Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Nela v koučinku: První schůzka s koučkou

Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.
první schůzka
Posaďte se, začíná první sezení. Bude to cesta klikatá.

První metry maratonu k lepšímu já. Nervozitka, těšení… Probereme dojmy i fakta o tom, jak koučink Emočních rovnic s Marcelou probíhá. První schůzka začíná.

Krok za krokem

Že jsem Nela a že mi sem tam něco nejde, to už víte. Že jsem s tím začala něco dělat, to víte také… Že mám koučku Marcelu Hlaváčkovou, je také známo.

Zvenčí malý krok pro člověka, začátek velkých věcí pro mě, a dost možná i pro vás, kdo se rozhodnete měnit vytesané cestičky v našich mozkovnách – první koučink, první “ochutnávka” Emočních rovnic, přístupu, pravidel hry a testování mých (a nejspíš i Marcely) pocitů.

Co jsem čekala (a jak jsem se před první schůzkou cítila)?

  • Že budu muset sáhodlouze vysvětlovat, vyprávět a trochu jsem se bála, že vlastně nevím, kde začít.
  • Byla jsem zvědavá, jestli Emoční rovnice odpovídají mé představě zaběhlých synapsí v našich hlavách, který jsou důsledkem našich zkušeností (ať už z reálného, získaného nebo třebas i vybájeného pohledu, prostě toho našeho pohledu na svět), a které jde nějak (ale sakra jak?) přetočit a upravit, aby nám bylo líp.
  • Byla jsem zvědavá, trochu nervózní a těšila jsem se na něco nového.

Co první schůzka přinese?

  • První oťukání
  • Vysvětlení a udělení přístupu do chytré složky (appky, webového rozhraní… ), kde se za vedení Marcely dějou kýžený změny. To se mi ohromně líbí, vidím, že na sobě pracuju, jsem nucená o sobě a svých pocitech a zážitcích přemýšlet, zapsat je. Tady nejdřív kouč začne se zachytáváním vašich/našich Emočních rovnic, aktuálně mě nejvíc pálí to, že nemám dobře zorganizovaný den – ve zkratce makat od 10 do 4 v jedné práci, přiletět domů a pokračovat do půlnoci ťukáním do monitoru měsíce v kuse bez pauzy, to není hrdinství, to je kravina… a ač mi sláma v botách neva, chci je mít aspoň přijatelně čistý.
  • Koučink se soustředí na 4 kvadranty života – VZTAHY, PENÍZE, PRÁCE, ZDRAVÍ – naučila jsem se, jak si “oznámkovat” moji spokojenost/nespokojenost ve všech sférách pomocí škály 0-10. První schůzka tedy znamená výchozí bod – kde jsem teď a jak se v jednotlivých kvadrantech cítím a jako au! Ono podívat se na svůj život a zhodnotit ho bez zbytečnýho přemýšlení, rozumu a vstupů typu: A co si ta Marcela pomyslí, když jí TOHLE přiznám? To vás sem tam bodne. Ale dobře mi tak, je kam jít.
K TÉMATU  Jitka (43): Dceru mi odvedl drogový dealer. Jak se s tím srovnat?

Upřímně mě překvapilo, jak rychle dokáže moje koučka odhadnout, jak člověk funguje a kde je zakopaný pes. Vyvodila o mně závěry, které bych před sebou ještě pár let jinak ráda potutelně tajila. A to hlavně v oblasti partnerských vztahů, kdy jsem pronesla pár vět (když vám pak Marcela čte zpětně, co jste mimoděk pronesli… wow) a byla jsem chycená in flagranti, opravdu, klobouk dolů!

Vysvětlila mi úvod – práci na mých myšlenkách, zatím našla moje nežádoucí cestičky, sepsala je, potvrdily jsme si správnost a můj úkol je převrátit je o 180 stupňů a pak “trochu ubrat páru”, dostat se na chtěnou cestu.

Jednoduchý příklad: Je mi zima, je mi teplo nebo je mi příjemně teplo, a tou mozek naprogramovat – pomocí vizualizace, zapojení všech smyslů. Zatím trénuju.

Co mě dostalo je, že mozku je jedno, zda to či ono opravdu zažil nebo jste si to jen “vysnili”. A ono opravdu. Marcela mě provedla zážitkem, kdy popisovala, co “mám” vidět, slyšet, cítit za vůně, cítit dotykem, cítit uvnitř… a ta moje hlava se opravdu nechala ošálit. Pecka!

Jaký má tedy první schůzka závěr? Máme výchozí body ze všech sfér života. Vím, že se chci posunout ve všech, jen někde to hoří víc a někde míň, jsem přesvědčená o tom, že je záhodno a radno mít po boku někoho, kdo odhadne, kdy je ještě možný přitlačit na posun a vývoj, a kdy je lepší ubrat plyn, abych já, jako koučovanec (prima výraz, ne? )neztratila motivaci, chuť, naděj a víru.

Začínám chápat, jak emoční rovnice fungují, ale zatím bych si to netroufla nikomu vysvětlit sama. Marcela Hlaváčková přirovnává koučink k loupání cibule, tak už se těším, kolik vrstev se nám podaří odloupnout příště. Snad u toho nebudem brečet.

K TÉMATU  Eva (25): Máma si našla mladšího přítele. Ale skončila jsem s ním v posteli já

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Emoční rovnice: Instantní odpověď na všechny vaše problémy

Nela v koučinku: Jak to celé začalo

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Kombuchu už snad známe všichni. Je považovaná za zdravý fermentovaný čaj, který pomáhá nejen našim střevům, ale i celkové imunitě. Ještě ale existuje spoustu věcí, co o ní neznáte. Tak například – věděli jste, že kombucha může i uškodit?
Pocity štěstí a spokojenosti v životě jsou nesmírně důležité. Jak jich ale docílit a dlouhodobě si je udržet? Možná máte pocit, že je to obrovská alchymie, se kterou si nevíte rady. Nejspíše si myslíte, že ve hře je celá řada faktorů a mnoho z nich dokážete ovlivnit jenom z části – například vztahy v rodině, v práci… Ve skutečnosti toho ale máte v rukou hodně. Velkou pomoc vám nabízí hormon dopamin a jeho hladinu ve svém těle můžete ovlivnit více, než sami tušíte. Jak na to?
Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Podzim. Chvíli krásně barevný, ale po opadání listí šedý a ponurý. Období dešťů, mlhy, nevlídného počasí a špatné nálady. Ať chceme nebo nechceme, počasí na nás působí více, než si myslíme. Záleží ale na tom, jak se k tomuto faktu postavíme a čím si toto období zpříjemníme. Někdo se rád zabalí do deky a lehne si ke krbu s knížkou, jiní jdou pouštět draka anebo (pravděpodobně spíše ženy) vyrazí na nákupy. Jak jste na tom vy?
Zvoní budík - je zase ráno. Probouzíte se polámaní, s viditelnými kruhy pod očima a s padajícími očními víčky. Znovu jste se pořádně nevyspali. Už se to táhne několik dní a stále nevíte, jak svůj spánek opět zkvalitnit a prodloužit. Ty probděné noci se začínají projevovat na vaší pracovní výkonnosti i na náladě, kterou nemáte zrovna nejlepší. Možná za špatným spaním vězí tři věci. Jaké?
Snad každá žena touží po hezké a zdravě vyhlížející postavě. Ovšem jen hrstka z nich má opravdu dostatek času na to, aby trávila celé hodiny v posilovnách nebo jinými sportovními aktivitami. Možná právě proto se v poslední době stala hitem ultra krátká cvičení, která slibují jistý kompromis. Fungují ale vůbec?
Možná máte skvělý sex, na kterém nechcete nic měnit. V pořádku, ale jedna malá drobnost může vaše milostné prožitky pozvednout na novou, vášnivější a intenzivnější úroveň. Stačí věnovat pozornost něčemu, co běžně děláte. Správně se nadechněte!
Máte se na pozoru, aby vás neuchvátila každoroční chřipková epidemie? To nejlepší, co se dá dělat, je nezanedbat prevenci. Jak se bránit proti chřipce?
Žraloci. Pro někoho jsou to velmi obávaní mořští tvorové, pro jiné fascinující živočichové, které by bylo úžasné více probádat a ochraňovat. Do podvědomí většiny z nás se žraloci, jakožto krvelačné bestie, zapsali předně Spielbergovým filmem Čelisti. Zároveň v posledních měsících a letech se stále dočítáme a doslýcháme o smrtelných útocích na lidi v destinacích, ve kterých bychom to zrovna nečekali.
Své zdraví můžeme potěšit různými způsoby. Můžeme začít konečně sportovat nebo se více hýbat. Můžeme si svůj jídelníček zpestřit a dodat do něj potraviny či suroviny, za které nám naše tělo poděkuje. V ideálním případě bychom měli do jídelníčku zakomponovat lněný olej, což je superpotravina výjimečná svými zdravotními benefity. Už jste slyšeli o tělu prospěšných účincích lněného oleje?
Ve světě dobrot je spousta potravin, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň jsou cenným zdrojem mnoha látek. A zatímco při jejich výběru se zpravidla zaměřujeme na nutriční hodnoty a samozřejmě chuť, někdy není od věci řešit i barvu, která u některých typů potravin hraje velkou roli. Věděli jste třeba, že některé černé potraviny jsou díky své přirozené barvě zdravější než jejich světlé verze? A právě několik takových společně prozkoumáme a mimo jiné vám prozradíme, v čem spočívá jejich výhoda.

Výběr článků

S teenagery to občas nebývá snadné. Začnou být drzí, odmlouvat, prosazovat více své názory a nám najednou připadá, že jsme na ně krátcí. Paradoxní ale je, že právě v těchto dobách vás, vaši lásku a péči váš potomek potřebuje nejvíc. Řekneme vám, jak s ním udržet hezký vztah pomocí každodenních činností.
Syndrom zlomeného srdce označuje onemocnění, které je zcela vzácné, nicméně objevující se u jinak naprosto zdravých a v některých případech i mladých osob. Tento syndrom se vztahuje k psychice a jinak bývá nazýván také jako Takotsubo kardiomyopatie.
Tato 25letá hvězda v podstatě předělala celý svůj styl hudby, módy, děl, ale stále je to stejná Miley Cyrus, kterou jsme znali a milovali od jejích dnů Hannah Montany. Přestože je Miley sama o sobě slavná již více než deset let, existuje spousta faktů, které někteří z vás možná neví.

Nepřehlédněte

Není žádným tajemstvím, že snídaně je naprostý základ. Poctivá snídaně je zároveň nejdůležitějším jídlem dne, což je o důvod víc, proč bychom si na ní měli dát opravdu záležet. Chutné jídlo vám po ránu zajistí potěšení (a není nic lepšího, než začínat den s radostí). Pokud navíc snídani převlečete do zdravého kabátu, prospějete tím své postavě i celkovému zdraví. Jaké dobroty si tedy po ránu nachystat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek