Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Jak se mít konečně více ráda? Nedostatek sebelásky může ubíjet

Neustálé pochybnosti o sobě. Kritika své postavy, kritika svého chování. Nedůvěra v dosažení stanovených cílů... Poznává se v tomto některá z vás? Přály byste si, ženy, mít se více rády? V dnešním článku si povíme, jak na to! Jak se mít ráda, jak zlepšit své sebevědomí a jak zkrátka zazářit!
jak se mít ráda
Sebeláska je k životu potřebná. (zdroj foto: www.123rf.com)

29. 01. 2021

Nedostatek sebelásky

Než si prozradíme odpověď na otázku, jak se mít konečně ráda, musíme se pozastavit nad sebeláskou jako takovou. Nejprve si povíme, kde se stala chyba. Kdy započalo to, že jste se přestaly mít rády. Sebeláska vzniká již v našem dětství. Během dětství a dospívání zažíváme určité situace, které mohou naše sebevědomí a víru v sebe udupat.

Někdo nám zlomí srdce, někdo nás kritizuje a podobně. Všechny tyto situace uzavírají naše srdce a tím i lásku k sobě samé. Především v dětství jsme si mohly některé myšlenky či slova vzít až moc osobně. To všechno se pak odrazilo na tom, jak se máme rády…

Dám vám příklad. Někdo vás v dětství neustále kritizoval za to, jak se chováte nebo jak vypadáte. To se do vás tak zapsalo, že jste se přestaly mít rády. Dokola jste to slyšely, až jste tomu uvěřily. Dnes vám chci především říct, že nikdo nemůže určovat vaši hodnotu. Každá z nás si zaslouží mít se ráda a být milována!

Jak to změnit? Jak se mít konečně ráda?

První úkol, který vám dám, je naprosto lehký a zvládne ho opravdu každá! Jde o to, abyste si každý den stouply před zrcadlo a řekly si: ,,Mám se ráda!”. Podívejte se samy sobě do očí a prokažte samy sobě lásku.

Možná jste tohle nikdy předtím ještě neudělaly. Možná to pro vás bude těžké. Nevadí, hlavně vytrvejte! Dejte tomuto cvičení šanci, protože je opravdu silné a účinné. Samy se o tom přesvědčíte.

Druhým úkolem je oceňování se. Každý den se nezapomeňte ocenit a pochválit za vše, co se vám během dne povedlo. Můžete si to jen tak říkat anebo i psát. V začátcích vám doporučuji si to i psát, protože je to o dost efektivnější. Nemusí to být jen to, co se vám během dne povedlo.

K TÉMATU  Akupresura aneb jak si pomoci při běžných potížích?

Můžete oceňovat i své vlastnosti a svůj vzhled. Oceňování můžete praktikovat společně s prvním úkolem. U zrcadla řekněte samy sobě, co se vám na vás líbí, čeho si na sobě vážíte.

Poslední úkol je možná náročnější, ale za to velmi účinný! Vyzývám vás, abyste si sepsaly všechny věci, které kdo o vás říkal nebo které jste říkaly samy o sobě. Tyto věci si pak napište v POZITIVNÍM opaku.

Pokud jste si předešlých několik let opakovaly, že se nemáte rády, že vypadáte hrozně a podobně, tak si napíšete například toto slovní spojení: ,,Mám se ráda a vím, že jsem krásná!”. Dané slovní spojení si můžete číst každý den.

Už jen tím, že si to napíšete, tak dáte energii této nové myšlence. Věřte mi, opravdu to funguje. To, na co během dne myslíme a co o sobě pronášíme, utváří naši osobnost!

Pečujte o sebe, dejte se na první místo

Ženy, především si uvědomte, že pokud nebudete mít rády samy sebe, tak jak vás můžou mít rádi ostatní? To, jak se vidíte a co si o sobě myslíte, tak stejně tak vás vidí i svět okolo vás. Proto se mějte rády, dejte samy sobě lásku, také o sebe pečujte! A hlavně – dávejte samy sebe na první místo.

Protože první musíte načerpat energii vy samy, abyste mohly rozdávat lásku všem okolo vás. Pokud budete vyčerpané a bez energie, tak to ostatní z vás vycítí a nebudou si vás vážit. Proto si dopřávejte čas samy pro sebe. Relaxujte, zajděte si na masáž, najděte si čas na to, co vás baví. Tohle všechno vám doplní energii a vy budete zářit!

Nezapomínejte na vaše tělo

A na závěr nesmím zapomenout na jeden velmi důležitý pilíř. Tímto pilířem je péče o vaše tělo. Mějte pohyb, cvičte, jezte kvalitní stravu. Díky tomu budete pyšné samy na sebe i na vaši postavu. Budete mít větší sebevědomí, protože budete ve vaší postavě spokojené. Díky zdravému životnímu stylu se navíc budete cítit mnohem lépe, a to taky zlepší vaši sebelásku.

K TÉMATU  Krabičkové diety: Jaké jsou výhody a nevýhody hitu dneška?

Praxe

Pokud dané úkoly, tipy a rady opravdu převedete do praxe, tak vás čeká odměna! Budete se mít více rády, budete zářit a vaše okolí si toho zajisté všimne. Především si toho ale všimnete i vy samy. Budete se cítit mnohem lépe, pocítíte lásku k sobě samé a kritiku nahradí láskyplná slova…

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Doteky léčí, buďte laskaví. Kdo a proč si je od vás rozhodně zaslouží?

Láska prochází žaludkem. Ovlivňuje jídlo partnerský vztah?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léky nejsou jenom ty, které prodávají v lékárně. Které jsou plné chemie. Je tu ještě možnost přírodní léčby.
Léto je bohužel u konce. Spolu s tím přišel ten správný čas naladit se na podzimní atmosféru a sladit s ní také barvy v šatníku. Rok co rok módní návrháři přicházejí s novými trendy a ani letos tomu nebude jinak. Na co se v případě podzimní módy můžete těšit?
Hnízdečka pro miminka jsou důležitou součástí dětské výbavy. V čem tkví benefity dětského hnízdečka, kde kvalitní hnízdečko pro miminka pořídit a jak ho vybrat? Nejlepší řešení přináší obchod JUKKI. Tedy polský výrobce a prodejce produktů péče o děti, v jehož nabídce naleznete vše, co k péči o dítě potřebujete.
Dnes v pátek 9.2. nás čeká fascinující astrologický úkaz – Novoluní ve Vodnáři. Toto kosmické setkání slunce a měsíce přináší nejen nový začátek, ale také osvěžující energii a nové možnosti pro všechny znamení zvěrokruhu.
Děti a mobilní telefony, to je časté téma k rodičovské diskuzi. Nikomu se nelíbí, kolik času u displejů chytrých zařízení děti tráví. Sami rodiče jim přitom přístroje dávají do rukou nebo jim jdou špatným příkladem. Navenek jsou nespokojení, ale zároveň si tak usnadňují práci a nechávají dítě zabavit se po svém. V jiných případech jim sami ukazují, kolik času u telefonu sami tráví. Proč to není dobře a jak situaci řešit?
Nechcete mít na svém břiše navždy důkaz toho, že jste se stala matkou? Zvolte účinnou prevenci v podobě každodenního mazání mandlovým či slunečnicovým olejem. A proč byste měla do jídelníčku zahrnout otruby a lněná semínka?
Asi máte taky zažité, že utěrky by se neměly prát v pračce. Namísto toho je pravděpodobně vyvařujete. Tahle metoda má ale jeden zásadní háček. Vyvařování není k utěrkám zrovna dvakrát šetrné. Jsou po něm sice opravdu čisté, ale postupně vám řídnou, a vy tak musíte kupovat stále nové a nové kousky. Naštěstí existuje mnohem šetrnější alternativa.
Možná i u sebe můžete s nástupem zimy pozorovat přeměnu svých rukou. Najednou někam zmizí hebká a na dotyk příjemná pokožka a ruce se stanou nevzhlednými a drsnými. Z kůže se mohou olupovat drobné šupinky, může praskat a některá místa mohou být bolestivá na dotyk. Co si s tím tedy počít?
Máme tu nový rok, nejspíš jste si stanovili různá předsevzetí a jedno z nich může být právě cvičení. Možná jste se ale pokoušeli cvičit už dřív, ale moc dlouho vám to nevydrželo. Anebo jste se k tomu nakonec ani neodhodlali. Čím to vlastně je? A jak to jednou provždy vyřešit a doopravdy se cvičením začít? Pojďme si o tom něco povědět!
Překrásná stavba se nachází na útesech v Cliftonu, bohatém předměstí Kapského města. Černé mramorové stěny, dřevěné podlahy a neuvěřitelné instalace modrého nasvíceného skla. Nettleton 198 nabízí nádherný výhled na Atlantský oceán a spoustu dokonalých architektonických řešení. Jen se podívejte!

Výběr článků

Asi každá z nás už slyšela o různých seznamovacích aplikacích či online seznamkách. Někomu jsou seznamky zdrojem nekonečných erotických eskapád, jiní zde hledají osudovou lásku. A pro někoho jsou seznamky jeden velký podvod. Podívejme se, jak je to s nimi doopravdy.
Suchá pokožka může být způsobena mnoha faktory. Mezi nejčastější patří dehydratace, stárnutí, sezónní změny, alergie a nedostatek mikroživin. V závislosti na příčině lze ke zlepšení stavu kůže použít různé metody. Mohou to být různé léčivé masti nebo jiné zvlhčující prostředky, pití většího množství vody a užívání některých doplňků stravy.
Volba barvy pro interiér, ve kterém se pohybujeme, má velký vliv i na naše psychické rozpoložení. Víte, jakou barvu vybrat a co bude znamenat pro váš prostor? Rozhodně se nevyplatí jen tak něco „plácnout“ na zeď. Pojďme se podívat na psychologii barev.

Nepřehlédněte

Nemoc si nevybírá, a proto se i v řadách slavných tváří setkáme s lidmi, kteří musí změnit svůj styl života a bojovat o to, aby byli zase zdraví.
Letos zatím sněhová nadílka lyžařům příliš nepřeje, což je důvod, proč za lyžařskými zážitky vyrazit za hranice. Vydat se můžete do několika zajímavých středisek, která se nacházejí v Rakousku, Švýcarsku, Itálii a Francii.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek