Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Jak na balení vánočních dárků originálně a zábavně?

Jak zabalit vánoční dárek? Použít vánoční papír, nebo si ho nechat zabalit od profesionálů? Nebude pak obal dražší než vlastní dárek? Doma vyrobený obal může povýšit vánoční dárek o třídu výš. Navíc to bude jedinečný originál. Tak se do toho pusťte.
balení dárků
Balení dárků nemusí být nuda. (zdroj foto: www.123rf.com)

21. 12. 2020

Vyznáte se v ručních pracích? Využijte toho

Háčkovaný nebo ušitý obal na knihu s různými aplikacemi nebo například s kapsičkou na brýle může být zároveň dárkem, který bude čtenář používat po celý rok, nebo i déle. Pak už jen stačí knihu s obalem převázat mašlí a vyzrajete na originální balení dárků. Stejně tak můžete uháčkovat nebo ušít obal na láhev vína, domácí paštiku nebo zavařeninu.

Zahrajte si s dětmi na „výtvarku“

Dárek zabalte do běžného balicího papíru. Kupte si soubor barevných papírů a na přední část nalepte vystřiženého sněhuláka, vánoční stromeček nebo hvězdu.

Na karton ze staré krabice nakreslete jednoduché tvary, jako jsou vánoční kouličky, stromeček, kulicha, rukavici. Vystřihněte a polepte barevným papírem, zbytky textilu nebo nechte děti, ať ozdůbky vymalují pastelkami. Vzpomeňte si na dětství, kdy jste z obyčejného kancelářského papíru vystřihovali ve školní výtvarce řetěz sněhových vloček. Ty se mohou zdát další zajímavou ozdobou, kterou přilepíte na zabalený dárek.

Dekorace můžete také přilepit na stuhu nebo šňůrku, s níž dárek převážete. Spoustu parády udělá i barevný provázek nebo zbytky přízí, z nichž jednoduše spletete šňůru.

Juta, krajka, kousek záclony. To všechno lze použít při balení dárků

Nakupte v textilní galanterii jutu, šifón, organzu. Také doma můžete objevit poklady, z nichž se stanou pěkné obaly. Stačí kousek záclony, bílá krajka, nebo staré tričko. Textil je ideálním materiálem pro zabalení neforemných dárků, jako jsou helmy na kola, fotbalový míč, ale i drobností, jako kosmetika, potpourri nebo bižuterie. Stačí ustříhnout potřebnou velikost a svázat do rance širokou stuhou.

Aby bylo balení dárků ještě o něco originálnější, ke stuze přivažte keramický zvoneček, andělíčka nebo jinou ozdobu a jmenovku. V galanterii také koupíte spoustu nášivek a nažehlovacích ozdob, doma najdete třeba korálky nebo kamínky ze staré bižuterie, jimiž můžete textilní sáček dozdobit.

K TÉMATU  Vánoční drinky: Tyhle navodí pravou sváteční atmosféru

Nákupní papírové tašky a krabice od bot s vánočním překvapením

Využijte papírové tašky, v nichž jste si přinesli nákup. Některé jsou úplně čisté. Ty, které na sobě mají nápis, se ale dají také využít. Stačí nápis přelepit podle potřeby širším pásem barevného papíru nebo taftovou stuhou s vánoční tematikou. A pak popusťte uzdu své fantazii a polepte tašku papírovými vánočními motivy. Další originální obal je na světě.

Na měkké dárky, jako jsou šály, svetry, ponožky a čepice, se hodí krabice, v nichž jste něco dostali nebo koupili. Polepte je bílým nebo vánočním papírem. Na víko použijte vánoční dekorace, například drobné vánoční ozdoby, perníčky, sušená jablka, sušená kolečka citrusových plodů, skořici, kousek jmelí. Některé připevníte stuhou, jiné tavnou pistolí.

Jmenovky na dárky také nemusí být nudné

Určitě máte spoustu fotek svých blízkých – vždyť dnes máme mobil stále k dispozici a fotí se při každé příležitosti. Vytiskněte pár fotek a vystříhejte tváře těch, které budete obdarovávat. Místo jmenovek je přilepte na obal dárku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vánoce přicházejí! Prohlédněte si jednoduché dekorace, které navodí tu správnou atmosféru!

Veselý vánoční animovaný film pro pobavení. Se svíčkami raději opatrně!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Rodinné podnikání je na denním pořádku. Když pracujete s lidmi, s nimiž nežijete v jedné společné domácnosti, ještě to jde. Ale pracovat s partnerem? Být s ním 24 hodin denně? Jde to a vůbec nemusí vzniknout pověstná ponorková nemoc. Jen je třeba dodržovat určité zásady.
Koronavirus nezmizel. Spíše naopak, čísla nakažených opět rostou. Ve velkém se šíří rýma a přibývá nachlazených. K tomu všemu klepe na dveře pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas posílit svou obranyschopnost. Během letošního podzimu bude čelit pořádnému náporu. Chcete-li zůstat fit, pak nezapomínejte na vitaminy a minerály. Pomoc najdete také v přírodě.
Když na to přijde, dokáží zvířecí kamarádi projevit lásku tím nejmilejším způsobem. Tahle zvířata jsou naprosto šťastná se svými páníčky i ošetřovately. A zdaleka vše nejsou jen domácí zvířata, jako kočky nebo psy. Pouto si vytvoříte i s medvědem!
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak se postavit ke zvyšování energetických sazeb, je začít v domácnosti šetřit. Smyslem není netopit a sedět doma u televize v kulichu, ale podniknout malé, avšak efektivní kroky, které sníží vaše výdaje za energie. S čím začít ještě dnes?
Moderní koupelny, to je hlavně čistota a jednoduchost, vkusně sladěné barvy a imitace dřeva nebo kamene. Přednost mají zemité tóny, jako hnědá, béžová nebo šedá. Skvěle vypadají i prosklené sprchové kouty. Je pravda, že v koupelně netrávíme tolik času, jako v obývacím pokoji nebo kuchyni, je ale nepostradatelným místem, kde chceme relaxovat a užít si klid. I proto by měla být koupelna pěkně útulná.
Psychohygiena představuje metody k získání duševní rovnováhy, psychické odolnosti a spokojenému životu. Proč bychom měli psychohygieně věnovat stejnou pozornost jako své fyzické kondici?
Zejména během zimy k nám do domácnosti zavítal nevítaný host jménem plíseň. Projevuje se nejen nepříjemným zápachem, ale také tmavými skvrnami poblíž oken nebo v rozích místnosti, kde se drží vysoká vlhkost. Plíseň trápí hlavně majitele bytů, kteří mají plastová okna a jimž se vlhkost vzduchu v příbytku především v zimě pohybuje ve vysokých číslech.
Připravit vše potřebné pro dítě na dva týdny do malého kufříku je velmi složitá věc. Proto bychom se měli při balení snažit, aby dítěti nic nechybělo, ale aby v kufru nemělo ani zbytečně moc nepotřebných věcí. Existují seznamy věcí, které si na letní tábor má dítě vzít, ale co opravdu potřebuje a bez čeho se neobejde? Vezměte si papír a tužku a sepište si seznam.
Stříbrný náhrdelník je více než jen krásný. V tomto blogu najdete všechny výhody nošení stříbrného náhrdelníku. Hledáte nový náhrdelník, který byste přidaly do své šperkové kolekce, a zvažujete stříbro? Děláte skvělou volbu. Náhrdelníky ze stříbra jsou krásné, odolné a nestojí jmění. Jsou také hypoalergenní a snadno se udržují na rozdíl od mnoha jiných drahých kovů. Stříbrné náhrdelníky jsou univerzální a dostupné v široké škále stylů. Takže ať už hledáte něco elegantního, nebo dáváte přednost roztomilému a hravému vzhledu, určitě najdete ten pravý stříbrný náhrdelník pro vás. Chcete více podrobností o všech výhodách tohoto úžasného kovu?
Tento měsíc rozhodne. Pandemie dosáhla v Česku dalšího vrcholu a téměř zastavila život. Děti opět zůstaly doma a školy se zcela uzavřely. Jenže i mezi nimi nejmenšími přibývá nemocných. Jejich obranyschopnost je oslabená. Chybí jí přirozené podněty a dlouhá zima vyčerpala zásoby vitaminů. Nelze se tak divit, že přibývá také dětských pacientů.
Zvoní budík - je zase ráno. Probouzíte se polámaní, s viditelnými kruhy pod očima a s padajícími očními víčky. Znovu jste se pořádně nevyspali. Už se to táhne několik dní a stále nevíte, jak svůj spánek opět zkvalitnit a prodloužit. Ty probděné noci se začínají projevovat na vaší pracovní výkonnosti i na náladě, kterou nemáte zrovna nejlepší. Možná za špatným spaním vězí tři věci. Jaké?

Výběr článků

Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Všichni se souhlasně shodnou, že energetické nápoje nejsou pro děti. Osvěta v tomhle směru ale přesto trochu pokulhává: někde jsou k dostání i ve školním automatu. Proč je to špatně a jaké skrývají nebezpečí?
Plesy a společenské akce jsou tady, a vy určitě chcete zazářit! Dnes se zaměříme módní novinky a připravíme vás na večery plné tajemství, módního lesku a nezapomenutelných okamžiků. Právě teď se stáváme vaším průvodcem pro plesovou a divadelní sezonu letošní zimy. Milé dámy buďte s námi šik a přečtěte si co vám radí odbornice na módu, fashion poradkyně paní Jana.

Nepřehlédněte

Cílem lymfodrenáže je zlepšit kvalitu lymfatického oběhu, popřípadě odčerpat přebytečnou lymfu z podkoží zpět do oběhu. Postup je nutno znát a bezpodmínečně respektovat, a tak patří jen do rukou zkušených odborníků. Nesmí způsobit žádné bolestivé pocity, nepoužívají se při ní žádné emulze ani oleje.
Taky jste si někdy připadali jako v noční můře? Nic vám nevychází, cítíte se pod psa a máte chuť všechno vzdát! Proč tomu tak vlastně je? Proč se vám nedaří a ostatním ano? Jde to vůbec změnit? Mohou vám věci konečně začít vycházet? Já říkám ANO! Pojďme se na to společně podívat...

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek