Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Proč se mi nedaří zhubnout? Důvodů může být hned několik

Pokud patříte mezi ty, kteří se pokoušejí hubnout, ale pokusy jsou zatím marné, tak pokračujte ve čtení. Dnes se dozvíte, v čem je kámen úrazu, že se vaše hubnutí nedaří. Dozvíte se něco, o čem jste nikdy předtím možná ani neslyšeli. Zároveň pochopíte, jak to můžete napravit. A jestliže tyto informace převedete do praxe, tak věřím, že se úspěch dostaví!
hubnutí
Proč se vám nedaří hubnout? Odpoví Adéla Třetinová.

07. 12. 2020

Proč se mi nedaří zhubnout? Můžou za tím stát i naše zvyky

Možná jste čekali, že vás tady jako první budu poučovat o tom, že jíte špatně, že pijete málo vody a tak dále. Ano, k tomu se určitě dostaneme, ale nejdůležitějším faktorem, proč se vám nedaří zhubnout, jsou vaše ZVYKY. Náš mozek funguje tak, že je naprogramován na určité zvyky a podle nich koná.

Jestli jste byli doposud zvyklí konzumovat nezdravé jídlo, nemít určitý režim a nemít pohyb, tak jsou tyto zvyky uloženy ve vašem mozku. A jakmile se rozhodnete pro změnu, tak to není jen tak snadné, protože váš mozek protestuje. On má rád věci, na které je zvyklý. Nerad se učí něčemu novému, protože je to pro něj výstup z komfortní zóny.

A z toho důvodu vám často posílá myšlenky ve formě výmluv, aby vás od těchto nových činností odradil. Od režimu, od zdravého stravování, od cvičení a zkrátka od všeho, co by vám mohlo pomoci k hubnutí.

Tvoření nových návyků

Abyste se tedy úspěšně vydali na cestu hubnutí, tak je potřeba VYTRVAT. Možná se vám v minulosti podařilo chvíli jíst zdravě a něco jste i zhubnuli. Ale poté opět zasáhl starý zvyk sáhnout po nějaké dobrotě anebo místo cvičení se jít raději dívat na váš oblíbený seriál. Klíčem k vytvoření nových návyků je opravdu vytrvalost a pravidelnost.

Pokud budete nové návyky pravidelně opakovat po dobu jednoho měsíce, tak máte vyhráno. Náš mozek si totiž dle vědeckých studií vypěstuje nový návyk během 21-90 dnů. Proto vytrvejte jeden měsíc a uvidíte, že vám to půjde snadněji. A jaké nové návyky to tedy jsou? Jsou to takové, které vám pomůžou ke zhubnutí. Jíst zdravě, pít dostatek vody, mít pravidelný pohyb.

Podvědomá mysl

Ještě než se dostaneme ke správnému jídelníčku a dalším faktorům, tak si pojďme povědět ještě o jedné velmi důležité věci. A tou věcí je naše podvědomá mysl. Lidská mysl se totiž dělí na 2 části – na vědomou a podvědomou.

V našem podvědomí je uloženo vše, co jsme se během života naučili, na co jsme mysleli, co jsme slyšeli. Naše podvědomí tvoří 95% naší mysli, a proto vše, co v něm je, tak se realizuje v našem životě.

K TÉMATU  10 tipů na výlety: Cestujeme po severních Čechách

I z tohoto důvodu vám možná hubnutí doposud nešlo. Vědomě jste si řekli, že zhubnete, ale ve vašem podvědomí, které tvoří o dost větší část, může být něco jiného.

Například jste od dětství slýchávali, že nikdy nic nedokážete. Anebo vám někdo řekl, že nemáte krásnou postavu. Do vás se tato slova tak emočně zapsala, že je to uloženo ve vaší podvědomé mysli. Také je možností, že jste si zkrátka celý život o sobě říkali, že nikdy nezhubnete, a tak se tak děje.

Proč se mi nedaří zhubnout? Dejte přednost novému já

Jako první je důležité si uvědomit, jaké máte o sobě smýšlení, co vám kdo během života říkal a tak dále. Díky tomu zjistíte, co je ve vašem podvědomí uloženo a budete to tak moci úspěšně změnit. A jak? Už jen tím uvědoměním, že tam něco takového je.

Stačí si uvědomit, že tam byla či je tato myšlenka, ale vy se podle ní nemusíte řídit. Každý den si opakujte, že nyní se vydáváte na cestu hubnutí a že se vám v tom daří. Když si to budete každý den připomínat, držet se vize a vytrváte, tak se do vaší podvědomé mysli úspěšně naprogramuje vaše nové a hubené já.

Zároveň si snadněji vytvoříte zdravé návyky, až se z toho postupem času stane váš nový životní styl.

Děláte vše správně?

A teď tedy k dalším důležitým faktorům. Tím je samozřejmě správný jídelníček, dostatek pitného režimu, dostatek pohybu, kvalitní spánek, ale především také nebýt ve stresu. Je dost možné, že se vám nedaří zhubnout, protože jíte až moc velké porce nebo nejíte až tak zdravě, jak jste si mohli myslet. Také je tu ale možnost, že naopak jíte až moc málo.

K TÉMATU  Hubnutí po menopauze? Dodržujte několik pravidel a přibírání se už nemusíte bát

Když budete jíst až moc málo, tak tělo může naopak přibírat. Děje se to z toho důvodu, protože tělu dáváte velmi malý kalorický příjem a mu tak chybí energie. Proto si začne ukládat tuky do zásoby, aby tu energii mělo z čeho načerpat. Proto opravdu nejezte malé porce.

Omezte cukr, jezte kvalitní stravu, pijte dostatek vody, cvičte minimálně 3x týdně (pokud nemáte možnost chodit do fitness centra, zkuste třeba posilovací stroje na doma), choďte co nejvíce pěšky, dbejte na kvalitu a délku spánku, omezte stres ve vašem životě. Uvidíte, že se vám podaří vaše nadbytečná kila shodit.

Správná cesta

Věřím, že když se vydáte touto správnou cestou, tak máte vyhráno. Jenže jaká je ta správná cesta?

Správná cesta je taková, kde vytrváte, kde si budete připomínat váš cíl a držet se své vize, že zhubnete. Zároveň se budete držet pravidel zdravého jídelníčku, začnete pravidelně cvičit a dáte důraz na kvalitní spánek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Potřebujete motivaci k hubnutí? Tady je jedna pořádná!

Hubnutí a pozitivní myšlení? Nesnažte se! Nikam to nevede

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

O každém svém rozhodnutí dobře popřemýšlejte. Chcete na plastickou operaci obličeje? Určitě můžete. Co dalšího vás dnes čeká?
Muži jí leželi u nohou, ženy v její blízkostí pukaly závistí. Byla krásná, talentovaná, ale osud se s ní nemazlil. Seznamte se s jednou z nejkrásnějších a nejnadanějších hereček, které se kdy ve filmovém světě objevily.
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?
Meghan Markle, Vévodkyně ze Sussexu, si během svého partnerství a manželství s princem Harrym dokázala znepřátelit řadu příznivců královské rodiny. Čím je kontroverzní Američanka proti sobě poštvala?
Poruchy příjmu potravy se nestarají o to, kolik peněz vyděláváte nebo jaký máte společenský status. Kdokoli, a to od princezny po chudáka, se může stát obětí mentálního onemocnění jménem bulimie, které mění a ohrožuje život. A celebrity pochopitelně nejsou výjimkou. Některé z nich málem zemřely!
Osmadvacetiletá Eva Burešová na sebe poprvé upozornila v soutěži Česko Slovensko má talent a prozpívala se až do finále. Pro její kariéru to byl ale teprve úplný počátek.
Štědrý den je tady! Užijte si svátky se svými blízkými, a pamatujte, že smích léčí! Horoskop krásy a duševního zdraví vám ukáže, co vás může potkat. Připravila ho pro vás astroložka Naďa Šmídová.
Také umýváte okna léta páně stejně? Máte své vyzkoušené metody, na které nedáte dopustit? Podívali jsme se za vás a vyzkoušeli, co nového lze na trhu najít. Umí toho technologie více než poctivá lidská ruka? Jak probíhal úklid oken?
Rezidence CH House se nachází ve městě Le Tsyion v Izraeli, jižně pod Tel Avivem. Stavba nepatří mezi nejrozlehlejší, ale zaujme svým praktickým řešením a moderním pojetím. Všechny úhly i prostory jsou čisté a úhledné. Celé přízemí je možné v podstatě otevřít čerstvému vzduchu a slunci. A ten bazén! Tam by se bydlelo.
Období prázdnin a letních dovolených je už definitivně za námi. Přestože meteorologové slibují poměrně slušný podzim, sychravé dny spolu s deštivým počasím už nedočkavě klepou na dveře. Pokud vám zbývá ještě pár dnů dovolené nebo prostě máte chuť vyrazit někam na teplem, rozhodně se vám budou hodit naše tipy na hřejivou podzimní dovolenou.
Chcete být trendy i na podzim, tak musíte mít odstín vlasů medový. Tato barva nejenže rozzáří vaše vlasy, ale také perfektně ladí s atmosférou sklonku roku. Zahalte se do medové!
Jsou aspekty, které pleti ubližují celoročně, nehledě na aktuální roční období. Řadí se mezi ně stres, nedostatek spánku, nevhodná strava bez patřičných živin, nedostatek pitného režimu, nedostatek pohybu a fyzických aktivit, kouření anebo používání nevhodné kosmetiky. Předně na podzim lidé zažívají nejvyšší psychickou zátěž, deprese a splín. To všechno se dokáže podepsat na fyzickém zdraví, včetně vzhledu.

Výběr článků

Dřevěné, proutěné, skleněné, na řetězu nebo dokonce samozavlažovací, takové mohou být závěsné květináče. Záleží na vás, jestli si rostlinky pověsíte doma v interiéru nebo venku na zahradě.
Letní období se obecně nese v duchu odlehčené stravy, zároveň ale takové, která dodá energii na všechna letní dobrodružství. Příroda nabízí mnoho svých plodů, dozrávají jahody, třešně, broskve, meruňky, melouny, okurky atd. Samo léto vám tak napovídá, co dobrého by se mohlo objevit na vašem talíři, pojďme se na to, ale podívat blíže.
Bolest při pohlavním styku, bolestivá menstruace a problémy s početím. To všechno se může skrývat pod diagnózou endometriózy. Endometrióza je gynekologické onemocnění, které postihuje řadu žen především v plodném věku.

Nepřehlédněte

Rychle dojet do mateřské školky, odložit dítě paní učitelce a už abychom byli v práci. Rodiče dnes často spoléhají na to, že paní učitelka ve školce (škole) se už nějak postará o to, co je třeba. Před výchovou ale neutečeme, a ani se nezbavíme odpovědnosti z ní vyplývající. Pro dítě je největší autorita rodič. Ve školce se navíc dítě má učit jiné věci, než to, co jako rodiče doma zanedbáváme.
Rozvod, rozchod nebo jen neustálá smůla na chlapy – důvodů, proč jste i ve čtyřiceti letech stále sama může být vícero. Ženy se však nechtějí snu o šťastném životě vzdávat, vždyť jim na světě zbývá ještě mnoho let. A tak se ptají na jedno – jak a kde najít chlapa po 40?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek