Pátek , 03. 05. 2024

Zikmund

Hollywoodský úsměv snadno a rychle: nejúčinnější způsoby bělení zubů

Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
bělení zubů
Jak vybělit zuby? (foto: 123RF)

28. 05. 2021

Bělení zubů kokosovým olejem

Existují dva tábory lidí. Jeden tvrdí, že kokosový olej zuby nebělí, ten druhý si stojí za tím, že bělení zubů s jeho pomocí je možné. Ať je to, jak chce, výraz oil pulling skutečně existuje. Jedná se o metodu, kdy si do pusy dáte lžíci kokosového oleje a jen ho převalujete. Oil pulling se dá praktikovat také s pomocí slunečnicového nebo sezamového oleje. Ale kokosový je z nich jednoznačně nejlepší.

bělení zubů kokosový olej
Kokosový olej jako jeden z bělících pomocníků. (foto: 123RF)

Proč? Má nejlepší chuť a také prokázané zdravotní účinky. A navíc, odstraňuje bakterie z úst. Ze všech bělicích metod je rozhodně tou nejzdravější!

Jak správně na oil pulling

Vložte si lžičku s kokosovým olejem do úst a následně ho převalujte v ústech. Ne minutu nebo dvě, ale ideálně 15 až 20 minut. Po skončení oil pullingu olej vyplivněte do koše.

Bělení jedlou sodou

Další bělení, které je možné provádět doma, je bělení pomocí jedlé sody. V misce smíchejte lžičku jedlé sody se dvěma lžícemi vody. Vzniklou pastu naneste na zubní kartáček a čistěte si zuby jako obvykle. Podle studií vyšlo najevo, že jedlá soda snižuje výskyt zubního plaku v ústech.

jedlá soda
Nebo vyzkoušejte jedlou sodu. (foto: 123RF)

Bělicí produkty z drogerie a lékárny

Na trhu je k dispozici spousta přípravků, za které si sice trochu připlatíte, ale slibují vám viditelné výsledky.

Bělicí pasta

V drogerii mají bělicí pasty již své místo. Nejspolehlivěji vybělují ty s obsahem peroxidu vápníku. Ale existují také pasty s aktivním černým uhlím a kokosovým olejem.

Bělicí pásky

Stejně jako bělicí pasty na zuby, využívají bělicí pásky peroxid vodíku. Pásky si jednoduše přiložíte na zuby, necháte působit podle návodu (většinou 20-30 minut) a aplikaci provádíte jednou denně po dobu několika dní.

Bělicí pasta versus pásky

Co se týče účinnosti, bělicí pásky jsou bezesporu účinnější než pasta. Což se také odráží na jejich ceně.

K TÉMATU  Manuál perfektní manželky: Uznávaný expert na vztahy odhaluje své osvědčené tipy!

Ordinační bělení zubů

Pokud se bělení zubů nechcete věnovat doma a raději upřednostňujete odevzdání se do rukou profesionála, existuje i možnost ordinačního bělení zubů. Jedná se o chemický proces, který je prováděn specialistou. Nejprve podstoupíte čistění zubů od zubní hygieničky pomocí kartáčku a speciální lešticí pasty.

Následně vám bude na dásně nanesena vrstva ochranného gelu. Ten bude na zubech ponechán, následně omyt vodou, znovu nanesen, a následně opět smyt. Tato profesionální procedura trvá přibližně dvě hodiny a účinek bude patrný ihned po ošetření. Za ordinační ošetření zaplatíte okolo 12 000 Kč.

ordinace
Bělení v ordinaci je pro mnohé poslední možností. (foto: 123RF)

Babské rady na bělení zubů

Jablka a mrkve

Podle některých lidí pomáhá k přirozenému bělení zubů konzumace ovoce. Zejména jablek a mrkví. Při jejich pojídání dochází k masáži dásní a jejich šťáva je údajně přírodním bělidlem zubů.

Jahody

Dalším ovocem, které údajně zaručuje bělejší chrup, jsou jahody smíchané s jedlou sodou (v poměru 1:1). Pokud chcete vyzkoušet domácí metody a milujete jahody, jeví se tato metoda lépe než jedlá soda s vodou.

Sýry

Ačkoli by vás to nejspíš nenapadlo, o sýrech se tvrdí, že jsou také přírodním bělidlem zubů. Proč? Obsahují vápník, který při jejich konzumaci zůstává na zubech, čímž je chrání.

Máta

Žvýkání máty vám zaručí nejenom svěží dech, ale také odstraní bakterie z úst. A také docílíte bělejšího úsměvu.

Ordinační bělení zubů

Inovativní způsob ordinačního bělení zubů vedle gelu navíc využívá sílu modrého LED světla. Tento způsob se řadí mezi šetrné a přitom velmi efektivní techniky profesionální kosmetické estetiky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zářivé zuby nemusí být jen snem! Tipy, jak efektivně vybělit zuby

Jak efektivně vybělit zuby i bez dentisty. Nejdříve zjistěte příčinu

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Přestože Vánoce jsou obdobím radosti a dávání, může být výběr vhodného dárku pro děti někdy komplikovaný. Dnešní článek na Dámské Lize upozorňuje na pasti nevhodných dárků pro nejmenší pod stromečkem. Od nesprávných hraček až po problematické trendy, prozkoumáváme, co by rodiče měli brát v úvahu při výběru dárků pro své ratolesti, aby byly nejen radostné, ale i bezpečné svátky
Střevní potíže na cestách představují jeden z největších strašáků a též jeden z nejčastějších zdravotních problémů provázených cestování a dovolenou. Základem je prostá prevence a uvědomění si nástrah před vycestováním. Chceme-li co nejvíce snížit riziko zdravotních problémů, je nutné na to myslet již určitou dobou před cestou a celou dovolenou.
Podzim je ideálním obdobím pro posílení imunity, a můžete toho dosáhnout tím, že zařadíte do své stravy superpotraviny, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty.
Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
Chtěli byste naší planetě pomoci od nadbytečného odpadu, ale nevíte, jak na to? Nemusíte ze dne na den začít kompostovat a stloukat si doma vlastní máslo. Stačí se jen řídit několika jednoduchými radami, které zvládne opravdu každý.
Proměňte jarní úklid z rutinní povinnosti na rodinnou zábavu. Zjistěte, jak motivovat děti k účasti a vytvořit z úklidu zábavnou aktivitu, která posílí rodinné pouto.
Když mi kamarád Milan, co vlastní autoškolu, dával vědět, že se sejdeme na kafe, byla jsem nadšená. Přeci jen se konečně začínají uvolňovat pomalu koronavirová opatření, a proto jsme se sešli na zahrádce jedné příjemné kavárny. To ještě netušil, že nadhodím téma motorka!
Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.
Kdysi se říkalo – jedno za každého z rodičů a jedno navíc státu. V posledních desetiletích se dlouho držel trend dvou dětí v rodině. Dnes jsou rodiny i často pouze s jedním dítětem. Rodíme děti pro sebe nebo pro společnost?
Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
S výskytem a rychlým šířením koronaviru po celém světě jsme byli bohužel dohnáni k různým opatřením, aby se nákaze zabránilo. Jedním z nich je karanténa.

Výběr článků

Váháte nad výběrem postele? Inspirujte se v naší galerii. Spokojený spánek je pro naše tělo velmi důležitý!
Dřevěné bedýnky aktuálně frčí. Nehodí se přirozeně do každého interiéru, ale pokud máte rádi venkovský, přírodní nebo skandinávský styl, oceníte chytré nápady na jejich využití. Bedýnky poslouží hlavně jako odkládací prostory. Vhodnou kombinací z nich můžete vytvářet vlastní originální praktická řešení. Je na vás, jestli zvolíte jednoduché jednobarevné bedýnky nebo omšelý retro vzhled. Dají se obrousit, natřít i spojit. Upravte si je podle sebe!
Společnost Trust uvádí na trh sluchátka Trust Noma pro poslech hudby a hands-free volání s poutavým retro designem. Chcete je vyhrát? Máme pro vás jednoduchou soutěžní otázku. Zpříjemněte si Vánoce poslechem hudby.:)

Nepřehlédněte

Kdo by si nepřál, aby bylo doma pořád uklizeno a čisto za cenu jen minimálního úsilí? Koupelna bývá jablkem sváru v mnoha domácnostech. Vousy v umyvadle, poplivané zrcadlo, vlasy v odtoku a seznam pokračuje… Následující tipy a triky na vybavení koupelny vám usnadní úklid jednou pro vždy.
Jak to vypadá, když v nákupním centru usedne za veřejné piano člověk a začne hrát? Tentokrát je to ale profesionální hudebník Henri Herbert, který za klávesami vypaluje skladbu Boogie Woogie Piano. Na svou dokonalou hru přirozeně kolemjdoucí upoutá!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek