Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Botox: Na co se připravit, než do sebe necháte píchnout

O botoxu a jeho účincích se hojně mluví, kosmetické úpravy botoxem jsou skloňovány v médiích a zejména celebrity si v těchto úpravách libují. Ale už zdaleka nejen slavné tváře jeho magii podlehly. Ovšem i když se díky botoxovým injekcím můžete zbavit vrásek, čímž jistě alespoň na chvíli vizuálně zastavíte stárnutí, ne vždy je to výhra.
botox
Botox je zákrok a je třeba si ho promyslet. (foto: 123RF)

31. 01. 2022

Počítejte s tím, že botoxová injekce není na celý život. Aplikovat botox je potřeba průběžně. Což stojí nejen nemalé peníze, ale časem třeba zjistíte, že už to vůbec nejste vy. Než se proto rozhodnete do toho jít, zvažte všechna pro a proti.

Jak se vyrovnat se stárnutím?

Každý stárneme, je to zcela přirozený tok života. U někoho se ale první vrásky objevují dříve, u někoho později. Vliv na to samozřejmě má genetika, životní styl a mnoho jiných faktorů. Ženy, které se o sebe starají, ale ví, že se stárnutí dá potlačit. V dnešní době to ale není jen čistě ženská záležitost, i když ženy jsou oproti mužům přece jen na vzhled víc choulostivé. Jedním ze způsobů jak se stárnutí alespoň na nějaký čas vyhnout, je botox.

Pokud se nechcete vyrovnat s tím, že už vám začínají vrásky zdobit tváře, můžete se uchýlit k tomuto kroku. Ovšem nic se nemá přehánět, jen si vzpomeňte na všechny ty celebrity, které jsou svým vzhledem tak posedlé, až to není zdravé – a vlastně ani hezké. Navíc účinek botoxu není trvalý. Pleť sice na pohled vyhladí, ale jen asi na půl roku. Poté je nutné botox buďto opakovaně aplikovat nebo se s vráskami smířit.

Co je botox a kde vám ho aplikují?

Botulotoxin je přírodní látkou, přesto pokud se s ním nezachází opatrně, udělá vám umělou a nepřirozenou vizáž. Aplikuje se nejen do oblasti obličeje, ale také do dekoltu nebo do oblasti krku. V těchto místech totiž může pomoci vyhladit vrásky, které jsou znakem stárnutí. Aplikace je snadná, za pomoci vpichů je do těla vpraveno vždy adekvátní množství této látky a první výsledky můžete pozorovat již do šesti dnů od aplikace.

K TÉMATU  Přírodní omlazovač: rybí olej! Zpomalí projevy stárnutí, ozdraví nehty a vyléčí akné nebo ekzém. Nevěříte?

Pokud se rozhodnete tuto změnu podstoupit, vyhledejte kliniku estetické medicíny a nechte si botox aplikovat jedině lékařem. Vyhnete se případným komplikacím. Dnes ale běžně i kosmetické salóny tyto služby nabízejí. Kosmetičky ale přece jen nemají lékařské vzdělání a výsledek vás tak může mnohdy nemile překvapit.

Stačí jedna aplikace?

Vyhladit vrásky a pozastavit stárnutí tímto způsobem je sice populární, pozor však na to, že jednou je málo. Za půl roku může být po všem a vás tak čeká další návštěva plastického chirurga. Následuje stejný proces a také se připravte na to, že ne zrovna levný. Krása má vysokou cenu. Je to tedy větší opakovaná investice.

Zákrok je první týden po aplikaci nutné brát jako zásah do těla. I když menší než třeba operace. Buďte opatrné a nechte si prostor pro náležitou rekonvalescenci. Na tváři se v místech vpichu možná objeví modřiny, ty jde ale šikovně zakrýt make-upem. Samotná aplikace pak není bezbolestná, ale rozhodně se to dá vydržet. Brát to můžete jako odběr krve. Z obličeje a krku.

Jak se pozná dobře provedený botox?

Ne vždy se také setkáte s výsledkem, který jste očekávaly. Pokud je všechno provedené tak, jak má být, okolí vám to pochválí. Vypadáte svěže a odpočatě. Dobré znamení je rovněž když na vás nikdo zákrok nepozná. Ne vždy tomu ale tak je, zvláště pokud je botoxu příliš.

Svaly kolem místa aplikace se vám po napuštění látkou trochu znehybní. Sice to zabraňuje tvorbě dalších vrásek, ale časem to může budit řadu otázek typu: Co to máte s obličejem? Pokud každý pozná, že vypadáte nepřirozeně a dělá vám problém třeba i jen prachobyčejný úsměv, něco je hodně špatně. To můžete často právě vidět u celebrit, které si to zkrátka neohlídaly a s botoxem a dalšími zákroky to přehnaly.

K TÉMATU  Napařování obličeje. Jak v zimě na zdravou pleť s pomocí bylinek a parní lázně

Botox také není účinný jen na vyhlazení vrásek, díky němu se můžete vyhnout i některým vyloženě chirurgickým zákrokům. Pomůže totiž pozvednout koutky úst, srovná patrné asymetrie v obličeji a využívá se i k úpravám nosu. Před tím, než se rozhodnete nechat si svůj vzhled upravit, dobře si to rozmyslete. Hodně vám pak v rozhodování pomůže i konzultace s lékařem či kosmetičkou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Tvář bez nedokonalostí? Tou správnou volbou je obličejová jóga

Jak bojovat s prvními projevy stárnutí

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tento horoskop vynalezli indiáni ze Severní Ameriky, kteří uctívali různé totemy a věřili, že člověk narozený v určitý den v roce je příbuzný s konkrétními zvířaty. Své znamení znáte, teď poznejte svůj totem. Třeba vám odkryje spoustu nového o vaší povaze, věci, o kterých jste dosud nevěděli.
Tváří se jako svatoušci, ale přitom se ve volných chvílích dívají na porno videa. O kom je řeč? No přeci o většině naší mužské populace.
Ať už jste romantickou duší či nikoliv, pár romantických knižních výtisků byste u sebe v knihovně mít měli. Zaprvé nikdy není na škodu žít alespoň v příběhu více naivně, než ve skutečném životě, a zadruhé nějak potřebujete zaplnit volné chvíle během propršených dní. Otázkou nyní zůstává, jakou knihu si pořídit a přečíst?
Zařídit domácnost může být oříšek, zejména pokud se chcete řídit pravidly starého čínského učení jménem Feng Shui. Jelikož díky správnému uspořádání nábytku se bude místností linout příjemná rodinná harmonie, pojďme tradičním čínským zásadám nahlédnout “pod pokličku”. Zejména se podívejme na dokonalý odstín, který by měl dominovat vašemu příbytku.
Dětem, které tráví nejméně sedm hodin denně u obrazovek chytrých zařízení, se mění struktura mozku. Ale již při dvou hodinách denně na počítači nebo mobilu se u dětí projevuje snížená inteligence, hůře čtou a nedokážou kvalitně komunikovat s okolím.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu
Dnes, v době nových přístupů k výživě, se na pohanku začalo pohlížet jako na superpotravinu která dokáže se zdraví člověka dělat naprosté divy! Obsahuje totiž mikroživiny, vitamíny, je to výborný zdroj vlákniny a obsahuje sacharidy s nízkým glykemickým indexem. Proč se do jídel s pohankou pustit a jak ji můžete připravovat vám poradíme v článku.
Stýskání dětí o prázdninách. Jak si s ním poradit? Děti nemohou trávit celý čas se svými rodiči, jezdí na letní tábory, sportovní kurzy nebo k prarodičům. Co dělat, když si napíšou či zavolají, že se jim stýská? Nemějte výčitky, chvilkové stýskání je přirozené. Můžete jim pomoci tím, jak se zachováte vy.
Správně sestavená kuchyň je rájem pro každého kuchtíka, protože ušetří spoustu času, ale i kroků. Ovšem takové plánování kuchyně není vůbec jednoduché. Od čeho byste se měli odrazit? Jak sestavit kuchyň tak, aby dávala smysl?
Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Ještě vyčkat? Nebo raději odejít, když to doma není ideální? Tohle rozhodnutí bývá jedno z těch nejtěžších. Jakou roli v něm hraje touha po dětech, vlastní pohodlí, stáří i případné negativní reakce okolí?

Výběr článků

Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?
Jsou potraviny, které si vychutnáte pouze ve slané nebo sladké verzi. A pak jsou mezi námi takové, ze kterých si připravíte snadno obojí. Stačí jen obměnit suroviny, zapojit fantazii, najít ten správný recept a lahodné jídlo je na světě. Které potraviny připravíte v obou variantách? Mrkněte na ně!
Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.

Nepřehlédněte

Mí rodiče jsou spolu už přes dvacet let. Vždycky jsem si myslela, že je nikdy nic nerozdělí, ale pak jsem přišla na to, že není všechno tak růžové. Nechtěla jsem se nikdy do jejich věcí plést, ale když jsme zjistila, co táta mámě provádí, rozhodla jsem se říci pravdu o tom, co vím. Táta mě ale zastavil a uplácí mě. Cítím se hrozně, ale na druhou stranu se mi to líbí.
Zábava a práce v jednom? Sen, který se stává skutečností díky event managementu. Budujte kariéru v tomto oboru. Ukažte svůj manažerský talent a kreativitu organizováním firemních akcí. Toužíte po profesním růstu a dokonalé firemní kultuře?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek