Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Tipy a návod, jak nosit legíny bez ostudy a stylově

Legíny – poměrně kontroverzní kousek oblečení, na který má každá žena svůj názor. Zatímco některé jsou na jedné straně barikády a striktně je odmítají, druhé je naprosto milují - doma, do práce i do města. Pojďme se jim trochu podívat na zoubek, a především zjistit, jak legíny nosit, protože právě v tom bývá velmi často zakopaný pes oné nespokojenosti.
legíny
Jak nosit tento kontroverzní kus oděvu?

11. 11. 2022

Legíny nejsou kalhoty, ale ani typický sportovní oděv

Ještě donedávna se legíny braly za kousek, který je ryze sportovního charakteru. Na jiné než sportovní akce nebo sportovní činnosti jsme si je už ze zásady brávat neměly. Jenže doba se mění (a možná i díky koronavirové pandemii) se staly tak nedílnou součástí šatníků, že je nyní nosíme, i když jdeme do obchodu pro rohlíky nebo na procházku se psem (podobnou vlnu popularity zažily například i tradiční teplákové soupravy).

legíny
Hranice mezi oděvem na doma a do města se prolomily.

Stále však platí, že legíny nejsou kalhoty v pravém slova smyslu. I když už o nich nemluvíme jako o výhradně sportovním nebo domácím kusu oděvu, zároveň to není elegantní kousek, který bychom si mohly vzít i na společenské akce slavnostnějšího ducha.

Pohodlné, univerzální a zahřejí 

Na první pohled mluvíme o kousku oblečení, který je velmi pohodlný a komfortní. Díky svému upnutému střihu se snadno přizpůsobuje našemu pohybu čili nám nijak nezavazí při chůzi nebo jiné aktivitě. Pokud si je pořídíte v univerzálním, jednobarevném provedení, mluvíme o oděvu, který se vám bude snadno kombinovat. A navíc vás dostatečně zahřeje, jestliže sáhnete po zateplené verzi.

legíny
Nejčastěji nosíme legíny na sportovní aktivity.

Mnoho žen má však nošení legín spojených s jedním – s průsvitností, kvůli které jde na první pohled vidět i to, co nechceme. I vlivem toho, že se zpočátku prodávaly především průhledné legíny, velká spousta zástupkyň něžného pohlaví přešla na první zmíněnou stranu barikády čili ke skupině těch, které je odmítají nosit. Doba je však dnes už někde zcela jinde, stejně tak materiály se používají při výrobě odlišné, proto pohlížet na legíny jako dříve je nešťastné.

Dávejte si pozor při výběru

Samozřejmě i dnes můžete narazit na ony průsvitné modely, které nejsou příliš lichotivé. Trapným situacím však může předcházet jejich výběr. Stačí si najít legíny z odpovídajícího, kvalitního materiálu s větší gramáží, které vám budou především sednout svým střihem a celkovým zpracováním.

K TÉMATU  Napařování obličeje. Jak v zimě na zdravou pleť s pomocí bylinek a parní lázně

Při výběru legín k sobě navíc musí být každá žena maximálně upřímná. Zatímco velká velikost postavu deformuje, malá zase podtrhuje veškeré nedokonalosti.

Jak legíny nosit? 

Pokud jste na některé z prodejen vašeho oblíbeného butiku našla takové legíny, které jste se rozhodla zařadit do vašeho běžného dne, skvělé! Pojďme si prozradit konkrétní způsoby, jak legíny nosit, respektive s čím je nosit a s čím je kombinovat.

Legíny a šaty

Možná si říkáte, že legíny a šaty nejdou dohromady. Ale kupodivu mluvíme o trendu posledních měsíců, o kterém se nedá říct, že by chtěl znovu upadnout v zapomnění. Pokud chcete vyzkoušet tuto kombinaci, měla byste sáhnout po šatech, které jsou v délce zhruba pod hýždě, maximálně do poloviny stehen. Delší v tomto případě nedávají v kombinaci s legínami sebemenší smysl.

legíny
Kombinací se sukní nebo šaty nic nezkazíte.

Když si navíc do pasu přidáte pásek, který zvýrazní vaši figuru a vyvolá efekt takzvaných přesýpacích hodin, nebudete chtít nosit nic jiného.

Legíny a volnější blůzka

Říkají vám něco „oversized střihy”? Jejich kombinování je pro řadu žen noční můrou. Je však důležité si uvědomit, že se stačí držet jednoho jednoduchého pravidla. Pokud je jedna část volnější, druhá musí být upnutější. Tím dosáhnete pomyslné rovnováhy.

Skvělým příkladem i ukázkou toho, jak legíny kombinovat, je spojení tohoto kousku s volnější blůzkou, delší košilí nebo tunikou.

legíny
Ideální kus oděvu na kombinaci s oversized blůzkou, mikinou nebo košilí.

Legíny a vysoké podpatky

Abyste docílila optického zvýšení vaší postavy, kombinujte legíny s botami na podpatku. Nezáleží na tom, jestli se bude jednat o kozačky nebo o lodičky tradičního vzhledu, pokaždé mohou ženě přidat o několik centimetrů více a ubrat na kilogramech (alespoň opticky).

legíny
V kombinaci s vysokými podpatky si opticky přidáte pár centimetrů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tepláková souprava nebo šaty – jak by měl vypadat módní outfit pro letošní podzim a zimu?

K TÉMATU  Solné koupele prospívají našemu zdraví i kráse

Roztrhané silonky na dračku! Gucci šokoval a uspěl

Zdroje článku:
https://m.instory.cz/styl/3715-leginy-nejsou-kalhoty-a-nenahradi-je-musite-vedet-jak-je-spravne-nosit-a-co-k-nim-obleci.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu, https://www.nejleginy.cz/blog/jak-nosit-leginy-k-satum/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Našli jste v domácnosti potravinové moly? Neznamená to, že u vás doma vládne chaos a nepořádek. Nejčastěji se do našich obydlí tito malí škůdci dostanou v tašce s potravinami. Ano, nejčastěji si je domů přineseme. Druhá možnost, jak se dostanou dovnitř je, že přijdou od sousedů nebo dovnitř vlezou okny. Naštěstí způsobů, jak se jich zbavit, je několik. Proto, pokud nezabere jeden, vyzkoušejte další!
Nemusíte mít přímo roubenku nebo srub. Dřevěný interiér sluší každé chatě, ale můžete se jím obklopit i doma. Tento klasický materiál bude v módě pořád. Dřevo existuje v mnoha variantách i barvách a s jeho pomocí vytvoříte neopakovatelné bydlení. Působí příjemně a je také zdravotně naprosto nezávadné. Prohlédněte si krásné interiéry, kde je hlavním motivem právě dřevo.
Trombóza je název onemocnění, při kterém se v krvi utvoří sraženina a ucpe žílu. Jedná se třetí nejčastější kardiovaskulární onemocnění, jehož příznaky nebývají nápadné, ale následky mohou být fatální.
Období menstruace nemá ráda asi žádá z nás. Jak si ho tedy zpříjemnit, aby to nebyly dny v pekle? Zkuste pár tipů, aby vám bylo lépe!
O tom, že oddalování usnutí a následný nedostatek spánku způsobuje vystavení modrému světlu, jsme již psali. Ale příčin, které způsobují nespavost, je podstatně víc. Někdo má problém s usínáním, jiní usnou, jako když je do vody hodí, ale pak se vzbudí kolem třetí ráno a znovu usnout se nepodaří. Co s tím?
Pojďte se v klidu usadit a kroutit hlavou nad příběhy nešťastníků, kterým se rozhodně první rande nepovedlo podle jejich vysněných představ. Kdo si neohlídal zuby, kdo to přehnal s romantikou, kdo ukázal ze svého těla více, než měl původně v plánu a kdo již svou životní lásku nebyl schopen nahradit někým novým?
Jak docílit toho, abyste měla vlasy nejen lesklé a pevné, ale také zdravé a odolné? Buď si můžete koupit vlasovou masku v drogerii, anebo si připravit vlastní, která vašim vlasům dodá všechny potřebné živiny a za mnohem nižší cenu.
Říká se, že střepy přinášejí štěstí. Ještě větší radost vám však udělá, když se žádné sklo nerozbije. Někdy je proto lepší nechat broušený křišťál ve skříni. Takové akce jsou třeba zahradní oslava, piknik s kamarádkami nebo silvestrovský večírek.
I když je pouze otázkou, jestli se v létě dostaneme k vodě, na koupaliště nebo na dovolenou, neznamená to, že bychom měli přestat pracovat na své postavě. Štíhlá figura nám dodává sebevědomí, což je v dnešní době velmi důležité. Pokud vás však nebaví klasický běh, stojí za zvážení pilates.  
Podívejte se na nápadité úpravy ulic ve Francii a New Yorku. Některé z nich jsou skutečně vtipné, přestože pouliční malby často balancují na hraně zákona. Co myslíte, je to zpestření nebo nevkus?
„Zhasni a na nic se neptej!“ Vypadá to ve vaší ložnici nějak takhle? Neumíte prodat svoje ženství, charisma ani chlípné dovednosti, protože se pořád jen stydíte? Na to existuje medicína, kterou ovšem v lékárně nekoupíte. Kam se pro ni chodí?
Viber, jedna z nejpopulárnějších komunikačních aplikací na světě, vám přináší zábavnou velikonoční hru. Hledejte vajíčka, která schovali zajíčci a vyhrajte naše velikonoční ceny!

Výběr článků

Výběr kontaktních čoček je pro každého jejich nositele klíčovým. V dnešní době existuje celá řada variant kontaktních čoček, které mohou vyhovovat jednomu a druhému naopak méně, či vůbec. Jak tedy správně vybrat a nesáhnout vedle? Existuje několik možností, ale nejlépe vám pomůže váš oční specialista
Pokud se chcete letos blýsknout, můžete vsadit i na červené tenisky. Ty jsou stylové a můžete je ladit s nejrůznějšími trendy oděvy a s módními doplňky. Jestliže zrovna nejste módní guru, nemusíte si zoufat. My vám na následujících řádcích prozradíme o červených teniskách vše podstatné. Proto čtěte a pojďte se inspirovat s námi!
Dlouhé vlasy vypadají skvěle, ale je potřeba jim věnovat spoustu péče. A občas v životě přijde okamžik, kdy máte náladu na změnu. O jednu z nich se postará i kadeřník. Zkrácení a nový účes může být právě to, co nastartuje další etapu. Podívejte se na vlasové proměny!

Nepřehlédněte

Když se lísáme ke zvířatům, jejich nenadálý pohyb nebo zvukový projev nás pěkně vyděsí. Někdy tak trochu zapomínáme, že zvířata nemusí brát tulení jako něco příjemného. Zajímá je vaše jídlo, a jdou po něm hlava nehlava. Reakce dětí i dospělých je vždy leknutí, jen ti malí se trochu víc bojí. I takový roztomilý tuleň umí pěkně vyděsit!
Bílá kuchyně se může už od prvního pohledu zdát jako jasná výhra. Je to barva, která se hodí ke všemu, je nadčasová a nesmrtelná. Možná máte představu, že bílá kuchyně vydrží roky, protože nikdy nevyjde z módy. Navíc už se nemůžete dočkat, jak se vyřádíte na doplňcích, protože k bílé se přece hodí všechno. Bílá kuchyně ale má i své stinné stránky. Znáte je?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek