Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Filmové snímky, které zaplní volný večer v teple u krbu

Venkovní pochmurné počasí nikoho zrovna neláká. Proto se raději zachumláme do deky a posedíme si pěkně v teple u krbu. Pokud však nemáte po ruce dobrou knihu, zachrání to některý z oblíbených filmových snímků, jež za poslední roky trhaly rekordy ve sledovanosti. Co konkrétně stojí za zhlédnutí?
večer
Rozdělejte víno, udělejte popcorn a zachumlejte se spolu pod dekou u televize. (foto: 123rf.com)

23. 12. 2021

Láska nebeská, romantická klasika 

Mezi filmové snímky, které jednoznačně zaplní váš volný večer v teple u krbu patří skvělý film Láska nebeská. Pokud jste milovníky filmů, kde se snoubí vícero dějových linií, pak si ho doslova zamilujete. Příběhů, které se nenásilnou formou s naprostou lehkostí prolínají, je zde totiž rovnou několik a v každém dominuje postava, která je vám zkrátka chtě nechtě sympatická. Ať už je řeč o panu Grantovi, který má i zde ten svůj romantický „kukuč” a kancelářský taneček nebo mluvíme o představiteli jednoho z bradavických učitelů Snapa, v podání již zesnulého herce Alana Rickmana.

I když film není zas tak starý, stal se okamžitě jednou z vánočních klasik, kterou si pouštíme prakticky každý rok během kouzelných vánočních svátků.

trailer k filmu Láska nebeská (zdroj: youtube.com/DVDPREMIERYCZ)

Temný rytíř pro milovníky komiksových hrdinů 

Mezi námi se najde i celá řada těch, kteří doslova milují komiksové hrdiny. A za velké štěstí označují to, že řada skvělých superhrdinů se dočkala i svého filmového zpracování. Jedním z nich je Batman, kterého za poslední roky ztvárnila celá spousta hereckých hvězd. Mezi nejlepší se zařadil Christian Bale, který si svým provedením Batmana získal fanoušky po celém světě.  

Za hrdinu se převlékl ve filmu Temný rytíř, který je druhým dílem z trilogie o Batmanovi. Ze všech tří dílů je však tím nejpovedenějším, což ostatně naznačuje i ohodnocení, které film získal v uplynulých letech jak od filmových kritiků, tak od filmových nadšenců.  

Mimo jiné se jedná o jeden z posledních filmů, kde si zahrál fenomenální herec Heath Ledger. Ten totiž brzy na to zemřel na nešťastné předávkování léky na spaní. Proslýchá se, že za to mohl psychický stav po ztvárnění role Jokera v tomto filmu. Je to prostě komiksový napínavý akční doják na volný večer.

K TÉMATU  Potřebujete zhubnout? Zařaďte do jídelníčku hubnoucí potraviny

Vesničko má středisková 

Abychom však nezůstali jenom na hollywoodském poli, musíme zmínit také jedinečný filmový snímek z české tvorby – Vesničko má středisková. Pokud jste milovníky českých komedií, tato má jednoznačně na vašem seznamu toho nejlepšího své místo. Rudolf Hrušínský se v komedii pod režií Jiřího Menzela doslova vyhrál. Po několika měsících natáčení vzniklo opravdu skvělé dílo české kinematografie, které člověku nenásilnou formou dávkuje humor. Ten je sice sem tam nahořklý, ovšem tak to už i v tom reálném světě bývá, nebo ne?

Přestože se jedná o film z roku 1985, dodnes se řadí mezi nejlepší komedie, které kdy byly natočeny. A to nejen pod taktovkou Jiřího Menzela.

trailer k filmu Vesničko má středisková (zdroj: youtube.com/DVDPREMIERYCZ)

Ukradené Vánoce od Tima Burtona 

Vánoční svátky se nesou každým rokem ve znamení pohádek. Proč ale sledovat jen ty klasické, když můžeme vidět trochu netradiční podobu oblíbeného filmového žánru? Kupříkladu stojí za zvážení dílo Tima Burtona. Ten je sice pověstný svou kontroverzností a trochu hororovými prvky, které do svých filmů dává, ovšem v tomto případě mluvíme o pohádce, která je díky tomu velice působivá. Řeč je o Ukradených Vánocích.

Pohádka vznikla na základě původní napsané povídky. Po zhlédnutí nám jistě dáte za pravdu, že je dobře, že snímek nezůstal pouze u povídkového zpracování.

Utíkej, Forreste, utíkej!

A tak jsem utíkal. Kdo by neznal sentimentální filmový snímek jako dělaný na příjemný volný večer, který je sice svou délkou trochu nezáživný, ale ve skutečnosti ony dvě a půl hodiny zvládnete, ani nebudete vědět jak. Tom Hanks je v této roli naprosto fantastický a příběh samotného filmu se člověku doslova vryje pod kůži.

Zároveň mu dá jistou porci motivace zvládat každodenní strasti a vlije mu do žil naději toho, že se v životě může stát prakticky cokoliv. Život je zkrátka jako bonboniéra – nikdy nevíte, co ochutnáte.

trailer k filmu Forrest Gump (zdroj: youtube.com/Paramount Movies)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Každá koruna se počítá: Na čem všem se dá ušetřit?

Stravování podle ročních období: Proč je přínosem pro tělo?

Nejlepší romantické filmy podle skutečné události

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Hot jóga není bikram jóga. Mezi těmito jógovými praktikami je několik rozdílů, mnohé ale naopak mají společné. Proč hot či bikram jógu zkusit? Důvodů máte mnoho.
Praha rozhodně není jen o historii a o památkách. Samozřejmě je doporučujeme navštívit, jelikož opravdu stojí za vidění, ale ne vždycky máte chuť kochat se pamětihodnostmi. Praha je zároveň město nekonečných možností, i co se týče různých aktivit, adrenalinu a zábavy. A právě o tom je dnešní článek, kde vám představíme některé z možností, jak se v centru Prahy aktivně zabavit.
Únava je přirozenou reakcí našeho těla na přepracovanost nebo stres. Pokud se ani po dobrém spánku necítíte odpočatí, jste neustále napjatí a necítíte se takříkajíc „v pohodě“, můžete trpět syndromem chronické únavy. Je rozšířený mezi obyvateli velkých měst, kteří jsou vystaveni častému stresu a přepracovanosti. Vědci nazývají chronickou únavu nemocí 21. století. Nestihla právě vás?
S létem, tím horkým, slunečným obdobím plným koupání a drinků, vyvstává pro lidi nové nebezpečí. Stávají se kořistí a potravou hned trojice nebezpečných nepřátel. Řeč je o hmyzu, konkrétně o klíšťatech, komárech a ovádech. Jejich teritorium v létě je opravdu obrovské a ať se snažíte jakkoliv, dříve nebo později na ně určitě narazíte. Nejúčinnější ochranu představují repelenty, v noci pak například moskytiéra.
Jste milovnicí masáží a máte pocit, že znáte už všechny nazpaměť a přesně víte, jak která masáž probíhá? V tom případě vězte, že existují i masáže, které rozhodně neznáte a které jste ještě nikdy v životě nezažili. Jak to víme? Protože jsou natolik neobvyklé, že v našich končinách se téměř nevyskytují. Které to jsou?
Říká se, že každá žena je v podstatě krásná, jen je zapotřebí přijít na správný způsob, jak onu krásu vyzdvihnout.
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.
Čas od času takové jednání musí absolvovat každý z nás. Někdy je to vyřešení rodinného nebo partnerského problému, ale daleko častěji se týká pracovních záležitostí. Chce s vámi mluvit nadřízený nebo máte vy pokárat svého podřízeného. Potřebujete se připravit tak, aby rozhovor proběhl bez zbytečných konfliktů a hádek.
Léto je tady a s ním i výlety na hrady, zámky, do lesa nebo letní akce a festivaly. Ale už jste zkusily výlet parním vlakem? Skvělý tip na víkend pro vás! Celá rodina nebo jen vy se svojí polovičkou, cestování historickým vlakem má svoje jedinečné kouzlo.
Chcete svého partnera obdarovat krásnou, novou a stylovou peněženkou? Rozpadá se mu ta stará v ruce? Možná si pokládáte otázku, která z nabízených bude tou nejlepší. Je třeba si uvědomit, že pánové uvažují trochu jinak a že i jejich požadavky na tento módní doplněk se mohou lišit. Předně se tak moc nekouká na celkový design.

Výběr článků

Děti vyrostly, osamostatnily se a doma je najednou smutno a prázdno. Nikde žádné pohozené oblečení a najednou vám chybí i ty věčné otázky vašich potomků, co je k jídlu. Nikdo vás nepotřebuje a najednou si uvědomíte prázdno, které vás obklopuje. Pocity osamění a prázdnoty jsou často spojené s tzv. syndromem prázdného hnízda v důsledku osamostatnění již dospělých dětí.
Každý to má jinak: Někdo s radostí čeká na předvánoční šílenství a těší se na shánění dárků, jiný bledne hrůzou, protože absolutně neví, co má jako dárek zabalit. Shodneme se ale asi v jednom: pro děti se dárky vybírají nejsnáze - obzvlášť pro holčičky. Snové, barevné a třpytivé hračky jsou pastvou pro zvídavé oči malých princezen. I americký výrobce hraček Hasbro si zajistil místo na výsluní svou kolekcí hraček „My little Pony“.
Kašle a smrká kdekdo. Nachlazení a podzimní virózy se rychle šíří. Navíc opět začínají růst čísla nakažených koronavirem a na dveře klepe pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas pořádně posílit obranyschopnost! Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který naboostuje vaši imunitu.

Nepřehlédněte

Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek