Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Vánoční trendy 2021: čím vyzdobit interiér?

Letošní vánoční svátky přišly doslova nečekaně. Člověk ani nestihl zamhouřit oka. A možná právě proto, že svou pozornost věnoval něčemu jinému, teď nemá ani vyzdobený svůj příbytek. Pokud stejně jako mnozí ostatní doháníte veškeré vánoční resty, možná máte na seznamu i položku: vyzdobit interiér. A od toho jsme tu my.
trendy
V jakém stylu se nese váš vánoční interiér? (foto: 123rf.com)

16. 12. 2021

Není tajemstvím, že stejně jako ve světě módy, tak i ve světě bydlení panují různé trendy. A zatímco některé se týkají celého roku, jiné pouze konkrétního období. Podíváme se teď aktuálně na vánoční trendy letošního roku a vaše domácnost se záhy promění v moderní příbytek.

Příroda má zelenou 

Pokud nejste fanouškem tradičních vánočních barev, kterými jsou červená a zlatá, ale jste zastánci spíše něčeho přírodnějšího, přirozenějšího, pak jednoznačně sáhněte po pytlovině a dalších přírodních materiálech. Právě režné provázky, šišky, také dekorace s vůní lesa jsou to, co bude dominovat letošním vánočním svátkům.  

Možná si říkáte, že je to trochu nuda – jenom hnědé a zelené, i když hezky vonící prvky. Nezmínili jsme, že nelze přírodní materiály kombinovat. Jde to. Hezky ladí třeba s krémovými barevnými detaily, případně s prvky zlata.  

Všude sníh

I když nám počasí dalo na chvíli vědět, že je opravdu zima, těsně před Vánoci to venku zase nevypadá, že by nás měl brzy navštívit Ježíšek. Bytoví designéři však na to vyzráli po svém. Vzali do rukou umělý sníh a začali ho nanášet na všechno, co se dá. Ne, to znám z dětství, to už není in! Říkáte si. Jenže bytoví designéři vědí, co dělají. Takže i tuhle možnost zvažte.

Aktuální vánoční trendy říkají, že pokud to u vás bude vypadat jako po návštěvě Mrazíka, je to jenom dobře. Zasněžený by měl být stromek, adventní věnec i nějaká ta dekorace, případně prvky na vánočních dárcích, pokud si s nimi dáváte opravdu záležet a chcete, aby vypadaly atraktivně a přitažlivě. Zasněžené větve vypadají velice hezky v kombinaci s bílými nebo stříbrnými odstíny, případně se sklem.  

Barvy šampaňského 

Patříte k milovníkům luxusu? A chcete, aby byl z vaší domácnosti patrný na první pohled? Pak je další z vánočních trendů právě pro vás. Slaďte interiér do barev šampaňského.  

K TÉMATU  Jak si vybrat sedací soupravu, aby vám ladila s ostatním nábytkem

O jaký barevný odstín se vlastně jedná? Mluvíme o elegantním tónu barev, který je jemnějším odstínem zlaté. Krásně se kombinuje s bronzovými detaily, případně ho můžete doladit i s tradičním zlatem, které dodá jemnému tónu ještě více na přepychu. Pokud chcete odstín naopak trochu uzemnit, kombinujte ho s hnědými tóny.  

Minimalismus i o Vánocích

Vánoční trendy 2021 jsou letos opravdu širokou kategorií, ve které si vybere každý. A to i milovník minimalismu, který nedopustí na skandinávský styl bydlení. Že jste tomuto trendu propadli i vy? Pokud ano, váš interiér bude velmi jednoduchý, vzdušný a světlý. Jinak tomu nemusí být ani o Vánocích. Severský minimalismus se o těchto kouzelných svátcích definuje jasně – dřevo má vyčnívat, sklo má hrát prim, kombinace s prvky zeleně je na místě.

Retro Vánoce

Pokud přece jen nepatříte mezi klasické zastánce svátečních trendů a dáváte přednost tradiční výzdobě, máme pro vás dobrou zprávu. Retro vánoční styl, který byl hitem před dvaceti lety, opět ožívá. Takže všechny ty blyštivé řetězy můžete vyndat ze sklepa. Pestrobarevné baňky, na mnohých z nich natištěné samolepky s výjevem bezstarostného dětského života. Některé zvláštních tvarů, jiné s chevronovým vzorem. Tento rok můžete do svým stylem hezkého bláznovství, ponořit celou domácnost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ryba trochu jinak. Jaký recept můžete letos na Vánoce zkusit a obohatit tak sváteční menu? Zkuste dravce! Sumec chutná skvěle

Dárky k Vánocům, každoroční dilema. Čím obdarovat blízké?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Říká se: „S chlapem špatně, ale bez něj ještě hůř.“ Tohle rčení nezní pro nás, ženy, tedy vůbec optimisticky! Skoro to vypadá, že ať tak nebo tak, máme to úderem plnoletosti prostě spočítaný, jen s tím chlapem bude ta hrůza zvaná život jaksi snesitelnější. V posledních letech si však stále více žen po rozchodu či rozvodu raději zvolí život o samotě. A navzdory tomuto rčení jen kvetou. Proč tomu tak je? Že by přece jen život bez chlapa skýtal také nějaké výhody? Samozřejmě! Tady jsou.
Naši dva redaktoři, Mirek a Verča, zkusili zdokonalit svou angličtinu pomocí Skype lekcí. Kde našli lektory?
Luxusní sídlo v australské provincii Victoria pochází už z 80. let. Armadale House prošel kompletní rekonstrukcí a je z něj moderní rezidence snů.
Každá žena ví, že bez doplňků by nebyl outfit dokonalý a úplný. I za doplňky se musí utrácet, a to zejména za náušnice, které jsou často to nejvýraznější na celém outfitu. Ovšem stejně, jako je tomu v případě jiných kousků oblečení, i ve světě náušnic se mění trendy jako na běžícím pásu. Každý rok móda přinese na trh zcela jiné typy náušnic, které mají zpestřovat outfity v dané sezoně. Nabízí se proto otázka, jaké náušnice ovládnou nejbližší měsíce a týdny?
Jednou z příčin snížené kvality spánku jsou civilizační vlivy, mezi které patří přítomnost nadměrného množství světla v noci. Usínání s rozsvícenou lampičkou není totéž, jako když vám do okna svítí reklamní poutače nebo vánočně osvětlená ulice. Naprostá většina lidí spí lépe v úplné tmě. Co proto udělat?
Únava ze všech omezení a koronavirusových opatření je přirozená, ale určitě by kvůli nim neměl trpět váš sexuální život. Přispět k tomu můžete i eJoy®.
Ráno dělá den - staré známé rčení, na kterém je kus pravdy. Pokud se vám v posledních dnech stalo, že právě začátek dne se nesl v nevrlém duchu, v němž se ostatně poté nesl zbytek hodin, pak se možná dopouštíte několika věcí, jež jsou zejména po ránu tabu. Naše zlozvyky či návyky se výraznou měrou podepisují na tom, co nás bude čekat či jaký bude den. Co udělat proto, abychom se cítili o něco šťastnější? 
Agorafobie postihuje dvakrát častěji ženy než muže. Typická doba, kdy se u pacientů příznaky agorafobie projeví, je mezi 25 až 35 lety. Obecně známá je tato porucha jako strach z veřejných a otevřených prostor.
Letošní léto patřilo bezesporu k těm nejparnějším. Teploty se šplhají přes hranici třiceti stupňů a koupaliště či vodní nádrže hlásí absolutně plno. Zatímco na zmíněných místech se můžeme zchladit ve vodě, doma přemýšlíme nad tím, jak se osvěžit. V každém pokoji domácnosti je totiž snad ještě větší teplo než venku, a tak řada lidí uvažuje nad koupí klimatizace. Je však pravdou, že klimatizace není zrovna levná záležitost a mnohým může toto zařízení udělat velkou čáru přes rozpočet. Proto raději investujte do pokojových rostlin, které zvládnou udržet v interiéru velmi přijatelné klima, i když venkovní teploty dosahují rekordních hodnot.
Sebevědomí dítěte je ve značné míře ovlivněno tím, jak k němu přistupují jeho rodiče a lidé, kteří jsou s ním v pravidelném kontaktu. Jen stěží si představíte, že by vyrostl zdravě sebevědomý člověk z dítěte, které denně slyší věty ve stylu: „Jsi úplně k ničemu.“ „Z tebe nikdy nic nebude.“ „Jak můžeš být sakra tak nešikovný?“ Takových podobných vět můžeme najít mnoho. Naopak, sami jistě víte, jak vás zahřeje na duši, když si od někoho vyslechnete:“ Tobě to ale dneska sluší!“ nebo „Jsi moc šikovná.“
Strach z pavouků, strach z uzavřených prostor, strach ze tmy. Na tom není vůbec nic neobvyklého. Ale existují mezi námi tací, kteří trpí strachem ze skutečně roztodivných věcí.
Bez bezmezné důvěry žádný vztah fungovat nebude. Alespoň ne dlouhodobě. Jak to ale udělat tak, abyste si s partnerem takové silné pouto vypěstovala?

Výběr článků

Vytřete návštěvě zrak, až ji usadíte na originální zahradní posezení. Venkovní nábytek z palet má tu výhodu, že si ho můžete poskládat podle sebe jako lego. Palety mají přirozeně svůj daný tvar, ten je ale možné půlit nebo jinak upravovat. Rohová sedačka se stolkem na kolečkách vypadá skvěle. Stačí vše natřít barvou podle vaší chuti a opatřit matrací a polštářky.
„Já nemusím, já už ho vidím.” Víc asi nemusíme napovídat, protože snad každý ví, odkud tahle věta řečená jemným dětských hláskem pochází. Ano, z úžasné vánoční reklamy na Kofolu, která se od svého vzniku každé Vánoce objevuje na televizních obrazovkách. Od té doby už ale uběhla řada let. Co dnes tehdy tříletá holčička vlastně dělá?
Vlastní pleťový krém přizpůsobíte typu a stavu vaší pleti. Až vyzkoušíte jeden z těchto jednoduchých a rychlých receptů, budete mít chuť experimentovat s dalšími esencemi a vůněmi.

Nepřehlédněte

Do kin se chystá neobvyklý český film První akční hrdina s Jiřím Mádlem v hlavní roli. Tvůrci v čele s režisérem Janem Haluzou chtějí ukázat, že akční film může vzniknout i v českém prostředí. O čem bude a co prozradil sám Mádl?
Dejte si pozor na krmení pejsků "od stolu". Poradíme vám, které potraviny určitě nesmíte dát svému čtyřnohému mazlíčkovi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek