Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Bylinky na hubnutí: Zelení pomocníci, kteří usnadní cestu za štíhlou linií

Trápí vás posledních několik kilogramů, které chcete ještě do léta zhubnout? Pak je načase požádat o pomoc bylinky. Právě ty jsou zelenými pomocníky, kteří při hubnutí zaručeně pomůžou. Otázkou zůstává, jaké konkrétní bylinky podporují hubnutí a ze kterých si tedy udělat čaj?
bylinky na hubnutí
I bylinky můžou pomoct při hubnutí. (zdroj foto: www.123rf.com)

25. 01. 2021

Bylinky jako takové ulevují od mnoha zdravotních problémů. Jsou efektivními pomocníky v boji proti nachlazení, také v boji proti zavodnění nebo pomáhají při řadě dalších nemocech. Jen málokdo však dodnes věděl i o tom, že bylinky podporují hubnutí. Jaké bylinky na hubnutí tedy stoprocentně pomáhají? 

Nesázejte na diety, sázejte na bylinky na hubnutí 

Zejména ženy touží po dokonalé postavě. Jenže aby jejich postava byla opravdu dokonalá, měly by vsadit na sílu bylinek. Jak již bylo zmíněno, bylinky na hubnutí jsou klíčem k úspěchu. Proto místo drastických diet, které škodí zdraví a tělo doslova ruinují, vsaďte na níže uvedené rostliny, které s největší pravděpodobností pěstujete i ve své zahrádce. 

Kopřiva detoxikuje organismus 

Při hubnutí je velice důležité dostávat z těla látky, které mu škodí. Mluvíme například o toxinech nebo nadbytku vody. Proti tomuto problému bojuje kopřiva, která je skvělou detoxikační rostlinou. Kopřiva mimo jiné také pročistí organismus, dále podpoří trávení i činnost střev. Pyšní se taktéž močopudnými účinky i žlučopudnými účinky.  

Ptáte se, jak kopřivu konzumovat, respektive v jaké podobě? Pije se především kopřivový čaj, ale je možné připravit si i kopřivový odvar. Při bolestech nohou stačí, když si uděláte teplou kopřivovou koupel na nohy. Ta zbaví dolní končetiny únavy.  

Kontryhel zlepšuje metabolické procesy 

Když se řekne slovo “kontryhel”, většina mužů dá od této bylinky ruce pryč. Důvodem toho je fakt, že kontryhel je typicky ženskou bylinkou. Ulevuje kupříkladu od bolestivé menstruace, navíc sjednocuje menstruační cykly.  

Je však třeba konstatovat, že kontryhel není ryze ženskou bylinou. Umí totiž příznivě ovlivnit trávicí soustavu, také má dezinfekční účinky a kromě jiného zlepšuje metabolické procesy. Fungující metabolismus je při hubnutí velice důležitý. Jen díky rychle fungujícímu metabolismu dochází ke stejně rychlému spalování tuků.  

K TÉMATU  Výprodeje, slevy, výhodné nákupy. Opravdu jsou tak výhodné? Jak jim odolat?

Fenykl zabraňuje nadýmání 

Podobně jako kontryhel funguje i fenykl. Ten umí taktéž zlepšit metabolické procesy v lidském těle, čímž tedy podporuje spalování tuků. Fenykl se však velmi často používá i na odtučňovací kůru. Obsahuje totiž veškeré látky, které lidské tělo v době hubnutí potřebuje (a ostatně nejen v době hubnutí).  

Kromě toho zabraňuje nadýmání a pozitivně působí na zažívací trakt člověka. Ženy navíc ocení, že je to bylinka podporující růst prsou. 

Guarana přímo podporuje hubnutí 

Zeleným pomocníkem, který podporuje hubnutí přímo, je guarana. Jedná se o jihoamerickou bylinku, která obsahuje kofein. I díky této látce podporuje hubnutí. Na rozdíl od klasické kávy umí uvolňovat kofein postupně – nikoli naráz, jako je tomu v případě oblíbeného kofeinového nápoje připravovaného časně z rána. Umí omezit pocit hladu, navíc zpomaluje proces stárnutí.  

Guarana toho však umí mnohem víc, nepatří jenom mezi bylinky na hubnutí. Dokáže snížit hladinu cholesterolu v krvi, také pomáhá regenerovat organismus po namáhavém sportovním (a nejen sportovním) výkonu či ulevuje od psychické únavy. 

Ostropestřec napomáhá s rychlejším spalováním tuků 

Mezi bylinky na hubnutí se zařadil i ostropestřec mariánský, který umí podpořit rychlé spalování tuků. Většinou se používají především jeho rozemletá semena. Ta umí podpořit nejen zmiňované rychlé spalování tuků, ale taktéž umí ulevit od únavy, malátnosti nebo od problémů s játry. V jejich moci je i napravit škody, ke kterým došlo vlivem nesprávného životního stylu. 

Odborníky je ostropestřec velice doporučovaný, jelikož umí i snížit hladinu cholesterolu, dále podpořit funkci žlučníku a pyšní se i regeneračními účinky. 

Které bylinky vám mohou pomoct při hubnutí? Dáme vám hned 6 tipů!

Mobilní aplikace na hubnutí. Které pomůžou shodit přebytečné kilogramy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Těší na dárky, ale po rozbalení nejsou zrovna nadšené, když tam není to, co očekávaly. Tyhle děti jsou ale vděčné za cokoli! Jejich reakce vás rozehřeje.
Víte, jak byste se správně měla starat o svou pleť, aby byla stále zářivá, vyživená a vypnutá? Jen obyčejné odlíčení pleti před spaním bohužel nestačí.
Schody ze dřeva vypadají úchvatně! Použít se dá ale jakýkoli materiál, a schodiště může vypadat jako dokonalý šperk vašeho domu či bytu. Kámen, cihla, sklo i beton nebo ocel, to vše vás může vynést nahoru do patra. Máte schodiště levotočivé, pravotočivé nebo přímé? Se zábradlím nebo bez? Zajímavým nasvícením získáte další rozměr. Inspirujte se a pusťte se směle do práce.
Handmade kosmetika v sobě skrývá mnoho benefitů. Víte, jaké výhody má domácí vlastnoručně vyrobená kosmetika a proč je u žen v posledních letech stále oblíbenější?
Pandemie koronaviru neoslabuje a brzy se k ní přidá ještě podzimní vlna respiračních onemocnění. Nápor na imunitu tak ještě vzroste. Abyste zůstali fit a složité období přečkali, měli byste co nejvíce posílit obranyschopnost. Ideální podporou jsou vitaminy D a C. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy značky Naturevia, kde oba důležité ochránce zdraví najdete.
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
Také si spolu vaši domácí mazlíčci dobře rozumí? Podívejte se, jak si kočky a psi hrají s ptačími kamarády všeho druhu, jako jsou papoušci, kuřátka, slepice nebo kachny. Zvířátka umí být opravdu rozpustilá!
Rakovina je druhou z nejčastějších příčin úmrtí. Odborníci se shodují na tom, že má mnoho původců, jako je dědičnost, stres, kouření, životní prostředí a další vnější vlivy. A až ze třetiny příčin považují nesprávné stravování. Vhodnou skladbou jídla tak můžete hodně ovlivnit a zachránit. Známe potraviny, které fungují jako prevence proti této zákeřné nemoci!
Sehnat v obchodě kvalitní antibakteriální čistič, to je v posledních týdnech až nadlidský úkol. A pokud už seženete, tak je daný produkt astronomicky drahý. Co s tím? Poradíme vám.
Zboží z Německa a Německé potraviny - slova, která vyvolávají v mysli mnoha lidí asociace na vynikající kvalitu a špičkové produkty. Pro moderní ženy, které dbají na svůj životní styl a chtějí nakupovat inteligentně, je Německo vynikajícím zdrojem kvalitních výrobků a příležitostí k úsporám. V tomto článku vám přinášíme praktické tipy, jak se stát mistrkou nakupování a získat ty nejlepší produkty z Německa, aniž byste zbytečně utrácely.
Bylinková zahrádka v sobě skrývá mnoho kouzla. Kromě toho, že je krásná na pohled, je také zdrojem spousty podmanivých vůní a léčivých účinků pro naše tělo. Jak založit bylinkovou zahrádku, abychom se z ní mohli těšit i několik let? Máme pro vás pár tipů.

Výběr článků

Věčná krása, která žena by po ní neprahla? Proto se dennodenně snažíme našemu přání přiblížit a stojí nás to nejen velké úsilí, ale především peníze.
Sprchování nebo koupání jsou každodenní činnosti. Většinou se k nim schyluje po ránu, ale jindy také večer po náročném dni v zápřahu. Mnoho lidí však k této fázi hygieny přistupuje ekonomicky a spíše se nekoupou, než koupou. Čím víc se budu sprchovat či koupat, tím větší poplatky se na dům budou vztahovat, říkají si. Jelikož ale mluvíme o nezbytnosti, prozraďme si, co je z tohoto pohledu lepší čili ekonomičtější.  
Taky už vám tohle období přijde zdlouhavé? Cítíte se stále více unavení a bez elánu. Počítáte dny za dnem a doufáte, že se svět vrátí už brzy zpět do starých kolejí. Jenže to stále nepřichází... Co tedy dělat v této době, abyste se cítili lépe? Abyste neprožívali stres, strach, úzkosti, únavu a taky nudu? V dnešním článku vám to prozradím, tak pokračujte ve čtení, abyste si i vy mohli karanténu více užívat!

Nepřehlédněte

Vaše dcera nebo syn jsou v klidu, zatímco vy už čtrnáct dní před nástupem do školy vůbec nespíte? Nejspíš z toho máte větší stres než oni sami. A není divu. Zatímco jejich úkolem je jen včas vstávat a dobře se učit, vaše práce čítá, aby měli prostředí, v němž se budou cítit dobře a ve kterém se budou učit jedna radost.
Všude kolem nás vykukují nové módní kousky, které prostě musíme mít. Vše máme krásně naservírované na talíři. Současná doba zkrátka a dobře nahrává fast fashion, která je sice na pohled hezká, ale dříve či později se promění v nevábný kus hadru. Jinak to totiž ani nejde. Nemůžeme za pár kaček dostat něco, co nám vydrží navěky, pořád pěkné, necuckaté, sytě barevné. A právě tímhle se dostáváme k tomu, proč tedy dát přednost slow fashion a podpořit raději české značky.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek