Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Konec vánočního přejídání. Naordinujte si novoroční detox

Nový rok přináší mnohá předsevzetí. Mezi ně jistě patří i zdravější životní styl a redukce váhy. Jak ale vyčistit tělo správným způsobem po vánočním hodování?
detox
Základem je čistá voda. Můžete ji doplnit například o čerstvou citronovou šťávu. (foto: 123rf.com)

12. 01. 2022

Máme pro vás ty nejlepší tipy a potraviny, s nimiž novoroční detox půjde sám!

Novoroční detox

Vánoce jsou svátky plné především smaženého jídla, chlebíčků a sladkého cukroví. Není jednoduché tělo vrátit opět do původního stavu, abyste se zase cítili dobře a svěže. Proč se lidé pouští do detoxu nejčastěji právě po tomto obžérství? Jedním z důvodů je právě pociťování menší energie, větší únavy a pár kilogramů navíc. Pocit plnosti přináší mnoho nežádoucích účinků, které dost možná potkaly i vás.

Správně dodržený detox těla vám s opětovným nastartováním metabolismu pomůže. Vrátí mu energii do každého dne i cíle, který si dáte. Budete se sami sobě i mnohem víc líbit, budete spokojenější, psychicky vyrovnanější a svěžejší.

Pryč s usazenými toxiny

V těle, zejména pak na stěnách střev, v ledvinách a játrech, se ukládá téměř každý toxin, který se do něj dostane. Vědci dokázali, že kvůli nadměrné konzumaci chemicky vyživovaných zvířat do těla vpravujete těžké kovy i zbytky léků. Naopak chybí dostatek vlákniny, se kterou se proces zažívání mnohem zlepšuje. Dostatek vlákniny získáte konzumací čerstvého ovoce a zeleniny. Pokud vláknina chybí, toxiny se usazují na stěnách střev a pročistit je pomůže jedině pořádný, nejen novoroční detox.

Co vám pravidelný detox přinese?

Zkuste si zvyknout na pravidelný detox. Jednou nebo dvakrát do roka vaší tělesné schránce postačí pro čistý a zdravý život. Pravidelný detox na začátku a v půlce roku přinese jen samá pozitiva. V první řadě se čisté tělo odrazí na vaší kráse. Pleť bude mnohem více zářit, bude působit svěže a zdravě, odejdou také nežádoucí pupínky a jiné nedokonalosti.

Zamilujete si také stav po detoxu, který s sebou nese mnohem menší pocity nadýmání a také velkou dávku dobré nálady a energie. Díky pročištění a lepší funkci orgánů se začnou probouzet i nové buňky těla. Pozitivní vliv má detox také na hormonální rovnováhu v těle. Tu ocení zejména ženy pro pravidelný menstruační cyklus nebo správnou funkci štítné žlázy.

K TÉMATU  Nejlepší terasa v Praze opět otevřena. Užijte si tu svojí kávu nebo oblíbený drink s přáteli

Od bylinek pro razantní půst

Návodů na detox existuje skutečně mnoho. Oblíbeným způsobem, který používá nejvíce lidí, je půst. Půsty jsou většinou několikadenní. Povolená je při detoxu pouze čistá voda nebo zeleninová šťáva. Během této doby se celé tělo pročistí a vyloučí ven veškeré toxiny a nežádoucí látky. Při nástupu na klasickou stravu po detoxu je nutné dbát na pomalý přesun pomocí lehkého jídla.

Velkým hitem poslední doby je přerušovaný půst, který lidé podstupují klidně i několik týdnů za sebou. Je totiž poměrně snadné ho dodržet. Dobře se při něm redukuje váha a tělo se čistí tak nějak automaticky. Přerušovaný půst spočívá v tom, že jíte jen v pravidelnou hodinu a po zbytek dne nejíte vůbec nic. O tomto druhu půstu je nutné se poradit s odborníkem, který najde ten správný poměr konzumní a půstové doby přímo pro vás.

Dobrou volbou je také užívat při detoxu bylinky, které jsou určené pro správnou funkci orgánů. Mezi oblíbené bylinky při detoxu patří například brusinka, ostropestřec, divizna nebo maliník.

Oblíbené potraviny při detoxu

Které potraviny nejvíce podpoří vaši očistu a pomohou tak k úklidu celého těla? Na prvním místě je citron, který vás určitě napadne už kvůli tomu, že patří mezi nejvíce doporučovaný druh ovoce. Dále pak využijete při detoxu například:

  • česnek
  • kopřivu
  • bílý čaj
  • mrkev
  • cibuli
  • pomeranč

Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv druh detoxu, věřte, že se po něm budete cítit zase skvěle ve své vlastní kůži. Plní energie, se kterou v novém roce zvládnete vše, po čem toužíte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

S novoročním detoxem pomůže ostropestřec

Detox v zimě. Nastartuje metabolismus a dostane vás do rovnováhy

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Single Vánoce. Také máte pocit, že o Vánocích jsou singles něco jako zvláštní druh? Všichni kolem mají pocit, že vás musí začlenit do společného veselí. Zvláště citlivý je Štědrý den. Ovšem ne vždy musí být taková snaha příjemná. Jak to přečkat se ctí a užít si to?
I malé dítko dokáže zařídit pořádné trapasy. Přesvědčte se sama!
Kolik kilo člověk přibere? Rozhodně víc, než si naplánuje, když na těhotenském testu vidí dvě čárky. A jak dlouho vývoj vytouženého miminka vlastně trvá? V tomhle vám ve škole při hodinách biologie taky kecali!
První snímek princezny Kate po její léčbě vyvolává rozruch. Může fotka z oblíbeného obchodu utišit vlnu spekulací a konspirací?
Spousta lidí si čas od času zpříjemní potemnělé večery tím, že zapálí vonné svíčky. Patříte k nim i vy? V tom případě je dobré se seznámit s riziky, které tato záliba přináší. Čemu všemu jdete naproti s každým zažehnutým plamínkem?
Sluneční alergií trpí každý pátý člověk. Její projevy se mohou u každého z nás lišit, avšak alergie na sluníčko vždy představuje komplikaci, která nám může zkazit dovolenou i celé letní období. Víte, jak se proti ní chránit?
Ačkoliv by se mohlo zdát, že se negativita posledních událostí ve světě promítne i do barev kolem nás, opak je pro letošek pravdou. Do módy se totiž dostávají spíš pozitivní naděje na uvolnění a módní scéna tak doplňuje štěstí a hravost, které nám v uplynulých měsících chyběly. Jaké barvy letí na jaře 2021 a jak je využít ve svém oblékání? Přinášíme vám tipy na trendy oblečení a šaty pro plnoštíhlé včetně doplňků.
Intimní zápach není rozhodně téma, které by se probíralo buď s kamarádkami, nebo s partnerem. V mnoha případech je tak žena nucena si hledat pomoc sama.
Hudba je úplně jiná při reprodukci a na živo. Tahle korejská bubenice předvádí svoje vystoupení přímo na ulici před zraky kolemjdoucích, kteří si rádi sednou, aby se podívali na její show až do konce. Za touto hladce vypadající hrou na bicí jsou bezpochyby hodiny a hodiny cvičení. Výsledek je naprosto profesionální.
Letní povlečení by mělo být prodyšné a savé. Zimní naopak teplé, měkké a hřejivé. Jaké materiály byste si měli vybrat, abyste se královsky vyspali po celý rok?
Obyvatelé hlavního města mají nyní další možnost využít přelomového tréninku pomocí elektrické stimulace svalů (EMS), který umožňuje náležitě procvičit 90 procent svalů v těle za pouhých 20 minut. Společnost BodyBody, která tuto unikátní formu péče o tělo nabízí, otevřela v Praze na Karlově náměstí své šesté pražské studio. V České republice je celkem dvanáct BodyBody studií.
Stoly plné jídla a mnoho výjimečných receptů, které se připravují zejména o Vánocích, jen jednou za rok. Jak zvládnout chutě v případě, že držíte dietu? Nenechte se zlákat těžkým jídlem, abyste v novém roce hříchu nelitovala. Díky těmto tipům si užijete Vánoce a zároveň se po nich budete cítit svěže a fit.

Výběr článků

Pojem jóga pro mnohé z nás jistě není nic nového. Co ale nahá jóga? Může být přínosem pro naši duši a fyzickou kondici, nebo se jedná o bláznivou formu cvičení jen pro otrlé?
Už na gymnáziu jsem věděla, co chci dělat. Chtěla jsem se stát fyzioterapeutkou, pracovat s lidmi a pomáhat jim od bolesti. Jenže to nebylo tak snadné, na vysokou jsem se nedostala, ani napoprvé, ani napodruhé, a tak jsem to vzdala a rozhodla jsem se, že se stanu masérkou. A pak přišla hodně lákavá nabídka.
Sedět doma se zdá jako nuda, nebo dokonce otrava – když se ale na tento problém podíváte z jiného úhlu pohledu, dá se volný čas doma využít docela plodně.

Nepřehlédněte

Firemní večírky, svatby, narozeninové oslavy nebo rande. Vybrat správné oblečení pro tu kterou příležitost, je samo o sobě dost obtížné.
Ve všech pohádkách je konec jasný – „Žili spolu šťastně až do smrti.“ Realita je ovšem dost jiná a my se nacházíme v situaci, kdy si z předchozího vztahu do toho nového s sebou bereme děti. Podobně je na tom i náš nový partner. A zapletenec je na světě! Zvládněte vztah mezi nevlastními sourozenci.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek