Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Lze si užít koupání s menstruací? S těmito pomůckami ano

Léto nepochybně patří k vůbec nejoblíbenějšímu období, které většina z nás vždy netrpělivě vyhlíží. Ostatně není nic lepšího, než si užívat sluneční paprsky, hodit opalovačku a vyblbnout se v prohřáté vodě. Jenže co když pohodovou idylku naruší příchod menstruace?
koupání s menstruací
S novodobými pomůckami se nemusíte na bazén během svého týdne jen koukat.

28. 07. 2022

28. 07. 2022

Ať je léto, nebo zima, s menstruací, která nás měsíc co měsíc alespoň týden doprovází, prostě musíme počítat. Ale ruku na srdce – v létě bychom ji s radostí klidně oželely. Není totiž nic horšího, než se v tropických teplotách (a zabalená ve vložkách) kroutit v křečích a se slzou v oku koukat na ostatní, kteří zrovna dovádí ve vodě. Koupání s menstruací totiž považujeme za obtíž. Navíc nám to do jisté míry komplikuje plánování dovolené, nehledě na fakt, že sem tam se stane, že zkrátka přijde neohlášeně dřív nebo později. Ať tak či onak se vyplatí být připravená na každou situaci. Jenže jak? Na to se právě teď podíváme.

Oddálení menstruace není vždy ideální řešení

Ve spojení menstruace a dovolené nejednu z nás napadne klasické oddálení periody za pomoci prášků od gynekologa. To se však vyplatí tehdy, pokud termín vaší dovolené přímo koresponduje s počátkem menstruace. Ovšem řada žen se snaží vyhýbat chemickému oddálení menstruace, které zákonitě rozhodí klasický cyklus ženy (navíc občas ani ty pocity, že je ve vašem těle něco trochu jinak, nejsou úplnou lahůdkou).

A právě proto se ženy snaží hledat další skulinky, jak si i to koupání s menstruací užít naplno. Tentokrát pomineme všelijaké přírodní pomocníky pro oddálení nebo snížení intenzity menstruace (prý funguje citrón a některé bylinky), zato se mrkneme na menstruační pomůcky, se kterými bude vás červený týden o něco komfortnější.

Menstruační tampóny s probiotiky

Zatímco některé ženy na ně nedají dopustit, jiným zkrátka nesedí. Ovšem je bez výhrad, že tampóny už řadu let patří k pomůckám, díky nimž si bezstarostně užijete koupání i sportování. Pokud jste ale obecně náchylnější na poševní infekce, zkuste místo klasických vsadit na tampóny s probiotiky. V případě slabší menstruace nejsou od věci tampóny napuštěné vazelínou, které zabrání proniknutí bakterií skrze tampón do pochvy. 

K TÉMATU  Čtyři fáze Měsíce a jejich symbolika. Ovlivňují naše pocity, úsudky i cyklus
koupání
Koupání s menstruací není žádný mýtus.

Menstruační kalíšky

Jsou bezesporu úžasnou a cenově výhodnou variantou, která je víceméně přátelská i k přírodě. Vzhledem k tomu, že jeden kalíšek vám poslouží bezmála pět let, nevzniká po něm tolik odpadu, jako třeba po tampónech.

Vyrábí se v řadě velikostí, jejichž výběr se odvíjí podle toho, zda jste rodila či nikoli. Každý kalíšek má pak svůj určitý objem, který zvládne unést. Ve chvíli, kdy se naplní, stačí obsah krve vylít, kalíšek propláchnout horkou vodou a znovu zavést. Jeho zavádění však vyžaduje určitou dávku cviku, ovšem po chvíli vám to ani nepřijde – jakmile to dostanete do ruky, půjde to hladce a díky jeho pružnosti ho v poševní oblasti ani nepocítíte.

Ve vodě není třeba se obávat, že by krev z kalíšku nějak vytekla, jestliže tedy používáte tuhle pomůcku, můžete si v klidu užít i koupání s menstruací. Nestane se vám, že by se jako tampón moc nasákl a pokusil se ”vyklouznout”.

Menstruační houby

Mezi menstruační pomůcky musíme zařadit i menstruační houbičky, jež v posledních letech zažívají poměrně velký boom. A je tomu tak právem. Oproti tampónům nebo třeba kalíšku jsou úžasně měkké, snadno se přizpůsobí, proto v pochvě nebudete mít pocit, že vám tam něco překáží. Jejich zavádění je zároveň o to snazší a co se míry absorpce týče, i tady můžete být v klidu.

Houbičky jsou k dostání v mnoha tvarech i velikostech – určené pro slabou až silnou menstruaci. Ovšem pozor, i tady je nutné dodržovat pravidelnou výměnu v rámci prevence toxického šoku. Vybrat si pak můžete mezi mořskými houbami, anebo průmyslově vyráběnými houbičkami, které svým vzhledem připomínají houbičky na nanášení make-upu. 

bolest
I když obvykle máme radost, že menstruace přišla, ty bolesti bychom si hned odpustily.

Menstruační plavky

Koupání s menstruací nikdy nebylo snazší, než po vynálezu menstruačních plavek. Přestože menstruační plavky jsou v našich končinách ještě docela v plenkách, i tak už je na pár místech úspěšně pořídíte. Co nevidět se však dá předpokládat přísun nových a nových modelů, které potěší nejen svým designem, ale také sílou absorpce. V zahraničí snadno pořídíte plavky jak pro slabou, tak i vysokou sílu menstruace, které vás ochrání v každé fázi ženského cyklu.

K TÉMATU  Menstruační houba: Pomocník nebo hrozba?

Menstruační plavky jsou doslova jako sen. Díky speciální technologii dokážou vstřebat úctyhodný obsah menstruační krve, aniž by ji propustily ven. A samozřejmě vůbec nejlepší jsou pro všechny ženy, které si nechtějí do pochvy nic zavádět, ale jen si jakoby obléknout klasické plavky a jít se prostě koupat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Menstruační kalhotky: Menstruace plná pohody a ekologie

Menstruační cyklus v čase: Jak se mění po dekádách?

Zdroje článku:
https://www.cosmopolitan.com/uk/body/health/a12053820/is-it-safe-to-swim-on-period/&prev=search&pto=aue
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Druhů čaje existuje skutečně nepřeberné množství. Čaj, to je životní styl, rituál, který se opakuje dnes a denně. Někdy jím zaháníme žízeň, jindy ho pijeme na chuť. Ovocný nebo bylinný čaj známe dozajista všichni, ale už méně jsou nám známé jejich účinky nebo podrobnější dělení. Pojďme se proto na čaje podívat společně.
Rozvod je záležitostí každého druhého manželství. Toto uvádějí statistiky - a bohužel je to pravda. Čím to je? Možná spolu lidé málo komunikují, nejsou ochotni přijímat kompromisy. Ten kompromis by však měl být prvotním zejména v případě, kdy z manželství vzešly děti.
Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!
Letos zatím sněhová nadílka lyžařům příliš nepřeje, což je důvod, proč za lyžařskými zážitky vyrazit za hranice. Vydat se můžete do několika zajímavých středisek, která se nacházejí v Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Francii.
Šedá v interiéru vládne! Nejsou to pastelové barvy ani zářivé kombinace, které bychom chtěli vidět doma. Trendy a zájem zákazníků jasně ukazují, která barva se těší oblibě. Obývací pokoje, kuchyně, ložnice i koupelna, tam všude lahodí oku šedá. Žádná jiná barva se nemůže pochlubit takovým množstvím odstínů. Šedá maximálně těží z toho, že se ze všech barev nejvíc hodí k bílé, což je tradiční barva stěn v interiéru. Právě v kombinaci s černou nebo dalšími odstíny šedé spolu potom mohou vytvořit zázraky i u vás doma.
Pro podklady na tento článek nemusíme sahat hluboko do kapsy, vždyť přece katastrofické filmy se často natáčejí právě na základě skutečných událostí. Ke každé události se pak přirozeně přidá malé nebo velké množství fikce a divák se může těšit na fascinující a zároveň strašidelný koktejl. Hollywoodští filmaři jsou na takové trháky přímo odborníci, a proto se nechte strhnout ojedinělými snímky, které by za žádnou cenu neměly ujít vaší pozornosti!
Každý z nás občas zalže – ať už se jedná o milosrdnou lež, anebo prostě jenom proto, aby vypadal dobře a udělal dojem na ostatní. Ale, jak se říká, lež má krátké nohy! O tom ví něco i lidé, co se s námi podělili o své příběhy a zažili trapas při provalení se jejich výmyslů.
Rok 2021 byl tím, během kterého se začala projevovat velká ekonomická krize. Mnozí se domnívali, že je dávno za námi, ale to nejhorší nás teprve čeká, a to i letos, jelikož zdražující elektřina se právě v nadcházejících měsících velkou měrou zapíše do rodinných rozpočtů. Ať už jste se dostali do situace, ve které jste museli nového dodavatele energií najít, případně jste se k tomuto kroku rozhodli dobrovolně, prozradíme vám, na co si dát pozor a jak ho vybrat.
Start do nového roku je ideální doba, kdy byste se měli začít o sebe lépe starat a napravit co nejvíce hříchů z minulosti. Lednová očista, zdravější strava a více pohybu vám udělají jedině dobře. Budete se cítit lehčeji. Shodíte přebytečná kila a vhodné bylinky vás zbaví všech škodlivin, které se ve vás za poslední rok nahromadily.
Vlasy jsou korunou člověka. Když padají, je to špatné. Když padají ženám, je to hotová katastrofa. Čím je to způsobené a dá se ztrátě vlasů zabránit? Zkusíme vám odpovědět.
Sezóna klíšťat už nastala. Že se kvůli tomu bojíte do přírody, abyste si domů nepřinesli boreliózu nebo klíšťovou encefalitidu? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu, nemusíte se vzdávat přírody, abyste žádné klíště nepřilákali. Stačí se jen dostatečně chránit a vsadit na prevenci.

Výběr článků

Nebaví vás vaše práce? Nebojte se, je to normální. Mnoho lidí začíná nebo končí svou kariéru na pozici a v oboru, který nemusí být právě smyslem jejich života. Prostě jim dává peníze. Co s tím, když chcete něco víc?
Nošení dioptrických brýlí neznamená, že byste měli automaticky zanevřít na make-up. Naopak. Dokonce existují i speciální návody, jak se nalíčit tak, aby make-up dokonale ladil s vašimi brýlemi. Ať už nosíte brýle na blízko nebo na dálku, s obroučkami nebo bez, ideální make-up můžete vykouzlit každé ráno.
Peníze nerostou na stromech, ale i kdyby rostly, bylo by hloupé odmítat příležitosti k výhodnému nákupu. Pokud rádi utrácíte v e-shopech, následující tipy uleví vašemu rozpočtu. Prozradíme vám, jak v e-shopech šetřit a nemuset přitom slevit z kvality zboží. Internet je neuvěřitelně spletité bludiště a najít tu nejlepší nabídku je mnohdy velmi náročné. Někdy člověk stráví celé hodiny prolézáním virtuálních regálů, než se objeví ta správná. Zdaleka nejhorší jsou však tzv. impulzivní nákupy, právě mohou peněženku řádně provětrat. Naštěstí se můžete řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým se vlk nažere a koza zůstane celá – nakoupíte ke své spokojenosti, ale nebude lamentovat nad extrémní útratou. Jdeme na to!

Nepřehlédněte

I letošní léto se neslo ve znamení barev v mnoha zahradách. Zatímco někdo pěstoval klasické růže, jiní se rozhodli pro takzvanou pupalku. Pupalka dvouletá se však i přesto netěší velké oblíbenosti. Je to velká škoda, je totiž tak zajímavá! 
To, co mnozí dávno tušili, se 1. října 2019 stalo realitou. V 80 letech zemřela pěvecká legenda a české národní bohatství Karel Gott. V anketách Zlatý slavík a Český slavík získal celkem 42 ocenění, nicméně ne všechno se mu v životě povedlo. Proč byl terčem pomluv i vtipů?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek