Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Hry pro děti do auta, aby vám cesta utíkala

V létě je čas cestování, a to bývá mnohdy pro lidi s dětmi noční můrou. Jedním z řešení je jezdit na výlety v noci, ale například cesta k moři zabere i více času, než jsou děti ochotné spát. Proto bychom vám rádi doporučili některé hry, které děti stoprocentně při jízdě v autě zaujmou a zabaví.
hry
Hraní jednoduchých her děti v autě zabaví a ukrátí vám dlouhou cestu.

19. 08. 2022

Poznej, jaké jsem zvíře

Tato hra se mezi dětmi také nazývá “mám chlupy”? Protože to je obvykle hned první otázka, na kterou se dítě zeptá.

Hra spočívá v tom, že jeden z cestujících si myslí na nějaké zvíře. Ostatní z posádky vozu se ho ptají, jak dané zvíře vypadá, co jí, kde žije nebo jak se chová. Hlavní aktér této hry může odpovídat jen ano, nebo ne. Vyhrává ten ze soutěžících, který uhádne dané zvíře. Hra je to velmi zajímavá a možná i vás překvapí, jaká všechna zvířata vaše děti znají.

Počítání aut a věcí okolo cesty

Zábavnou hrou pro děti, ale mnohdy i pro dospělé, je počítání aut nebo věcí po cestě.

Každý z cestujících si na začátku cesty určí, co bude počítat. Například: popelářská auta, cisterny, dvoupatrové autobusy, vlaky, zelená auta značky Škoda a podobně. Účelem hry je napočítat co nejvíce daných věcí.

Deskovky do auta

Pokud máte děti, které rády hrají deskové hry, je vhodné jim do auta koupit hry na cesty. Jedná se například o hru Hadi a žebříky, Člověče nezlob se, dámu nebo šachy. Hry do auta mají obal z kovu a figurky s magnetem, takže se i při nerovnosti v terénu figurky nikam neposunou. Hlavní výhodou je pak to, že se hra může bez problému mezi účastníky přenášet.

hry
Sourozenci se mohou zabavit v autě mezi sebou.

Kartičky s obrázky

Hlavně pro menší cestovatele je velmi vhodná hra s několika obrázky. Kartičku si můžete s dětmi vyrobit doma nebo si ji můžete stáhnout na internetu.

Kartička většinou obsahuje 10 obrázků, například: kostel, traktor, kabriolet, krávu, psa, čápa, tovární komín, kočárek a podobně. Na kartičku můžete nakreslit věci, které má dané dítě rádo. Pro kluky je vhodnější namalovat více druhů dopravních prostředků nebo dopravních značek. Pro holčičky se nebojte
nakreslit kočárky, zvířátka či dětská hřiště. Dítě pak během cesty kouká ven z okna, a cokoli co uvidí a je na kartičce, to si škrtne. Úkolem je pak vyškrtat co nejvíce věcí z kartičky.

K TÉMATU  Prázdniny se blíží. Co vše se mění při cestě do Chorvatska?

Slovní fotbal

Asi nejstarší a nejznámější cestovatelská hra je slovní fotbal. V této hře jde o to, aby slovo následující začínalo na stejné písmeno (pro těžší alternativu na stejná první dvě písmena) slova předcházejícího.

rodina
Nevzali jste žádné hry? Zahrajte si slovní fotbal.

Tedy pokud “vykopáváte” – začínáte s hrou, řeknete slovo. Například slovo LOKOMOTIVA. Pokud hrajete lehčí verzi, další na řadě musí vymyslet slovo, které začíná písmenem A. U těžší verze by další slovo muselo začínat na písmena VA. A jede se dál, dokud jeden z hráčů nevymyslí žádné slovo. Poté nastává tzv. gól. Hráč dostal gól a začíná opět vykopávat. Vyhrává ten z hráčů, který má nejméně získaných gólů.

Kreslení pro trochu ticha

Ideální výbavou pro děti do auta je tužka a papír. Myslete na to, že v autě to dost drncá, a tak se pod papír vyplatí pořídit pevné desky. Nebo blok s pevnými stranami.

Pokud máte soutěžení málo, můžete si klidně s většími dětmi zahrát hru lodě nebo piškvorky. Popřípadě se dá hrát i hra město, jméno, zvíře, věc. Menší děti si můžou nakreslit to, co vidí z okna auta. A za pěkný obrázek můžou dostat sladkou odměnu.

Vyplatí se dělat přestávky

Pokud vás čeká opravdu dlouhá cesta autem, vyplatí se mít pár es v rukávu. Proto doporučujeme stáhnout několik hezkých dětských písniček, případně pokud je možné umístění tabletu v autě, také pár pohádek. Hračky a hry dávejte dětem postupně, protože to je pak pro ně větší zábava. A když je situace k nevydržení, nebojte se udělat menší pauzu, třeba na dětském hřišti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší audioknihy, které vás pohltí nejen na letní dovolené

5 důvodů, proč je lepší vyrazit na dovolenou autem

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
I ženy umí zdolat obrovské překážky a nejvyšší hory světa. Jednou takovou je horolezkyně Klára Kolouchová, která stanula na vrcholu Mount Everestu a čerstvě i obávané K2. Její výstup i životní příběh poutavě přiblíží právě vznikající dokument, který připravuje režisérka Jana Počtová.
Protiklady se zpočátku mohou přitahovat. Pak přijde společný život a všechno je často jinak. Mají tedy šanci na společný život partneři, kteří jsou naprosto jiní?
Také patříte mezi ženy, které mají mastnou pleť a lesknou se tak v létě i v zimě? Pak vám ze všeho nejdříve pogratulujeme. O ženách s mastnou pletí se říká, že stárnou velmi pomalu a po celý svůj život budou vypadat minimálně o pět let mladší. Na mastné pleti se totiž netvoří tolik vrásek. Tou špatnou správou je, že v létě trpíme.
Venku je sychravo, zima, a druhý den svítí slunce a sundaváte vrstvu oblečení. Právě tohle období je nejnáročnější na náš imunitní systém. Jak se dá zvýšit obranyschopnost organismu?
Čekáte na to, až špinavé hrnky od kávy, které se hromadí ve dřezu, umyje váš partner? Jestli nechcete čelit riziku rozchodu i úzkostným pocitům beznaděje, raději to vezměte do vlastních rukou. V sázce je až příliš mnoho!
Filmy, na které se budete těšit. Možná nejsou významné svou hloubkou, ale, dámy, pozor! Ti chlapi v nich jsou prostě neodolatelní! Kdo vám zpříjemní dnešní den?
Když se lísáme ke zvířatům, jejich nenadálý pohyb nebo zvukový projev nás pěkně vyděsí. Někdy tak trochu zapomínáme, že zvířata nemusí brát tulení jako něco příjemného. Zajímá je vaše jídlo, a jdou po něm hlava nehlava. Reakce dětí i dospělých je vždy leknutí, jen ti malí se trochu víc bojí. I takový roztomilý tuleň umí pěkně vyděsit!
Česnek je jedna z nejzdravějších potravin na světě. Odhání bacily, viry i upíry a je ceněným čističem cév a celého těla. I když se situace už hodně zlepšila, opravdu kvalitní česnek je na českém trhu stále poměrně nedostatkovým zbožím a pokud už je kvalitní, bývá velmi drahý
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Přemýšlíte o pořízení AKU nářadí? Třeba taková AKU sekačka na baterie. To není jen zodpovědný ekologický plán. Je to dobrá volba ve všech směrech. Už jen využití moderních technologií, kdy se potkávají výhody elektrických a benzínových strojů, je toho důkazem. Žádné kabely, maximální pohodlí, perfektní výkon, spolehlivost. Jedna baterie pro všechno. Není to sen?

Výběr článků

Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
Žádná domácnost se neobejde bez jídelního stolu. Mezi všemi vyniká stůl z masivu, bytelný a odolný nábytek z masivního dřeva. Můžete vybírat z nespočtu tvarů i materiálů, jako dub, buk, ale i borovice nebo jedle. Stůl z masivu se stane dominantou vaší kuchyně nebo obývacího pokoje.
Stavby, které vznikají vyřazením lodních kontejnerů, si získávají stále více příznivců. Pokud jste se ještě s takovými domy nesetkali, pravděpodobně si myslíte, že výsledek nebude vypadat nijak vábně a obyvatelně. Nicméně opak je pravdou. Proč kontejnerové domy získávají na popularitě, když dnešní trh nabízí další, již ověřené alternativy bydlení v podobě rodinných či panelových domů?

Nepřehlédněte

Přemýšlíte nad skladbou svého jídelníčku? Víte, kolik sníte denně bílkovin nebo vlákniny? Hlídáte si, co jíte? Možná, že ne. Hodně lidí nepřemýšlí nad tím, co jí a zda se stravuje správně. Většinou jako výmluva poslouží nedostatek času. Bílkoviny jsou ale pro tělo skutečně nezbytné a drtivá většina populace jich konzumuje málo. Zkuste to změnit.
Máte pocit, že vaše aviváž není tak zázračná jako v televizní reklamě? I když nerozjasní barvy vašeho prádla tak, jak by podle televize měla, nelamte nad ní hůl. Své využití najde i v mnoha dalších oblastech, na které její výrobce tak úplně nemyslel. Kde všude vám aviváž přijde vhod? To se dozvíte v našem dnešním článku.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek