Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Proč je důležité vybírat kontaktní čočky s vysokými parametry?

Výběr kontaktních čoček je pro každého jejich nositele klíčovým. V dnešní době existuje celá řada variant kontaktních čoček, které mohou vyhovovat jednomu a druhému naopak méně, či vůbec. Jak tedy správně vybrat a nesáhnout vedle? Existuje několik možností, ale nejlépe vám pomůže váš oční specialista
čočky
Kontaktní čočky jsou pohodlnou alternativou k dioptrickým brýlím

18. 09. 2023

Po přeměření očí speciálními přístroji je pro optometristu jasné, jakou oční vadou trpíte a jaká kompenzační pomůcka bude pro vás nejlepší. Jestliže nechcete nosit dioptrické brýle, pak je tu alternativa v podobě kontaktních čoček.

Varianty kontaktních čoček

Kontaktní čočky dělíme do 2 základních skupin– měkké kontaktní čočky a tvrdé kontaktní čočky neboli vzduch propouštějící čočky.

Měkké kontaktní čočky

Měkké kontaktní čočky jsou nejčastěji kupovanou variantou kontaktních čoček. Hlavním důvodem je jejich pohodlné nošení a skvělá přilnavost k očím, stejně jako okysličení a hydratace očí. Moderní materiály a inovativní technologie zaručují všechny vlastnosti v nejlepší možné kvalitě. Vybírat je možné z mnoha možností délky nošení – od jednodenních až po celoroční kontaktní čočky. Jednodenní čočky jsou skvělou volbou pro osoby s alergií. Čočky dvoutýdenní vyhovují začínajícím uživatelům nebo pacientům se syndromem suchého oka, kteří nesnesou čočky měsíční. Měsíční kontaktní čočky jsou ideální volbou pro pacienty, kteří chtějí hodně muziky za rozumnou cenu. Čočky jsou využívány přes den a večer je nutné se o ně správně postarat. Poslední variantou jsou čočky s roční frekvencí výměny. Tuto variantu, ale optometrista moc často nepředepisují, protože s sebou přináší velmi důkladnou péči.

Tvrdé kontaktní čočky

Předchůdce modernějších měkkých čoček, to jsou právě tvrdé GPL kontaktní čočky. Pro některé z pacientů jsou jediným možným řešení, protože jsou vyráběny na zakázku dle předpisu, který není možné pokrýt nabídkou měkkých čoček. Velmi často je vyhledávají pacienti s astigmatismem nebo osoby s nestandardním, nepravidelným tvarem očí.

Měkké kontaktní čočky s vysokými parametry

Dnes vám chceme představit kontaktní čočky, které jsou velmi oblíbené pro jejich skvělé vlastnosti. Vybrali jsme pro vás jednodenní a dvoutýdenní kontaktní čočky, které jsou vhodné pro celou řadu nositelů.

K TÉMATU  Spalovače tuků od matky přírody. Nakopněte hubnutí tím, co máte doma

Nebo možná #bioview Daily čočky?

#bioview Daily tyto jednodenní silikon-hydrogelové čočky 3.generace jsou ideální volbou pro opravdu náročné nositele, kteří vyžadují od svých čoček maximální komfort nošení a dokonale viděný obraz. Navíc jsou čočky #bioview Daily obohaceny o UVA a UVB filtry, které chrání vaše oko před nežádoucími účinky slunečního záření.

Silikon-hydrogelový materiál Olifilcon B přináší kombinaci smáčedla a povrchových vrstev, a proto jsou čočky velmi měkké s hedvábně jemným povrchem. V celé čočce je po celý den zadržována voda, takže nedochází k její dehydrataci a podráždění očí či případnému vzniku syndromu suchého oka.

Extrémně vysoká propustnost kyslíku poskytuje očím celodenní svěžest. Společně s hydratací, která je na úrovni 47%, poskytují očím maximální komfort nošení a to i při dlouhé práci u počítače. Pro snadnější nasazování mají čočky světle modré zabarvení, což ocení především začínající nositelé čoček.

Nebo možnáACUVUE® OASYS with Transitions čočky?

ACUVUE® OASYS with Transitions jsou dvoutýdenní čočky, které se staly průlomem optického průmyslu. Pomocí miliardám fotocitlivých částic, které jsou v konstrukci čočky, jsou vaše oči ochráněny před nadměrným světlem. Zapomeňte na mžourání, bolest očí při silném slunci či zakrývání očí rukama. Technologie Light Intelligent Technology™ zaručuje silnější kontrast a sytost barev, bez rušivých šumů, stínů a odrazů. Díky komplexu UV filtrů nejvyšší třídy dochází k ochraně vašich očí před škodlivým UVA a UVB zářením.

Kontatní čočky ACUVUE® OASYS with Transitions zjednodušují živost lidem, kteří často trpí nepohodlím, které je spojeno s intenzivním a velmi často se měnícím světlem. Ocení je tedy profesionální řidiči, osoby pracující u monitoru počítače.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dceru jsem vychovávala od jejích devíti let sama, možná i proto jsme měly vždy krásný vztah. Byla jsem spíše kamarádka než matka, nebylo nutné ji nějak držet zkrátka, vždy se mi zdála rozumná a vyspělá, měla zodpovědnost a byla trošku jiná než její vrstevníci. I přesto všechno jsme se ale dostaly nyní do bodu, kdy mi nemůže přijít na jméno, přitom jsem jednala jen tak, jak jsem musela. Snad to jednou pochopí.
Úplněk s námi pěkně zamává. Ale všechno špatné, pro něco dobré. To víme všechny. V úterý tak bude třeba vypustit páru. Večer se můžete dostat do pohody vodní terapií. Před čím se ještě v úterý chránit?
Novinka Činoherního klubu, "Milá Evičko, milý Luďku", představuje inscenaci, která překlenuje generace. Režisérka a autorka Beata Parkanová čerpá z bohatého zdroje korespondence a deníků svých prarodičů a otevírá tak divákům pohled do intimního světa dvou lidí, jejichž vztah přečkal desetiletí. Tento první divadelní počin je poctou běžným životům plným neobyčejných příběhů.
Prostě jste to přehnala se sluníčkem. Samozřejmě neplánovaně. Voda šplouchala a vy jste usnula na lehátku a teď je vaše pleť totálně zrudlá a spálená. Jak jí pomoci? Jestliže nemáte po ruce speciální poopalovací péči, zkuste domácí zdroje.
Víte, že práce na poli, házení lopatou nebo pochod Praha-Prčice je pro naše tělo méně škodlivé než nesprávné sezení? Sezení je totiž pro páteř tou nejnamáhavější činností. Jak sedět, je zásadní pro vaše zdraví.
V dnešním světě se dá najít spousta způsobů, jak pracovat sám se sebou, a jedním takovým lifestylovým trendem je i biohacking, který je takovou filosofií budoucnosti a mluví se o něm jako o způsobu, jak využít v průběhu života svůj tělesný potenciál a užít si spoustu let v dobré duševní i fyzické kondici.
Roztomilé překvapení se skrývá pod peřinou. Není to krása, takhle si lebedit? Bezstarostný spánek chlupatých mazlíčků úplně vybízí k podobnému odpočinku. Tady se navíc jedná o takzvaný synchronizovaný spánek. Jak je vidět, účastníci si navzájem vůbec nepřekáží.
Nástěnné hodiny by neměly chybět v každém obýváku. Sice sledujete čas na mobilu nebo ho ukazuje televize, originální hodiny jsou ale hlavně dekorací, která dokresluje atmosféru domova. A co takhle zvolit ukazatel času opravdu velkých rozměrů? Prohlédněte si galerii.
S blížícím se létem se všechny ženy těší na slunečné dny a plážové dovolené. Je to čas, kdy si můžeme vychutnat sluneční paprsky a přidat trochu barvy našemu životu. Ale abychom si užily sluníčka v plné míře, je důležité chránit naši pokožku a zároveň dosáhnout krásného a přirozeného opálení. V tomto článku vám přinášíme tipy na inovativní produkty, které vám pomohou dosáhnout dokonalého letního vzhledu. Od krému do solária až po samoopalovací krém na obličej - máme pro vás všechno!
Bulvární plátky v posledních měsících plní články, které se věnují vztahu Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa což je v tomto spojení opravdový bizár. Kdybyste se s někým vsadili, že tihle dva skončí spolu, každý by si klepal na čelo. Na druhou stranu, je to tak šílená dvojice, až jsou si možná vlastně souzeni.
Pustili jste se do rekonstrukce vašeho domova a čeká vás mimo jiné i koupelna? Pokud ale místo pro relax a očistu není příliš velké, musíte hodně přemýšlet nad rozvržením celého prostoru. Přinášíme vám pár tipů, které se vám budou při zařizování hodit.

Výběr článků

Děti jsem nikdy nechtěla, a to můj přítel dobře věděl. Myslela jsem si, že náš vztah je jasně nastavený, že jsme domluvení a nic to nezmění. Právě i podle toho jsem si partnera vybírala. Dnes je ale všechno jinak, i když jsme si dávali pozor, já otěhotněla a dostala jsem se do nepříjemné situace.
Jaimie a Dave žijí již několik let v Americe. Oba měli stejný cíl a sen, a to postavit si svůj vlastní dům. Myšlenka hypotéky je nelákala, a tak se rozhodli, že z našetřených peněz zakoupí několik přepravních plechových kontejnerů, přepracují je a doplní dalším recyklovaným materiálem. Výsledek je naprosto famózní. Mladý americký pár dokázal téměř nemožné. Uprostřed přírody postavil dokonalé obydlí, které splňuje veškeré standardy na bydlení. Pojďte se s námi podívat, jak se muži a ženě práce podařila.
Matek samoživitelek se v naší společnosti najde celá řada. Zejména v posledních letech roste počet rozvodů, na základě kterých se dítě dostane výhradně do péče matky nebo do péče otce. Ve většině případů je dítě svěřeno do matčiny péče, a i když žena získává alimenty v pravidelných intervalech (když se poštěstí), přesto je třeba ohlížet se na finanční stránku a počítat každou korunu. Zejména v případě, že je žena na mateřské dovolené, není to po finanční stránce snadné. Naštěstí přinášíme několik tipů, jak to po finanční stránce zvládnout a nepropadnout zlým myšlenkám.

Nepřehlédněte

Období menstruace nemá ráda asi žádá z nás. Jak si ho tedy zpříjemnit, aby to nebyly dny v pekle? Zkuste pár tipů, aby vám bylo lépe!
Stále ještě pracujete na svém novoročním předsevzetí a usilujete o shození posledních vánočních kilogramů? Pak patříte mezi posledních pár statečných. Většina to už dávno vzdala, tudíž už nyní si můžete pogratulovat. Vy se však místo gratulací ptáte sami sebe, jak poslední povánoční kilogramy shodit. Těch posledních pár kilo jde totiž dolů opravdu stěží.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek