Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Oči jsou oknem do duše: co o vás říká barva očí?

Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
barva očí
Co o vás prozrazují oči? (Foto: 123RF)

20. 10. 2021

Černé oči: věrní a důvěryhodní jedinci.

Tato barva očí je v našem českém prostředí docela vzácná. Říká se, že lidé s černýma očima jsou zodpovědní a důvěryhodní. Tito lidé skvěle udrží tajemství a ve vztazích jsou svému protějšku vždy věrní. Tito lidé jsou jednoduše ztělesněná stabilita a jistota pro celoživotní vztah.

Šedé oči: Silní vůdci s vševědoucím pohledem.

Lidé s šedýma očima – rození vůdci. Jsou dominantní a velmi sebevědomí. Lidé se šedýma očima jsou navíc docela tajemní, jejich zrak jako kdyby viděl skrz člověka a dokázal jej přečíst. Dokáží proto ve svém okolí vzbudit respekt a také pokoru. V lásce se vždy snaží udělat maximum pro toho druhého. Jejich síla z nich dělá vítěze v každé situaci.

Hnědé oči: Laskaví, štědří a přívětiví lidé.

Hnědá barva očí je nejběžnější barvou na světě. Tito lidé jsou sebevědomí, pozitivní, nezávislí, zdvořilí, starostliví a snadno si najdou nové přátele. Ba co víc, jsou také ochotni udělat maximum pro ty, které milují. Vždy se snaží najít štěstí v maličkostech a dokáží svou optimistickou náladu šířit kolem sebe.

Jantarové oči: nenápadní, ale báječní přátelé.

Lidé s touto vzácnou barvou očí jsou považovaní za nenápadné, ale vroucně milující partnery a oddané přátele. Jakmile se s nimi seznámíte, uvidíte, že jsou skvělými konverzačními partnery. Také dokáží pobavit a mohou snadno přitáhnout a udržet pozornost. Jsou důvěryhodní a milují z celého srdce.

Zelené oči: schopní pobláznit každého.

Tito lidé jsou rozhodní, pevní a schopní prožívat silné city. Jsou nadšení, energičtí a milují žít život naplno. Protože je zelená zářivá barva, při pohledu do zelených očí se můžete cítit trochu ztraceni. Jedna negativní věc na těchto lidech je, že učarují mnoha lidem ve svém okolí a vy pak nevíte, na čem vlastně jste. Každý v jejich blízkosti přímo prahne po jejich pozornosti.

K TÉMATU  Zíráte do mobilu? Takto vám oči říkají, že je to příliš často

Zelenohnědé oči: kreativní a dobrodružní jedinci.

Lidé, kteří mají tuto barvu očí, jež je směsicí zelené a hnědé, jsou zábavní, milující a dobrodružní. Každodenní věci je nudí a nevydrží příliš dlouho na jednom místě. Navíc občas nedokážou ovládat svůj hněv. Vztah s takovým člověkem tedy netrvá dlouho, pokud k němu nenajdete zvláštní přístup.

Světle modré oči: oddanost ušlechtilým cílům, upřímnost, soběstačnost.

Je to velmi jasná barva, která vždy přitahuje pozornost. Lidé s modrýma očima jsou energičtí a vždy dělají ostatním radost. Dalším pozitivním rysem jejich charakteru je jejich odhodlání vybudovat kvalitní vztah. Vždy se snaží být k partnerovi upřímní a ve vztahu soběstační.

Modrofialkové oči: Velmi kreativní lidé s vysokým sebevědomím.

Jejich barva očí připomíná barvu chrpy, přičemž modrou barvou probleskují fialové jiskřičky, které očím dávají specifický odstín. Ačkoli je tato barva očí vzácná, lidé, kteří ji mají, jsou ušlechtilí a sofistikovaní. Rodí se jako vůdci a hledači duchovní pravdy. Jsou atraktivní, charismatičtí, kreativní a často také perfekcionisté.

Modrožluté oči: Silné, odhodlané a aktivní.

Je to zvláštní odstín modré, která není čistě modrá, ale spíše se zdá, že je kombinací modré a hnědé. Tito lidé svou barvu očí udivují okolí a snadno uhranou opačné pohlaví. Jsou zajímaví, hraví a plní náklonosti k ostatním. V partnerství se vždy snaží o toleranci a neváhají vydat se za jakýmkoliv dobrodružstvím.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Odborník radí: jak souvisí zrak s naším životním stylem. Co dělat, aby naše oči netrpěly

Kruhy pod očima: Problém, se kterým jde bojovat. Jak?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.
Máte za sebou složité vztahové patálie s muži? V tom případě se někdy může stát, že na ně na nějakou dobu doslova zanevřete. Zkrátka a dobře už si nepřejete žádné další potíže, a tak se mužskému pokolení snažíte co nejvíce vyhýbat. Někdy se tak může stát, že z nedostatku fyzické lásky zatoužíte po ženě. Není na tom nic špatného a zkušenosti se stejným pohlavím uvádí v anonymních průzkumech celé řady žen i mužů.
Zima už mnohé začíná deprimovat, proto se snaží vnést si první střípky jara alespoň k sobě do šatníků. Svetry tak stále zůstávají v popředí, ale pomalu začínají být vytěsňování kousky nejmódnějších stylů přicházejícího teplejšího ročního období. Víte, co se bude nosit?
S příchodem nového roku se obnovily módní kolekce v oblíbených i méně oblíbených obchodech. Loňské zboží vystřídalo letošní a my si již mohli všimnout toho, co se bude letos nosit. Stejně jako vloni, i letos se bude naše pozornost upínat k modelům, které ohlásily svůj velký comeback. I letošnímu roku budou dominovat kousky, které známe z devadesátých let a které po nějakou dobu upadly do zapomnění.
Jak probíhá první schůzka se mnou? Jaké nástroje mají moji klienti k dispozici, aby na sobě mohli začít pracovat? V jakých oblastech života vám Emoční rovnice pomohou? Dočtete se, jak se Nela cítila, co jí první koučink přinesl a co ji překvapilo.
Survivor 2023 se po více než 70 dnech blíží do finále. Než se tak stane, pojďme si připomenout, komu se těsně před nosem zavřely dveře.
Začínáte pociťovat nepříznivé příznaky menopauzy nebo se jim chcete do budoucna co nejvíce vyhnout? Přinášíme vám pár tipů, jak toho docílit.
Čím to, že některým ženám se v zaměstnání tak daří a jiným nikoli? Svou roli hraje řada faktorů, mezi něž bezpochyby patří osobnostní rysy, rodinné zázemí, dosažené vzdělání a - ano, přiznejme si to - také trocha štěstí. I štěstí je ale třeba vyjít vstříc a jednou z cest, které vedou správným směrem, je kvalitní MBA vzdělání. Proč?
Vědci tvrdí, že lunární cykly mohou souviset třeba s délkou spánku a menstruačními cykly. Vše je ale předmětem sporů. Jak si stojí věda a její pátrání po příčinách nespavosti u lidí? A v čem nás ještě měsíc a jeho cyklus ovlivňuje? Podíváme se na dopady měsíce na lidskou psychiku, zdraví i běžný denní režim.
Sladký a voňavý meloun je neklamným symbolem toho, že léto začíná! Pojďte udělat radost svému tělu. Jak je možné, že s pouhým melounem dokážete omládnout?

Výběr článků

Slavnostní štědrovečerní tabule je stějně oblíbený zvyk, jako stromeček a světýlka. Jak letos připravit vánoční stůl? Inspirujte se nápady, jak letos prostřít váš slavnostní stůl.
Co předvádí vousatý chlapík v talentové soutěži je překvapením pro všechny diváky. Jeho tanec budí nadšené ovace. Na první pohled by do něj nikdo neřekl, že se umí takhle rozpohybovat!
Pracovní ani sportovní výkony už nejsou co dřív. Únava se stupňuje a energie je na minimu. Máte-li to stejně, pak je na čase dobít „baterky“ a začít si opět užívat život naplno. Soutěžte s námi o balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia, který vám vrátí elán do života. Kromě životabudiče získáte i důležité vitaminy a minerály pro své srdce, jež vám za ně poděkuje.

Nepřehlédněte

Jednou z možností, jak se podívat na své hubnutí, je právě podle odlišností jednotlivých krevních skupin. Někomu z vás možná právě tato metoda bude dávat smysl a dokáže s její pomocí shodit pár nadbytečných kil.
Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek