Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Lednové aktivity: Tipy na venkovní aktivity (ne)jen pro děti

Zahalte se do tepla a vydejte se s námi na lednové dobrodružství plné venkovních aktivit vhodných pro všechny věkové kategorie! Bez ohledu na věk si můžete užít odpoledne při sáňkování, procházky v zasněženém lese či stavbu sněhuláka. Připravte se na lednovou zábavu a objevte radost z aktivit pod širým nebem.
Lednové aktivity
Běžky. Jedna z nejoblíbenějších zimních aktivit.

Lednová radost pod širým nebem

Lednové dny mohou být sice chladné, ale přinášejí s sebou i nekonečné možnosti pro venkovní zábavu. Ať už jste dospělý nebo dítě, příroda nabízí mnoho aktivit, které vám zpříjemní zimní měsíce.

Sáňkování: Zábava pro všechny věkové kategorie

Sáňkování je klasická zimní aktivita, která baví malé i velké. Vydejte se na oblíbený kopec ve vašem okolí a užijte si spoustu smíchu a radosti.

Procházky do zasněženého pohádkového lesa

Zasněžený les nabízí klidné a magické prostředí pro zimní procházky. Objevujte stopu zvěře, naslouchejte tichu přírody a užívejte si čerstvého vzduchu.

Lednová procházka v zasněženém lese.

Lednové aktivity pro celou rodinu – stavba sněhuláka

Stavba sněhuláka je skvělým způsobem, jak být kreativní na čerstvém vzduchu. Soutěžte, kdo postaví většího nebo originálnějšího sněhuláka.

Bruslení: zimní tanec na ledě

Bruslení na zamrzlých jezerech nebo ledových plochách může být vzrušující a zábavné. Je to skvělý způsob, jak si procvičit rovnováhu a užít si zimu na ledě.

Běžecké lyžování: pro milovníky přírody

Běžecké lyžování je ideální pro ty, kteří si chtějí užít zimu v tichu přírody. Zlepšuje kondici a je skvělým způsobem, jak objevovat krásy zimní krajiny.

Fotografování zimní krajiny

Návod, jak fotit zimní krajinu

Zimní krajina nabízí mnoho krásných momentů pro fotografování. Zaměřte se na sněhové vločky na stromech, zasněžené krajiny nebo zimní slunce.

Lednová zábava na čerstvém vzduchu

Nenechte se odradit chladným počasím a využijte ledna k prožití zábavy na čerstvém vzduchu. Tyto aktivity nejenže zlepšují fyzickou kondici, ale také poskytují nezapomenutelné zážitky a zábavu pro celou rodinu.

A redakční tip? Otužování

V redakci máme našeho šéfredaktora Ondřeje, který pravidelně praktikuje otužování ve studené vodě. Pro něj není otužování pouze záležitostí zdraví, ale i prostředek pro posílení psychické odolnosti. Tato praxe se navíc stala módním trendem, který nejen přináší zdravotní benefity, ale také reflektuje aktuální životní styl. Tak co, kdo bude Ondřeje následovat?

K TÉMATU  Dýchejte jako Wim Hof, muž, který posouvá hranice fyzického chápání

MOHLO BY SE VÁM HODIT

Neposypaný chodník, nefunkční osvětlení i sousedův čoudící komín pomůže vyřešit speciální mobilní aplikace. Je to snadné!


Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak zvýraznit rty, když zrovna nemáte po ruce rtěnku? Čím obohatit lak na nehty? K čemu je dobrý citron? Vyzkoušejte nápadité vychytávky pro vaší krásu.
Svícen z proutí vyrobíte za chviličku a pak už stačí jen zapálit svíčku a užívat si atmosféru. Poradíme vám ale i jak sestavit dekoraci z elektrických světýlek. V obou případech by se dalo použít řčení "za málo peněz, hodně muziky", protože na přípravu nepotřebujete nic nedostupného. Jako nástroj postačí tavná pistole. Výsledek je ale úchvatný. Vyzdobte si domov vlastnoručními kouzelnými detaily!
Máte se na pozoru, aby vás neuchvátila každoroční chřipková epidemie? To nejlepší, co se dá dělat, je nezanedbat prevenci. Jak se bránit proti chřipce?
Růži, královnu květin, můžete použít v kosmetice i v kuchyni. Růžová voda je již mnoho let nejčastěji používanou květovou vodou. Je skvělá pro všechny typy pleti, od mladé problematické, přes přecitlivělou suchou až po náročnou zralou. Hodí se i pro jemnou dětskou pokožku a pro alergiky. Vyrobte si ji doma. A ještě mnohem víc.
V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.
Mnoho mužů i žen od pěstování masožravek odradí to, že jsou náročné na péči a je nutné je pravidelně krmit. To však není pravda. Masožravá rostlina nepotřebuje nic víc než jiná obyčejná pokojová rostlina.
Paraván u vás doma vytvoří útulné zázemí s motivem dle vašeho gusta a dodá tak pokoji dokonalou atmosféru. Můžete ho použít v ložnici, v obývacím pokoji nebo pro oddělení pracovního stolu. Váš vybraný motiv na laminovaném tvrzeném skle originálně doplní interiér. Vyberte si ten, který vám sedí nejlépe!
Recept, který pro vás dnes máme, patří zcela výjimečně mezi ty náročnější. Ale výsledek rozhodně stojí za to. Tohle lehce netradiční vánoční cukroví si totiž okamžitě zamilujete. Kromě toho s ním uděláte skvělý dojem i na tu nejpřísnější tchýni.
Večer plný hvězd a filmové magie, tak lze popsat 81. udílení Zlatých glóbů. Nolanův životopisný snímek "Oppenheimer" zazářil s pěti oceněními, včetně nejlepšího dramatu a režie. Oproti tomu fenomén "Barbie" se stal středem pozornosti v nové kategorii spojující uměleckou kvalitu s komerčním úspěchem. Jaký byl průběh večera, kdo zaznamenal vítězství a jak reforma ovlivnila samotnou podstatu těchto prestižních filmových ocenění? To vše a mnohem víc v našem stručném přehledu ze Zlatých glóbů 2023.
Každý rok vznikne nějaký song, který pak dobývá žebříčky celosvětových hitparád, slyšíme ho na každém rohu, skáče na nás pomalu i z lednice. Na některé hity časem zapomeneme, ale o takových tu dnes nebude řeč. Až udeří první mrazíky, tyhle letní písničky vás zaručeně rozehřejí a rozproudí vám krev v žilách. Pojďme si připomenout hity, které známe úplně všichni a vždycky si na ně rádi na diskotéce nebo u moře zatancujeme, nebo si je aspoň v duchu zanotujeme.
Když se řekne Česká republika, každý si spíše vybaví pivo, nicméně Morava – to je kraj hlavně vína a slovácké kultury. Proto je zde spousta vinic, které můžete obdivovat nejlépe ze sedla svého kola.

Výběr článků

Podzim s sebou nese pochmurnou náladu. Zejména tedy ten letošní. Chybí mu trocha sluníčka a pozitivní nálady. Nemůžeme se divit tomu, že většina lidí opravdu upadá do podzimních smutných nálad a nemá chuť dělat nic, co je baví. Nestravte však v tomto stavu veškeré své volné dny v tomto ročním období. Vyzrajte na takzvanou podzimní depresi s bylinkami, které podzimní deprese hravě zahání.  
Mnoho lidí nevěří, že vztah na dálku by mohl někdy fungovat. Možná vám to budou rozmlouvat rodiče, kamarádi, kolegové v práci – ale to nejdůležitější rozhodnutí je přeci jenom na vás. Jedno vám ale musí být jasné – nebude to vůbec nic lehkého. Můžete se ale inspirovat pár radami, které vám toto nepříjemné období vzdáleného partnera zjednoduší.
K dostání nejsou jenom pomeranče nebo grapefruity, ale také pomela, která se nejvíce prodávají právě na sklonku roku. V této době jsou také nejlevnější, i proto možná sídlí na stole nejednoho člověka.

Nepřehlédněte

Koření je nedílnou součástí každé kuchyně - dává výjimečnou chuť jednotlivým pokrmům a dotahuje jeho tóny k dokonalosti. A kromě toho, že dokáže patřičně potěšit naše chuťové buňky, je přínosem i z hlediska zdraví. Samozřejmě v závislosti na použitých bylinkách. Proč ale koření kupovat, když si mnohem kvalitnější můžete vyrobit snadno v pohodlí doma?
Kdy je vhodné si dopřát si saunu kdy se vyplatí ulevit chodidlům? Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co byste měly očekávat, a čemu se tento týden raději vyhnout.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek