Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Vlastníte Apple Watch? Funkce, o kterých jste možná neměli ani ponětí

Produkty s nakousnutým jablíčkem patří dlouhodobě k hitům. To ostatně prokazuje i fakt, že společnost Apple stojí na bedně v žebříčku nejhodnotnějších společností světa. A pravděpodobně se ještě nějaký ten pátek mezi první trojkou udrží. Přináší totiž neustále nové a nové produkty, které jsou s obrovským zájmem a nadšením kupovány. Vezměme si takové Apple Watch – to je produkt budoucnosti, nemyslíte? Jen hrstka lidí však ví o všech věcech, které hodinky umí a ovládají.
funkce apple watch
Co všechno Apple Watch dovedou? (foto: 123rf)

02. 03. 2021

Možná jste i vy vlastníkem chytrých hodinek Apple Watch. A možná je tedy i vy využíváte ke svému každodennímu životu. Před samotnou koupí jste si pravděpodobně říkali, že je asi nevyužijete, ale už po chvilce jste si je natolik oblíbili, že si bez nich nedokážete představit den. Víte však o hodinkách úplně všechno? 

Hodinky Apple Watch dokážou víc věcí, než si myslíte 

Hodinky z dílny amerického giganta jménem Apple patří k tomu nejlepšímu, co se za poslední roky vyprodukovalo. O tom ostatně není pochyb ani sporu. Jenže víte, co všechno tyto chytré hodinky vlastně dokážou? Možná využíváte hromadu jejích funkcí, ale s velkou pravděpodobností nevyužíváte úplně všechny funkce, jež vám hodinky nabízí. Pojďme si proto ty utajované a mnohdy neodhalené prozradit! 

Najděte hudbu, která zrovna hraje ve vašem okolí 

Asi to znáte – v rádiu uslyšíte skvělou písničku, kterou nemůžete dostat z hlavy. Jenže její jméno – to je vám jednou velkou záhadou. Snažíte se ji různě dohledat s pomocí úryvků, které si pamatujete, ale nic z toho. Naštěstí v této situaci vám mohou pomoct právě chytré hodinky Apple Watch, které vám odhalí, co to hraje ve vašem okolí.  

Tato funkce podobná aplikaci Shazam není mezi uživateli Apple hodinek moc známá, což je škoda. Jistě by ji řada lidí ocenila. Jen málokdo si totiž uvědomuje, že i v Apple hodinkách se nachází pomocnice jménem Siri, kterou můžete kdykoliv požádat o radu. Stačí se jí zeptat, co to hraje za písničku, a Siri vám vmžiku prozradí, o jakou hudební pecku se jedná.  

Zahajte novou konverzaci 

Pravděpodobně každý uživatel Apple Watch ví, že s jejich pomocí můžete číst zprávy a odpovídat na ně. Jenže věděli jste, že prostřednictvím těchto chytrých hodinek můžete konverzace také zahajovat?  

K TÉMATU  Nejlepší taneční kompilace na internetu. Podívejte se, jak se umí lidé nečekaně odvázat

O této funkci ví opravdu jenom hrstka uživatelů Apple Watch, a to proto, že se jedná o poměrně skrytou funkci. Abyste konverzaci zahájili, je zapotřebí zatlačit v aplikaci Zprávy na střed displeje, teprve poté vám vyjede možnost “nová zpráva”.  

Ztlumení hodinek díky překrytí displeje 

Jak již bylo zmíněno, produkty s nakousnutým jablíčkem jsou oblíbené po celém světě. A neustále jejich popularita roste. Možná za to může historie značky, možná kvalita produktů, možná také ona intuitivnost, kterou ani jeden z produktů společnosti Apple nepostrádá. Intuitivnost ostatně ukrývají i chytré hodinky společnosti Apple. Bohužel na ni se u tohoto výrobku zapomíná.  

Kupříkladu takovým přikrytím displeje můžete hravě ztlumit Apple Watch. Funkci jistě aktivně využijete v okamžiku, kdy nechcete být nikým a ničím vyrušování, respektive pokud nechcete vyrušovat ostatní. Nemusíte tak nutně zapínat režim “nerušit” s pomocí tlačítka, zakrytí dlaní je snazší a rychlejší způsob. 

Sdílení své polohy 

Mnohé produkty společnosti Apple se v řadě věcí nijak neliší. Jinými slovy existují věci, které je naopak spojují. V tomto případě máme na mysli kupříkladu sdílení své polohy. Na to jste možná zvyklí i iPhonů. Díky této funkci vás mohou vaši přátelé najít. A ostatně podobně to lze udělat i u Apple Watch – i ty umí sdílet svou polohu.  

Fotografování z iPhonu 

Stejně, jako není tajemstvím, že řada funkcí jednotlivé produkty společnosti Apple spojuje, není tajemstvím ani to, že jsou produkty společnosti propojené. To nás dovádí k další skryté funkci chytrých hodinek, a to k možnosti vyfotit si fotku z iPhonu díky hodinkám. Je to taková lepší samospoušť.

Nemusíte si nastavovat odpočítávání, nemusíte si pořizovat ani dálkové ovládání. Stačí mít chytré hodinky na rukou a říct “sýr”. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

4 tipy na mobilní aplikace, které pomohou se správou financí

K TÉMATU  Když vás po padesátce propustí z práce: nikdy není pozdě na své sny. Jen začněte

Kouzelné účinky hudby. Její poslech dokáže zvednout náladu i povzbudit při práci. Každý typ melodie povzbudí jinou činnost

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nejste si jistá, zda vás partner pouze nevodí za nos? Jak poznat, že jde o lháře jako mrakodrap? Díky našim vyšetřovacím způsobům se dozvíte, zda jde o lháře, nebo jen o vaši domněnku.
Vpravo, vlevo nebo raději zůstat, kde jsem? Umíte se jasně rozhodovat, kudy se v životě vydat? Nebo občas tápete a zvažujete? Jak se naučit rozlišovat vlastní cestu a naslouchat svému srdci?
Květen je lásky čas, to ví přece každý. Nemáte si v tomhle směru absolutně na co stěžovat? Ani nevíte, jakou máte kliku. Díky svému partnerskému štěstí se zřejmě dožijete požehnaného věku. A navíc se vám vyhnou deprese!
Věci mají své místo. I když to na první pohled nevypadá, už dvouleté děti vědí, kam která věc patří. Právě v tomto věku se začne projevovat smysl pro pořádek. Je tak nutné jim dát pravidla her i úklidu. Dítě začne vnímat vnější a vnitřní řád.
Lewis Hamilton, pilot a mistr světa Formule 1. Hvězda světového formátu, která oslní svou přítomností každou událost. Ale ne pouze on, jeho čtyřnohý přítel, buldok Roscoe, ho dokáže mnohdy zcela zastínit.
Navzdory tomu, že dnešní možnosti cestování jsou mnohem větší a rozmanitější než kdykoli jindy, stále více tuzemáků dává přednost pobytu na vlastní chalupě. Proč nad zahraniční exotikou vyhrává letní dovolená v našich krajích na celé čáře?
Nakupování dárků přes internet roku od roku roste. Co nesmíte přehlédnout, aby vše proběhlo hladce a hlavně včas? Dodržujte následující rady!
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!
Rýže je velmi populární přílohou, a pokud ji dobře připravíte, jistě si na ní pochutnáte. Zdaleka však není jen jedna jediná rýže, ale máte na výběr hned několik druhů. Znáte je a víte, kdy jakou rýži použít?
Každou milovnici nakupování a módní intelektuálku teď nezajímá nic jiného, než co bude trendem letošního podzimu. Někteří už možná mají nastudováno z módních časopisů či procházkách po obchodech, jiní však stále netuší, do čeho se na ulici obléknout.
Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.
Udržitelnost čím dál víc dostává zelenou, a je jedině dobře, že se coby lidstvo snažíme hledat cesty, jak té přírodě o něco odlehčit. Smysl pro udržitelnost se proto propsal i do vánočních svátků – pořadatelé vánočních trhů pracují s obnovitelnou energií, stánkaři prodávají více udržitelných dárků a u řady obchodníků najdete spoustu tipů na dárky, které jsou hezké, a přitom přátelské k přírodě. Vsaďte o letošních, a i těch budoucích Vánocích, na udržitelnost i vy a věnujte přírodě ten nejkrásnější dárek pod stromeček.

Výběr článků

Čekáte přírůstek do rodiny? Gratulujeme! Jednou z velice krásných povinností, která na vás v budoucích měsících čeká, vymýšlení, jak zařídíte pokojíček. Jaké jsou novinky, které vás potěší, a co by v pokojíček pro miminko rozhodně nemělo chybět?
Přestože Vánoce jsou obdobím radosti a dávání, může být výběr vhodného dárku pro děti někdy komplikovaný. Dnešní článek na Dámské Lize upozorňuje na pasti nevhodných dárků pro nejmenší pod stromečkem. Od nesprávných hraček až po problematické trendy, prozkoumáváme, co by rodiče měli brát v úvahu při výběru dárků pro své ratolesti, aby byly nejen radostné, ale i bezpečné svátky
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?

Nepřehlédněte

Ne, že by za vás bylinky vyřešily veškerá kila přibraná během vánočních svátků. Pokud je ale rády používáte, mohou vám pomoct nastartovat vaše trávení a tělo pak bude snadněji odbourávat nahromaděné tuky. Jestli jste se tedy rozhodly začít s hubnutím, klidně po nich sáhněte.
Zelená káva je oblíbený produkt, jehož přívrženci jsou především z řad milovníků zdravého životního stylu. Kávová zrna jsou u zelené kávy nepražená, a tak na rozdíl od obvyklé černé kávy nemají tak bohatou vůni a barvu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek