Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Cviky pro dokonalý zadek. Vytvarujte své pozadí do plavek

Jaro se pomalu přelévá do léta, a tak začínají lidé řešit, jak budou vypadat v plavkách. Ať už u českých řek, rybníků či bazénů, nebo někde u moře. A přiznejme si, že po roce všemožných protiepidemických opatření, zavřených tělocvičen a fit center nebo zákazu lyžování je ve formě jen málokdo. Proto byste mohla ocenit cvičení pro zpevnění zadečku, která zaručeně fungují.
cviky pro zadek
Zacvičte si a pyšněte se krásně pevným pozadím! (foto: prirodajelek.cz)

10. 06. 2021

Čtvrthodinka každý den

Se cvičením to není třeba přehánět, cviky pro zadek stačí dělat vytrvale. Změna se projeví už za pár týdnů, pokud budete poctivě cvičit každý den. Ano, včetně víkendů a svátků, i ty se počítají. Na druhou stranu postačí jen 15 minut denně. Při prvním cviku byste měla ležet na rovných zádech s rukama podél těla, dlaněmi k zemi. Nohy nechte natažené, špičky by měly směřovat ke stropu.

Následně natažené nohy zvedněte tak, aby s podlahou svíraly úhel 45°, vydržte deset až patnáct vteřin a pak nohy spusťte na zem. Opakujte patnáctkrát.

Také druhý cvik je velmi jednoduchý. Postavte se na rovnou podložku a mírně rozkročte nohy. Pomalu jděte do dřepu, ve kterém budete mít kolena pokrčená do pravého úhlu. Trub by měl být lehce překloněný. V podřepu vydržte deset až patnáct vteřin, pak se pomalu postavte. I tento cvik opakujte patnáctkrát.

Na typu cviků záleží

Jak je patrné, kromě správné frekvence cvičení je důležité volit i správné typy cviků. Náš krátký seznam je v tomto ohledu kompletní. Třetí cvik připomíná bruslení a posiluje zadní část stehen a hýždí. Postavte se se středně rozkročenýma nohama, zlehka se předkloňte a jednou nohou zakročte za druhou do strany tak, aby stojná noha byla zlehka pokrčená. V pravidelném tempu takto střídejte nohy po dobu jedné minuty.

Na pevný zadeček trošku překvapivě pomáhá také boxování. Ale nebojte, není třeba investovat do boxovacího pytle, stačí, když budete pohyby boxerů jen napodobovat. Postavte se bokem s lehce roztaženýma nohama, zvedněte ruce do boxerského postoje a přední rukou podnikněte deset výpadů. Pak vyměňte strany a pokračujte druhou rukou. Celou sérii třikrát opakujte.

Při pátém a posledním cviku se možná vrátíte do svých dětských let. Posaďte se do tureckého sedu, pak dejte nohy tak, abyste se dotýkala celými chodidly. Kolena se snažte tlačit dolů k zemi. Udržujte rovná záda, pravidelně dýchejte a vydržte tak půl minuty. Pak si oddechněte a stejný cvik ještě dvakrát zopakujte.

K TÉMATU  Preventivní prohlídky v práci: Na jaké máte nárok?
Cviky pro zadek v praxi

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bolí vás záda? Vyzkoušejte jednoduché cviky na záda, které uleví

5 cviků na protažení těla. Prospějte svému zdraví i v kanceláři

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tento pracovní týden si dejte pozor zejména na nemoci, které poletují vzduchem, a také na všechny ty, kteří nehrají fér a mažou vám med kolem pusy. Tentokrát je snadno odhalíte! Horoskop krásy a duševního zdraví přináší astroložka Naďa Šmídová.
Jak si představujete ideální Vánoce? Pravděpodobně s rodinou, vašimi blízkými. V pohodě, v obklopení radosti a štěstí. A samozřejmě v obklopení cukroví, které mizí z talíře rychlostí blesku. A kromě her, které budete hrát, svůj čas strávíte i sledováním oblíbených vánočních snímků, které svou kouzelnou atmosférou a nadějí z nich vyplývající umocní onu vánoční atmosféru, která se line domovem. Co si nezapomenout pustit?
Ucpal se vám odpad a hledáte nejlepší způsob jeho čištění? Dáme vám rychlé tipy na čištění "po domácku" a poradíme, na koho se obrátit.
Během vánočních svátků se většinou neubráníme koupit domů jeden z jejich symbolů, a tím je vánoční hvězda. Krásná dekorativní rostlina, která vám však nemusí dělat radost zákonitě jen na konci roku. Lze ji totiž pěstovat prakticky celoročně. Víte, odkud se vlastně vzala?
Plavky již dlouho nejsou brány jen jako nutné zakrytí těla při pobytu o vody. Naopak, i toto oblečení provází vývoj a plavková móda snad nikdy nebyla tak různorodá, jako je právě teď. Jaké plavky tedy ale budou letošní sezonu in?
Rozvod, rozchod, nevěra, výpověď z práce, smrt blízké osoby, nemoc, to vše bychom mohli označit jako životní krize. A nejen to, důvodů životních krizí je mnoho. Životní krize potkají během života každého člověka a některým z nich se nelze vyhnout.
I když se nacházíme v druhé polovině roku 2020 a i když se už začíná mluvit o trendech příštího roku, pozastavme se nad tím, co se nosí právě letos. Stravte tak poslední měsíce roku v nejstylovějších modelech, které jsou aktuálně in.
Mléko - přidáváme si ho do nápojů, připravujeme si z něj mnohé pokrmy, přidáváme do buchet nebo ho jen popíjíme u televize. Je plné tělu prospěšných živin, i proto by mělo mít neodmyslitelné místo v našem jídelníčku. Jenže co když patřím do skupiny vegetariánů nebo veganů a mléko je v rozporu s tím, co uznávám? Skvělou alternativou je mléko rostlinné.
Orchideje patří k pokojovým rostlinám, které jsou dlouhodobě oblíbené. I když se mnozí domnívají, že se nejedná o moderní pokojovou rostlinu, opak je pravdou. Je to stále dokonalý dárek k narozeninám nebo k výročí. Jen je třeba myslet na to, že ne každý obdarovaný se o tuto elegantní rostlinu umí starat. Při pěstování orchideje se totiž dopouštíme několika chyb, jež ji mohou spíše vyhubit než podpořit v bezproblémovém růstu.
Kdysi se říkalo – jedno za každého z rodičů a jedno navíc státu. V posledních desetiletích se dlouho držel trend dvou dětí v rodině. Dnes jsou rodiny i často pouze s jedním dítětem. Rodíme děti pro sebe nebo pro společnost?
Podle žebříčku Forbes vydělalo celkově 100 nejlépe placených hvězd světa v minulém roce celých 6,1 miliardy dolarů. Z toho deset nejlépe placených hereček na světě v minulém roce vydělalo dohromady 254 milionů dolarů. Jde o závratné částky, které zaujmou mnohé milovníky filmového průmyslu. Pojďme se blíže podívat na to, jaké herečky v minulém roce vydělaly nejvíce.

Výběr článků

Její jméno je Kathy Jacobs, je jí 56 let a žije ve Spojených státech amerických, konkrétně ve městě Calabass ve státě Kalifornie.
Kdo by netoužil po tom žít v domácnosti, která se vzhledově podobá královskému paláci! Pokud jste zastánci kombinace romantiky a možná malého kýče, anglický styl bydlení je pro vás to pravé. A i když nežijete na anglickém venkově, můžete takto zařízený příbytek mít. Stačí se držet několika pravidel.
Léto přeje drobnému přivýdělku. Přemýšlíte, zda je to vhodné i pro vašeho potomka? Pojďte se podívat na to, jak letní brigády zvládly naše děti. Poradíme nejoblíbenější brigády i to, co si musíte ohlídat.

Nepřehlédněte

Ložnice - místo ničím nerušeného klidu. Také je to naše útočiště či oáza, kde můžeme odpočívat. Ať už je pro vás ložnice čímkoli, je důležité, aby vám byla sympatická a abyste se v ní cítili příjemně.
V posledním roce je u nás velmi populární, proto jste o něm nejspíš už slyšela. Ale co skutečně CBD umí, to možná ještě nevíte. Až ale konopný olej poznáte, věřte, že ho budete chtít také vyzkoušet.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek