Středa , 08. 05. 2024

Statní svátek - Ukončení II. světové války

I zadané ženy mají někdy důvod vyhýbat se sexu. Tohle jsou ty nejčastější

Slyšet za dveřmi ložnice „dneska ne, miláčku“ je pro mnohé muže doslova noční můra. Není tajemstvím, že jsou muži náruživější a mohli by „to“ mít klidně každý den. I několikrát. Ženy v tomto zájmu a potřebách mnohdy pokulhávají. A jsou situace, kdy i zadaná žena, která by mohla mít sex denně, začne intimní radovánky odmítat. Proč?
sex
Odmítání sexu ve vztahu má plno příčin.

15. 08. 2023

Odmítnutí jako trest

Možná i vám už se někdy stalo, že se partner dožadoval sex poté, co jste si pár hodin zpátky vyměnili názory, pohádali se nebo zkrátka poté, co vás něčím naštval nebo zklamal. V takový moment se jen málokterá žena přemůže k tomu, aby muži tzv. dala i přesto, že je na něho naštvaná nebo že jí něčím ublížil.

Ženy často využívají „stopku sexu“ jako způsob, jak svého chlapa vytrestat. Jsou zkrátka emotivnější a neumí tak rychle přepnout či zapomenout, pokud se mezi dvojicí něco stalo.

Nespokojenost se svým tělem

Tak tohle známe asi úplně každá. Většina z nás na sobě totiž vidí nějaké ty nedostatky. Povolené bříško, pneumatika okolo pupíku, povadlá prsa, boky jako skříň, celulitida na stehnech… a mohli bychom jmenovat další a další důvody, pro které jsou ženy samy se sebou nespokojené.

A právě fakt, že se necítí spokojené samy se sebou, je bohužel častým důvodem, proč zadaná žena začne odmítat sex. I navzdory tomu, že je v očích svého protějšku dokonalá.

Pocit odcizení

A jsme zase u toho, že jsou ženy daleko emotivnější nežli muži. Jedním z důvodů, proč se žena začne vyhýbat sexu ve vztahu, je fakt, že postrádá vzájemnou blízkost. Jakmile začne mít žena pocit, že se s partnerem vzájemně vzdalují, že mezi nimi vzniká propast, začne se tím trápit a mimo jiné se to odrazí i na tom, že s partnerem začne odmítat spát.

Přílišný nátlak

Jak už bylo řečeno – muži by mohli mít sex pořád, klidně několikrát za den. A mnohdy to dávají dost jasně najevo. Neustále o tom mluví, mají na svou partnerku různé narážky a poznámky. Ano, někdy dokáže peprná poznámka nebo hláška okořenit milostný život, ale ne nadarmo se říká, že čeho je moc, toho je příliš.

K TÉMATU  10 komplimentů, které muži nechtějí od svých partnerek slyšet

Ženy mohou odmítat sex právě proto, že chlapi tzv. moc tlačí na pilu. Sex má být chtěný z obou stran, rozhodně by k milování nemělo docházet z nátlaku jedné strany a podřízení té druhé.

Děti

Velmi častým důvodem, proč ve vztahu dojde ke snížení „sexové frekvence“ jsou děti. Děti jsou v našich životech radost a pro mnoho dvojic jsou také upevněním vzájemného pouta. Jenže pak přichází to „ale“, kdy je žena po celém dni s dětmi příliš unavená, psychicky i fyzicky vyčerpaná a na nějaké milování tak vůbec nemá náladu.

Nebo jsou to případy, kdy je v posteli slyšet věta „co když se vzbudí“ nebo třeba „děti by nás mohly slyšet“ a podobně. I takové situace se stávají a bohužel častěji, nežli by si mnohé partnerské dvojice přály.

Nevyhovující sex

Sex je o tom, že si partneři vzájemně sdělí nebo ukáží, co se jim líbí a co naopak ne. Mnohdy se ve vztahu stane, že jedna strana začne toužit po změně, chce zkusit něco nového. Dotyčný pak může na svou polovičku naléhat, ta se nechá zlákat, ale není spokojená s průběhem milování. Jednoduše se jí to nelíbí.

Názory mužů a žen na sex se hodně liší, zrovna tak jako jejich představy, potřeby a tužby. Ve vztahu se tak může stát, že jeden začne vyžadovat něco, co tomu druhému není po chuti. A nálada pak logicky klesne na bod mrazu.

Zdravotní potíže

Za nechutí k sexu a jeho odmítání samozřejmě mohou stát i různé zdravotní potíže a obtíže, kterými si žena prochází. Ne všechny ženy se pak svým partnerům svěřují, zvláště pokud jde o intimní zdravotní neduhy. Fakt, že s ženou po zdravotní stránce není něco v pořádku, může ovlivnit to, že s partnerem přestane spát.

K TÉMATU  Kdy se ve vztahu objevují krize a které roky bývají kritické? Postavte se jim a překonejte je společně!

Zdroj: mindbodygreen.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

S kolika lidmi jste měli sex: Za čísly se skrývá mnohem víc. Proč váš ‘Body Count’ neříká vše

Sexuální poloha vám napoví, koho máte doma. Víte, jak to má nejradši? Pak už víc vědět nepotřebujete

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Pandemie doléhá na nás všechny. Negativní zprávy, úmorné diskuze kolem zákazů a stále se nelepšící situace nikomu neprospívají. Spíše naopak. Těžce doléhají nejen na naše tělo, ale i duši. Ovšem udržet si vitalitu je jedinou cestou, jak my sami můžeme situaci čelit. Proto si pojďme zahrát o doplňky stravy Naturevia Omega 3 a Magnesium 1, které prospějí nejen naší fyzičce, ale i psychice.
Také patříte mezi ty, kterým po jednom měsíci péče zajde i kaktus? Ne vždy musí být chyba na vaší straně. Pravděpodobně si jen vybíráte rostliny náročné na údržbu, případně pro své rostlinky volíte nevhodné prostředí. Seznamte se proto s rostlinami, které téměř žádnou péči nepotřebují, a i když na ně sem tam zapomenete, stejně se vám odvděčí svou nehynoucí krásou.
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?
Navodí příjemnou atmosféru, zahalí domov do úžasné vůně a podpoří relaxaci. Nejen taková kouzla svede aromaterapie, která se stala nedílnou součástí všech milovníků nádherných vůní. Láká aromaterapie i vás? Mrkněte se na pár podrobností, které vás zasvětí do tajů všech jejích podmanivých benefitů.
Upřímně, matky jsou opravdové hrdinky, které zvládají nekonečný kolotoč povinností. V našem nejnovějším článku se zaměřujeme na příběh jedné takové matky, která je na všechno sama – od každodenních povinností po přípravy na vánoce. Její děti zlobí, nechtějí do školy, a ona si uvědomuje, že potřebuje odpočinek. Co se stane, když se rozhodne strávit víkend v luxusním rezortu? Přečtěte si náš článek, který nahlíží do světa této matky, plný nečekaných zvratů, humorných momentů a možná i inspirace pro všechny, kdo znají výzvy mateřství.
Ať už jste snila o svých svatebních šatech od svých pěti let a znáte přesné specifikace, jak by měly vypadat, nebo jste o tom nikdy nepřemýšlela, máme pro vás rady, jak si vybrat svatební šaty. Ono vybrat někdy ten perfektní kousek může být pěkný stres. Nemluvě o tom, že si musíte ještě vybrat šaty na převlečení, které si oblečete na recepci v pozdějších hodinách. Jak tedy na to?
Že narození nového člena rodiny zamíchá dosavadním denním harmonogramem je asi samozřejmé. Nicméně někdy může miminko naplno zasáhnout i takové aspekty života, ve kterých by to žena neočekávala. Nebo alespoň ne tak razantně.
Sluníčko a teploty překonávající 20°C. Takto nějak přichází léto do české kotliny. Nemusíte na něj čekat na přelom května a června. Za takovým létem můžete vyrazit už v dubnu, třeba do Turecka nebo na Mallorcu.
Známe to všechny. Ocitneme se z ničeho nic ve společnosti, nikoho neznáme a s naší introvertní povahou nemáme odvahu dát se s někým do řeči. Někdy za to může strach, jindy stud a velmi často také netušíme, jak se do konverzace s ostatními zapojit, abychom se neztrapnily. Naštěstí existuje mnoho témat, do kterých se můžeme bez obav pustit i bez hlubších znalostí i dovedností.
Představte si, jaké by to bylo, kdybyste měli každý den úsměv na tváři. Kdyby se vám dařilo v práci, ve škole, ve vztazích a měli byste krásné zdraví. Ano, tohle všechno je možné a to za pomocí pozitivního myšlení. Už jen tohle všechno může být velkou motivací, abyste začali myslet pozitivně! Protože ty výsledky stojí opravdu za to. Jak ale na to? Jak se od stresu, smutku a strachů dostat k lepšímu myšlení?
Než se stali slavnými, tak mnoho z nejbohatších a nejuznávanějších osobností světa nemělo peníze. A někteří z nich nebyli pouze chudí, byli doslova bezdomovci.

Výběr článků

Existuje tolik různých způsobů, jak si s rodinou vyrobit vlastní ozdoby. A při jejich tvorbě můžete využít spoustu různých materiálů! Každý jistě máme doma třeba nějaký přebytečný papír, že ano? Máme pro vás jednoduché vánoční ozdoby, které si dnes večer můžete s dětmi vytvořit.
Postel ukrytá v knihovně nebo sedačka, která se sama přestaví na palandu. Chytré a praktické řešení prostoru doma nabízí originální nábytek budoucnosti. Tyto nápady ale nepůsobí jen jako snaha o získání prostoru za každou cenu. Mnohá řešení jsou vysoce praktická z důvodu účelnosti, jako zasouvací botník pod schody do patra.
Když jsme se s manželem nastěhovali do nového domu po rekonstrukci, pořád se nám na něm něco nezdálo. Sem tam se ozývaly zvláštní loupavé zvuky - a omítka se loupala na místech, kde nebyl žádný důvod k vlhkosti. Nakonec jsme v domě prostě a jednoduše necítili dobře. Tenkrát jsme spojení "energetický úklid" vůbec neznali.

Nepřehlédněte

Zažil to jistě každý z nás. Stačí pobyt venku, když počasí zrovna nepřeje, stejně tak jako trávit čas v místnosti, kde klimatizace jede na plné obrátky. Studené ruce sice mohou být naprosto běžným jevem, ale také mohou signalizovat zdravotní problém.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek