizualizaci. Jak na správný filmování a přepisování starých vzorců v hlavě se stále učím, a tak jednoduchý to zas není. Minulý týden jsem se zasekla a fakt to byl dost vyrovnaný boj s mozkem, kterej mi do mých parádních zbrusu nových Emočních rovnic pěkně házel vidle. Nesnáším, když mi něco nejde hned. A ještě to přiznat, panenko Mária Podsrpenská! Ale chci změnu, tak jsem šla s pravdou ven a světe div se, nic hroznýho se mi nestalo. Ba naopak. Marcela mi vysvětlila, že je to jako s každou novou dovedností. Člověk se to prostě musí nejdřív naučit. Uf. Tak dobrý.

nela
Každou novou dovednost se člověk musí nejprve naučit.

Moje čtvrté sezení

Pro mě bylo čtvrté sezení hodně intenzivní. A bylo tam hodně momentů, kdy jsem si uvědomila, že opakuju ty samý věci (třeba ve vztazích) už od malička. A že fakt nejsou oukej. Jsou spíš auvej.

Jeden příklad za všechny: Neumím jasně komunikovat a stanovit si hranice. Hodný holky přece neodmlouvaj.

Další příklad za všechny – povedlo se mi omdlít, když na mě tlačili příbuzní s věcí, se kterou jsem apriori nesouhlasila a nechtěla jsem ji. Nechtěla jsem jít do konfliktu a nechápala jsem, proč mi nedají pokoj a co si to vůbec dovolujou, že jo?

A tak to Marcele líčím a ona přátelsky, ale jasně odvětí: „A co se divíš, vždyť ty mlžíš!” A má pravdu, tahle žena. Takže doufat, že mě svět nechá žít, je marný. Jasné, nesmála jsem se hned. To jsou ty aha momenty, co v rámci koučinku zažívám a někdy holt píchnou.

K TÉMATU  Nikola (37): „Stalker mě málem připravil o rozum.“

Pro mě je to taková pomyslná akupunktura mysli – je to pro dobrou věc a uzdravení. Chci se naučit jasně komunikovat svoje postoje, a ne se jen místy rýpat v minulosti a sem tam se hezky porochňat v sebelítosti. Jak nám to s Marcelou pofrčí dál, o tom se dočtete příště.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nela v koučinku: Druhá schůzka s koučkou a moje chyby

Nela v koučinku: Třetice všeho dobrého

Zdroje článku:
https://www.marcelahlavackova.cz
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Různé alternativní směry výuky jsou v dnešní době stále populárnější. Možná si řeknete, že při pohledu na stav klasického státního školství není divu. Jedním z těchto směrů je Montessori pedagogika, někdy můžeme slyšet mluvit také o Montessoriovské škole. Víte, jak vypadá vzdělávání v takovýchto školách a školkách? Pojďme se podívat na základní principy.
V každém životě ženy následuje ihned po probuzení návštěva koupelny. A kromě ranní ústní hygieny zde dochází ještě k jednomu velkému kroku, a sice k líčení. Žena se chce cítit krásná a šminky jí v tom pomáhají. Zatímco s nanášením make-upu si řada žen dobře poradí, problém nastává při líčení očí. V tomto případě se dopouštíme několika chyb.
Pro většinu lidí je ve vztahu nejdůležitější důvěra. Co se ale stane, když dojde k jejímu narušení? To se může stát nejrůznějšími drobnými způsoby – ale může vztah znovu vzkvétat po něčem tak závažném, jako je nevěra?
Tato stavba klame tělem. Na první pohled vypadá jako obyčejná stodola, ale uvnitř se skrývá moderní rezidence. Obrovský prostor v prvním patře, překrásný dřevěný interiér a obrovské prosklené čelo budovy, skýtající výhled na nedaleké hory. Kdo by nebral takové bydlení?
Blíží se významný den vaší ženy, případně jsou za rohem Vánoce a vy ještě nemáte žádný dárek? Nepanikařte, stále vše můžete zachránit. Zapomeňte ale na kreativitu, raději vsaďte na jistotu.
Doba od 21. února do 20. března patří jenom Rybám, poslednímu dvanáctému znamení zvěrokruhu. O Rybách je známo, že jsou znamením důvěřivým a empatickým. Mají rády jistotu a dokážou lidem porozumět víc než kdokoliv jiný.
Tyhle šperky a módní doplňky nejen, že vypadají skvěle, Budou také naprosto originální, až si je vyrobíte doma. Je to snadné a výsledek je perfektní. Vybere se každý, jsou tu stylové, roztomilé i elegantní kousky.
Vánoční čas je magickým obdobím plným tepla, radosti a pohody. A jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit tu správnou vánoční atmosféru, je osvětlit svíčky. Voňavé svíčky dokáží proměnit váš domov na místo, kde se budete cítit jako v pohádce. Ale jak vybrat ty pravé voňavé svíčky, které vás nejenom potěší svou vůní, ale také dodají prostoru tu správnou atmosféru? Dnes se podíváme na užitečné tipy a rady, které vám pomohou vybrat ty správné voňavé svíčky pro váš domov.
Chcete vylepšit váš byt, ale chybí vám nápady? Pojďte se s námi podívat na tipy, díky kterým váš byt prokoukne a získá nový a svěží vzhled.
Co takhle navštívit podmořský svět a vidět zblízka delfíny, tuleně nebo běluhu? Zasmějte se a podívejte se na překvapené děti, které zaskočí reakce mořských tvorů v akváriu!
Zdravotní obuv tlumí otřesy, šetří klouby a umožňuje noze volně dýchat. Pro naše zdraví je kvalitní bota velmi důležitá. Poradíme vám, jak si ji správně vybrat a na co si dát při nákupu pozor.

Výběr článků

V historii člověka se mobbing a bossing vyskytoval vždy. Jde o pocit ohroženosti, díky kterému musíme novou osobu zastrašit. Mohla by nám totiž vzít naše pozice, být lepší, než my. Tak je třeba jí tak znepříjemnit práci, aby to pokud možno vzdala sama. Nejste zdaleka sama, pokud jste podobný přístup zažila. Lze se mobbingu bránit?
Influencerka Shopaholicadel zažila nečekaný Štědrý den, když došlo k rozchodu s jejím partnerem Janem Kulasem (30). Veřejnost se dozvěděla o těhotenství a potratu, na což okamžitě reagoval expřítel obviněním z nemocničního pobytu způsobeného alkoholem. Nyní Adéla odmítá spekulace o nových vztazích a vyjadřuje lásku k své nezávislosti. Jaké jsou její plány do budoucna a jak se vyrovnává s tlakem veřejnosti? To vše a více v našem podrobném článku.
Letní čas je jako stvořený pro veselé vodní radovánky všeho druhu. Do programu plného zábavy je však dobré zahrnout i nějaké to učení. Například lekce plavání. Nechte se inspirovat našimi pěti tipy, jak naučit dítě plavat, a brzy bude jako rybka ve vodě.

Nepřehlédněte

Jmenuji se Marcela Hlaváčková a jsem mentorka a koučka osobního a profesního růstu. Pomáhám lidem na cestě k sebevědomí, úspěchu a štěstí, protože já sama vím, jak je na cestě životem mnohdy záchranné lano potřeba. I proto se teď před vámi pomyslně obnažuji a povím vám příběh, který není ničí jiný než můj. Jsem stejná jako vy, jsem taky jenom člověk.
Přemýšlíte nad různými formami pracovních poměrů a přemýšlíte, zda by práce na poloviční úvazek byla pro vás výhodná? Náš článek "Druhy pracovního poměru: Vyplatí se pracovat na poloviční úvazek?" se věnuje této otázce s důrazem na různé druhy pracovních poměrů a výhody či nevýhody práce na částečný úvazek. Přinášíme vám ucelený pohled na možnosti, které máte k dispozici, a zaměřujeme se na to, zda flexibilní pracovní doba může přinést vyváženější životní styl. Připojte se k nám a najděte odpovědi na otázky ohledně pracovního nasazení a jeho vlivu na váš každodenní život.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek