Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Spodní prádlo ovlivňuje zdraví. Jaké nosit, abychom se vyhnuli mykózám?

Při výběru spodního prádla zaměřujeme svou pozornost předně na design. Myslíme si, že to, jak kalhotky vypadají, je hlavní. Jenže hlavní by měla být jejich zdravotní nezávadnost. Jen hrstka žen si uvědomuje, jak moc ovlivňuje spodní prádlo naše zdraví. Jen málokterá z žen má na paměti, že nevhodné spodní prádlo může stát za bolestivými mykózami nebo svědivými a nepříjemnými ekzémy.
spodní prádlo zdraví
I spodní prádlo má vliv na pevnost zdraví. (foto: 123RF)

31. 05. 2021

Výběr spodního prádla proto nepodceňujte a vzhledovou stránku přesuňte na druhou kolej. Zabráníte tím nejen zmiňovaným kvasinkovým infekcím nebo vyrážkám, ale také zánětům močového měchýře či podobným zdravotním komplikacím. Spodní prádlo opravdu ovlivňuje naše zdraví.

Stejně tak při výběru podprsenky nesázejte jenom na design. I vrchní část spodního prádla může napáchat řadu problémů. Předně může stát za bolestmi zad nebo hlavy, pokud bude příliš těsná.  

Spodní prádlo a zdraví: pozor na tanga 

Dnes je moderní nosit co nejmenší spodní prádlo. Ženy se v něm cítí velmi sebevědomě, zejména pokud se pyšní i sexy štíhlou postavou. Jenže právě těsné a drobné spodní prádlo umí napáchat nejvíce škod. Vezměme si taková tanga – nejsou sice vyloženě nezdravá, ale jejich každodenní nošení se nedoporučuje.

Většinou bývají vyrobena z umělých a ne zrovna funkčních materiálů, což vede ke vzniku vlhkého prostředí. A to je ideálním místem pro množství kvasinek a bakterií. Gynekologické problémy jsou tak na světě.  

V případě nošení tang vzniká rizika infekcí i proto, že dochází k tření látky mezi řitním a poševním otvorem. Zejména ženy, které jsou náchylnější k zánětům, by se tomuto spodnímu prádlu měli vyvarovat.  

Nejvhodnější jsou klasické kalhotky 

Jaké spodní prádlo je podle odborníků nejlepší volbou? Klasické kalhotky! Ze zdravotního hlediska jsou trefou do černého společně s takzvanými francouzskými kalhotkami, které nemají vykrojené nohavičky. U tohoto spodního prádla hrozí naprosto minimální riziko zařezávání. Většinou jsou vyrobena z kvalitních materiálů, což je také prevence gynekologických potíží.  

Kvalitními materiály se myslí hlavně bavlna nebo spodní prádlo, které je s příměsí syntetických materiálů. Jsou nejen zdravotně nezávadné, ale předně také hebké a příjemné. Většinou nikde neškrtí ani netáhnou čili jsou plně komfortní.  

K TÉMATU  Špenát místo ledového salátu, avokádo místo majonézy. Co ještě můžete zkusit nahradit něčím zdravějším.

Při sportování se doporučuje nosit funkční spodní prádlo, které umí absorbovat pot. Intimní partie tak zůstávají v suchu i když se celé tělo potí.  

Může se nosit spodní prádlo i v noci? 

Podprsenku ženy většinou sundávají hned, co přijdou domů. Ale co se týče kalhotek, v těch i přespávají. Otázkou je, jestli je to zdravotně nezávadné a jestli je to dobrý nápad. Podle odborníků to bezpečné je, pakliže se zvolí správná velikost a volnější střih. Opět byste se měli vyhnout krajkovaným tangům nebo podobně střiženému spodnímu prádlu. Přednostně byste měli sázet na pohodlí, to je v noci klíčové.  

Pokud dáte přednost těsnému oblečení, zaděláváte si na pořádný problém. Předně na podráždění nebo zarudnutí, případně na drobné oděrky. Veškeré tyto kožní potíže mohou vést ke vzniku vaginálních zánětů nebo bolestivých mykóz.  

A co stahovací prádlo? Je povoleno? 

Když už jsme nakousli téma “spodní prádlo”, nabízí se otázka, jak je to se stahovacím prádlem. U žen se v posledních letech stává velmi oblíbené, protože dokáže schovat nedokonalosti, které ženu trápí. Nosí ho zejména ve chvíli, kdy je v plánu společenská akce, na kterou se hodí upnuté šaty na ramínka, která jsou nejen sexy, ale také velmi svůdná.  

Obecně platí, že pokud se stahovací spodní prádlo nenosí denně, ničemu nevadí. Dnes je tento typ spodního prádla k dostání v příjemných provedeních a je vyráběno ze správných materiálů, které neškrtí. Jestli se však bude nosit dnes a denně, opět si žena zadělává na zdravotní problémy, které jsme zmiňovali výše. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Průvodce spodním prádlem: Co se Češkám líbí a jak se náš vkus liší odzbytku světa? Jakých chyb se dopoštíme při výběru spodního prádla? Mohou tanga ohrozit zdraví?

K TÉMATU  Jak se v karanténě nezbláznit. Nejlepší tipy, jak zvládnout svůj psychický stav v sociální izolaci

Funkční prádlo není jen termoprádlo. Jak funguje a podle čeho si vybrat

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Také přemýšlíte, jak nejlépe a nejkvalitněji využít čas letních prázdnin pro své dítě? Žijeme v době, kdy je na trhu nepřeberné množství nabídek letních táborů, doprovázených kvalitním programem nebo „celotáborovou hrou“. Jak vybrat pro své dítě nejlépe? Na co se při výběru zaměřit?
Nela pod vedením koučky Marcely Hlaváčkové postupuje malými krůčky pro lidstvo, ale velkými pro sebe. A v tom je ta podstata. Co se naučila na čtvrté schůzce?
Jakou nohou jste vkročili do nového roku? I když se zdá být letošní rok stejný jako loňský, několik změn už začalo platit. Mluvíme předně o finančních změnách, kterých letos bylo víc než dost. Otázku je, jestli k řadě z nich muselo vlivem koronavirové krize a velkého schodku ve státním rozpočtu dojít. V každém případě k nim došlo a my vám přinášíme velký přehled.
S výskytem a rychlým šířením koronaviru po celém světě jsme byli bohužel dohnáni k různým opatřením, aby se nákaze zabránilo. Jedním z nich je karanténa.
Šišky borovice mohou posloužit jako dekorace i samotné. S tímto návodem ale z šišek vytvoříte miniaturní vánoční stromečky. Ideální bude zapojit do jejich výroby celou rodinu. Co říkáte, nejsou krásné?
Určitě jste i v zimě potkávaly spoustu lidí v teniskách. Již několik let je to módní obuv pro všechny příležitosti. A právě přicházející teplé období nám dovolí více využít přednosti této pohodlné obuvi.
Doba koronavirová z nás udělala `domácí` sportovce. Kupujeme si švihadla, činky, jógamatky, rotopedy, ale hlavně běžecké pásy. Na většinu z nich se ještě před půl rokem čekalo několik měsíců. Ale který je ten správný přímo pro vás? Na co byste měla klást při jeho výběru důraz? Cena rozhodně není ten nejdůležitější faktor, kterým byste se měli řídit, je jich mnohem víc.
Pozdrav vycházejícímu slunci nad třpytícím se oceánem. Meditace za zvuku mořských vln. Uvolňující procházky palmovými háji. Kokosová voda a spousty exotického ovoce. Potřebujete dovolenou pro tělo i mysl? Vydejte se do teplých krajin za jógou. Spojit dovolenou s cvičením jógy je stále víc a víc populární.
Tak co, kdy jdete k zápisu? Už se těšíš do školy? Počkej, paní učitelka bude přísná, tam nebudeš moci takhle divočit! Takové a mnoho dalších „hlášek“ slyší šestileté děti od příbuzných, když se chystají na svůj slavný den – zápis do základní školy. Co jsou schopny doopravdy chápat?
Léto se rychle blíží a s ním přichází i doba infekcí močových cest, které trápí nejednu ženu. Jakmile se objeví první nepříjemné příznaky, začněte okamžitě jednat. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle i následnými recidivami. Máte-li k těmto potížím sklony, předcházejte jim!
V obláčku zamilovanosti se vám to možná nezdálo. Nebo jste měla pocit, že je normální pro něj udělat první poslední. Splnit mu každé přání. Jenže po čase si připadáte jako zahnaná do kouta. Přestáváte být sama sebou. A najednou si uvědomíte, že váš partner je zdatný manipulátor. Jak z toho ven?
Podzim je tradiční období v roce, kdy bilancujeme. Dny se zkracují, počasí zhoršuje, nálada prostě není. Odtud je už jen krůček k nepříjemným pocitům a sešupu nálady směrem strmě dolů. Když se to stane jednou, je to v pořádku. Podzimní deprese by se ale neměly opakovat často.

Výběr článků

Vstupte do světa, kde síla, odhodlání a vzájemná podpora tvoří základ pro dosažení kariérních výšin v roce 2024. Náš článek "Jak naplánovat a dosáhnout kariérních cílů v roce 2024" vám přináší inspiraci a konkrétní kroky, jak postavit stabilní základ pro váš profesní růst. Od strategického plánování k osobnímu rozvoji, podíváme se na klíčové aspekty, které vám pomohou vytvořit úspěšný kariérní rok. Připravte se na podporu a motivaci od Dámské Ligy a objevte cestu ke svým kariérním cílům v roce 2024.
Infinity Pool se nachází ve výšce 650 metrů nad zemí na vrcholu hotelu Marina Bay Sands v Singapuru. Bazén je 150 metrů dlouhý a dolů je to celých 57 pater. Výhled přímo z vody je famózní. Koupání tady je skutečně ojedinělým zážitkem a pro některé i pořádný adrenalin!

Nepřehlédněte

Motat se v kruhu a dělat stále stejné chyby je lidské. Jenže tím výrazně ubližujeme nejen naší psychice, ale i zdravotnímu stavu.
Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek