Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Mary Ann Bevanová: jaký je příběh nejošklivější ženy světa?

Všichni lidé na celém světě chtějí být zdraví a krásní. Téměř každá žena si chce uchovat svou krásu a mládí co nejdéle. I když se život zdá být hektický a obtížný, ženy se snaží najít několik minut na péči o sebe každý den. Cílem kosmetických procedur je zastavení nebo zpomalení procesu stárnutí. Ale co když mluvíme o nevysvětlitelné ztrátě krásy? Tohle se stalo ženě z Anglie – Mary Ann Bevan.
mary ann bevanová
Seznamte se s nejošklivější ženou světa - foto je pouze ilustrační. (foto: 123RF.com)

01. 04. 2021

Příběh Mary Ann Bevanové

Mary Ann Webster (později Mary Ann Bevanová) se narodila v roce 1874 v Londýně do velké rodiny a byla docela obyčejná dívka. Byla krásná a lidé ji měli rádi. Na začátku příštího století si však vysloužila útočný titul nejošklivější ženy na světě. Co se stalo s atraktivní mladou ženou?

Od dětství pracovala jako zdravotní sestra a stejně jako všechny ostatní mladé dívky snila o svém budoucím životě. Mary Ann se chtěla vdát, mít děti a pomáhat lidem. Nakonec se její sny začaly plnit.

Vdala se za Thomase Bevana v roce 1903, když jí bylo 29. Pár přivítal čtyři děti, ale s mateřstvím přišla i nemoc. Žena měla migrény a bolesti svalů a lékaři nevěděli, jak pomoci. Největší katastrofa však měla teprve přijít. Vzhled ženy se začal měnit. Proces byl pomalý, ale tvář Mary Ann začala ztrácet ženskost a stala se mužnější. V roce 1914 Mary Ann ovdověla.

Zoufale bojovala o každý vydělaný dolar a ucházela se o jakoukoli práci, protože nedostávala mnoho nabídek. Její podivný vzhled způsoboval výsměch, urážky a neustálé odmítání. Ta žena měla zlomené srdce, protože její krása den za dnem mizela. Zároveň se snažila přijít s novými způsoby, jak zajistit svým dětem slušný život.

Mary Ann Bevanová – nejošklivější žena světa

mar ann bevanová
Seznamte se s nejošklivější ženou světa. (foto: thatviralfeed.com)

Kdyby Mary neslyšela o soutěži „nejošklivější žena“, jejich chudoba by pokračovala dál. Mary tuto soutěž ale vyhrála a získala velkou částku peněz. Následně získala popularitu: její fotografie se začaly objevovat v tisku.

V roce 1920 obdržela mimořádný návrh. Sam Gumpertz, manažer jednoho z nejpopulárnějších cirkusů v té době, jí nabídl trvalé zaměstnání ve Spojených státech. Jejími kolegy se tak stali obři, trpaslíci a vousaté ženy.

Mary nečekala ani chvíli, protože o práci měla opravdovou nouzi a nejvíce ze všeho ji trápilo, že nemůže svým milovaným dětem poskytnout vše, co potřebují nebo co si prostě přejí. A to i za cenu, že se jí budou lidé vysmívat, ukazovat si na ni a v mnohých případech ji také nemístně urážet. Vše byla ochotna tato žena, která dříve byla kráskou, pro své děti obětovat.

K TÉMATU  Putovní kamínky jako český fenomén

Za krátkou dobu se stala jednou z nejvyhledávanějších umělkyň tohoto cirkusu. Vydělávala opravdu slušné peníze a její děti tak mohly vyrůstat v bohatých podmínkách, které pro ně chtěla Mary vždy zajistit. Velká láska k nim odsoudila Mary k „bláznivému“ životu, který skončil v roce 1933.

Nemoc, která jí vzala krásu

Její stav byl v té době způsoben nevyléčitelnou nemocí: akromegalií. Jedná se o poruchu způsobenou dysfunkcí v předním laloku hypofýzy, která se vyznačuje nepřiměřeným zvětšením velikosti rukou a nohou a zdrsněním obličejových rysů. Dnes lze stav chirurgicky upravit v kombinaci s hormony a radioterapií. Na počátku 20. století však nikdo nemohl pomoci.

mary ann bevanová
Ne každá žena, která se narodí krásná, krásnou zůstane. (foto: steemit.com)

Na začátku dvacátých let, 70 let po smrti Mary, se její fotka objevila na řadě pohlednic od společnosti Hallmark Cards, která je známa satiristickými ilustracemi. Teprve poté nizozemský lékař, který pracoval s akromegalií, vyzval celou komunitu, aby přestala tuto ženu zesměšňovat.

Samozřejmě, ne každý ji okamžitě přestal urážlivě titulovat, ale doufáme, že většina lidí, kteří se dozvěděli její životní příběh, ji začala vnímat jako milou a obětavou matku.

Každý člověk si zaslouží být respektován.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Slavní malíři, kteří byli dost ulítlí. Kdo zkoumal trus skotu a kdo si nechal za života vybudovat muzeum?

Chcete zažít tradiční svatbu na Bali? Co byste měly vědět, než se tam pojedete vdát? Jaké jsou tam zvyky a proč se ženy unášely?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Letní období přeje vytváření krásy. Přejete si i vy mít vaše vchodové dveře nebo interiér ozdobený a překrásný? Podívejte se na naše tipy, se kterými si toto období v roce skutečně oblíbíte. Naše letní věnce dokáže vytvořit každý. Vyberte si, který se bude nejlépe vyjímat u vás doma.
Žádné litry potu, rudé tváře, srdce v krku. Jóga není běh, proto může budit dojem, že pomalými cviky nezvládne spalovat tuky. Víte, že ale už dávno neplatí, že jen dřinou dojdete vysněného cíle? Přesvědčíme vás, ať víte, jak se to má.
Přírodní prvky v interiéru jsou trendem, který vás může inspirovat. Neopracované dřevo v kombinaci s moderním nábytkem vypadá skvěle. Bříza je jedinečná svojí barvou, a tak jako jiné dřevo, které není opracované, podléhá pomalu zkáze. Je proto potřeba mít k dispozici mladý kmen, který je nutné patřičně vysušit. Povrch se pak natře tixotropním lakem, který břízu v podstatě obalí a uzavře. Na co všechno ji můžete použít?
Když nefungují semafory, musí dopravu usměrňovat policisté. Někteří si práci zpestří tancem, kterým pobaví chodce i řidiče. Tady je deset policistů ze všech koutů světa, jejichž taneční kreace zachytili kolemjdoucí.
Víte, co vás čeká tento týden? Kdy je vhodný čas na zkrášlující procedury a kdy třeba na početí potomka? Tento týden můžete obojí. A co ještě? Horoskop krásy a duševního zdraví pro vás připravila astroložka Naďa Šmídová.
Hodí se do každého bytu i domu, její pěstování je nenáročné a zvládnou ho i začínající pěstitelé. Ale víte vůbec, co kokedama je a jak se vyrábí?
Paměť je velmi důležitá. Ale zvláště s přibývajícím věkem můžeme pozorovat jisté změny. Už si toho nepamatujeme tolik, jako dřív. Zapomínáme na důležité věci, v obchodě nevíme, co jsme potřebovali nakoupit a dojdeme domů jen s polovinou toho, pro co jsme šli. Musíme si prostě všechno psát.
Kdo by neznal a nemiloval levanduli. V průběhu měsíce června se levandule dostává do květu a všechno kolem sebe překrásně provoní. Levanduli máme všichni spojenou zejména s Francií a konkrétně s oblastí Provence. Dnes se ale pěstuje téměř v celé Evropě.
Dopřáváte si klasického turka? Mnoho z nás nedá dopustit na silnou kávu. Jakmile ji ale dopijeme, kávovou sedlinu, která zůstane na dně, bez milosti vyhodíme. To je ovšem škoda, protože lidově nazývaný lógr může u vás doma najít další využití.
Pokud jste vášnivá zahradnice nebo máte vymezené místo na pěstování plodin na vašem balkoně, pak jistě mezi vaší úrodou nechybí ani rajská jablíčka. Rajčata jsou nejen chutnou pochoutkou k odpolední svačině, ale také skvělou ingrediencí na vaření, například k italským receptům. Seznamte se s těmi nejlepšími kroky pro perfektní úrodu rajčat.
S blížícím se létem se všechny ženy těší na slunečné dny a plážové dovolené. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat sluneční paprsky a přidat trochu barvy našemu životu. Ale abychom si užily sluníčka v plné míře, je důležité chránit naši pokožku a zároveň dosáhnout krásného a přirozeného opálení. V tomto článku vám přinášíme tipy na inovativní produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalého letního vzhledu. Od krému do solária až po samoopalovací krém na obličej - máme pro vás všechno!
Také jste vždy toužili po zahradě, kde vše bude v souladu s vaší duší a myslí? Objevte 10 způsobů, jak se dokonale spojit s přírodou ve vaší zahradě.

Výběr článků

Navštívit jednou za čas kadeřníka? Proč ne, ale radikální zkrácení a nový účes vás doslova promění v jinou osobu. Podívejte se kadeřníkovi přímo pod nůžky.
Jaimie a Dave žijí již několik let v Americe. Oba měli stejný cíl a sen, a to postavit si svůj vlastní dům. Myšlenka hypotéky je nelákala, a tak se rozhodli, že z našetřených peněz zakoupí několik přepravních plechových kontejnerů, přepracují je a doplní dalším recyklovaným materiálem. Výsledek je naprosto famózní. Mladý americký pár dokázal téměř nemožné. Uprostřed přírody postavil dokonalé obydlí, které splňuje veškeré standardy na bydlení. Pojďte se s námi podívat, jak se muži a ženě práce podařila.
Slavnostní štědrovečerní tabule je stějně oblíbený zvyk, jako stromeček a světýlka. Jak letos připravit vánoční stůl? Inspirujte se nápady, jak letos prostřít váš slavnostní stůl.

Nepřehlédněte

Vodu používáme všichni každý den. Aniž i to uvědomujeme, spotřebujeme jí obrovské množství – o čemž mnohdy ani nevíme. Zjistíme to, až nám přijde roční vyúčtování a začnou se nám nad ním protáčet panenky. Nicméně existují způsoby, jak vodou v domácnosti šetřit, aniž by nás to nějak omezilo, A hned bude pohled na každoroční vyúčtování veselejší. Jak v domácnosti šetřit vodou?
Spodní prádlo, lyžařské oblečení, sportovní bundy, mikiny, kalhoty. To jsou oděvy z různých materiálů, uzpůsobené tak, aby vyhověly nárokům na sportovní disciplíny i rozmarům počasí. Dříve prostě prádlo a oblečení. Dnes se dělí na funkční – a to ostatní. V čem je jeho výhoda?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek