Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Dbejte o svůj zrak stejně jako o design brýlí

Jak vybrat brýle tak, aby vám vyhovovaly po všech stránkách? Zaměřte se na funkci, velikost ale i tvar obroučků a celkový design. Právě brýle totiž tvoří výrazný prvek obličeje a mohou vám v celkové image velmi pomoci, vyberete-li si je k obrazu svému. Pojďme si povědět víc.

Oko je bránou do duše. Nebo se to tak minimálně říká. Brýle vám kromě lepšího vidění mohou pomoci i s vytvořením vaší image a celkového vzhledu obličeje. Klíčem je najít ty správné. S výběrem nespěchejte. 

Zvažte svůj životní styl 

Ať už vybíráte jakékoliv brýle, je třeba si na začátek ujasnit, jaký je váš životní styl a pro jakou příležitost je hledáte. Jaký typ práce vykonáváte? Jaké jsou vaše oblíbené volnočasové aktivity? Jste kreativní člověk? Jak často sportujete? Nebo se shledáváte ve vícero různých stylech a rádi byste brýle, které můžete nosit pro různé příležitosti a hodily se tak úplně kamkoliv?

brýlí

Jaký typ brýlí hledáte? 

Dioptrické brýle, sluneční brýle, brýle proti modrému světlu. Různých druhů je několik, záleží, co vy sami hledáte. Od toho se odvíjí cena brýlí, jejich funkce. Jednotný ale může být design. A na ten se zaměříme.

Tvar a funkce

Volba tvaru závisí na tvaru vašeho obličeje. Podle toho, zda máte spíše kulatý, oválný, hranatý nebo srdcovitý obličej, můžete vybrat i tvar brýlí, které vám budou sedět. 

TIP: Dioptrické i sluneční brýle v trendy provedení najdete v Eyerim collection. Brýle si můžete prostřednictvím kamery vyzkoušet i přes obrazovku monitoru. Tak si snáze vyberete brýle, které budou pasovat vašemu obličeji. 

  • Kulatým obličejům
  • sluší brýle s úzkými rámy a hranatými okraji, nebo obdélníkový tvar obrouček.
  • Oválný tvar obličeje
  • vypadá skvěle v kombinaci s oblými obdélníkovými obroučkami, které kopírují tvar obočí. S tvary ale můžete více experimentovat.
  • Hranatý obličej
  • můžete doplnit klidně extravagantnějšími obroučkami v oválném tvaru, ten zjemní hranatější rysy v obličeji.
  • Srdcovitý tvar obličeje
  • zjemníte jemnějšími obroučky obdélníkového nebo oválného tvaru.

Kromě vzhledu si můžete u brýlí zvolit i UV filtr či možnost polarizačních skel pro řidiče, která pomáhají výrazně eliminovat světelné odlesky na vozovce. Velmi populární jsou v posledních letech také brýle na modré světlo (tzv. počítačové brýle), které můžete bez obav nosit i jako módní doplněk.

K TÉMATU  Jak předcházet migréně - bolesti, která nás dokáže vyřadit ze života

Trendy ve světě brýlí

Kovové obroučky jsou populární zejména mezi studenty a hipstery, slušet ale mohou všem. Jejich rám bývá křehčí, ale záleží, pro jakou značku se rozhodnete. Kovové obroučky mohou být v klasickém retro provedení, dalšími tradičními tvary jsou také cat–eye nebo brýle typu Aviator, tzv. pilotky.

Transparentní obroučky jsou dalším trendem, který by vás neměl minout. Dodají nezapomenutelný vzhled vašemu obličeji a skvěle doplní jakýkoliv outfit. Z tvarů můžete vybírat obdélníkové, kulaté i cat–eye. Záleží, jak moc výrazné brýle toužíte mít. 

Over–size brýle jsou dalším módním trendem, se kterými budete nepřehlédnutelní. Zakryjí větší část obličeje a volit můžete i výraznější obroučky. Ne nadarmo právě tento typ bývá oblíbený u celebrit.

brýlí
Jaký bude váš nový kousek padnoucích brýlí?

Dbejte i na velikost

Velikost brýlí je jedním z nejdůležitějších faktorů. Pokud vám totiž perfektně nesedí, pak je ani sebelepší provedení nezachrání. Brýle si vybírejte podle šířky očnice (vzdálenost od kořene nosu po lícní kost). Podstatná je také šířka nosníku (vzdálenost v nejužším místě mezi očnicemi), a délka stranice (vzdálenost od očnice po konec stranice – laicky řečeno nožiček brýlí). Módní designové brýle pak mívají větší šířku očnice než tradičnější brýle. 

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Střídavá péče je poměrně častým řešením, jak se o dítě postarat po rozchodu rodičů. Jedná se o jednu z nejlepších možností, pokud rodiče nežijí společně, je však třeba počítat s tím, že střídavou péči provází i řada nevýhod a strastí. Prioritou by vždy měla být spokojenost dítěte.
Není radno si s ní zahrávat, protože vám může pořádně znepříjemnit život. Někteří lidé ji bohužel ale ignorují a pak si také nesou následky. Co je alergie na slunce, jak se projevuje a co se s ní dá dělat? Sluneční alergii nebagatelizujte a snažte se nad ní vyzrát co nejrychleji.
Představte si nezapomenutelný únik od každodenního shonu a vydáte se s celou rodinou na dobrodružnou jarní dovolenou. V našem článku "Jarní prázdniny! Kam na jarní prázdniny s celou rodinou?" vám přinášíme inspirativní tipy na rodinné výlety a aktivity. Od přírodních krás až po kouzelná města, pojďte s námi objevit zajímavá místa, která poskytnou všem členům rodiny nezapomenutelné zážitky. Vyzvěte svou rodinu k dobrodružství a společně objevujte nové obzory v tomto jarním období. Kam se vydáte vy?
Přemýšlíte nad tím, do jakého stylu zařídíte své bydlení? Možností je spousta! Ovšem k těm nejoblíbenějším patří skandinávské bydlení, které je nejen vzdušné, ale také jednoduché a spojené s přírodou, což je dnes velmi důležité.
Čeká vás v příštím roce stěhování do nového nebo jen plánujete rozsáhlou rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení? V takovém případě by vás mohlo zajímat, jaké budou interiérové trendy pro rok 2023. Pojďte se alespoň na některé z nich s námi podívat.
Mít pupík přes léto je na jednu stranu zátěž, protože čelíte vysokým teplotám. Ale maminky, které si toto období v roce prožily těhotné, se shodují na jednom – dokonale se vyřádíte v módě!
U každého tu a tam přijde chvíle, kdy potřebuje nějaký ten životabudič. A mezi stoprocentní nakopávače energie patří samozřejmě i káva. Jenže, co když ji potřebujete něčím nahradit a hledáte stejně účinnou alternativu? Ano, tak právě vám se tenhle článek rozhodně zalíbí.
Zábava a práce v jednom? Sen, který se stává skutečností díky event managementu. Budujte kariéru v tomto oboru. Ukažte svůj manažerský talent a kreativitu organizováním firemních akcí. Toužíte po profesním růstu a dokonalé firemní kultuře?
Ten pocit, když na pásu ne a ne se objevit vaše zavazadlo. Nepotěší nikoho. A dokáže zkazit třeba i celou dovolenou. Každý rok se ztratí až 25 milionů kufrů. Co máte dělat, když se tato nepříjemná situace stane vám?
Zámecké zahrady a parky jsou vynikajícím nápadem na výlet s rodinou nebo romantickou procházku ve dvou. V Čechách máme nemalé množství zámků, které se mohou pyšnit krásně udržovanými parky. Rozkvetlé zahrady jsou tak po prohlídce zámku dalším místem, kam zamíříte. Někde si budete připadat jako v pohádce. Stačí si vybrat, kam vyrazit.
I když dříve bylo naprosto normální, že si děti sem tam od rodičů vysloužily nějaký ten pohlavek nebo plácnutí přes zadek, v dnešní době se na tělesné tresty nahlíží úplně jinak. Zatímco naši rodiče nebo prarodiče na občasném proplesknutí neviděli nic špatného, ba naopak byli zastánci hesla "škoda každé rány, která padne vedle", dneska jakmile na dítě vztáhnete ruku, hned se na vás společnost dívá skrze prsty.
Pokud patříte mezi ty, kteří se pokoušejí hubnout, ale pokusy jsou zatím marné, tak pokračujte ve čtení. Dnes se dozvíte, v čem je kámen úrazu, že se vaše hubnutí nedaří. Dozvíte se něco, o čem jste nikdy předtím možná ani neslyšeli. Zároveň pochopíte, jak to můžete napravit. A jestliže tyto informace převedete do praxe, tak věřím, že se úspěch dostaví!

Výběr článků

Máte někoho, s kým jste se nedávno pohádaly? Pak je čas se usmířit! Dnes vám to půjde skvěle! Dopřejte také trochu zdraví svým játrům a bacha na rande, pokud si představujete, že bude něco víc. Co ještě pro dnešek radí astroložka Naďa Šmídová?
Ráda darujete, nebo naopak dostáváte květiny? Pak vás jistě bude zajímat, jaký význam jednotlivé květiny mají. Někdy se může dokonce stát, že obdarovaná osoba ví, jakou má která květina symboliku, a může ji tak váš výběr dokonce i urazit. Ptáte se proč? Pak čtěte dál.
Kočky jsou malé domácí šelmy, a všechny se liší svojí individuální povahou, stejně tak jako lidé. Občas jsou kočičky nevědomky strašně roztomilé! Loví světýlka na zdech, útočí na vlastní odraz v zrcadle nebo se snaží nacpat do co nejmenší krabice. Co dělá ta vaše?

Nepřehlédněte

Do svého jídelníčku můžeme zakomponovat celou řadu potravin. Zapomínat nesmíme především na zeleninu, konkrétně na rajčata, která jsou mnohdy lékaři i odborníky na zdravé stravování označována za zázračnou potravinu. Proč si rajčata vysloužila takovou přezdívku? Proč je mnozí označují za “zázračná”? Důvodem toho jsou zdravotní benefity. Ať už přidáte rajčata do omáčky, polévky nebo jenom na chleba s máslem, uděláte tak něco pro své zdraví.
Těhotenství je krásné a vzrušující životní období, které neustále přináší nové výzvy a zážitky. Jednou z takových výzev může být cestování během těhotenství. Bez ohledu na to, zda plánujete relaxační dovolenou nebo podnikáte služební cestu, je důležité zvážit zvláštní potřeby a rizika spojená s tímto obdobím. Tento článek vám poskytne užitečné rady, jak bezpečně cestovat v těhotenství, a také se zaměří na důležitost kvalitního cestovního pojištění pro těhotné ženy.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek