Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

5 krásek ve větším měřítku. Koukněte na současné ikony PLUS SIZE modelingu 

Přehlídková mola byla už odjakživa spjata s ultra štíhlými modelkami, zatímco ženy plnějších tvarů stály v ústraní. Doba se ale začala měnit. Diktát přílišné štíhlosti ubírá na hlasitosti a svět modelingu obohatily ženy plných tvarů. Jaké plus size modelky patří v současné době k těm největším ikonám a za co získávají obdiv?
plus size
Větší proporce? A koho to zajímá! (foto: instagram/ashleygraham)

16. 03. 2022

16. 03. 2022

V modelingu byla dříve i sebemenší nedokonalost terčem kritiky. Kdo nesplňoval někým stanovené míry, ten zpravidla musel na sobě vydatně zamakat nebo jít pěkně z kola ven. Nějaká silnější stehna, větší bříško, výraznější boky? Ještě poměrně nedávno ani náhodou! S postupem času se ale přístup řady návrhářů začal měnit (asi i přizpůsobovat) a těžko říct, zda za tím stály ohlasy lidu nebo naopak touha přijít po čase s něčím novým, umět zase překvapit. Navrhovat také něco, co běžná smrtelnice s kypřejšími tvary unosí, přilákat tak pozornost širší cílové skupiny. Ať už to bylo tak, nebo zcela jinak, jedno je zřejmé – plus size modeling po celém světě rozkvétá. Krása XXL už není tabu.

@ashleygraham

Pokud bychom měli říct, která plus size modelka patří k těm vůbec nejznámějším, pak je to stoprocentně Ashley Graham, která je v současné době spojená s titulem topmodelky. Nabídky na přehlídky a focení pro prestižní značky se jí neustále hrnou a ostatně se není čemu divit. Její vzhled je i přes “nedokonalé” míry reprezentativní, nemluvě také o povaze, kterou její příznivci milují.

Je usměvavá, pozitivně naladěná, nebojí se ukázat realitu a obyčejnost všedních dnů bez nejrůznějších zkrášlujících filtrů. Velké strie? No a. Nenalíčená. No bože! Prostě taková je a není sebemenší důvod se za něco takového stydět. A přesně takové poslání se snaží šířit i k jiným ženám, které se třeba naprosto zbytečně trápí svým nízkým sebevědomím.

@iskra

Když vydá post Iskra, do vašeho života vletí pozitivní jiskra. I tak by se dala v krátkosti popsat další plus size ikona Iskra Lawrence, která se stala miláčkem spousty žen. Inspiruje, motivuje, a to nejen z hlediska přístupu k životu, ale zejména pro to, že se snaží ženám ukazovat, jak snadné je milovat své tělo takové, jaké je. Zcela bez výhrad. Sama si totiž prošla svým. Už v mládí si totiž myslela, že bude krásná jedině tehdy, pokud bude hubená. Aby tomu tak bylo, dělala první poslední, avšak časem přirozeně došla k tomu, že je nejhezčí tak, jak se narodila.

K TÉMATU  Instagram vs. realita: Už teď jste dokonalá. Bree Lenehan ukazuje pravdu

@candicehuffine

Také Candice Huffine, která se několikrát objevila na titulkách prestižních časopisů, patří v současné době k oblíbeným plus size modelkám. V oblasti modelingu se ale pohybuje od 15 let, přičemž si zažila učebnicový příklad toho, jak to v takovém prostředí dříve vypadalo. Jedna z agentur totiž dala Candice na výběr – buď zhubne a v modelingu se udrží, anebo se bude muset poohlédnout jinde, a to v XXL modelingu. Ani chvilku neváhala a vybrala si druhou možnost. A světe div se, je z ní velmi úspěšná modelka, která směle inspiruje ostatní.

@tessholliday

Ačkoli v případě modelky Tess Holiday mohou mnozí namítat, že tohle je už silně přes čáru, nutno podotknout, že i přes své větší proporce se stala jednou z oblíbených plus size modelek. Ta holka se zkrátka umí prodat. Tess je nepochybně modelkou, která dokázala na sebe upozornit nejen láskou ke svému tělu, ale také četnými piercingy a tetováním. Z hejtrů si nic nedělá. Je to jejich názor, který se jí ale osobně prostě netýká. Je definitivně svá ve všech směrech a není pochyb o tom, že svými myšlenkami a životním nadhledem dokáže své sledující doslova ohromně inspirovat.

@natalie.debnarova

Nejen v zahraničí, ale také u nás máme řadu plus size modelek, přičemž k těm nejznámějším patří nepochybně Natálie Debnárová – sympatická blondýnka, která se v oblasti modelingu pohybuje od 16 let. A zatímco na počátku začínala s velikostí S, vlivem času se proměnila ve větší modelku s velikostí XL, kterou nosí s grácií. Natálie má na kontě řadu zajímavých spoluprací a je zřejmé, že další budou jenom přibývat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vtipná tvář Hollywoodu: Živoucí parodie Celeste Barber!

Jak být sebevědomá před ostatními lidmi?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bojíte se, že šlápnete vedle? Váháte s výběrem make-upu nebo brýlí? Rozhodnutí vám usnadní beauty aplikace. Na výběr je jich hned několik. Zkuste všechny!
Adventní věnce se dají koupit, ale opravdovou hodnotu má váš vlastnoruční výrobek. Inspirujte se úchvatnými nápady naoriginální adventní věnce z rozličných materiálů a vyzdobte jídelní stůl na letošní svátky nějakým novým kouskem.
Výběr a nákup plavek je pro milovnice plážových slunných dnů jedna z nejoblíbenějších aktivit. Všelijaké barvy, kombinace, vzory a střihy vám umožní popustit uzdu své fantazii způsobem, k němuž se za celý rok nedostanete.
Deodorant nebo antiperspirant? To je oč tu běží! Zejména v létě, kdy se potíme víc, než v jiných ročních obdobích saháme po pomocnících, jež umí s potem bojovat (minimálně bojovat s jeho zápachem). Těmito pomocníky jsou myšleny zmiňované antiperspiranty a deodoranty, mezi nimiž je velký rozdíl, který si lidé bohužel neuvědomují či neumí ho definovat. Vesměs se však sáhne vždy po deodorantu, který navíc používáme špatně. Jak správně deodorant používat?
Chia jsou drobná černá semínka šalvěje hispánské. Ta je původem z Mexika a Guatemaly a tato semínka byla základním jídlem starověkých Aztéků a Mayů. „Chia“ je ve skutečnosti starověké mayské slovo pro sílu. Chia semínka jsou malá, plochá a oválná s lesklou a hladkou strukturou, jejichž barva je většinou černá.
Je třeba se hned detoxikovat! Po zimním období očistěte tělo a mysl! Přesně to volají reklamní slogany různých společností, a takto se zaklínají mnozí výživoví poradci a prodejci doplňků stravy. Do jaké míry má ale nějaký jarní detox smysl? A proč zrovna na jaře?
Že to přece není možné? Všechno jde, když se chce. A přitom nemusíte vůbec nikam cestovat. Klidně zůstaňte doma, ale zařekněte se, že každý den budete angličtině věnovat alespoň dvacet minut.
Léto se nezadržitelně blíží a zcela jistě se nemůžete dočkat, až vyrazíte na dovolenou. Naše tělo však může na změny prostředí a počasí reagovat negativně. Také změna stravy je pro lidský organismus zátěží a mohou ji doprovázet nepříjemné obtíže, které by vám vysněnou dovolenou mohly překazit. A od toho je tu cestovní lékárnička, kterou si můžete přibalit s sebou. Co by měla obsahovat a jak si léto ve zdraví užít?
Na trhu jsou k dostání doslova stovky různých odstínů rtěnek, kosmetické firmy nás neustále bombardují novými produkty, takže vybrat si z nich a najít tu správnou, to je teprve oříšek. Jak najít svoji ideální rtěnku?
Naše životy se mění každý den. Existují ale milníky, kterých se obáváme všichni. Oslavit 30. narozeniny je pro většinu žen velmi těžkým dnem, kterého se bojí už pár let předtím. Co se ale s tímto životním mezníkem změní? Ženy a muži to mají určitě jinak, dnes se podíváme na něžné pohlaví a změny v jejich životech a životních stylech. Najdete se v některé z nich?
Přivítání nového domácího mazlíčka do rodiny je vzrušující krok plný radosti a nových zážitků. V tomto článku prozkoumáme, jak se připravit na příchod nového člena rodiny, od výběru správného druhu mazlíčka až po základní potřeby, které zajistí jeho pohodlí a zdraví. Zdůrazníme důležitost zodpovědného přístupu k péči o mazlíčka, včetně výživy, výchovy a socializace. Objevte, jak může nový domácí mazlíček obohatit váš život a přinést do něj nejen zábavu, ale i lásku a společnost.
Jedna z největších tuzemských událostí, Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, pořádaná od roku 1946, byla tento rok opět tradičně počátkem července. A jako každý rok se stala ostře sledovanou, ať v pozitivním slova smyslu, tak i v tom negativním.

Výběr článků

Dnes jsem snědla svůj objednaný Caesar salát, i když vím, že měl chyby. Ale dávám si ho často. Tak jsem špatný druh použitého salátu a kus opečené slaniny neřešila. Vím, co jsem si objednala. Ovšem určitě se vám stává, že si dáte něco, co vůbec neodpovídá kvalitě, kterou jste očekávala. Co může být v restauraci předmětem reklamace?
Ať už v Jihočeském kraji strávíte jediný den nebo týdenní dovolenou, vždycky budete mít co poznávat a na co se dívat. Objevujte krásu našich měst, historie a přírody.
Řada lidí interiér svého domu v průběhu života změní, zrekonstruuje, aby byl hezčí a modernější. O každém to ale neplatí.

Nepřehlédněte

Už šestý koučink se nesl hodně v duchu objevování respektive nenacházení osobních hranic Nely. Necháme ale na ní, aby vám ho popsala ze svého pohledu.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek