Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Fenomén tuhý šampon: Šetří vlasy, pokožku, planetu i peněženku!

Tuhé mýdlo zná každý. Z našich domácností jej vytlačilo mýdlo tekuté, takže klasická tuhá mýdla jsme si zvykli dávat tak maximálně do skříně pod oblečení, aby nám ho hezky provonělo. Jenže v poslední době se k nám zase vrací, a nejen mýdlo tuhé ale na trhu se objevily i tuhé šampony na vlasy.
šampon
Tuhý šampon obsahuje jen to, co vaše vlasy potřebují. (foto: 123rf.com)

29. 12. 2021

Používání tuhých mýdel i šamponů má své výhody, už jen proto, že tuhá mýdla jsou přírodní a neobsahují žádné chemické přípravky, které dráždí naši pokožku. Obojí je tedy ekologickou variantou a tím výčet výhod těchto produktů zdaleka nekončí. Možná si ale říkáte, jak vám takový tuhý šampon vlasy vlastně umyje? Nebojte se, je to velmi snadné.

Jak tuhý šampon vypadá a co obsahuje?

Tuhý šampon vypadá na první pohled jako to klasické tuhé mýdlo, které všichni tak dobře známe. Co se týče složení, je tam obrovský rozdíl mezi šamponem tekutým a tím tuhým. Tuhý šampon totiž neobsahuje vodu, takže není zapotřebí, aby do něj byly přidávány chemické konzervační látky. Jde tedy o ekologický výrobek, čistě přírodní a obvykle místo chemických přísad obsahuje esenciální či rostlinné oleje nebo například bambucké máslo.

Nemusíte se bát, že by tyto šampony vlasy vysušovaly. Není ani zapotřebí vlasy po umytí dále ošetřovat, některé druhy tuhých šamponů obsahují i složky, které vlasy krásně zjemní. Ty jdou následně dobře rozčesat a také neelektrizují.

Jak tuhý šampon používat?

Pokud vás tuhý šampon zaujme, nabízí se otázka, jak se vlastně používá. Přece jen je to jedna kostka. Jak se asi aplikuje na vlasy, aby se umyly? Velmi jednoduše. Je to stejné, jako když si chcete ruce nebo tělo umýt tuhým mýdlem. Na mokré vlasy se aplikuje tuhý šampon tak, že se vlasy po celé jejich délce několikrát přejedou, dokud nevznikne pěna. Šampon následně krouživými pohyby do vlasů vmasírovat a opláchnout, jak jsme zvyklí.

Pak je potřeba kostku uložit do krabičky či misky pro další použití a máte hotovo. Můžete si navíc být jistí, že tuhý šampon vydrží mnohem déle než jedna lahvička toho tekutého. Pokud totiž aplikujeme tekutý šampon, obvykle ho použijeme moc. U tuhého šamponu stačí vlasy opravdu jen několikrát přejet po jejich délce. Takže můžete ušetřit i svou peněženku, nejen planetu.

K TÉMATU  Neuvěřitelné vlasové proměny. Zásah kadeřníka vás změní k nepoznání! Kdo touží po novém účesu?

Výhody používání tuhého šamponu

Mezi obrovskou výhodu samozřejmě řadíme i to, že tuhý šampon opravdu déle vydrží. Navíc jde o ekologický výrobek, který vždy spotřebujete do posledního kousíčku, protože i když se vám kostka začne lámat, dá se zase spojit stejně, jako jsme to dělávali s tuhým mýdlem a můžete ho používat zase dál. Tuhý šampon svým složením nezatěžuje naši planetu a jde o čistě přírodní a nezávadný produkt.

V některých obchodech se dokonce prodává bez obalu. Musíte si tedy přinést svůj vlastní obal nebo rovnou krabičku, do které jej následně budete ukládat. Dá se sehnat jako kusový výrobek nebo ve specializovaných ekologických prodejnách i na váhu.

Další výhody tuhého šamponu

Tuhý šampon se stejně jako tuhé mýdlo nemůže vylít, což oceníte především když cestujete. Je to ideální společník do kufru nebo tašky. Nikdy se nemusíte bát toho, že by se vám rozlil a něco ušpinil. Tím, že nemá těžký plastový obal, také šetří místo a nezvedne vám váhu zavazadla. I na vaně či na rohu sprchového koutu zabere jen málo místa.

V neposlední řadě jistě oceníte právě jeho unikátní složení. Vlasy nejsou vysušené, nejsou zničené, naopak jsou po použití tuhého šamponu hydratované a krásně voní. Vděčná vám bude i vlasové pokožka, která nebude dostávat zabrat žádnými chemickými přídavky, které se do běžných šamponů dávají a následně způsobují například lupy. Máte proto dost pádných důvodů změnit své návyky a pouvažovat o jeho používání.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Suchý šampon. Jaké zázraky s ním můžete dělat? Který si zvolit a jak s ním správně zacházet, aby byl výsledek opravdu dokonalý?

Vlasy v zimě trpí. Jak o ně pečovat, aby vypadaly stále zdravě a silně?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Plavání s kojenci je v posledních letech na vzestupu. Kdo nechodí plavat, jako kdyby nebyl. A proč? Protože plavání přináší mnoho výhod nejen pro miminka, ale také pro jejich maminky.
Je vám více než padesát a dostala jste výpověď. Začnete registrací na pracovním úřadě a budete pokračovat hledáním nové práce. Čím máte vyšší kvalifikaci, tím je to složitější. Přemýšlíte, zda setrvat ve svém oboru nebo vykročit úplně novým směrem? Třeba si splnit sny. Možná vám to připadá riskantní. Ale proč to nezkusit?
Virtuální seznamování se stalo tak oblíbenou cestou k nalezení dokonalého protějšku, že naprosto předčilo osobní kontakt. Jenže jak se v něm naučit chodit? Výběrem správné fotografie to teprve začíná! S čím zabodujete a čemu se raději vyhnout?
Zima není váš kamarád? Nejraději byste se proto na Vánoce sebrali a odjeli do teplých krajů a Štědrý den si užívali s koktejlem v ruce, v bikinách a na pláži s výhledem u moře? Není nic jednoduššího než si koupit letenku a odpočítávat dny. Které destinace jsou na zimní dovolenou v tropech jako stvořené?
Jak jsou na tom Češi se spodním prádlem? Nosí ho nebo nenosí? A jaké prádlo nejčastěji nakupují v internetových obchodech právě k příležitosti svátku zamilovaných? Aktuální průzkum prozradil zajímavá data.
Začátek školního roku bývá pro děti náročný. Především přeladit se z prázdninového módu do toho studijního vyžaduje mnoho úsilí. Nenáročným způsobem, jak se děti můžou začít učit, aniž by si to uvědomovaly, jsou naučné filmy a seriály. Jen posadit děti před obrazovku ale nestačí. Důležité je s nimi o pořadech mluvit. Jak na to?
Pěstitelská sezona je v plném proudu, což znamená, že si lidé ve svém volném čase musí najít čas na svádění boje s mandelinkami. Právě mandelinky jsou totiž největším problémem, který sužuje jejich pěstované brambory. Rozpoznat je není vůbec nic těžkého. Mandelinka bramborová je americký brouček, který je asi dvanáct milimetrů dlouhý a osm milimetrů široký. Většinou je zbarven do bílo-žluta nebo do bílo-oranžova s tím, že ho zdobí černé pruhy.
Slovenský designér Pavol Dendis představil v rámci Mercedes Benz Prague Fashion Weeku svoji kolekci již po několikáté. V minulosti jsme u něj byli zvyklí na absenci barev. Letos je tomu jinak.
Být v současné době v karanténě, to není nic příjemného. Všichni to ostatně velmi dobře víme, jelikož nouzový stav už trvá přes měsíc a ještě nějaký ten čas trvat bude.
Být krásná v každém okamžiku. To je jeden ze základních nároků, které moderní společnost klade na ženy. Obvykle jde o požadavek nejdůležitější a v mnoha situacích dokonce jediný. S váhou, drobnými potížemi pokožky nebo stylem oblékání sice mohou příslušnice něžného pohlaví něco dělat, chtějí-li, ale existují i estetické nedostatky, s nimiž se život mění v peklo.
Párů, kterým se nedaří otěhotnět „přirozeně“ je spousta. Dneska se nepodíváme co je příčinou, ale když už postupujete IVF, tak jak vše zvládnout co nejlépe.
Jmenuji se Marcela Hlaváčková a jsem mentorka a koučka osobního a profesního růstu. Pomáhám lidem na cestě k sebevědomí, úspěchu a štěstí, protože já sama vím, jak je na cestě životem mnohdy záchranné lano potřeba. I proto se teď před vámi pomyslně obnažuji a povím vám příběh, který není ničí jiný než můj. Jsem stejná jako vy, jsem taky jenom člověk.

Výběr článků

Letos zatím sněhová nadílka lyžařům příliš nepřeje, což je důvod, proč za lyžařskými zážitky vyrazit za hranice. Vydat se můžete do několika zajímavých středisek, která se nacházejí v Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Francii.
Kdo by neznal roztomilá dvojčata Annie James a Hallie Parker z filmu Past na rodiče, kde si Lindsay Lohan zahrála dvojroli po boku Dennise Quaida a Natashy Richardson. A právě tento film se stal jejím odrazovým můstkem, který jí navždy změnil život.
Stává se to každé z nás. Tvářenka nám spadne na zem a rozláme se na kousíčky. Ani zlomená rtěnka není nic neobvyklého. Ale proč hned drahou kosmetiku vyhazovat, když si ji můžete doma snadno opravit?

Nepřehlédněte

Proměňte jarní úklid z rutinní povinnosti na rodinnou zábavu. Zjistěte, jak motivovat děti k účasti a vytvořit z úklidu zábavnou aktivitu, která posílí rodinné pouto.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek