Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Smrkový výhonek je lékem na řadu problémů pohybového aparátu. Místo lékárny se vydejte do lesa

Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.
smrk
Smrkový výhonek

07. 05. 2020

07. 05. 2020

Ta může být nejenom mnohem efektivnější, ale také může být levnější, nehledě na minimum vedlejších účinků. A kde takové vhodné léky hledat? Třeba v lese. Smrkový výhonek je skvělým pomocníkem při problémech s pohybovým aparátem.

Pro smrkový výhonek do lesa

Společně se podíváme na to, jak si připravit unikátní tinkturu ze smrkových výhonků. Ten se rázem stane dobrým pomocníkem toho, kdo chce naplno využít sílu přírody při léčbě mnoha zdravotních problémů. Aby byl odvar silný a kvalitní, budete potřebovat:

  • 4 hrsti výhonků ze smrku
  • ½ litru alkoholu nad 40 procent
  • 3 lžičky medu

Postup je snadný

Když máte vše potřebné, můžete se pustit do přípravy této unikátní přírodní tinktury. Základem jsou očištěné smrkové výhonky, které upěchujete do uzavíratelné skleněné nádoby. Poté je zalijete vaším alkoholem. Může to být jak směs čistého lihu s vodou, tak může jít třeba i o klasickou vodku.

Důležité je, aby byly výhonky pokud možno pod hladinou dané tekutiny. Následně můžete sklenici zavřít a vše nechte louhovat. Optimální doba je kolem 6 týdnů. Louhovat směs nechte při pokojové teplotě. Může se jednat o místo kde je světlo, ale nemělo by jít o to přímé.

Jak tinkturu používat?

Když máte hotovo, už stačí tinkturu nejprve přes cedník a potom přes plátno přefiltrovat a přelít do nádoby, kde bude nachystána k použití. A to ve formě potírání problémových částí vašeho těla. Při pravidelném používání si můžete být jisti tím, že dokážete snížit revma, eliminujete bolesti a otoky kloubů, zmírníte bolesti svalů a svalové křeče, stejně jako celkově ulevíte svému pohybovému aparátu od různých druhů bolesti.

Tato metoda navíc není vhodná jenom jako řešení problémů, ale hodí se i jako dobrá prevence. Jak pro starší generaci, která může řadou problémů pravidelně trpět, tak i pro tu mladší, která chce výskyt komplikací pochopitelně oddalovat.

K TÉMATU  11 nejkrásnějších trekových tras v České republice, které si užijete i sama

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Přírodní medikamenty

Měsíček lékařský. Využijte ho v kuchyni i pro zdraví. Připravte si tinkturu, mast nebo olej

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nápoj původem z Jižní a Střední Ameriky je u nás považován za halucinogenní drogu. Ovšem američtí šamani na něj mají úplně jiný názor. Lidé proto neváhají utratit desetitisíce korun, aby podstoupili rituál, který jim má změnit celý život.
My Little Pony - tato ikonická značka malých, barevných poníků se stala symbolem radosti a přátelství po celém světě. Bez ohledu na váš věk, My Little Pony vám okamžitě získá srdce svou roztomilostí a pozitivní energií. Ponořte se do světa barev, přátelství a dobrodružství My Little Pony a objevte nový způsob, jak obohatit svůj životní styl.
Když jsem potkala Petra, strašně se mi líbil a učaroval mi jeho úsměv, nadhled i smysl pro humor. Nikdy jsem ale necítila ty pověstné motýlky v břiše. Všem v okolí se ale líbil, dostal i mé rodiče a všichni si mysleli, že pro mě nemůže být vhodnější partner.
Léto se pomalu loučí a my se již nemůžeme dočkat, až se v našem šatníku objeví svěží a nové podzimní kousky. Představujeme vám barvy, které jsou letos na podzim in. Pojďte se inspirovat - tohle je podzimní móda!
Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.
První snímek princezny Kate po její léčbě vyvolává rozruch. Může fotka z oblíbeného obchodu utišit vlnu spekulací a konspirací?
Střevní potíže na cestách představují jeden z největších strašáků a též jeden z nejčastějších zdravotních problémů provázených cestování a dovolenou. Základem je prostá prevence a uvědomění si nástrah před vycestováním. Chceme-li co nejvíce snížit riziko zdravotních problémů, je nutné na to myslet již určitou dobou před cestou a celou dovolenou.
Když přijedete do Itálie, je to naprosto běžné. Každá žena tu má svůj skútr, se kterým jezdí do práce, na nákupy, ale třeba i vyzvedávat děti ze školy. Jak se žije řidičkám skútru v Česku?
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.
Polycystický ovariální syndrom, neboli PCOS, je strašákem pro ženy v reprodukčním věku. Otěhotnět s tímto onemocněním přirozenou cestou je často nad síly ženy samotné i lékařů. Problém je, že příčina, proč onemocnění vzniká, není dosud úplně jasná. A tak naprosté vyléčení není možné.

Výběr článků

Turecké koberce dříve sloužily nomádům jako ochrana před nepřízní počasí. V posledních letech se ale staly velmi moderní a také luxusní záležitostí. Vydejte se s námi do jedné z výrobny tureckých koberců a podívejte se, jak se tento investiční skvost vyrábí.
Možná by vás ani nenapadlo, že masáž a pořádnou péči ocení i váš čtyřnohý kamarád. Podívejte se, jak si relaxující buldoček užívá masáž!
Potřebujete si z pohodlí domova přivydělat při mateřské dovolené nebo jenom proto, že home office nepokrývá celý váš volný čas? Možností je opravdu mnoho, zejména v dnešní době. Zatímco některé nabídky práce jsou placené opravdu velmi špatně, jiné jsou ohodnoceny naopak velice dobře - tedy pokud se práce odvádí s dostatečnou kvalitou. To je případ i takzvaného copywritingu - psaní textů pro webové stránky.

Nepřehlédněte

Děti - je s nimi radost i starost. Úsměv na rtech vám ulpívá vždy v okamžiku, kdy řeknou nějaké moudro, které se zapíše do vaší paměti. Vrásky naopak na čele přibývají ve chvíli, kdy se objeví další zlozvyk, který budete muset pracně odbourávat. Pojďme si prozradit nejčastější dětské zlozvyky, které někdy až trhají žíly nejednomu rodiči.  
Tak rádi byste se zvedli z posteli a šli se do něčeho pustit! Chtěli byste jít cvičit, učit se do školy, uklidit anebo na něčem pracovat, ale tak moc se vám nechce! Hlavou se vám neustále honí, jak jste líní. V myšlenkách přemýšlíte dokola nad tím, co s tou leností máte udělat. Poznáváte se v tom? Pak je tento článek pro vás jak ušitý na míru. Přečtěte si celý článek a uvidíte, že se vám lenosti podaří zbavit jednou provždy!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek