Pondělí , 06. 05. 2024

Klaudie

Ultrazvuková špachtle: Šikovný kosmetický pomocník nebo jen další krám?

Moderní doba si žádá neustálý vývoj v péči o pleť a každá moderní žena pravidelně sleduje nejnovější trendy v oblasti kosmetiky. Je ultrazvuková špachtle vážně takový zázrak, který představuje revoluci v péči o pleť, nebo se z ní stane jen lapač prachu na dně nočního stolku?
ultrazvuková špachtle
Co je to ultrazvuková špachtle? (foto: 123RF)

03. 06. 2021

03. 06. 2021

Dokonale vypnutá, svěží pleť, bez viditelných známek stárnutí a pokožka bez sebemenších vad. To je něco, po čem touží snad každá žena. Kromě pravidelného používání vhodných pečujících krémů a vyživujících pleťových masek je zapotřebí čas od času věnovat pleti trochu důkladnější péči. Řeč je samozřejmě o jejím hloubkovém čištění, které je pro krásu naprosto nezbytné.

V zásadě platí, že důkladně vyčištěná pleť dokáže mnohem lépe absorbovat všechny prospěšné látky z kosmetických produktů. Aby tedy mohla pleť prospívat a ukázat se v celém svém přirozeném půvabu, nesmíme proto zapomínat na její očistu. 

Pro krásu se trpět nemusí

Doba, kdy ženy odcházely s kosmetického salonu se zarudlou, podrážděnou a rozbolavěnou pletí po hloubkovém čištění, jsou už díky bohu minulostí. Pro krásu se zkrátka nemusí trpět. Pohodlný a především snadný způsob, jak poskytnout pleti hloubkovou očistu, nabízí ultrazvuková špachtle.

Ta umí z pleti bezbolestně odstranit všechny nečistoty, které na ni během dne ulpí, mastnotu i zbytky make-upu, aniž byste musela pravidelně navštěvovat kosmetické studio. Především díky bezbolestnému a jemnému působení na pleť je ultrazvuková špachtle často využívána jak k čistícím, tak i omlazujícím procedurám. A to neplatí pouze pro profesionální kosmetické salony.

Díky jednoduché manipulaci je stále oblíbenějším kosmetickým pomocníkem i při domácím použití. Ultrazvuková špachtle si jednoznačně zaslouží pozornost hlavně proto, že představuje revoluci v čištění a omlazování pleti, dokáže efektivně zatočit s vráskami i akné a plnohodnotně nahradí profesionální ošetření pleti. To je výhodné jak z časového hlediska, tak i toho ekonomického. 

Jak funguje ultrazvuková špachtle?

Ultrazvuková špachtle pracuje na principu vysokofrekvenčních vibrací, které šetrně odstraňují z pokožky nečistoty i odumřelou kožní tkáň. Ošetření pleti za pomoci ultrazvuku mimo jiné také zlepšuje mikrocirkulaci, snižuje napětí v pokožce, čímž podporuje její pružnost a pozitivně ovlivňuje projevy kuperózy. 

K TÉMATU  Dámy, víte, jak si vybrat tu nejlepší kosmetiku?

Jak správně používat ultrazvukovou špachtli?

Pro maximální pohodlí při hloubkovém čištění pokožky je dobré nejprve pleť navlhčit vodou nebo na ni nanést slabou vrstvu čistícího gelu. To zajistí, že bude ultrazvuková špachtle po pokožce snadněji klouzat a její použití bude o to příjemnější. Čistící proceduru si naplánujte na den, kdy chcete nechat svou pleť odpočinout od líčení nebo ji provádějte až večer po odlíčení.

Proč? Protože působením jemných vibrací a ultrazvuku se čistí a otevírají i hluboké póry na pleti, které by se následným použitím make-upu ihned po proceduře mohly zanést nečistotami a zapříčinit nežádoucí reakci. Pozor si také dávejte na příliš časté použití ultrazvukové špachtle.

Ačkoliv budete z výsledků jistě uchvácené, je vhodné se vyvarovat každodennímu použití a dopřát pokožce pár dní odpočinku od ultrazvukového čištění. K dalším doporučením také patří doba trvání jednotlivých procedur. Ta by neměla překračovat 10 minutovou hranici. 

Pryč s vráskami

Ultrazvuková špachtle spojuje hloubkové čištění a zároveň funguje i jako velmi účinný lifting. Příjemná mikromasáž pleti podporuje buněčnou obnovu pokožky, posiluje antioxidační mechanismy, zlepšuje mikrocirkulaci, což zvyšuje přísun kyslíku, a navíc podporuje tvorbu kolagenu a elastinu. Odměnou vám bude pružná, pevná a zářivá pleť. 

Pleť bez akné

Nehezké pupínky na pleti netrápí jen dospívající dívky, ale sem tam se s nimi musí potýkat každá žena. Akné může být projevem špatné životosprávy, stresu, prašného prostředí i kolísavé hladiny hormonů. Ultrazvuková špachtle nabízí snadný a účinný způsob, jak zlepšit stav aknózní pleti. Působí nejen jako prevence proti tvorbě akné, ale dokáže aktivně, efektivně a především bezbolestně redukovat již vzniklé pupínky.

Ultrazvuková špachtle si snadno poradí s nadměrnou mastnotou z pleti i s odumřelými kožními buňkami, které mohou způsobovat zanícení pokožky. Její použití je naprosto bezpečné a vhodné pro všechny typy pleti. Díky ultrazvukové špachtli už nemusí ženy podstupovat zdlouhavé procedury v podobě napařování, nepříjemného mačkání či bolestivého mechanického odstraňování akné z pleti. 

K TÉMATU  Minišaty opět na scéně. Jak je sebevědomě a s grácií nosit?

Luxusní péče v pohodlí domova 

Ultrazvuková špachtle má kromě již řečených benefitů na pleť i mnoho dalších pozitivních účinků. Manipulaci s ultrazvukovou špachtlí navíc hravě zvládne každá žena v pohodlí domova, čímž si může luxusní čistící a omlazující proceduru s úžasnými výsledky dopřávat i několikrát týdně. 

Co dalšího ultrazvuková špachtle s pletí dokáže?

  • aktivuje obnovu buněk pleti
  • několikanásobně zvyšuje účinky kosmetických produktů
  • zlepšuje pružnost pokožky
  • snižuje tvorbu mazu 
  • vyhlazuje pokožku a aktivuje její metabolismus
  • podporuje tvorbu elastinu a kolagenu
  • reguluje pigmentaci na pokožce 
  • zpomaluje projevy stárnutí
  • zbavuje pleť černých teček 
  • hydratuje pleť a odstraňuje z ní napětí 
  • je vhodná na velmi citlivou pokožku i pleť trpící žilkami

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kosmetický zázrak jménem roller: Přírodní kámen, který je klíčem ke kráse

Jak správně používat deodorant? Mnoho lidí v tom chybuje

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Dětská obezita celosvětově narůstá a v civilizovaných zemích je hodnocena už jako epidemie. Česko není výjimkou. Podle mezinárodní studie HBSC, sledující jednotnou metodikou školní děti, bylo v roce 2001/2 mezi dívkami ve věku 15 let 6 % obézních a mezi chlapci 13 %. Avšak ve školním roce 2013/2014 studie zjistila již 12 % obézních dívek tohoto věku, a dokonce 23 % obézních chlapců.
Pěstování zeleniny je v plném proudu. Zatímco někteří aktivně do připravených a okopaných záhonů sází brambory, jiní se pouští do pěstování jahod nebo salátů. A pak jsou tu ti, kteří si zatím do skleníků sází papriky, jež mají tendenci prodlužovat život.
Neustále si něco píšou na mobilu, navštěvují se, a rozhodně si nejste jistá, že jste schopná se na to dále dívat? Poradíme vám, jak vyzrát na situaci, kdy se váš přítel stýká se svou ex.
Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Spousta lidí je se svým životem nespokojená. Někomu se nelíbí postava, jinému nos, další si stěžuje na vztah, který prožívá. Proto se většina z nás ubírá k brouzdání na Instagramu, který je doslova zahlcen perfektními fotografiemi života jiných lidí. Mnoho influencerů se ale tomuto „trendu sociálních sítí“ snaží postavit a ukazují také pravou realitu než tu vysněnou. Jednou z takových influencerek je Bree Lenehan.
Každá žena ví, jak je důležité, aby spodní prádlo dokonale sedlo. Zejména pak podprsenka, jejíž nepadnutí může vyvolat nepříjemné bolesti zad. Bohužel jen málokterá ví, jak správně by měla dobře padnoucí podprsenka vypadat a jak si ji ostatně vybrat, aniž bychom si museli zkoušet.
V posledním roce je u nás velmi populární, proto jste o něm nejspíš už slyšela. Ale co skutečně CBD umí, to možná ještě nevíte. Až ale konopný olej poznáte, věřte, že ho budete chtít také vyzkoušet.
Obnošené džíny, které už nosíte méně, ale vyhodit je nechcete. Pád snadných tipů a z vašeho odloženého kousku se může stát opět oblíbené oblečení. Tyhle chytré vychytávky vám ukážou, jak džíny vylepšit nebo využít na něco úplně jiného.
Dítě sice někdy přijde zcela nečekaně, jindy je však součástí plánu, který si dva stanoví. V takovém případě je to mnohdy lepší. Příchod dítěte je vítaným, milým překvapením, nikoliv něčím, co zaskočí a co člověka vede k pohrávání si s myšlenkou, jestli potrat není řešením. Abyste se takovému scénáři vyhnuli, udělejte několik věcí ještě předtím, než začnete dítě plánovat a následně se o něj pokoušet.
Předvánoční koučink na téma nejen sebelásky a sebehodnoty očima Nely a spousta změn.
A je tady zase víkend a s ním třetí adventní neděle. Astroložka Naďa Šmídová připravila horoskop krásy a duševního zdraví, který vám napoví, co očekávat.
Výběr a nákup plavek je pro milovnice plážových slunných dnů jedna z nejoblíbenějších aktivit. Všelijaké barvy, kombinace, vzory a střihy vám umožní popustit uzdu své fantazii způsobem, k němuž se za celý rok nedostanete.

Výběr článků

Rodinné podnikání je na denním pořádku. Když pracujete s lidmi, s nimiž nežijete v jedné společné domácnosti, ještě to jde. Ale pracovat s partnerem? Být s ním 24 hodin denně? Jde to a vůbec nemusí vzniknout pověstná ponorková nemoc. Jen je třeba dodržovat určité zásady.
Každoročně je v České republice diagnostikováno více než 7 200 nových případu onemocnění karcinomem prsu, což odpovídá více než 133 pacientům na 100 tisíc obyvatel. Jedná se o jeden z nejzávažnějších epidemiologických problémů. Jedinou možností boje je včasná diagnostika a úspěšná léčba. Mezi nejagresivnější formy patří zánětlivá rakovina prsu.
V nejnovějším dílu Výměny manželek došlo k nečekanému zvratu, když Martina nevydržela ani týden a opustila náhradní rodinu plnou špíny, chaosu a neposlušných dětí. Přečtěte si, jaké šoky a překážky ji přiměly k předčasnému odchodu z domácnosti, která ji přivítala do svého středu. Drama, emoce a nevídané situace – to vše v nejnovějším dílu, který rozvířil divácké diskuse.

Nepřehlédněte

Teploty stoupají a pomalu svítá i naděje, že se brzy otevřou sportoviště. Jestli se chcete po delší pauze dostat do formy, rozhodně nepodceňujte přípravu. Dobijte energii a dávejte si postupné cíle. Jinak byste mohli skončit s nepříjemnými křečemi, bolestivě nataženými svaly a vyčerpaní únavou.
Zavodnění lidského těla je problém, se kterým v dnešní době bojuje mnoho lidí z moderního světa. Příčin může být hned několik. Zbavit se přebytečné vody je přitom velmi snadné. Podívejte se na příznaky zavodnění a na pár tipů, díky kterým se vody lehko zbavíte.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek