Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Volby 2022: Proč jít k volbám a hodit svůj názor do urny?

Nezajímá vás politika? Měla by. Nenechte rozhodovat o své budoucnosti jiné a jděte k urnám. Proč? Politici se přetahují o moc, kterou můžeme dělit na lokální a globální. Uvědomte si, že je důležité, jaký člověk stojí v čele. Manipulátor, nebo někdo rozumný?
volby
Má to smysl. Udělejte si čas a běžte k volbám.

22. 09. 2022

22. 09. 2022

Zdali jste nespokojeni se současným politickým trendem, nebo ho chcete podpořit, neváhejte a projevte svůj hlas. Vaše obec či celý stát se může vydat úplně jiným směrem. Nezapomeňte, že volební období není dlouhé.

Když dáte možnost vládnout, neočekávejte okamžité změny, protože to není reálné. Čím větší město, tím je složitější se prosadit.

Promyslete dobře, jestli dáte současnému vedení šanci obhájit titul. Senát se vám může zdát být zbytečnou institucí, ale není tomu tak. Je to takový jistič demokracie. Senátoři nejsou příliš populární, většinou to jsou starší muži vysoké prestiže.

Volby do zastupitelstev obcí

Komunální volby 2022 budou probíhat 23. a 24. září. Komunální volby jsou volby do zastupitelstva obce – města či vesnice. Už jste jistě do schránky obdrželi volební lístky, na nichž vám byla představena kandidátní listina. Máte své oblíbence? Chcete volit jednu konkrétní politickou stranu?

hrad
Komunální volby jsou v pořadí třetí volby s nejvyšší účastí, hned po poslaneckých a prezidentských.

Do každého zastupitelstva se volí různý počet lidí, záleží na velikosti vaší obce. Nezapomeňte, že v komunálních volbách se “křížkuje” (označení křížkem) nikoli “kroužkuje”. Vaše oblíbence “kroužkujete” ve volbách do poslanecké sněmovny. Nevíte, jak odvolit? Vysvětlíme vám to.

Křížky u jednotlivých kandidátů mají přednost před křížkem u dané strany. Nemá cenu „křížkovat“ více zástupců než je potřeba do zastupitelstva.

Příklad: Vaše zastupitelstvo tvoří sedm lidí. Je zbytečné označovat více lidí než sedm. Nemá to smysl, protože poslední z kandidátů nebude počítán.

Senát 2022

Volby do senátu nejsou celorepublikovou záležitostí. Každé dva roky se obměňuje 1/3 komory. To znamená 27 senátorů. Volí se pouze v 27 státních obvodech. Tento rok se první kolo koná též 23. – 24. září. Druhé kolo o týden později.

K TÉMATU  Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa
žena
Senátní volby nejsou v ČR vůbec populární.

Volí tyto okrsky:

  • Karlovy Vary
  • Most
  • Plzeň
  • Český Krumlov
  • Tábor
  • Beroun
  • Praha 11
  • Praha 10
  • Praha 6
  • Mělník
  • Ústí nad Labem
  • Liberec
  • Jičín
  • Kutná Hora
  • Pardubice
  • Ústí nad Orlicí
  • Blansko
  • Jihlava
  • Brno – město
  • Olomouc
  • Bruntál
  • Nový Jičín
  • Ostrava – město
  • Frýdek Místek
  • Kroměříž
  • Hodonín

Je důležité volit

V první řadě se nenechte oklamat divokou rétorikou kandidátů. Nepřímo na nás tlačí ze všech strav z volebních spotů, stánků, plakátů, diskuzí. Jde jim samozřejmě o to, aby si vás naklonili na svoji stranu. Abyste hodili hlas právě jim!

pivo
Máte moc svým hlasem rozhodnout. Není to krásné?

Ať už jsou vaše sympatie jakékoliv, jděte volit. Má to smysl. Vyjádřit svůj názor u voleb má mnohem větší váhu než nespokojené komentáře na sociálních sítích. Jděte volit teď a tady.

TIP: Pokud vás článek zaujal nebo se chcete ve všech zásadních zprávách a dění lépe zorientovat, rozhodně navštivte instagramový profil politika_nejen_pro_mlade.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Emancipace se obrátila proti ženám. Feminismus jim přímo škodí!

Manželství pro všechny: Kde je problém a co opravdu znamená registrované partnerství?

Zdroje článku:
Instagram politika nejen pro mladé, https://2022.programydovoleb.cz/?gclid=Cj0KCQjw7KqZBhCBARIsAI-fTKLrH4fEGDmp0XxpSiF8AV6BeAu8MweUc0Ca6mFFOKD9QsKrYPpFS30aAk0LEALw_wcB, https://www.czso.cz/csu/czso/volby-2022
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Svět českého filmu přišel 8. listopadu 2022 ve věku jedenaosmdesát let o jednu z nejuznávanějších režisérek a scenáristek u nás, Marii Poledňákovou. Jaká byla? Co ovlivnilo její tvorbu? A jaké filmy patří mezi ty nejoblíbenější? Zavzpomínejte s námi.
Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
Neustále si něco píšou na mobilu, navštěvují se, a rozhodně si nejste jistá, že jste schopná se na to dále dívat? Poradíme vám, jak vyzrát na situaci, kdy se váš přítel stýká se svou ex.
Máte chuť oživit nebo nějak upravit starší džíny z vašeho šatníku? Žádný problém! Podívejte se, co všechno lze s džínovinou udělat a jak skvělý je výsledek.
Udržování zdraví na pracovišti je klíčové pro produktivitu, spokojenost a celkovou pohodu. V tomto článku se dozvíte, jak si udržet fyzické a mentální zdraví i během náročných pracovních dnů. Poradíme vám, jak efektivně řešit stres, najít čas na pravidelný pohyb a zdravě se stravovat, i když jste zaneprázdněni pracovními povinnostmi. Navíc zvýrazníme význam psychické odolnosti a technik odpočinku, které pomohou zachovat klidnou mysl a pozitivní postoj. Tyto tipy vám umožní nejen lépe se cítit, ale také zvýšit vaši efektivitu a spokojenost v práci.
Probouzíte se každé ráno s pocitem, že nadcházející den nebude stát za nic? Nemáte sílu na běžné denní činnosti, natož na práci či vaše koníčky? Pak je třeba s tím něco dělat. Ne nadarmo se říká, že ráno dělá den.
Plavky již dlouho nejsou brány jen jako nutné zakrytí těla při pobytu o vody. Naopak, i toto oblečení provází vývoj a plavková móda snad nikdy nebyla tak různorodá, jako je právě teď. Jaké plavky tedy ale budou letošní sezonu in?
Televize Óčko přináší do českého televizního éteru odvážný formát, který rozvířil vody ve Velké Británii i dalších zemích. Naked Attraction, seznamovací reality show, která odhaluje více než jen osobnost svých účastníků, nyní otevírá dveře castingů pro svou tuzemskou verzi. V této jedinečné soutěži se účastníci představují v nejupřímnější formě – zcela bez oblečení, což umožňuje odlišný pohled na výběr potenciálního partnera. Odvaha stát se součástí Naked Attraction může účastníkům přinést nejen nové zážitky, ale možná i lásku jejich života.
Víte, kolik tekutin by měl denně vypít pes a kolik kočka? A jak včas rozpoznáte dehydratované zvíře, kterému jde o život? Naučíme vás to. A poradíme také optimální domácí podmínky, za které vám chlupáč poděkuje!
Jak vypadá vaše každodenní rutina v péči o pleť? Možná začínáte a končíte odličováním, ale vaše pokožka vyžaduje mnohem víc. Zařaďte proto do své pravidelné rutiny také face baňky, s jejichž pomocí můžete rozproudit krev ve vaší pokožce.
Přemýšlíte už nyní nad tím, kam se letos pojedete podívat? Zahraniční dovolená může být naplánovaná s předstihem, ale klidně i rozhodnutím na poslední chvíli. Dovolená v Itálii je mezi Čechy každým rokem velice oblíbená.
Vzájemné intimní chvíle soukromí si každý z nás střeží jako oko v hlavě. Jsou ale výjimky, kdy se naše čtenářky rády svěří s tím, jak to u nich doma probíhá – a to jsou prožité trapasy. Pojďte se s námi zasmát u příběhů, co napsal sám život.

Výběr článků

Tohle jistě všechny známe… Ani se nenadějete, chvilku zůstanete na sluníčku (ať už odpočívat nebo pracovat) a večer se pak doma nestačíte divit, jak máte červená ramena, záda nebo jinou část těla. Je to nepříjemné, člověku se špatně spí, pokožka je napjatá, citlivá. Kolikrát je obtěžující i nošení různého oblečení s ramínky, těsnějšími okraji. Jak si můžete v takovou chvíli pomoct a dát svou pokožku zase rychle do pořádku?
Zítra se bude rozhodovat o vaší budoucnosti. V práci i v soukromí. V neděli se Luna přiblíží hvězdě Albaldach. Co to znamená pro vás? Astroložka Naďa Šmídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví na tento víkend. Co všechno se dá očekávat?
Dobře se odlíčit, hydratovat pleť nebo se dostatečně chránit před sluncem… Jsou určitá pravidla, která fungují, ať je vám 20 nebo 50 let.  Naše pokožka se ale postupem času mění a v každé etapě života potřebuje něco jiného. Co přesně?

Nepřehlédněte

Bylinková zahrádka v sobě skrývá mnoho kouzla. Kromě toho, že je krásná na pohled, je také zdrojem spousty podmanivých vůní a léčivých účinků pro naše tělo. Jak založit bylinkovou zahrádku, abychom se z ní mohli těšit i několik let? Máme pro vás pár tipů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek